Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marijn Beuker noemt twee voormalig Ajax-spelers als type dat Farioli zoekt

Laatste update:

Ajax is naarstig op zoek naar een buitenspeler, zo blijkt ook uit het gastoptreden van technisch directeur Marijn Beuker in de Pantelic Podcast. De 39-jarige bestuurder noemt David Neres en Antony als voorbeelden van het type vleugelflitser dat de Amsterdammers willen strikken.

Eerder meldde journalist Mike Verweij van De Telegraaf al dat Ajax topprioriteit maakt van het binnenhalen van een nieuwe rechtsbuiten. Toevalligerwijs kwam de journalist daarbij ook met een van de door Beuker genoemde namen. “Ajax wil op rechtsbuiten een type-Antony en kan één speler halen zonder eerst te verkopen. Daarvoor ligt tien miljoen euro op de plank.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met de nieuwe trainer, Francesco Farioli, sprak Beuker reeds uitgebreid over de rechtsbuitenpositie. “Je hebt bijvoorbeeld drie verschillende variaties van de rechterspits. Wat betekent dat voor de balans? Dat hebben we afgelopen weekend grondig doorgenomen met Francesco.”

“Vanuit daar ga je zoeken”, gaat Beuker verder. “Wat betekent het voor je scoutingformulieren? Achter de schermen is er een hoop zeer positiefs aan de gang de afgelopen maanden.” Beuker zegt dat er binnen Ajax veel duidelijkheid is over hoe de selectie eruit moet komen te zien.

“Het start met de spelersprofielen en dan ga je een analyse maken van je eigen ploeg. En je gaat een analyse maken van de rollen die je nodig hebt”, aldus Beuker, die benadrukt dat Farioli ook een stem heeft. “We hebben uitgebreid met elkaar gezeten en daar heb je goede discussies over. Op basis van gezamenlijke argumenten maak je de keuzes, maar dat doen alle succesvolle clubs.”

Beuker geeft uiteindelijk één spelersprofiel cadeau: de beoogde rechtsbuiten. “Francesco heeft dynamische spelers aan de zijkant gehad in het afgelopen seizoen. Dan zoek je naar een type Neres of een type Antony. Iemand die vrijkomt achter de laatste linie of iemand die zichzelf vrijmaakt in de laatste linies.”

Neres speelde tussen 2017 en 2022 bij Ajax, namens wie hij debuteerde als Braziliaans international. In totaal speelde de linkspoot 180 officiële wedstrijden in dienst van de Amsterdamse club. Daarin was Neres goed voor 47 doelpunten en 41 assists. Met Ajax werd de huidige aanvaller van Benfica driemaal landskampioen en tweemaal bekerwinnaar.

Antony kwam iets later naar Amsterdam, in de zomer van 2020. In totaal speelde de linkspoot 82 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 22 assists. Met Ajax werd Antony tweemaal landskampioen en eenmaal bekerwinnaar, om vervolgens voor een recordbedrag van 95 miljoen euro naar Manchester United te vertrekken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk hoe ze in de podcast zeiden. Hoe snel zou dit op knip en plak sites staan. "zullen we de tijd codes er in zetten"

En huppa binnen uurtje staat het op deze site haha.

On: Hoop dat je dit soort types kan vinden. Helemaal met het budget wat we nu hebben . Verwacht zelf geen tropische verwachtingen helaas uit Z-Amerika

29 mei 2024 om 12:53

Neres kostte Ajax tig jaar geleden 12 miljoen voor (80%) en later 7 miljoen voor de extra 20%.
Anthony max 28,8 miljoen (incl. 7 miljoen voor 20% Neres.

De prijzen zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen.

Onder de 10 miljoen zullen er vast wel spelers te vinden zijn, maar Neres en mindere mate Anthony hadden tijd nodig. Een speler onder de 10 miljoen heeft misschien wel meer tijd nodig, terwijl Ajax juist spelers moet halen die er direct staan. Ben benieuwd wie gecontracteerd gaat worden.

29 mei 2024 om 13:15

Zullen zeker spelers te vinden zijn. Alleen niet in Zuid Amerika ben ik bang idd. En als je het over type neres antony hebt ga ik van die markt uit.

Ook spelers waarvan ik warm word vaak.

29 mei 2024 om 14:30

Gaat hem voor die prijs zeker niet worden. Kunnen ze niet beter kijken naar goede rechtsback of linksback? Verdedigend stond het bij Ajax alles behalve sterk.
Of huur anders Antony een jaartje…. Lekker in de eredivisie als tol draaien

Maar krijg je zo’n speler voor 10 miljoen? Denk dat voor dat geld een braziliaan krijgt die zich nog niet bewezen heeft en zich nog moet aanpassen. Of een speler als Driouech met minder potentie maar die er wel direct zou kunnen staan.

29 mei 2024 om 11:46

Lijkt mij absoluut onmogelijk. Als je al gaat kijken dan kostte Neres in 2016 blijkbaar (volgens transfermarkt ) 17,4 miljoen en kostte Antony ook 15,4 miljoen en staat me nog iets bij dat Ajax ook nog een flinke deel van de transfersom naar Brazilië moest overmaken nadat ze hem verkocht hadden. En dan zijn deze twee transfers al jaren geleden gedaan, de markt is intussen helemaal op hol geslagen en vooral die Braziliaanse markt is niet meer te betalen. Ajax werd al afgetroefd door Everton voor die Richarlison en dit was in de hoogtijdagen waarbij ze CL haalden en waarbij ze hun spelers voor absurde bedragen verkochten. Je hebt eigenlijk de nieuwe Sahraoui maar dan op de rechtervleugel nodig, daarvoor ken ik de Scandinavische markt te slecht voor om daar een speler voor op te noemen. Maar zo een profiel moet je eigenlijk oppikken voordat Az/Heerenveen ze haalt en je 12-18 miljoen kwijt bent om ze in te lijven.

29 mei 2024 om 12:16

Moeilijk is het zeker, maar onmogelijk is het niet. Minteh was bijvoorbeeld ook "maar" 8 miljoen. En Savio (die inmiddels 40 miljoen waard is) werd opgepikt voor nog geen 7 miljoen.

29 mei 2024 om 12:23

er lopen zeker goede spelers in de scandinavische competities (grootste deel in denemarken) rond. Maar daar betaal je ook al de hoofdprijs.
Speler die ze op het oog hadden/hebben, osorio van midtjylland gaat ook al snel 10mil of meer kosten zo ver ik weet. Daarnaast is het altijd maar de vraag of zo iemand zich direct aanpast aan ajax en nederland. Qua voetbalkwaliteiten zou ik zeggen dat zo iemand het moet kunnen redden... maar mentaal etc, geen idee

29 mei 2024 om 12:59

Aub geen spelers uit Scandinavië. Noemt eens een speler die de laatste jaren zijn door gebroken geen één. Je moet spelers uit Zuid Amerika halen die instelling en karakter hebben. Zie Martinez,Tagliafico Alvarez door deze jongens hebben we mooie tijden gehad.

29 mei 2024 om 13:01

Alleen Minteh en Savio bleken als pakket wel ook onhaalbaar voor Nederlandse clubs. De transfersom had een Feyenoord of PSV kunnen betalen maar uiteindelijk konden ze niet op tegen Newcastle en de City Group.

30 mei 2024 om 16:37

Voor 10 miljoen krijg je geen braziliaans top talent meer.

Maar voor 10 miljoen (of net iets meer) kun je nog best aardige spelers oppikken denk ik. Afgelopen zomer haalde PSV Lang voor 12, Feyenoord Ivanusec voor 7.8 miljoen (toch beiden international voor een aardig voetballand), ze zouden zelf rond zijn geweest met Spertsyan voor 9 miljoen, en Feyenoord was de afgelopen winter dicht bij het binnenhalen van Rodriguez voor 11 miljoen (zou nu in de belangstelling staan van de City groep die tot 15 willen gaan). Een jaar geleden haalden ze zelf Conceicao, nu toch Portugees international, voor 5 miljoen.

De spelers zijn er wel, maar waar het PSV en Feyenoord de afgelopen 2 jaar wel lukt om spelers binnen te halen voor bedragen rond een miljoen of 10 geeft Ajax meer uit en halen ze de ene na de andere miskoop binnen.

29 mei 2024 om 11:46

Die 10 miljoen is ook enkel wel door Verweij genoemd. Ajax heeft geen liquide middelen om NU te investeren. Daarvoor zal er echt verkocht moeten worden. Met een verkoop Mikautadze kan die ruimte er natuurlijk snel komen. Geen idee wat ze in hun hoofd hebben qua investering oid, en huren zoals die jongen van Chelsea is ook een goede optie, zeker op een plek als rechtsvoor waar nu eigenlijk een directe versterking nodig is. En een type Neres, Antony is natuurlijk niet per se een Braziliaan hehe. Als je die podcast luistert zit er ook wel meer nuance in het daadwerkelijke antwoord.

29 mei 2024 om 11:49

Je hebt net voor 10 mln zo een speler aan Porto verkocht volgens mij. Voor dit bedrag is het niveau Conceicao te koop

29 mei 2024 om 12:16

Ik denk niet dat porto hem voor dat geld van de hand zou doen momenteel.

Een speler met het niveau van Conceicao afgelopen zomer, nog amper tot niets bewezen dus, is voor dat geld op te halen.

29 mei 2024 om 11:58

Ik denk niet dat ze hun maximale budget noemen, Zou lekker zijn voor de verkopende partij.

29 mei 2024 om 12:37

Maar goed, Antony had zich ook nog niet bewezen. Die stond er op papier goed op, maar had in Brazilie nog geen handjevol doelpunten gescoord.

Daarnaast is Driouech absoluut geen zekerheid. Als z'n rendement bij Ajax niet veel beter wordt dan bij Excelsior, kunnen ze net zo goed Forbs opstellen. Die komt daar ook wel aan als je hem een seizoen lang laat staan. Ik denk sowieso dat Driouech beter eerst naar een club als FC Twente, AZ of Utrecht kan gaan.

Aanvallers zijn gewoon heel onvoorspelbaar en vooral voor clubs als Ajax. De ene aankoop van 15 miljoen euro haakt niet aan, terwijl je ook zo ineens een aanvaller voor een paar miljoen euro oppikt en die haakt vervolgens wel aan. Dat heb je op andere posities wel wat minder, die onvoorspelbaarheid.

29 mei 2024 om 13:06

@sirius, dat bedoel ik eigenlijk ook.
Als je iemand uit Brazilië haalt voor 10 miljoen dan is het iemand die hoogstens een handjevol wedstrijden heeft gespeeld. Dat is een enorme gok. Driouech is inderdaad ook geen zekerheid dat hij bij Ajax het verschil kan maken. Maar dat zijn de opties zo’n beetje.

Aan de andere kant haalde Ajax ook Godts en Conceicao voor kleine bedragen binnen dus als je creatief bent kan het wel. Dat zijn in mijn ogen spelers die in een goed draaiend team best een verschil kunnen maken.

29 mei 2024 om 14:46

Sirius dan zijn we in de minderheid, ik heb als één van de weinige ook nog geloof in Forbs.

29 mei 2024 om 13:29

@scummyman, Driouech is n linksbuiten waar Ajax al 2 talenten heeft met Godts en Van Axel Dongen. Driouech heeft wat meer ED minuten en is ook wat ouder, maar vind hem qua potentie wel de minste van de drie.

Ajax heeft echt rechtsbuiten nodig, gezien er nu geen een is, zou ik het zelfs logisch vinden als ze er zelfs 2 halen. Dat zou dan een basisspeler zijn (lijkt mij logisch als dat een huurspeler zou zijn gezien hoe duur die zijn van het gewenste niveau) en een talent erachter die tijd krijgt om te wennen en te rijpen. Die laatste zou je dan kunnen kopen voor rond de 10m.

29 mei 2024 om 13:53

Ik pleit ook niet specifiek voor Driouech. Maar meer dat dat het niveau is waar je dan moet zoeken. Kan ook een Driouech uit de Belgische of Portugese competitie zijn.
In Nederland kwam ik niet veel verder dan hem, Sadiq (AZ is duur en die jongen heeft net een handje vol goede wedstrijden gespeeld) en Rots. Driouech leek me het duidelijkste voorbeeld.

29 mei 2024 om 15:25

In Nederland heb je Daan Rots, Hadj Moussa, Mito, Sadiq, Addai en Sontje Hansen als waar ik wat potentie in zie.
Rots is het echt het type wat mij lijkt matchen met Farioli-ball, Moussa is naar Feyenoord en de rest is nog te groen.

Maar ik snap je punt, en ook wel eens. Maar dat is niet een profiel voor de basis, die zal Ajax ook moeten huren denk ik. En voor daar achter dan een talent die echt veel potentie heeft maar nog tijd nodig heeft.

Misschien kunnen ze Angelo Gabriel huren van Chelsea? Want ik denk Hutchinson bij Ipwitch blijft of anders naar Vfb Stuttgart gaat.

30 mei 2024 om 17:02

Driouech is toch helemaal niet het niveau waar ze naar moeten zoeken.
Die was (of is) in beeld bij PSV als stand-in achter Lang als vervanger van Vertessen die 2e of zelfs 3e keus was.
Voor 3 of 4 miljoen kun je hem er als backup (en of dat nu bij Ajax, PSV of Feyenoord is) best bij hebben, maar die gaat je basis niet beter maken.
Als het budget inderdaad rond de 10 miljoen is dan zoeken ze (gelukkig) naar iemand in een paar categorieen hoger.

30 mei 2024 om 15:51

Ik denk dat je voor dat bedrag best spelers kan halen. Alleen misschien geen talent uit Brazlie die al in half Europa op lijstjes staat, maar wel uit de andere zuid amerikaanse of de kleinere Europese competities.
Ajax is de afgelopen jaren vergeten hoe ze creatief moeten scouten.
Voor de 110 miljoen die Ajax de afgelopen zomer uitgaf aan 12 spelers hadden ze alle aankopen van PSV, Feyenoord en AZ kunnen halen.

Het klinkt in ieder geval alsof ze gedegen te werk gaan en niet over een nacht ijs. Eerst kijken wat je binnen de klup hebt en dan gericht spelers halen met de beoogde kwaliteiten. Ik ben benieuwd.

Tien miljoen is lastig maar niet onmogelijk. Eerder genoemde spelers zoals Whittaker of Zhegrova ga je daarmee niet kunnen halen. Belloumi, Facundo Torres, Pablo Solari zijn leuke opties voor rond die prijs. In Brazilie vragen ze meestal veel geld maar in Argentinie gaan spelers vaak relatief goedkoop weg, leuke markt om spelers te halen (vraag maar aan een Benfica).

29 mei 2024 om 12:39

Qua transfersommen gaan ze inderdaad niet voor heel veel geld weg, maar die salarissen zijn niet mis. Ze gaan niet voor niets naar pakweg een Benfica en niet naar relevante clubs uit andere middelgrote competities. Het is echt niet zo dat daar niet wordt gescout. Die kosten gewoon een paar miljoen euro per jaar aan salaris.

Ik denk niet dat ze per se een Braziliaan bedoelen, maar wel een linksbenige aanvaller op rechts.
Nu zat ik te denken, hoe doet Vaclav Cerny het bij Wolfsburg? Volgens Transfermarkt heeft hij daar niet heel veel gespeeld afgelopen seizoen. In zijn laatste jaar bij Twente vond ik hem echt heel goed, zou hij niet een optie zijn voor Ajax mits het budget dit toestaat? Haal je bovendien ook nog iemand binnen die de club en competitie kent.

29 mei 2024 om 12:29

wolfsburg heeft veel met wingbacks gespeeld, waardoor cerny vaak alleen als invaller heeft gefungeerd. Wanneer ze wel met een buitenspeler aantraden kreeg volgens mij een Wimmer vaak de voorkeur (is ook een groot talent trouwens)

29 mei 2024 om 12:41

Cerny is niet goed genoeg. Die heeft in zijn laatste jaar bij FC Twente drie maanden uitstekend gepresteerd, maar hij is vreselijk wisselvallig. Het kan zomaar zijn dat je hem een half jaar totaal niet ziet. Bij FC Twente kom je daar mee weg, maar bij Ajax eindig je op de bank. Cerny heeft eigenlijk maar een half jaar echt gepresteerd, verdeeld over twee periodes. Vanuit het perspectief van FC Twente in die tijd was ik natuurlijk blij met hem, maar vanuit het perspectief van Ajax zou je hoger moeten mikken. Ik bedoel; posteer een Jahankbakhsh nu weer bij pakweg een FC Twente en hij gaat ook weer rendement halen. Daar krijgt zo'n speler meer vrijheid en vaker de bal dan bij een Nederlandse topclub.

Driouech lijkt me een goeie optie. Veel potentie en nu helemaal al goedkoop op te halen gezien Exscelsior is gedegradeerd.

29 mei 2024 om 12:59

Hij is linksbuiten en daarvan heeft Ajax er genoeg, er moet een rechtsbuiten komen. Daarnaast is Excelsior nog niet definitief gedegradeerd.

Het blijft toch vreemd dat Ajax Conceiçao heeft weggedaan, is dynamisch heeft diepte in zijn spel, en kwa fysieke,red zich prima in de Portuguese competitie en gaat mee naar het Ek

29 mei 2024 om 13:08

Ik denk dat ze daar ook wel spijt van hebben. Maar volgens mij was de huur met clausule vorig jaar zomer al rond.

29 mei 2024 om 13:14

@wac79, die wou zelf terug, kon niet aarden in Nederland. Tja, dan houd t wel op lijkt mij.

Toevallig hadden ze er een. Conceicao. Nog geen jaar later is ie basisspeler bij Porto en gaat hij naar het EK!

Concecaio van Porto voldoet aan dat profiel. Oh wait…..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren