Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stunttrainer Thiago Motta maakt binnenlandse overstap naar Juventus

Laatste update:

Thiago Motta is bij Juventus de opvolger van de ontslagen trainer Massimiliano Allegri, zo meldt de club via de officiële kanalen. De voormalig international van Italië tekende dinsdag al een verbintenis die hem tot 2027 verbindt aan la Vecchia Signora.

Motta was dit seizoen het brein achter het succesvolle seizoen van Bologna. Met de Nederlanders Joshua Zirkzee en Sam Beukema in de gelederen werd een historische campagne neergezet en voor het eerst in de historie Champions League-voetbal bereikt door de behaalde vijfde plaats.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Fabrizio Romano liet halverwege mei, na de tirade van Allegri in de Coppa Italia-finale tegen Atalanta (1-0 winst), al weten dat de 41-jarige Motta topkandidaat was om de nieuwe hoofdtrainer te worden van la Vecchia Signora.

Een week later kondigde Bologna via de officiële kanalen aan dat de twee partijen na het succesvolle seizoen de wegen zouden scheiden, waardoor de weg naar Turijn openlag.

Bologna-voorzitter Joey Saputo kwam na het besluit van Motta om zijn contract niet te verlengen bijna superlatieven tekort voor hetgeen de Italiaan heeft bewerkstelligd in het huidige seizoen. “Ik heb de afgelopen twee jaar een coach leren kennen met een ultieme winnaarsmentaliteit. Thiago heeft het team een briljante identiteit gegeven.”

“Het behalen van de Champions League is iets voor de geschiedenisboeken van onze club. Ik had graag gezien dat hij was gebleven, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor de prachtige seizoenen en hem het beste wensen in de toekomst.”

Motta speelde als voetballer voor grootmachten als Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Inter. In 2018 stopte hij bij les Parisiens en begon hij aldaar zijn trainersloopbaan in de Onder 19. Na zijn werk bij de beloftenploeg van de Fransen vertrok Motta naar Genoa om op eigen benen te staan in het profvoetbal.

Zijn eerste klus eindigde in mineur, daar hij twee maanden later zijn biezen kon pakken. Bij Spezia ging het hem vervolgens beter af en via daar belandde hij in 2022 bij Bologna. Vorig seizoen eindigde hij op de negende plaats in de Serie A.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer. Begrijpelijk dat je naar zo'n grote club gaat, maar wel net mooi met Bologna eindelijk weer eens CL voetbal gehaald.

Benieuwd wat er van Bologna's team ook overblijft en of Motta speler(s) mee gaat nemen?
Vooral Lewis Ferguson is een hele leuke speler. Idem voor Zirkzee, maar die is ook duur en onnodig bij Juve.

Misschie Callafiori?

11 juni 2024 om 15:31

Dat zijn wel de drie waar ik een transfer van verwacht deze zomer. Orsolini heeft het ook behoorlijk gedaan, maar zit wel op zijn plek daar.

11 juni 2024 om 15:54

Volgens mij is die Furguson wel een tijd eruit met een zware blessure. Zirkzee beland denk wel bij milan. Calafiori is w een speler waar Juve al tijdje mee bezig is.

11 juni 2024 om 16:19

De onderhandelingen voor Calafiori zitten muurvast. Bolonga wilt hem eigenlijk niet verkopen. En heeft meerdere aanbiedingen van Juve afgewezen.

12 juni 2024 om 08:27

Ben benieuwd.
Zag al dat ze Iling Junior en Mckennie + cash gaan bieden voor Douglas Luiz.

Douglas Luiz als 6 erbij en dan een Locatelli die meer naar voren kan spelen is ideaal toch?

Luiz - Locatelli en dan een Miretti of Fagioli bijvorobeeld?

12 juni 2024 om 16:42

Zou zeker ideal zijn dan kan Locatelli weer in zijn kracht spelen. Veel bewegen en voorin meer meedoen. Miretti wordt verhuurd en Koopmeiners staat hoog op het verlanglijstje.

Gezien Motta waarschijnlijk 4231 gaat spelen. Is er zeker nog een nummer 10 nodig. Koopmeiners is daar perfect voor.

12 juni 2024 om 19:08

Las dat ze 20 miljoen plus een matige speler als Mckennie en een nietszeggende Engelse speler gaan betalen voor een topper als Douglas Luiz. Zou echt een geweldige deal zijn voor Juve, Aston Villa is gek als ze daarmee akkoord gaan.

12 juni 2024 om 19:08

Vind persoonlijk koopmeiners meer een 8. Geen 10, mist creativiteit.

12 juni 2024 om 21:28

Speelde bij Atalanta veel als 10 en op de flanken. 15 goals en 8 assist dit jaar. Heeft zeker creativiteit in zich hoor en zou zijn komst zeker toejuichen.

Vette stap, hele interessante trainer. Benieuwd of hij zich ook nog gaat mengen in de strijd om jongen als Zirkzee.

11 juni 2024 om 15:40

Denk het wel, niet specifiek Zirkzee maar Bologna is een heel interessant team. Waarom Zirkzee niet? Denk te duur en niet prio 1.

11 juni 2024 om 16:18

Nee Juventus heeft Vlahovic, komst van Zirkzee is niet echt nodig

Kijken of Juventus eindelijk weer is wat leuker voetbal kan spelen. Heb nooit begrepen waarom Allegri überhaupt weer werd aangesteld terwijl die daarvoor op non-actief werd gezet omdat zijn voetbal niet om aan te gluren was. En dan nemen ze hem later weer terug. Mag hopen dat het hoofdstuk van Allegri bij Juventus eindelijk voorbij is voor ze. Motta heeft het uitstekend gedaan bij Bologna met prima voetbal. Dus ben benieuwd wat hij kan doen bij Juventus.

11 juni 2024 om 17:57

Resultaat halen was op dat moment prioriteit met al de financiele problemen en met Allegri was dat een garantie en ook gebleken.

Mooie stap voor hem en Juventus. Hopelijk doet hij het daar uitstekend. De serie A mag toch wat sterker worden in de top op vaste basis vind ik want van de laatste 4 seizoenen is er 3 keer een team echt met een straatlengte voorsprong kampioen geworden. En de terugval van Juventus is daar 1 van de hoofdzaken voor.

Wel jammer natuurlijk dat een potentiële opvolger van inzaghi bij de concurrent tekent vanuit Interperspectief. Niet dat Inzaghi dit seizoen gaat vertrekken maar daar gaat toch wel eens een grotere topclub voor langskomen als die zo blijft presteren. En dan had een ex-interista als Motta een geweldige opvolger geweest.

11 juni 2024 om 15:41

Lierse, is Inzaghi zo'n goede trainer, ja? Waar zou je hem dan willen zien als liefhebber? Ik volg Inter en Inzaghi minimaal. Heb zijn naam niet vaak voorbij horen komen in de Barca, Chelsea, Liverpool, Bayern zoektocht(en).

11 juni 2024 om 15:55

Omdat Inzaghi op zijn plek zit bij Inter en ook zijn contract binnen kort verlengd. Heeft dus geen zin voor andere ploegen om contact op te nemen.

11 juni 2024 om 16:06

Als Interfan vooral bij Inter 😅.

Maar als hij dit kan doorzetten, dan doel ik op het goed blijven doen in Italië en vooral Europees prestaties blijven neerzetten, dan lijkt het me alleen maar logisch dat er interesse komt van absolute topclubs. Ik zie hem wel bij een club als Liverpool passen eerlijk gezegd.

Hopelijk weet Motta Chiesa te overtuigen om bij te tekenen. Want lijkt mij dat je het team om hem en Vlahovic heen moet bouwen.

Verder natuurlijk benieuwd hoe Motta het gaat doen. Hopelijk krijgt hij het aanvallende voetbal er wel in bij Juve. Sarri is het helaas mislukt paar jaar geleden.

11 juni 2024 om 16:50

Zou het echt ridicuul vinden als Chiesa naar roma zou gaan. Zeker voor een bedrag onder de 50 miljoen.

11 juni 2024 om 17:10

Geen idee waarom ze niet uit de onderhandelingen komen. Chiesa is te belangrijk om te laten gaan. Je moet hem gewoon geven wat hij wilt hebben

11 juni 2024 om 17:19

Denk ik ook. Als je die kerel gewoon op links zijn ding laat doen dan draagt die makkelijk aan 30 doelpunten per seizoen bij volgens mij.

Tactisch zal hij niet het sterkst zijn en al te veel opdrachten moet je hem misschien niet meegeven maar hij beukt er zich echt wel doorheen. De beste buitenspeler van Italië vind ik persoonlijk.

11 juni 2024 om 18:02

We moeten ook wel objectief naar Chiesa kijken. De pannen van het dak heeft hij ook niet gespeeld. Dat kan door de speelstijl van Allegri geweest zijn maar je merkte toch dat het mentaal nog niet perfect is sinds na zijn zware blessure en dat is ondertussen toch al even geleden. Om dan een salarisverhoging te eisen in een team dat wil besparen is misschien te veel van het goede. Motta zal zijn zeg wel doen in deze zaak.

11 juni 2024 om 20:57

Je zegt het zelf. Allegri geeft hem teveel opdrachten en heeft hem nooit in zijn kracht gebruikt. Elke keer als Allegri toevallig na een wissel met 3 voorin ging spelen. Toen pas ging Chiesa draaien. Dat vreselijke voetbal ligt hem gewoon niet. Weet gewoon zeker dat hij te belangrijk gaat worden in een aanvallende team. Als je kampioen wilt worden moet je niet met een Soule aankomen.

Prachtig nieuws, succes Motta!

Let's go! Nu nog wat spelers en tijd en dan zitten we terug aan de Italiaanse top zoals het hoort voor Juventus.

Deze zal waarschijnlijk een leegloop bij bologna betekenen. Voor 1 keer dat ze de laatste tijden iets presteren en zal het uitdraaien op een fiasco.

Toch mooi dat de Gazzetta op hun voorpagina een grote foto van Motta zetten bij een belangrijke verandering in 3 jaar bij de grootste club van het land. Oh wacht, er staat helemaal niets over Juve. Classic!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren