Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen verwacht noodgedwongen wijziging in basiself Oranje: ‘Heb gehoord dat hij een pijntje heeft’

Laatste update:

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond om 18.00 uur het allesbeslissende groepsduel met Oostenrijk. Oranje plaatste zich maandag zonder zelf in actie te komen al voor de achtste finales van het EK. Groepswinst staat nu nog op het spel. Johan Derksen verwacht dat Ronald Koeman noodgedwongen een wijziging in zijn basiself door moet voeren.

Derksen laat maandagavond in Vandaag Inside Oranje weten dat hij vernomen heeft dat Denzel Dumfries lichte klachten heeft, al verspreekt hij zich in eerste instantie. “Ik hoorde dat Humphries… Dumfries een pijntje heeft. Dan zou die jongen van Feyenoord, Geertruida, erin komen.”

Van wie Derksen het vermeende blessurenieuws heeft gehoord, laat hij niet weten. Dumfries kreeg tijdens de eerste twee groepsduels een basisplaats van Koeman. Tegen Frankrijk speelde hij met Jeremie Frimpong voor zich, waardoor de vleugelverdediger de taak meekreeg om niet te veel op te stomen.

In het oefenduel in de voorbereiding op het EK, tegen Canada (4-0), vormde Frimpong nog een uitstekend koppel met de verdedigend ingestelde rechtsback Geertruida.

Memphis Depay


Bram van Polen, die als bargast aanwezig is in het praatprogramma van SBS6, laat zich ook uit over Memphis Depay, die flink wat kritiek kreeg te verwerken na zijn eerste duels op het EK maar tegen Oostenrijk opnieuw in de punt van de aanval start.

“Memphis zou ik gewoon vertrouwen, dat is in potentie een van je beste spelers”, zegt de onlangs gestopte profvoetballer. “Ik zie ook niet echt andere opties als ik eerlijk ben. Het is ook goed dat Ronald Koeman gelijk uitsluitsel geeft door te zeggen dat hij blijft staan.”

Derksen vindt echter dat Koeman Memphis moet slachtofferen. Ook is hij voorstander van Donyell Malen als rechtsbuiten. “Je kan Memphis Depay ook een keer vervangen, want ik zie ook morgen niet in dat hij beter gaat spelen. Hij heeft de vorm niet.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'Dumfel Demfries, das mijn man.'
Het zou toch gemis zijn op de RB

25 juni 2024 om 07:31

Dumfries in deze vorm is absoluut geen gemis

25 juni 2024 om 08:01

Ik ga bijna denken dat Dumfries je knikkers vroeger heeft afgepakt. Is onderhand je 120e reactie dat je Dumfries er uit wil hebben. Nu weten we het wel.

25 juni 2024 om 08:13

Ach stel je voor je geeft kritiek op een speler die niet levert. Dat kan echt niet hoor!

25 juni 2024 om 08:24

@dabor, niet onlogisch toch. Speelt een draak van een toernooi tot nu toe. Is samen met Depay onze zwakste schakel op dit moment.

25 juni 2024 om 08:26

Dat is het punt niet, dat is prima zelfs. Alleen het begint Japie Krekel achtig vormen aan te nemen zo vaak als je dat doet.

25 juni 2024 om 08:31

Zolang het niet verandert mag je het toch blijven benoemen? Of mag je maar 1x kritiek hebben op een speler?

25 juni 2024 om 08:40

Gelukkig hebben we op die plaats goede vervangers. Maar Dumfries doet het meer als goed .

25 juni 2024 om 08:44

Dumfries is dramatisch dit toernooi en überhaupt dit seizoen

25 juni 2024 om 08:48

Meer dan goed is natuurlijk niet waar. Heeft dit toernooi zijn Oranje vorm nog niet weten te halen. Met een Geertruida wordt je er denk ik niet veel slechter van.

25 juni 2024 om 10:15

Dumfries meer als goed..? hij speelt heel matig en lijkt ook elke keer na 35 minuten al bek af te zijn. niet gek ook als je het hele seizoen heb moeten banken.

25 juni 2024 om 10:50

Hahaha, deze is mooi, ik was hem al bijna vergeten

25 juni 2024 om 08:44

Dumfries heeft een slecht seizoen en speelt ook de laatste 5 interlands al totaal anoniem. Het is alsof iemand de batterijtjes moet vervangen. Geertruida en Frimpong ging zo lekker, de verdediging van Oostenrijk gaat echt geen antwoord hebben op Frimpong

25 juni 2024 om 10:28

Overigens nog een groot voordeel wat er bij komt kijken voor Frimpong: Oostenrijk speelt met Philipp Mwene op linksback die jaren bij PSV gespeeld heeft. Dat is een rechtspoot, wat betekent dat Frimpong eindelijk makkelijk buitenom kan omdat Mwene hem dan op zijn zwakke been krijgt terwijl Frimpong juist sterk is met die rechter.

Dat maakt het 'voordeel' van het wegvallen van Dumfries nog groter. Dumfries en Frimpong bespelen namelijk dezelfde ruimte in het veld waardoor Frimpong noodgedwongen (net zoals de laatste wedstrijden bij Leverkusen) naar binnen moet en als halve tien moet spelen waar hij dat voordeel als rechtspoot weer kwijt is.

Geertruida kruipt het middenveld in waardoor hij ook nog eens echt de hele wedstrijd tegenover Mwene komt te staan. Hopelijk overtuigt Koeman dit dan meteen voor de rest van het toernooi, Geertruida is absoluut niet minder dan de Dumfries van het laatste halfjaar en véél complementairder aan Frimpong.

Hij verward hem met Humpty Dumpty, kan de beste gebeuren 😂

Mr. Humphries are you free?

Ik denk dat Geertruida - Frimpong op rechts een beter duo is dan Dumfries en Frimmy, die willen teveel hetzelfde, en Geertruida kan ook nog eens verdedigen, dan kan Frimpong dieper staan dan dat Dumfries achter hem staat

Geertruida lanceert Frimpong die hem vervolgens op de stropdas van Memphis klaarlegt. Het hele land weer in de gloria met geloof in de EK titel. Uiteindelijk Portugal of België in de kwartfinale en de droom spat uiteen. Portugal wordt Europees kampioen.

25 juni 2024 om 08:48

Aub geen Portugal. Zie nog liever Slovenie kampioen worden.

Snap de opmerking ‘in potentie onze beste speler’ Memphis te verdedigen nooit. In potentie kan Oranje onder 14 ook kampioen worden in de toekomst. Moeten we ze dan nu ook allemaal oproepen? Memphis laat het alweer niet zien. Als we naar zijn wedstrijden in Oranje kijken heeft hij meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. De pro Memphis kudde lijkt dit te vergeten als hij ook maar 1 goede actie maakt in een wedstrijd. Graag Malen erin.

25 juni 2024 om 09:14

Waarom denk je dat Koeman (in beide periodes), Frank de Boer en van Gaal allemaal hem opstellen? Hij is een van de weinige die af en toe nog goals maakt en we hebben weinig beters. Je doet net alsof we een superspits op de bank hebben zitten en dat de bondscoach dat niet ziet, maar jij wel.

25 juni 2024 om 10:35

De fout die ze maken is Memphis oneindig krediet te geven waardoor een andere spits het nooit een aantal wedstrijden achter elkaar mag proberen. Ik weet zeker dat een Malen of Zirkzee meer doelpunten zullen maken wanneer ze wat vaker de kans krijgen.

25 juni 2024 om 10:53

Zirkzee heeft het net 1 seizoen laten zien in Italië. Malen speelt soms heel goed bij Dortmund en soms helemaal niet, maar hij is meer buitenspeler dan spits. Zij hebben in oranje amper krediet opgebouwd en zijn amper beter te noemen dan Memphis, Doe nou niet of we veel keus hebben want dat is er niet.

Dat zou beste nieuws van de dag zijn! Dumfries is echt niks dit seizoen en op basis van verleden....etc
Met Geertje op rechtsback kan Frimpong of Malen meer excelleren. Zonder Dumfries hadden we ook van Frankrijk gewonnen nl.

Dat zou heerlijk nieuws zijn zeg! Geertruida en Frimpong samen aan de rechterkant, zo krijgen we wel zin in die wedstrijd!

Derksen, die zijn laatste nieuwtje of scoop meer dan 15 jaar geleden had. Boeiend of Dumfries of Geertruida speelt, zien we vanzelf wel.

Als dit waar is gelijk doorpakken en frimpong op de rechtsback en malen op de rechtsbuiten.
Geertruida is veel ste behouden en komt er nooit over heen.

25 juni 2024 om 09:28

Dat is Geertruida z'n taak ook niet. Hij zorgt voor een man meer op het middenveld.

25 juni 2024 om 10:03

geertruida speelt bijna altijd achteruit en is veel ste veel "verdediger" naar mijn mening ik heb liever een veel aanvallendere back.bij het minste druk op geertruida loopt hij alleen nog maar achteruit.

25 juni 2024 om 15:50

Met Geertruida als rechtsback moet je een rechtsbuiten hebben die veel aan de lijn blijft plakken. Een type Malen. Geertruida kan daardoor naar het middenveld om te zorgen dat er een mannetje meer is. Zo lopen beide spelers elkaar niet in de weg (wat gebeurde met Dumfries en Frimpong).

25 juni 2024 om 16:14

Bij Geertruida is dat duidelijk de instructie van Koeman. Geertruida is totaal geen behoudende back, daarom scoort hij ook extreem veel voor een verdediger. Hij is echter niet een back die er buitenlangs overheen komt, maar meer centraal komt. Daarom past ie juist goed bij Frimpong.

Ik zou starten met de volgende elf: Verbrugge - Frimpong de Vrij van Dijk Ake - Schouten Veerman Reynders - Malen Weghorst Gakpo.
Toelichting: Twee veel opkomende backs, past goed bij twee vleugelspelers die net zo gemakkelijk binnendoor als buitenom willen. Kortom die ruimte voor die backs maken. Wel twee controleurs op het middenveld, zeker omdat onze lange verdedigers nogal graag naar voren gaan bij hoekschoppen en vrije trappen. Wat mij betreft even geen Simons of Depay. Ze zijn gewoon 2 zwakke schakels tot nu toe. Waarom zou je die handhaven. Laat de passing aan veerman over, maak gebruik van de snelheid en passeertechniek van Malen en Gakpo en zet een afmaker voor de goal die niet zoals Depay telkens terug zakt naar de middenlinie.

25 juni 2024 om 19:14

Denk je dat Wout de volle 90 minuten in dit systeem past? Zijn kracht is en blijft gewoon als pinchitter vanaf de bank lijkt me. Maar goed, mischien maar eens de volle 90 min aankijken

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren