Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brazilië kent met teleurstellende remise valse start op Copa América

Laatste update:

Brazilië is de Copa América begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Costa Rica, de huidige nummer 52 op de FIFA-wereldranglijst. Het andere duel in de groep tussen Colombia en Paraguay eindigde in 2-1.

Bijzonderheden


De voorhoede van Brazilië bestond uit Vinícius Júnior, Rodrygo en Raphinha, maar tot scoren kwam het trio tegen Costa Rica, waar voormalig FC Twente-aanvaller Manfred Ugalde in de basis startte, niet. Marquinhos dacht met een half uur op de klok de score voor Brazilië te openen, echter werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Costa Rica beperkte zich enkel tot verdedigen, waardoor de Goddelijke Kanaries moeite hadden om een gaatje in de defensie te vinden. Ook het wonderkind Endrick, die in de 70ste minuut bij Brazilië inviel, kon puntenverlies niet voorkomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Colombia - Paraguay 2-1


Later namen Colombia en Paraguay het tegen elkaar op. Bij de Colombianen moesten de voormalig Eredivisie-spelers Luis Sinisterra (Feyenoord) en Santiago Arias (PSV) genoegen nemen met een plek op de bank. Zij zagen hoe hun land met 2-1 te sterk was voor Paraguay. Daniel Muñoz en Jefferson Lerma waren verantwoordelijk voor een comfortabele voorsprong, waarna ulio Enciso de spanning in de wedstrijd nog even terugbracht.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch geen wedstrijdverslag? Had dan beter niets gemaakt.

25 juni 2024 om 08:20

Hahahaha, inderdaad dit is een van de meest slechte verslagen die ik heb gelezen. Jammer, ik vind het namelijk wel leuk om Brazilië te volgen.

25 juni 2024 om 11:36

Normaal vindt ik het ook wel leuk om Selecao te volgen maar. Er zit gewoon niet zoveel muziek in nu 😔

25 juni 2024 om 08:24

Hahaha bizar inderdaad. Het was laat denk ik (?)

25 juni 2024 om 08:26

Lijkt net op een verslag dat je op Flashscore kan lezen. Inderdaad beter om dan niets te schrijven. Brazilië is ook best wel een ''matig'' elftal voor Braziliaanse begrippen op dit moment. Vini, Rodrygo en Alisson zijn de enige échte absolute wereldtoppers in deze selectie, voor de rest valt het wel redelijk tegen.

25 juni 2024 om 09:20

Dus Rodrygo noem je een wereldtopper, maar spelers als Marquinhos, Gabriel Magalhaes, Militao niet?

Die verdedigers laten ondertussen al jaren zien (marquinhos het meeste) dat ze gewoon absolute toppers zijn hé.

25 juni 2024 om 11:41

De huidige Marquinhos is echt geen wereldtop. Is al een aantal jaren minder.

25 juni 2024 om 11:55

Dat is hoe deze generatie kijkt naar voetballers. Volgens vele is Vinicius jr. ook een beter voetballer dan Neymar Jr. Ik schaam me soms voor voetbalvolgers hoe oppervlakkig er alleen naar de cijfers wordt gekeken en de schoonheid van het spelletje wordt vervangen door klinische doelpuntenmakers. De Ronaldinho’s, Okocha’s, prosineckis en Dennis Bergkamps van deze tijd doen er niet meer toe omdat ze geen 80 goals en 50 assists geven in een seizoen. Haaland is een voorbeeld van hoe het voetbal hedendaags wordt bekeken. Hele goede aanvaller en scoort altijd maar ik kan zo in slaap vallen tijdens zijn wedstrijd.

25 juni 2024 om 13:40

Magalhaes is een uitstekende verdediger maar in mijn opinie géén wereldtop. Marquinhos is dat geweest maar nu niet meer en Militao is een jaar geblesseerd geweest en is sindsdien géén onbetwiste basisspeler bij Real (nacho voor hem in de pikorde). Dus nee, dat vind ik geen wereldtoppers.

25 juni 2024 om 15:53

Straatvoetbal,

Neymar is statistisch en aan de bal beter dan Vinicius. Alleen een Real Madrid fanboy zal roepen dat Vinicius beter is.

25 juni 2024 om 16:57

@straatvoetbal:

Ik heb Ronaldinho, Kaka, Adriano etc. allemaal mogen meemaken als spelers. Die waren destijds wereldtop. Wereldtop is een subjectief begrip; wereldtop nu is géén wereldtop 20 jaar terug. Het is een iets dat verschuift.

Vinicius is op dit moment wereldtop omdat hij één van de beste, zoniet de beste speler is bij de beste club ter wereld.

26 juni 2024 om 11:53

Deechteajacied

Ik durf dan ook stellig te beweren dat de individuele kwaliteiten van voetballers hedendaags minder is dan de jaren 90 tot circa 2005.

Het spel kan dan wel sneller geworden zijn en spelers zijn inderdaad atletischer, maar aan de bal vind ik het maar pover.

Vinicius komt niet eens in de buurt van Neymar, laat staan Ronaldinho of Kaka. Haaland wordt hedendaags als de beste nummer 9 ter wereld gezien. Maar is hij beter dan Batistuta, Suker, Papin, Weah, Henry, Shevchenko (om er maar een paar te noemen)? Voor mij totaal niet.

En nee, dit heeft niks met nostalgie te maken.

27 juni 2024 om 08:21

@joga

Ik ben het volledig met je eens hoor. Die tijd is wat mij betreft de gouden tijd m.b.t. talent. Geweldige generatie voetballers destijds en spitsen, je noemt me wel een rijtje hoor pfff. Suker in 1998 was echt krankzinnig goed.

25 juni 2024 om 08:27

Hoezo, iedereen is nu op de hoogte toch van de gehele wedstrijd? Zonder grappen, jammer dat VZ geen vaste Copa América volger heeft (ingehuurd) die wedstrijdverslagen schrijft. Genoeg mensen die het volgen en ook vast wel een stukje willen en kunnen schrijven. Maar ja, dat vergt proactiviteit. Gelukkig wordt wel van iedere uitspraak uit de uitzending van VI (..) een uitgebreid artikel geschreven. VZ holt achteruit momenteel, helaas. Kwestie van tijd voordat ze écht worden ingehaald door andere platformen. @VZ Doe er wat mee, er zijn genoeg leden die zich hebben uitgesproken. Het argument '"maar dit zijn de meest populaire artikelen" gaat niet heel lang meer op, op deze manier.

Zit ik per ongeluk Teletekst te lezen?

25 juni 2024 om 15:02

De copa America is gewoon niet interessant als het Europese kampioenschap. Lijkt me dus een weloverwogen beslissing om niet teveel tijd te investeren in deze uitslagen.

Dit Brazilië is wel het slechtste in de laatste 20 jaar. Spelersmateriaal is ook echt niet denderend en dan vooral op het middenveld. Aanvallend is het aardig maar missen ze duidelijk een spits als je Vinicius daar neerzet. Argentinië en Uruguay schat ik toch wel in als de topfavorieten om dit toernooi te winnen.

25 juni 2024 om 09:00

Ik vond hun selectie van 2010 ook niet heel denderend eerlijk gezegd. Wel een betere organisatie maar van een Felipe Melo op het middenveld werd ik niet heel vrolijk, los van tegen Oranje natuurlijk, nog een bedankje richting hem voor die idiote actie op Robben.

25 juni 2024 om 09:01

Een van de meest smerige acties op het WK ooit trouwens door daar op de hamstring te willen staan waar hij 2 weken daarvoor nog aan geblesseerd was geraakt, alles was bewust aan die actie. Maar goed, dat geheel terzijde.

25 juni 2024 om 10:10

Als ik de heatmap van Sofascore mag geloven speelde Vini strak op links en Rapinha rechts en was Rodrygo de "spits" .

Voor de rest mist dit Brazilië echt een paar goeie backs, middenvelders en inderdaad een spits of je moet Endrick nu al gewoon basis zetten!

25 juni 2024 om 10:23

Ik ga nog verder: dit is het slechtste Brazilie ooit (los van de keepers).

Defensie: de enige centrale verdediger die mij kan bekoren momenteel is Gabriel (en die speelt niet eens). Marquinhos en Militao worden altijd geroemd maar in het Braziliaanse shirt vind ik ze altijd super matig. Los daarvan vind ik ze in het algemeen echt beduidend minder dan wat Brazilie normaliter levert. Thiago Silva, David Luiz, Lucio, Juan waren echt veel beter. En wat David Luiz betreft zegt dat veel want die vond ik regelmatig ook niet voldoen. De back-posities zijn de matigste bezetting ooit (maar dat hoef ik niet nader te onderbouwen lijkt mij).

Middenveld: Tegenwoordig Bruno Guimaeres, Douglas Luiz en Joao Gomes. Recent had je nog Fabinho en Casemiro. Emerson en Gilberto Silva daarvoor nog. Ze Roberto niet te vergeten (of Dunga in een verder verleden). Ook hieromtrent hoef ik het verval niet eens uit te leggen. Wat de nummer 10 positie betreft: Neymar is er niet anders had hij daar geheid gespeeld. Nu heb je Paqueta. Kaka, Rivaldo, Ronaldinho: lijkt mij ook een inkoppertje.

Aanval: De meest gehypte aanval ooit (vooral Vinicius en Rodrygo). Bij Real is Vinicius de creme de la creme. In het Braziliaanse tenue is het een flop. Rodrygo vind ik sowieso overschat. Dat is gewoon een eventuele invaller, meer niet. Ik zou eerder Martinelli opstellen. Raphinha is gewoon een middelmatige speler. Savio, Evanilson, Pepe: allemaal middelmaat, niks meer en niks minder.

Endrick is in potentie wereldtop maar die heeft echt betere spelers nodig om zich heen in dit Braziliaanse team.

Denk niet dat de schrijver de wedstrijd heeft gezien haha

Hier een voorzetje voor het artikel over de wedstrijd Colombia - Paraguay:
In de 32e minuut scoorde Daniel Muñoz de 1-0 voor Colombia met zijn hoofd of een van zijn voeten. Tien minuten later maakte Jefferson Lerma er 2-0 van door te scoren met een niet nader genoemd deel van zijn lichaam. Paraguay kwam in minuut 69 nog terug door een mooi of lelijk doelpunt van Julio Enciso die van 5 of 30 meter uithaalde, maar het bleek niet genoeg te zijn. De wedstrijd eindigde in 2-1.

25 juni 2024 om 08:39

Gefeliciteerd, je bent aangenomen!

Brazilië had genoeg kansen om tot scoren te komen, die gaan wel door komen in deze poule.

25 juni 2024 om 11:22

Vind je het gek als je de rest van de tegenstanders ziet? Eigenlijk zijn alleen hun en Argentinië kanshebbers en misschien kan Uruguay hem winnen.

Maak dan gewoon een artikel met alleen de uitslagen.

Colombia - Paraguay was wel weer een keer wat anders om te zien.. (heb wel alleen de 2e helft gezien)
Paraguay maakt de 2-1, daarna zou je tegenwoordig verwachten dat Colombia niks anders zou doen dan tijd rekken. Niets is minder waar, volle bak op de aanval om de 3-1 te maken, niet gelukt helaas. Hierdoor ging het spel wel mooi heen en weer en hadden beide ploegen nog kansen om doelpunten te maken.
Had verwacht dat het veel meer een theaterstuk zou zijn dan een voetbalwedstrijd, maar dat was niet waar, positief verrast.

De cameramensen leveren ook beter werk daar dan die op het EK😉

Had Ronaldinho dan toch gelijk?

costa rica is geen wereldploeg, maar spelen wel georganiseerd voetbal. Gewoon een team van het niveau slowakije, hongariije, roemenie etc.
daarintegen heeft brazilie natuurlijk qua namen de betere, maar het elftal is vrij pover... zeker in de breedte. En een vinicius junior is heel andere koek dan vinicius junior bij real.
rodrygo vind ik persoonlijk ook een vrij middelmatige voetballer (heel knap hoe hij zich toch staande houdt binnen real).

ze hebben na neymar (nog) niet echt een opvolger voor de goals gevonden... hopelijk voor hen komen endrick en/of estevao er snel aan, of gaat vini eindelijk die rol oppakken, al zie ik dat niet snel gebeuren. Is toch meer een momenten voetballer die gewoon een stuk minder talent heeft dan neymar

Vini bakt er weer niets van als ik wat reacties afga op X. Wanneer krijgen mijn jongens Gabriel en Martinelli een kans? En absurd dat Jesus niet werd gekozen voor selectie. Met zijn 19 doelpunten in 63 interlands is hij de meest productieve speler voor Braziliã«. Maar laten we iemand een basisplaats geven die in 31 interlands maar 3 doelpunten heeft gemaakt. De Braziliaanse trainer moet ophouden met het selecteren op naam. Wordt een makkie voor Argentinie om de copa opnieuw te winnen.

25 juni 2024 om 11:27

Ik zou Martinelli als linksbuiten opstellen en Vinicius in een vrije rol laten zwerven (op papier vanuit het centrum). Maar de realiteit is dat Vinicius het best rendeert vanaf links. En op papier en qua statuur is het je beste voetballer. Die zal nooit banken. Kan Martinelli als spits opereren? En anders zou ik oprecht Endrick basis zetten en Rodrygo vanaf rechts. Want vanaf rechts is Rodrygo beter. Hij heeft een goede voorzet in huis en kan binnendoor en buitenom. Is ook beter dan Raphinha.

Gabriel moet sowieso basis maar goed. Heb er een hard hoofd in. Jesus had ik overigens ook ten alle tijden geselecteerd. Evanilson, Pepe, Savio: teveel middelmaat.

25 juni 2024 om 11:58

Martinelli heeft een paar keer als spits gespeeld voor Arsenal. Hij kan het wel in principe.
Op een gegeven moment moet je harde keuzes maken en andere spelers een kans geven. Vini is nog jong genoeg en heeft tijd zat om een basisplaats te veroveren vanaf de bank. Hij heeft de naam en status maar voor hoelang? Op een gegeven moment gaan de Brazilianen tegen hem keren en moet de trainer hem beschermen door hem op de bank te zetten.

25 juni 2024 om 12:47

Wil jij serieus Martinelli basis laten starten t.o.v. Vini? Hahah gelukkig ben jij geen trainer, je naam en foto verklappen een hoop maar wel realistisch blijven kerel. Vini kan altijd een wedstrijd beslissen, Martinelli is een paar klasse minder dan hem.

25 juni 2024 om 12:56

Overduidelijk dat jullie reactie bedoeld is voor Soma. Maar eens: Martinelli geen basis om Vini te banken. Daarom opteer ik voor 1 van de 2 in de spits t.o.v. Rodrygo. Rodrygo naar rechts en Raphinha naar de bank.

Persoonlijk zou ik gaan voor Vini, Martinelli en Rodrygo. Met Martinelli heb je extra diepgang en snelheid.

25 juni 2024 om 12:56

Je laat je weer eens verblinden door je clubvoorkeur en dat terwijl je vaak zat redelijk objectief ergens naar kan kijken.

25 juni 2024 om 13:10

@salmad
Vini kan altijd een wedstrijd beslissen voor Real maar niet voor Brazilie. Martinelli scoorde onlangs nog voor Brazilie. Laatste doelpunt van Vini was een jaar geleden. En dat was een penalty in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Guinea. Een penalty die hij in de 88e minuut verzilverde.
Joga is niet de enige die meer wilt zien van Martinelli. Genoeg Brazilianen online te vinden die Vni een beetje zat zijn. Kritiek is niet mals en terecht.

25 juni 2024 om 13:11

@jajoh89
Clubvoorkeur heeft niets te maken. Vini speelt al jaren als een drol voor zijn eigen land. Wat hij voor Real doet is niet van toepassing.

25 juni 2024 om 13:20

In Brazilie telt het voor Brazilianen inderdaad hoe je voor de Selecao presteert. Ze kijken totaal niet naar wat spelers bij hun clubs presteren. 3 doelpunten in 30 wedstrijden is gewoon triest. Maar bij Real was zijn start ook om te huilen. Je weet dat het erin zit en als het eenmaal eruit komt, heb je 1 van de beste spelers ter wereld.

25 juni 2024 om 13:37

Soma, zoals ik al zei Vini is een aantal klasse beter dan Martinelli die zet je niet op de bank. Tuurlijk moet zijn rendement omhoog, maar vergeet niet dat Vini 3 soms 4 speler tegelijk bezig houd, waardoor er ruimte komt voor andere spelers. Vini heeft altijd te maken met dubbele dekkingen, bij Real speelt hij met andere sterren waardoor hij meer tot zijn recht komt. Ik kan mij niet voorstellen dat de Brazilianen Martinelli willen zien ipv Vini, ja misschien de Arsenal fans..

25 juni 2024 om 13:46

Salmad,

Ze willen Martinelli wel meer zien in de basis maar uiteraard niet ten koste van Vinicius. Want Vinicius is gewoon 10x beter dan Rodrygo en Raphinha. Die bank van Brazilie is nog triester met alle respect: Savio, Evanilson en Pepe.

Ik hunker gewoon dan zelfs naar types als Douglas Costa, Willian en Hulk.

Ik heb de wedstrijd vannacht gezien en was getuige van een totaal nieuwe tactiek van Costa Rica, namelijk 1-9-1. En met de ene 1 bedoel ik de doelman. Maar goed zij hebben wel de nul gehouden.

Brazilië is flink achteruit gegaan. Ik zou met endrick in de punt spelen. Dat is tenminste nog een echte spits, maar spelers zoals Bibi en Rodrigo zijn dat niet. De copa America vind ik niet leuk om te kijken dit jaar. Het ek is gewoon veel beter om naar te kijken.

Had me verheugd op de COPA, maar dat is alweer snel verdwenen. Wat een saaie wedstrijden zeg. Doelpunten vallen er niet en het voetbal is nog lager dan de kwalificatie van de afrika cup. Ronaldinho had dus ook gelijk. Niet om aan te zien, dus niet meer kijken.

25 juni 2024 om 19:16

Vergeleken met het EK/WK is en blijft de Copa een slap aftreksel, Brazilië en Argentinië en een handjevol B/C en zelfs D landen. Kleinschalig en bij vlagen een erbarmelijk niveau

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren