Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto De Zerbi voegt met Frankrijk nieuw land toe aan zijn cv

Laatste update:

Roberto De Zerbi wordt de nieuwe trainer van Olympique Marseille, zo maakt de Franse club maandagavond bekend via de officiële kanalen. De 45-jarige Italiaan leek na zijn aangekondigde vertrek bij Brighton & Hove Albion klaar voor een Europese topclub, maar gaat dus in zee met de nummer acht van het afgelopen Ligue 1-seizoen.

Brighton ontvangt naar verluidt zo’n 6 miljoen euro voor De Zerbi, die al enige tijd geleden aankondigde te vertrekken bij the Seagulls. In het tot medio 2026 lopende contract van de Italiaan stond een afkoopsom van 15 miljoen euro, maar OM heeft die vastgestelde prijs dus kunnen drukken. Voor hoelang De Zerbi heeft getekend is vooralsnog onbekend.

De Zerbi maakte de afgelopen twee jaar veel indruk bij Brighton. De Italiaan loodste de Engelsen vorig seizoen naar de zesde plaats in de Premier League, waardoor de club zich dit jaar mocht melden in de Europa League.

Brighton won de groep met AEK Athene, Ajax en Marseille, maar ging in de achtste finale ten onder tegen AS Roma. De Engelsen eindigden dit seizoen als elfde in de Premier League, waarna De Zerbi dus zijn vertrek aankondigde.

De Zerbi werd de afgelopen maanden genoemd bij onder meer Bayern München en Manchester United, maar vervolgt zijn carrière dus bij Marseille. De 31-jarige Fabian Hürzeler volgt hem op in Brighton. Hij komt over van het Duitse Sankt Pauli.

De Zerbi was als trainer eerder actief in Italië (Darfo Boario, Foggia, US Palermo, Benevento en Sassuolo), Oekraïne (Shakhtar Donetsk) en Engeland (Brighton). Met Frankrijk voegt hij dus een nieuw land toe aan zijn cv.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Yesss! Geweldig nieuws! Wat een geweldige trainer voor mijn club! ⚪️Ⓜ️🔥 op naar een mooi seizoen, Allez l’OM!!!

Had ik oprecht niet verwacht. Vind dit ook geen grote stap vooruit voor hem maar hoop dat hij Marseille weer een competitief team kan maken.

Huh? Iemand die deze stap kan verklaren? Hij stond toch hoog op t lijstje van meerdere topclubs? Mooie club hoor Marseille maar sportief niet echt een stap omhoog.

25 juni 2024 om 00:29

Snap het ook niet. Waar de coach van een degradant uit dezelfde competitie de trainer van Bayern wordt, maakt deze toch veel hoger aangeschreven trainer een behoorlijke downgrade qua competitie.

25 juni 2024 om 01:02

Marseille is een soort slapende reus natuurlijk. Het gaat er matig dus veel te verbeteren. Veel zeggenschap en vrijheid. Ervaring opdoen bij een (gevallen) topclub binnen een grote competitie. Als deze stap goed uitpakt wordt zijn slagingskans bij bijv. de britse top alleen maar groter. Ik kan het ergens dus wel volgen.

25 juni 2024 om 05:37

In Frankrijk ben je eigenlijk alleen een slapende reus als een miljardair er miljoenen tegelijk per jaar in wil pompen, zoals bij een PSG gebeurt. Als je kijkt naar de afgelopen decennia in Frankrijk en dan vooral naar de afgelopen jaren, zie je buiten de dominantie van PSG ook de enorme wisselvalligheid van meerdere clubs. Met betrekking tot Europa of zelfs binnen Frankrijk denk ik niet dat de Ligue 1 slapende reuzen bevat.

Hoop voor hem dat hij het psg heel moeilijk kan maken. Goede trainer en goed werk van Benatia om hem voor 9 miljoen minder binnen te halen.

25 juni 2024 om 05:38

Hele kleine kans. De financiele voorsprong van PSG is enorm. Los van misschien incidenteel succes is het bijna onmogelijk om op lange termijn te concurreren met die club.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren