Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit is zijn de mogelijke paden van Oranje als de andere poules hetzelfde blijven

Laatste update:

Nederland heeft zich maandagavond zonder zelf in actie te komen al geplaatst voor de achtste finales van het EK. Om daarvoor te zorgen mocht Albanië niet winnen van Spanje, en dat gebeurde: de Spanjaarden wonnen met 0-1. Oranje speelt dinsdagavond tegen Oostenrijk nog voor groepswinst. Dit zijn de mogelijke speelschema’s voor Nederland als de andere poules blijven zoals ze nu zijn.

Oranje pakte in de eerste twee groepswedstrijden vier punten, waardoor het team van bondscoach Ronald Koeman nu al zeker is van een plek in de achtste finales. De nummers één en twee van elke poule gaan namelijk automatisch door, terwijl de vier beste nummers drie zich ook plaatsen voor de achtste finales. Nederland kan nog eerste, tweede of derde worden in de poule: dat wordt dinsdagavond bepaald.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dan treedt Nederland aan tegen Oostenrijk, dat met een punt minder momenteel derde staat in Groep D. Nederland houdt Frankrijk momenteel op doelsaldo achter zich en gaat aan kop in de poule.

Mocht Nederland uiteindelijk eerste worden in de poule, dan is de nummer twee van Groep F de tegenstander in de achtste finale. Op dit moment is dat Turkije, dat bij een nederlaag in de laatste groepswedstrijd in een onderling duel nog voorbij kan worden gestreefd door Tsjechië. Georgië maakt daarnaast nog een hele kleine kans om tweede te eindigen in Groep F.

Als Nederland tweede wordt, treft het de nummer twee van Groep E. Dat is op dit moment België, maar alle landen hebben in deze poule nog iets om voor te spelen. België, Oekraïne, Slowakije én Roemenië hebben namelijk na twee groepsduels allemaal drie punten.

Indien Oranje dinsdagavond verliest van Oostenrijk, eindigt het derde in Groep D met vier punten. In dat geval treft Nederland een groepswinnaar uit een andere poule: Spanje, winnaar Groep C (in potentie Engeland) of de winnaar van Groep E, waar nu dus nog niets is beslist.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, het is dus eigenlijk hartstikke belangrijk dat je eerste wordt. Ik kan me voorstellen dat de Fransen het allemaal wel best vinden, en uiteindelijk met 1 of 2-0 van Polen winnen ofzo. Dat het hen ook niet zoveel uitmaakt of ze eerste of tweede worden. Als Nederland alles op alles zet om met een flinke marge van Oostenrijk te winnen, heb je daar later wel profijt van. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar laten we nou geen wonderploeg van Oostenrijk maken.

25 juni 2024 om 07:58

Frankrijk heeft na 2 wedstrijden nog geen enkele keer (zelf) gescoord, maar Polen is wel de minste tegenstander uit de groep.

Oostenrijk is misschien geen top land, maar ik was erg onder de indruk van het tempo dat ze tegen de Fransen konden volhouden. Zeker op het middenveld! “Even winnen” gaat niet gemakkelijk worden. Zeker niet met onze aanval!

25 juni 2024 om 08:08

Wat is dit nou weer voor onzin. Net als NL willen de Fransen ook gewoon de moeilijkste tegenstanders ontlopen.

25 juni 2024 om 08:52

Soms wordt de absolute favoriet onverwacht uitgeschakeld. De beste wint niet altijd. Als je maar zelf wint haha

Verschil in 1ste en 2de plek is nogal groot. Ben benieuwd naar Oostenrijk.

25 juni 2024 om 08:12

Behoorlijk, Spanje Duitsland Portugal of Italië.

Jammer is wel, ik heb hoge verwachtingen van Spanje en Duitsland.

25 juni 2024 om 08:15

Ja straks heb je misschien Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk aan een kant. Echt bizar

25 juni 2024 om 08:50

Mr Knowledge

Het lyrische gedoe over de Duitsers is waarop gebaseerd?? (jij niet alleen, er zijn er velen)

Laat me raden, niemand kijkt een Duitse oefenwedstrijd, maar de openingswedstrijd van een EK, dat is nou net interessant en kijkt 5 miljoen man naar.

Even de feiten hieronder o.b.v. 5 wedstrijden van Duitsland!

0-0 tegen Oekraine
2-1 met de hakken over de sloot tegen de Grieken...
Tegen grotendeels 10 Schotten, waarvan er 6 geen hout van kunnen was het goed.
Tegen Hongarije heeft Makkelie ze een handje geholpen.
En bij het eerste beste beetje tegenstand (zwitserland) gaat het mis.

Ik snap wel dat Duitsers Duitsers blijven en zo lang ze in een toernooi zitten favoriet zijn.... maar is het niet allemaal een beetje overdreven?

Ze houden hun hart vast als ze de Denen voor de kiezen krijgen in de 2e ronde.

25 juni 2024 om 08:54

Een beetje hoe het EK altijd was voor de uitbreiding. Als je de oude toernooien op zoekt heb je echt bizar sterke groepen gehad en de knockout rondes waren allemaal krakers.

25 juni 2024 om 09:06

@shenkie: dat zijn geen feiten hoor

25 juni 2024 om 09:30

@shenkie,

Wij hebben tegen Duitsland al gespeeld en hoe ging dat? Ook al was het een oefenpot.

Omdat Duitsland veel kwaliteiten heeft, ze missen echt een topper voorin. Ik moet eerlijk zeggen Tah vond ik persoonlijk ook niet zo sterk spelen.
Daarnaast als je "thuis" speelt heb je wel een voordeel.

Na Spanje vond ik Duitsland nog wel redelijk overkomen. Wie vind jij beter Engeland? Frankrijk? Italië? Al deze toplanden doen het maar "oké". Portugal heeft ook niet eenvoudig gehad.

25 juni 2024 om 14:42

'niemand kijkt een Duitse oefenwedstrijd' Ik neem aan dat er genoeg Nederlanders keken naar de oefenwedstrijd Duitsland-Nederland van afgelopen Maart waar Duitsland ook niks van bakte....

Je zou bijna gaan denken dat 2e worden de slechtste optie is van de 3. Dan zit je sowieso aan de kant bij Spanje, Portugal en Duitsland. 1e is natuurlijk het beste, maar als je 3e wordt en je komt dan ook aan dezelfde kant als wanneer je eerste wordt. Acht Nederland iets kansrijker tegen Engeland, Italië, Frankrijk en België.

25 juni 2024 om 10:10

Nummer 3 is wel tricky hoor. Is nu nog weinig over te zeggen natuurlijk aangezien je nog niet weet op welke plek je terecht kan komen als 3de. Pas duidelijk als alle 6 de poules zijn gespeeld.

Je kan uitkomen tegen Spanje, 1C of 1E. Waarbij 1E en 1C idd onderkant schema zijn. Maar met 1C wel direct Engeland. 1E zou wel een ramp scenario zijn. Overleef je die krijg je direct weer Frankrijk

Om kampioen te worden moet je van iedereen kunnen winnen. Beetje dooddoener maar wel waar. Persoonlijk heb ik altijd de indruk dat ze tegen toplanden gemotiveerder zijn en beter spelen dan tegen "kleine" landen. Dus een volgende ronde tegen België, Engeland of Spanje? Kom maar op!

25 juni 2024 om 08:14

Maar tis toch ook oprecht niet waar? Je moet alleen winnen van de teams waar je tegen speelt.

25 juni 2024 om 08:19

Je hoeft helemaal niet van iedereen te kunnen winnen. Dus "maar wel waar" is niet waar. Het kan prima zijn dat je zowel Duitsland als Portugal als Spanje niet tegen gaat komen dit toernooi bijvoorbeeld.

25 juni 2024 om 08:28

@nuanceman, dat is onzin. Net zoals alle nr 4 van de poule en de “slechtere” nr 3 kan een land al door een ander uitgeschakeld zijn. Als Nederland eerste wordt is er een behoorlijke kans dat Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk aan de andere kant van het speelschema terecht komen. Die landen gaan elkaar vervolgens uitschakelen en dus hoef je daar niet van te winnen.

25 juni 2024 om 12:21

Je kunt beter zeggen dat het allemaal een beetje mee moet zitten om kampioen te worden. Als de topfavorieten elkaar uitschakelen of eruit gaan tegen een kleiner land wat een topdag heeft of waarbij het allemaal meezit dan kun je zonder een topfavoriet te treffen Europees kampioen worden.

25 juni 2024 om 12:22

Je kunt beter zeggen dat het allemaal een beetje mee moet zitten om kampioen te worden. Als de topfavorieten elkaar uitschakelen of eruit gaan tegen een kleiner land wat een topdag heeft of waarbij het allemaal meezit dan kun je zonder een topfavoriet te treffen Europees kampioen worden.

Waar is de tijd gebleven dat het gewoon overzichtelijk was. Een Hongarije dat nu een paar dagen in de wachtkamer moet blijven zitten. Het is zo'n onlogisch toernooi geworden en de kwaliteit van de poules ook een stuk zwakker. Allemaal vanwege politieke spelletjes op de achtergrond zitten we nu hier mee opgescheept. Een slap aftreksel van wat ooit het EK was.

25 juni 2024 om 08:21

Hartstikke leuk om Georgië en Albanië te zien dit toernooi. Servië dat verrassend gelijk speelt tegen Engeland. Het voegt echt wat toe. Als ik alleen maar toplanden tegen elkaar wil zien, dan kijk ik wel vanaf de (halve) finale. Dit is dikke prima en dit EK is juist nu fantastisch. Dit EK is tot op heden een groot succes

25 juni 2024 om 08:31

Gaat er niet om om alleen maar toplanden te zien, dat was bij het oude EK ook niet het geval. Het poule-systeem is dramatisch, bijna iedereen gaat door. Staat haast geen spanning op. De poule van Nederland had echt spannend kunnen zijn vanavond, het is nu niet meer dan zo gunstig mogelijk eindigen. Als een gevolg wat er in andere poules is gebeurd.

25 juni 2024 om 08:52

Waar ook niets mis mee is. Of je moet nog meer landen willen in dit toernooi, maar jij klaagt hierboven al over het niveau in de poules, dus dat is bij jou ook niet wenselijk neem ik dan aan.

25 juni 2024 om 09:00

Nee dan krijg je nog grotere krachtsverschillen in de poules. Onderling tussen de kleinere landen wel vermakelijk maar qua spanning heeft het toernooi voor mij veel ingeleverd. Als we zelf naar het nederlands elftal kijken, zijn de afgelopen toernooien echt leuker geweest dan toen er maar 2 door gingen?

25 juni 2024 om 09:03

Ik vind dit een leuker EK dan dat ik mij kan herinneren de laatste jaren. Echt geweldig. Dus ik kon het niet meer oneens zijn met jou dan dat ik nu ben

25 juni 2024 om 08:41

Het is niet per sé onlogisch. Ook vind ik dit een hartstikke goed EK, veel mooie potjes gezien, ook van de mindere goden. Maar ja, inderdaad, opzich zijn dit wel te veel ploegen en je zou het beter met 16 kunnen doen. Het is mijns inziens ofwel dat of je gaat naar 32, want dit gedoe met de "beste nummers drie" is een beetje onzin.

25 juni 2024 om 08:49

Het is zeker vermakelijk maar ik vind er weinig spanning omheen hangen. Poulefase kan bijna niet misgaan. Nederland toen met poules als Frankrijk/italie/roemenie waarbij er maar 2 doorgaan. Met Duitsland/portugal, met Duitsland/tsjechie. Toen was het al een hele opgave om door te gaan naar de kwartfinale. Dat is nu toch gewoon weg. Bijna iedereen gaat door.

25 juni 2024 om 10:04

In de groepsfase valt 33% van de landen af, ipv de 50% wanneer alleen de bovenste 2 landen door gaan. Verschil valt dus best wel mee. Ja er is minder spanning, maar deze spanning schuift in principe gewoon op naar een later moment in het toernooi. Wat natuurlijk sowieso toch al de mooiste fase is.

25 juni 2024 om 12:19

Waarom een groepsfase als er meer doorgaan dan er af vallen. Heeft toch geen meerwaarde zo. Ik ben wellicht wat ouder, dat het nederlands elftal in zware poules zaten waarbij je ook echt resultaat moest halen tegen toplanden om door te gaan. Dan was het vanaf dag 1 spannend. Nu pas vanaf de volgende ronde inderdaad.

25 juni 2024 om 12:22

Je komt meer over als iemand die niet van verandering houdt. Een "vroeger was alles beter". Niet per definitie ouder. Niets mis mee verder, er zijn veel mensen die daar doorgaans last van hebben.

25 juni 2024 om 12:27

Ik kan het me moeilijk voorstellen dat mensen die bewust de groepsfase Nederland/frankrijk/italie hebben mee gemaakt. De groep met Tsjechie en Duitsland. groep met Frankrijk/tsjechie. Dan meer genieten van de groepsfase van dit jaar. Of vorige keer met Oostenrijk/oekraine/noord Macedonie.

25 juni 2024 om 12:50

Ik kan me dat allemaal nog heel erg goed herinneren. Want in die poule met Italië en Frankrijk waren we ook al door na twee wedstrijden. Dit had met Duitsland en Tsjechië ook het geval moeten zijn trouwens. Dus het is niet zo dat het toen tot het einde spannend was in de poule.

25 juni 2024 om 13:05

Uiteraard kan de laatste groepswedstrijd dan ook nergens meer over gaan. Maar goed we zijn het gewoon niet eens, dat kan ook.

25 juni 2024 om 10:13

Huh? De kwaliteit Europa breed is juist ontzettend gestegen door de uitbreiding. tuurlijk hou je 1 of 2 kleine landjes maar er zijn 20+ goede teams. Dat onoverzichtelijke neem ik op de koop toe

25 juni 2024 om 12:23

De grijze middenmoot is groter. Prima allemaal qua vermaak maar qua spanning is het weinig meer in de groepsfase.

Op welke dag/tijdstip speelt Nederland als ze verliezen van Oostenrijk? Ik word er zelf niet wijzer van als ik de speelschemas bekijk.

25 juni 2024 om 10:14

Is ook nog niks over te zeggen

of 30 juni 18:00
of 30 juni 21:00
of 2 juli 18:00

1e worden en dan Nederland-Turkije in de achtste finales zou mooi zijn

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren