Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foutloos Spanje wint ook met B-elftal vrij eenvoudig van Albanië op het EK

Laatste update:

Spanje heeft ook de derde groepswedstrijd in Groep B zonder al te veel moeite gewonnen: 1-0. FC Barcelona-aanvaller Ferran Torres was in Düsseldorf verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond. Het imponerende Spanje plaatst zich foutloos voor de achtste finales van het EK in Duitsland: 9 punten, 5 doelpunten voor, 0 doelpunten tegen.

Luis de la Fuente, de Spaanse bondscoach, wijzigde zijn elftal op liefst tien plekken ten opzichte van de zege op Italië (1-0) vorige week donderdag. Alleen verdediger Aymeric Laporte behield zijn basisplaats. Onder meer David Raya (Arsenal), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Dani Olmo (RB Leipzig), Torres (FC Barcelona) en Joselu (Real Madrid) kregen de kans bij la Roja.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook het B-elftal van Spanje liet maandag een prima indruk achter. Na een kwartier leidde dat tot de openingstreffer. Laporte vond Olmo met een splijtende pass, waarna Torres werd weggestoken door de middenvelder van Leipzig. De aanvaller van Barcelona prikte de bal bekeken achter doelman Thomas Strakosha: 0-1.

Vervolgens verzuimden de Spanjaarden om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Met name Olmo en Torres kregen diverse kansen om de score uit te breiden, maar het Spaanse vizier stond nog niet helemaal op scherp. Vlak voor de theepauze moest Raya plotseling alert reageren op een afstandsschot van Inter-middenvelder Kristjan Asllani. Daar slaagde de goalie van Arsenal in.

Halverwege werd Laporte vervangen door Robin Le Normand. Na rust bleef Spanje de dominante partij. Joselu dacht te scoren met een prachtige volley, maar zag zijn fraaie poging naast het doel van Strakosha vliegen.

Bij Albanië kwam voormalig Vitesse-huurling Armando Broja na ruim een uur spelen binnen de lijnen. De spits van Chelsea probeerde uit de draai de gelijkmaker binnen te schieten, maar Raya wist de bal te keren met slechts één hand.

In de slotfase zorgde het zestienjarige toptalent Lamine Yamal als invaller voor het nodige vermaak. De vleugelflitser liet zich zien met een sublieme aanname, waarmee hij in één klap twee Albanezen uitspeelde. De Spaanse zege kwam ook door een zwakle inzet van Broja niet meer in gevaar, waardoor de selectie van De la Fuente zich foutloos als groepshoofd wist te plaatsen voor de knock-outfase van het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor Albanie, ik had ze de derde plek wel gegund. Hebben gestreden maar het mocht niet baten. Hopelijk er weer bij aankomend WK.

Ik snap niet zo goed waarom Yamal nog inviel. Al zo veel minuten gespeeld dit seizoen.

24 juni 2024 om 23:05

Ik vond het ook onlogisch, maar hij heeft met die ene aanname op het einde van de wedstrijd wel weer voor een hoogtepuntje bij me gezorgd. Sjongejonge wat een techniek heeft dat ventje..

24 juni 2024 om 23:12

Ja dat dan weer wel ja. Maar ik ben bang dat die jongen straks helemaal opgebrand is.

24 juni 2024 om 23:40

@Pedri16

Heerlijke aanname! Alleen was de beslissing om Morata nog te zoeken de verkeerde.. Had altijd alleen moeten gaan 😃

25 juni 2024 om 04:27

Die jongen heeft over maximaal 4 potjes vakantie. Deze paar minuutjes gaan echt het verschil niet maken hoor.

Albanië gestreden, ook weer vanavond, maar Spanje speelt gewoon erg goed. Een mooie start voor Spanje.

Vrij eenvoudig? Ik vond Albanie vrij goed spelen en hebben toch wel 4 grote kansen gehad om 1-1 te maken
Het was sowieso dus maar 1 doelpunt verschil.

25 juni 2024 om 09:29

Snap je maar VZ praat heel graag negatief over Albanie, ik weet niet waarom

25 juni 2024 om 09:52

Dit is echt zo. Ik heb tijdens de kwalificaties al een paar keer aangegeven dat ze nooit iets over Albanië hebben geschreven ondanks dat ze eerste werden in hun poule.

Wellicht dat je het in het stadion anders meekrijgt, maar had gister niet het idee dat Spanje vrij eenvoudig heeft gewonnen. Naar mijn idee heeft Spanje er de 2e helft hard voor moeten werken want Albanië kwam er goed doorheen. Als de spelers van Albanië iets meer rust hadden in bepaalde situaties hadden ze de 2e helft zeker 2 keer kunnen scoren.

Maar goed trots op het elftal en dit belooft veel goed voor de toekomst, met een hoop jonge spelers die steeds meer ervaring gaan opdoen.

25 juni 2024 om 19:12

Kijkend naar de geringe hoeveelheid inwoners van Albanië presteren ze knap boven hun stand. Punching above their weight.

Zul je zien dat Spanje in de volgende ronde er met 1-0 uit gaat. Let maar op

25 juni 2024 om 00:51

@bongiorno

Waarom dan?

Spanje is als je het mij vraagt een van de favorieten om dit EK te winnen.

25 juni 2024 om 08:37

Spanje heeft nog niks hoeven forceren. Kroatië en Italië bleken bijzonder zwakke tegenstanders. Tegen een middelgroot team dat wèl lekker speelt lig je er zo uit.

25 juni 2024 om 10:48

@bongiorno

Kroatie en Italie bleken niet bijzonder zwakke tegenstanders. Spanje was heel erg goed, dat is wat anders. En als je de wedstrijden hebt gezien snap je dat.

Als je nooit de sterkte erkent van een ploeg en een winst altijd afschuift op de zwakte van de tegenstander, kan je deze argumentatie voor elke top ploeg gebruiken die wint en door is. Slaat dus nergens op eigenlijk.

25 juni 2024 om 10:57

Helemaal eens. Als je gewoon ziet hoe goed al die spelers van Spanje gepositioneerd staan, dan kan je dat echt niet meer schuiven op de zwakte van de tegenstander.

25 juni 2024 om 11:47

Het druk zetten tegen Italië vond ik ook echt indrukwekkend. Laporta en Le Normand hoefden gewoon niks te doen omdat de bal al lang heroverd was voordat de bal bij hen in de buurt kwam.

Qua veldspel is Spanje de beste van Europa naar mijn mening, maar dat vond ik voordat het ek begon eerlijk gezegd ook al. Niet dat Spanje direct het beste team is, maar qua techniek en veldspel is alles tiptop in orde.

25 juni 2024 om 11:56

@pedri

Precies dat was erg indrukwekkend inderdaad. Vaak zie je dat een ploeg dat een helft lang volhoudt en daarna zakt het weg, maar Spanje bleef dit redelijk constant doen gedurende de hele wedstrijd.

Ik ben wel verrast dat sommige jongens zo een hoog niveau halen. Fabian Ruiz, Cucurella en Nico Williams stijgen echt boven hun club niveau uit. Verder zijn jongens als Pedri en Yamal natuurlijk geweldig. Denk ook dat de invloed van Rodri ook niet te onderschatten is - die laat de ploeg 10-20 procent beter speler, net zoals hij dat bij City doet. Wat een geweldenaar.

Merino en Zubimendi: echt totaal niks bijzonders. Mag toch hopen dat Barca hun niet aantrekt. En nee, niet gebaseerd op deze wedstrijd. Gewoon een bevestiging wat ik al vaker heb gezien. En hetzelfde geldt trouwens voor Olmo: totaal niet aan beginnen. Investeer dat geld liever aan Nico Williams of Luis Diaz.

25 juni 2024 om 11:52

Merino niet? Vind hem geen wereldtop hoor, maar voor 20 miljoen oid dergelijks voeg je wel iets toe wat je nu mist in je middenveld: lengte en een behoorlijke portie duelkracht. Sterker nog, Merino heeft de meeste duels gewonnen van alle spelers in de top 5 competities. Die kan dus echt wel wat toevoegen als rotatiespeler.

Dat Nico de voorkeur moet krijgen lijkt me duidelijk. Dat moet prioriteit nummer één zijn. Naast Nico lijkt het me dat een fysiek sterke (defensieve) middenvelder prioriteit is. Ik vond Onana echt heel erg goed voor België tegen Roemenië. Ik weet dat het “maar” Roemenië is, maar man wat een power zit er in die gozer. Zo’n type zou echt geen kwaad kunnen, desnoods in de Seydou Keita-rol.

Geen geld uitgeven aan rotatiespelers aub. Barca moet een keer goed met hun centjes omgaan. Je krijgt Gavi terug. Merino vind ik gewoon geen toegevoegde waarde. Aan de bal ook wat log. Dan zie ik liever Aleix Garcia komen i.t.t. Merino. Schijnt trouwens

Onana snap ik dat men hyped is om zijn fysieke duelkracht. Maar aan de bal is hij matig en zijn handelingssnelheid is ook te laag. Keita en Yaya Tourã£â© waren ook goed aan de bal. Bissouma is veel meer zo een type dan Onana imo.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren