Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thiago Motta maakt van Douglas Luiz zijn eerste aankoop voor Juventus

Laatste update:

Thiago Motta is direct na zijn aanstelling als hoofdtrainer van Juventus bezig met de selectie voor volgend seizoen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt dinsdag op X dat Douglas Luiz zijn eerste aanwinst moet worden. De 26-jarige Braziliaanse middenvelder staat sinds 2019 onder contract bij Aston Villa.

Volgens Romano heeft Motta van het bestuur van Juventus groen licht gekregen om de deal met Villa rond te maken. Het is nog niet bekend voor hoeveel seizoenen Luiz, die in Birmingham onder contract staat tot medio 2026, gaat tekenen. De Braziliaan wordt door Transfermarkt getaxeerd op 70 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De onderhandelingen tussen Juventus en Villa zijn in een vergevorderd stadium aanbeland, voegt Romano toe. De Italiaanse grootmacht legt 20 miljoen euro neer voor Luiz en betrekt Weston McKennie en Samuel Iling Junior in de deal. Over deze spelers wordt door alle betrokken partijen momenteel gesproken.

Luiz kwam in 5 seizoenen bij Villa tot 204 wedstrijden. Hierin scoorde de middenvelder 22 keer en was hij 24 maal aangever. Onder manager Unai Emery behoorde Luiz afgelopen seizoen tot de uitblinkers. Villa reikte tot de halve finale in de Conference League en sloot het seizoen af op de vierde plaats. Hierdoor speelt men volgend seizoen in de Champions League.

De beoogde aanwinst van Juventus zette bij Vasco Da Gama zijn eerste stappen in het profvoetbal. De Braziliaanse club verkocht Luiz voor 12 miljoen euro aan Manchester City, dat hem direct verhuurde aan Girona. In 2019 volgde voor 17 miljoen euro de stap naar Villa, zonder dat hij ook maar een minuut had gespeeld voor Man City.

Motta


Motta is bij Juventus de opvolger van de ontslagen trainer Massimiliano Allegri, zo meldt Romano middels zijn kenmerkende here we go. De voormalig international van Italië tekent dinsdag een verbintenis die hem tot 2027 verbindt aan de Oude Dame.

Motta was dit seizoen het brein achter het succesvolle seizoen van Bologna. Met de Nederlanders Joshua Zirkzee en Sam Beukema in de gelederen werd een historische campagne neergezet en voor het eerst in de historie Champions League-voetbal bereikt door de behaalde vijfde plaats.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een ruildeal + 20 miljoen, ik geloof er niks van. Ruildeals zijn echt zo zeldzaam en wat zou je als Aston Villa met Mckenna willen.

11 juni 2024 om 16:51

Een van de weinige voorbeelden van een dergelijke deal is er wel eentje tussen Juventus en Barcelona met Arthur en Pjanic. Dus het zou wel kunnen bij Juve.

11 juni 2024 om 17:04

Maar dat was ook helemaal geen ruildeal. Dat had overigens wel gekund maar beide clubs betaalden destijds gewoon een opgeblazen transfersom voor hun respectievelijke aanwinsten zodat beide clubs de boeken konden opschonen en uit het rood kwamen.

11 juni 2024 om 17:15

En dat zal hier ook wel gebeuren lijkt me. Officieel is het geen ruildeal maar de facto wel natuurlijk. De enige redenen voor die transfersommen was de FFP. En laat het nu net zo zijn dat Villa daar problemen mee heeft.

11 juni 2024 om 18:09

Om dat te bestempelen als ruildeal gaat mij wat ver, dat was gewoon creatief boekhouden van good ol’ Barca

11 juni 2024 om 17:36

Mckennie heeft een goed seizoen gedraaid afgelopen seizoen, werd zelfs de Amerikaanse Pirlo genoemd met een dolletje natuurlijk maar gaf soms passes die Pirlo had kunnen geven, daarvoor was het idd matig maar afgelopen seizoen ruim een 8 gescoord.

Iling Junior is natuurlijk nog een talent maar heeft snelheid en dynamiek dus een uitstekende deal van Juve, eindelijk een echte CVM, dan hoeft Locatelli dat niet meer op te vangen.

Tek warschijnlijk ook naar Al Nassr dus de deal met Di Gregorio zal ook binnenkort rondkomen.

Hopelijk weet Juve Calafiori te strikken naast Bremer en weten ze het contract van Chiesa te verlengen, er begint eindelijk weer kleur aan te komen bij Juventus!

Juve Per Sempre!

Dit is geen Engeland hoor. Guintoli is de TD en bepaald wie er gekocht wordt. Motta mag zeker meedenken. Maar Guintoli bepaald wie er komt.

Heb deze Douglas Luiz nooit zien spelen. Weet iemand of dit een aanwinst is voor Juve?
Hopelijk wel want je investeert zo'n 60 miljoen voor deze speler

11 juni 2024 om 16:39

Zou het een geweldige aankoop vinden van Juve. Kan het probleem van de cvm oplossen waardoor je Locatelli daar niet meer moet neerzetten.

Het lijkt er trouwens wel op dat jullie Rabiot gaan kwijtraken of heb jij daar andere dingen over opgevangen?

11 juni 2024 om 16:53

Goed om te horen, is inderdaad een goede positite die verstekrt moet worden. Zo kan locatelli zich focussen op linksmid.

Over Rabiot is nu zoveel geschreven dat het niet te voorspellen is. Denk zelf dat hij wel gaat vertrekken. Hoop het persoonlijk van wel want dat creëert meer ruimte voor Fagioli.

11 juni 2024 om 17:17

Heb gelezen dat Inter ook interesse zou hebben. Lijkt me wel zo iets dat Marotta zou willen proberen, maar anderzijds zit het middenveld wel al overvol bij Inter.

Vind het wel verrassend dat je hem graag ziet vertrekken trouwens. Luiz-Locatelli-Rabiot lijkt me een geweldig middenveld en Fagioli zit toch nog ver van Rabiot zijn niveau vind ik.

11 juni 2024 om 17:57

Rabiot was dit seizoen ook niet altijd onomstreden. Beste wisselvallig gepresteerd. Zijn goede seizoenen bij Juve zijn er nu maar 1. En lijkt me niet dat je dan teveel op hem moet gaan richten. Ook aangezien Koopmeiners ook nog hoog op het lijstje staat. Dan zie ik liever Koopmeiners, Luiz en Locatelli op het middenveld.

11 juni 2024 om 17:59

Dan zal ik misschien niet de potjes gezien hebben waarin hij wel indruk op me maakte. Heb namelijk niet alles gezien want ik vond het voetbal van Juve dit jaar (excuses 😅) werkelijk waar niet om aan te zien als niet-fan.

11 juni 2024 om 18:15

hahaha daar hoef je geen excuses voor te geven hoor. Heb ze regelmatig ook overgeslagen. Het was diep triest. Het ontslag van Allegri duurde nog veel te lang.

11 juni 2024 om 18:17

Rabiot kan geweldig voetballen maar dat is er ook pas na 2 seizoenen uitgekomen bij Juve, seizoen 22/23 was die echt de kar trekker bij Juve maar afgelopen seizoen, was het weer wisselvallig, had ook te maken met vele blessures dus geen ritme. Rabiot wil meer verdienen bij Juve, dus zal denk niet zijn contract verlengen, hoop dat Kephran Thuram nog komt. Alcaraz word nog gekeken of ze die nog een seizoen kunnen huren van Southampton, Nicolussi, Miretti en Nonge worden warschijnlijk verhuurd. Eindelijk begint de hand van Giuntoli zichtbaar te worden.

11 juni 2024 om 16:44

Zou een absolute topaankoop zijn. Ik denk buiten Real en misschien bij City zou hij niet zeker zijn van een basisplaats, voor alle andere topclubs is dit een directe versterking. Als Liverpool fan is Douglas Luiz echt iemand die ik graag in ons shirtje wil zien spelen.

11 juni 2024 om 17:02

Goed om te horen hopen dat deze deal dan snel rondkomt!

11 juni 2024 om 17:56

Ik zou Rice never nooit inruilen voor Douglas Luiz. Ook heb ik persoonlijk liever een speler als Kimmich op het middenveld. Vind het een hele goede speler maar heeft af en toe ook wel echt matige wedstrijden er tussen zitten. Als hij dat uit z’n spel kan halen en consistenter kan worden dan heb je wel een top middenvelder ja..

11 juni 2024 om 18:10

Luiz is natuurlijk ook een 6/8 hè. Die paste echt perfect naast Rice.

11 juni 2024 om 20:36

Ja Rice is ook een 6/8. Hij kan ook prima naast Rodri, Camavinga of Tchouameni dus dat argument gaat dan ook niet op.

11 juni 2024 om 18:11

@Juve Luiz is echt een héle goede voetballende CVM, kan Juve uitstekend gebruiken. Is een van de sterkhouders van Villa.

Zou een belachelijk goede deal zijn van Juventus als ze dat doen. Hebben ze ook opeens de benodigde cvm.

Wat een aankoop zou dit zijn voor Juve en een serieuze aderlating voor Villa. Douglas Luiz vervang je niet zomaar, wat hij dit seizoen heeft laten zien dan praat je toch over wereldtop of zit er alleszins dicht tegen aan. Maar Villa heeft niet veel keus, ze moeten verkopen wegens FFP. Juve wordt zo wel weer interessant om te volgen met Motta en al zeker als ze dit soort aankopen doen.

Ik geloof hier weinig van, ruildeals zijn enorm zeldzaam buiten Italie.

11 juni 2024 om 16:57

Villa moet FFP in orde krijgen, de spelers die als ruilmiddel worden gebruikt staan op papier ook aangegeven als waarde zonder dat er voor wordt betaald. Dat is ook de enige reden dat Villa akkoord gaat met een deal als deze, ze zijn vrij wanhopig.

Geloof er helemaal niks van dat Villa Luiz laat gaan voor 20 miljoen en een paar spelers die eerder in aanmerking komen voor een dienstverband in de Championship. Financiële problemen of niet, die 20 miljoen gaat echt niet voldoende zijn voor een speler die bij bijna alle clubs ter wereld in de basis zou staan.

Jeetje wat is dit nou weer? Dat is echt een complete verrassing. 20 miljoen voor Luiz en 2 spelers ruilen is een koopje. Had hem graag gezien bij Arsenal.

Ik ga niet te blij zijn vooraleer dit officieel is. Maar dit zou een Giuntoli masterclass zijn. Please laat dit gebeuren. Nog in geen 100 jaar had ik gedacht dat dit mogelijk zou zijn.

Motta als coach douglas Luiz en dan wellicht calafiori en koopmeiners. Juve begint wakker te worden. Leuk voor de competitie want Inter lijkt nu toch wel voor iedereen 2 maten te groot.

LET GIUNTOLI COOK! Mckennie en Iling Jr hebben allebei nog 1j contract. Mckennie vraagt een te hoog loon voor wat hij waard is en iling is prima maar 20mil voor een invaller is meer dan goed. Laat Douglas Luiz maar komen!!

11 juni 2024 om 19:05

Ik vond dat Iling-Junior in de Primavera/U23 al tekort kwam (tegenwoordig Juventus NextGen). Gaat nooit meer worden dan een simpele draver. Mist de techniek voor een vleugelspeler en het defensieve aspect voor een back.

Goede keus van Juventus om Motta aan te stellen. Een goede trainer en natuurlijk nog jong, maar heeft het bij Bologna het afgelopen seizoen (4de) en het seizoen ervoor (9de). Neem aan dat hij ook zeker de tijd zal krijgen om wat te bouwen. Belangrijkste is dat hij Vlahovic nog beter kan maken, maar dat Chiesa uiteindelijk ook verlengd en een belangrijke rol zal krijgen. Met Douglas Luiz haalt Juventus in ieder geval een goede middenvelder binnen en doen ze prima zaken, door Mckennie (1-jaar contract) in de deal te betrekken en Rabiot vertrekt transfervrij, terwijl Alcarez gehuurd is van Southampton en als het goed is terug zal keren.

Ik hoop eigenlijk ook dat Motta jonge spelers die terugkeren van hun huurperiode, zoals Soule, Barranechea en Huijssen kansen zal geven. Soule en Barranechea hebben beide heel goed gepresteerd bij Frosinone en Huijssen heeft het het afgelopen half jaar uitstekend gedaan bij AS Roma, en bij Bologna deed Motta dat ook goed met jonge spelers. Nou weet ik dat Juventus heel wat anders is dan Bologna, maar deze spelers hebben wel de potentie om goed te zijn voor Juventus.

Juventus moet ook wel flink gaan doorselecteren. Naast Mckennie, Rabiot, Iling en Alcarez zal Alex Sandro ook transfervrij vertrekken. Szczesny vertrekt misschien naar het Midden-Oosten, Djalo keert terug naar Lille en namen als Kean, Milik (te blessuregevoelig), de Sciglio, Rugani, Caviglia, etc. moeten ze gewoon afscheid van nemen.

di Gregorio
Aankoop
Huijssen
Bremer
Csmbiasso
D.Luiz
Locatelli
Soule
Yildiz
Chiesa
Vlahovic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren