Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij noemt bedrag dat Ajax moet overmaken aan OGC Nice voor Pablo Rosario

Laatste update:

OGC Nice verlangt een bedrag van 4 à 5 miljoen euro voor Pablo Rosario, zo zegt journalist Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De 27-jarige controleur ligt nog tot medio 2025 vast bij de nummer vijf van het afgelopen Ligue 1-seizoen. Transfermarkt schat de marktwaarde van Rosario op 8 liefst miljoen euro, maar mogelijk gaat Nice dus met minder akkoord.

Francesco Farioli, de kersverse trainer van Ajax, wil Rosario dolgraag meenemen naar Amsterdam. Dinsdag meldde Verweij al dat de Nederlandse recordkampioen Rosario een contractvoorstel tot medio 2028 heeft gedaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rosario heeft dat eerste voorstel volgens Verweij echter al naast zich neergelegd. Het verschil tussen vraag en aanbod is namelijk nog 'behoorlijk'. "Het is de verwachting dat Rosario’s zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez op korte termijn een tegenvoorstel doet", zo schreef de journalist.

Een dag later geeft Verweij in de populaire podcast van de ochtendkrant een update over de huidige situatie. Ajax is in afwachting van een tegenvoorstel vanuit Rosario’s entourage. “Als ze het idee hebben dat ze eruit gaan komen, moet er onderhandeld worden met Nice. Daar heeft hij nog een jaar een contract.”

Verweij speculeert ook over de transfersom die Nice wil ontvangen. “Hij is destijds voor zes miljoen euro overgenomen van PSV. Nu heeft hij nog een eenjarige verbintenis, dus ik denk dat Ajax hem wel voor vier of vijf miljoen euro moet kunnen oppikken.”

Onder Farioli speelde Rosario vorig seizoen 34 officiële wedstrijden. Aanvankelijk genoot de Nederlander geen basisplek, maar die veroverde de enkelvoudig international na de negende speelronde.

Vanaf dat moment startte Rosario slechts vijf keer niet in de basis. Farioli bleek groot liefhebber van zijn multifunctionaliteit. Hij speelde als rechtsachter, verdedigende middenvelder en sporadisch zelfs als centrale verdediger.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk heeft Rosario zicht goed ontwikkeld. Heb liever Rosario, dan nog een jaar op zijn retour Henderson.

19 juni 2024 om 15:54

Ik vroeg me wel ook gelijk af of dit betekent dat Henderson gaat vertrekken? Vind persoonlijk Henderson als hij speelt weldegelijk een goede toevoeging maar lijkt dat je vooral in blessuregevoeligheid (fitheid) zijn leeftijd wel terug ziet komen nu.

19 juni 2024 om 16:06

Probleem is, wie gaat Henderson van je overnemen? VOor het geld gaat hij niet meer weg. Terug naar Engeland is geen optie omdat hij dan moet inleveren en de belasting om de hoek komt kijken. Die gaat gewoon zijn contract uitzingen bij ajax.

19 juni 2024 om 16:10

Las paar weken terug dat er wellicht sprake van was. Ajax heeft een sterke as nodig, Henderson zou dat kunnen zijn, nu kan hij vanaf de voorbereiding erbij zijn. Kwam nu in de winterstop als soort “redder” in een niet draaiend elftal.

19 juni 2024 om 16:13

Is de belasting nog steeds een probleem? Geen idee hoe die constructie in elkaar zat. Ik zie een Engelse middenmoter hem nog wel oppikken voor een bedrag waarmee je zijn salaris kosten afgelopen halfjaar er nog makkelijk uit haalt ook.

Van mij mag hij blijven, ben benieuwd hoe hij het doet met een betere coach en hopelijk betere medespelers, maar hij lijkt er zelf niet zo'n zin meer in te hebben.

19 juni 2024 om 17:00

Volgens mij heeft hij in SA niks verdiend omdat hij zo snel weer is vertrokken, dan is er ook geen belasting om te betalen toch?

19 juni 2024 om 18:52

#jtjevtt

Henderson is zeker niet de slechtste bij Ajax. Echter wordt hij volgens mij als een ster betaald maar presteert hij niet als een ster. Ik vind zijn toegevoegde waarde te beperkt. Als je dan minder te besteden hebt zou ik wel proberen hem te lozen.

19 juni 2024 om 19:09

Nou Rosario heeft afgelopen seizoen, hoe mooi ze het ook schrijven, maar in de helft van de wedstrijden een basisplek. Ja hij gaf hem na 19 rondes niet meer weg, maar dat hij in eerste instantie niet overtuigde laat zijn wisselvalligheid zien wat bij Psv ook het geval was.

Prima speler met goede koppie erop, maar om nou te zeggen dat hij het midveld van Ajax gaat leiden lijkt me sterk. Kan hij mooi met Henderson stuivertje wisselen over wie in de basis begint

19 juni 2024 om 15:57

Ik begreep dat hij als rechtsback gehaald zou worden. Met Tahirovic, Henderson en Mansvkerk heb je daar ook al genoeg opties.

19 juni 2024 om 17:07

Ik vind het grappig om te zien dat elke Ajax fan op dit forum Henderson als de messias zag toen hij gepresenteerd werd en nu heeft men liever Rosario, de man die bij PSV volgens velen echt helemaal niks goed kon doen (ondanks dat hij toch zeker wel verdienstelijke wedstrijden gespeeld heeft)

19 juni 2024 om 17:25

Ik hoef geen Rosario. Dat zijn echt niet het type spelers wat Ajax nodig heeft. Dan kun je nog beter Riedewald transfervrij terug halen

19 juni 2024 om 18:13

Heb liever Henderson dan Rosario op het middenveld hoor. Sowieso kan Henderson het nog heel belangrijk zijn komende seizoen. Rosario als rechtsback kan misschien een toevoeging zijn, dat weet ik eerlijk gezegd niet.

19 juni 2024 om 18:21

Deze gast is letterlijk de enige die liever Rosario heeft, maar goed geprobeerd.

19 juni 2024 om 18:52

Als ik het zo lees dan ziet men Rosario liever niet komen.

Wanneer er momenteel in je A1 of Jong Ajax geen 3 Rosarios rondlopen, met alle respect voor Rosario, dan kun je beter de hele academie opdoeken. Wat een minachting van De Toekomst zou dit zijn zeg. Al komt hij er zelf vandaan.

19 juni 2024 om 15:55

Zou wel knap zijn als je in de jeugd 3 jongens rond hebt lopen met zo'n 8 jaar ervaring op het hoogste niveau, die ook nog de coach en speelwijze van de coach kennen.

We hebben allemaal kunnen zien dat je er met alleen jonge talenten niet komt. Ik heb liever Rosario er bij in dit elftal dan dat je Tahirovic of Vos de kans gaat geven op 6. En als hij op RB kan al helemaal top, daar hebben we echt veel te weinig kwaliteit momenteel.

Nederlandse jongen, goedkoop, komt uit de Ajax jeugd, zoals gezegd: kent de coach en speelwijze. Ik vind het geen gekke keuze.

19 juni 2024 om 16:15

Breedte versterking lijkt het me dan meer, alleen ik heb nog me vraagtekens of je daar naar toe wil. Ajax heeft leiderschap en kwaliteit nodig en vooral een stabiele as. Taylor is weer richting omhoog, al is dat net als Van de Beek een box to box speler. Maar een fitte Henderson vanaf t begin erbij zou dat perfect zijn. Met Weghorst erbij heb je mentaliteit voorin. Maar goed, ik vond Rosario al niet denderend bij psv wellicht staat dat beeld nog vast😅

19 juni 2024 om 16:15

Wel met de kanttekening dat we het ook niet bepaald hebben over grote talenten. Verder ben ik het wel met je eens.

19 juni 2024 om 16:21

Kuyt007: ik heb dat beeld ook van Rosario en mijn eerste reactie was ook negatief, maar inmiddels denk ik dat je voor zo'n bedrag best een gokje kan wagen. Je gaat gewoon niet zo snel een (nederlandstalige) middenvelder annex back vinden met ervaring op Nederlands topniveau die de leeftijd en ervaring wat kan opkrikken. En dat hij de coach kent is natuurlijk een grote plus.

Sirius:

Heb je gelijk in, maar ook grote talenten lijken in deze samenstelling van het eerste elftal niet echt tot hun recht te komen wanneer ze doorstromen. Vos stond ook wel te boeken als een groot talent maar die verzoop ook op het middenveld afgelopen seizoen.

19 juni 2024 om 16:36

Klopt dat zijn wellicht plussen. Begreep dat Ajax niet zo’n dikke portomonee meer heeft. Als je dit gokje niet waagt plus wat restwaarde van de beoogde verkopen kun je wellicht kwaliteit toevoegen. Maar ja ook dat is lastig: koffiedik kijken ook weer. Sutalo zou dat ook zijn (al is die pas een jaar). We gaan het zien.

19 juni 2024 om 17:22

Van waar begreep jij dat Ajax geen dikke portemonnee meer heeft? Verklaar u nader. Verder zou ik niet te hoog van de toren blazen Kuyt007, je hebt gezien wat een trainerswissel bij een club kan doen. Ten Hag was weg bij Ajax na een succesvolle periode, nu is Slot weg na een relatief succesvolle periode bij jouw club. 2 miskopen van Feyenoord na het vertrek van jullie beste spelers en je zit weer in het schuitje van een aantal jaar geleden. Voor de duidelijkheid: het eigen vermogen van Feyenoord is eind 2023 gestegen naar 7,6 miljoen en het eigen vermogen van Ajax was eind 2023, 263 miljoen. Dus als je wil narren, beperk je dan wel tot de feiten.

19 juni 2024 om 18:59

Van artikelen hier op VZ en voetbal praatprogramma’s. Hoe zie jij in mijn comment dat ik van de toren blaas?
Klopt, een trainerwissel kan beide kanten op gaan. Hoe concludeer je dat ik zit te narren? Goed dat je met feiten komt betreft vermogen, wat ik
zeg, ik begreep het vanuit de media. Daarnaast geef ik ook me visie wat Ajax nodig heeft met een sterk as. Niks aanvallends aan en heb vaak met JtjeVttje gewoon een goede en leuke reactie imo. Dus begrijp eerlijk gezegd je reactie niet goed!

Lekker laten lopen voor dat geld en verder gaan kijken.

Rosario naar Ajax...die had ik niet zien aankomen !
Bij PSV was hij soms briljant, soms onhandig, vaak onzichtbaar maar wel nuttig.
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. (Als het doorgaat)

Noemt hij dit bedrag , omdat hij dat zelf.denkt , of is dit bevestigd door Nice.

Mislintat was toch weg?! 😅😂

19 juni 2024 om 15:54

Als je een grap wil maken moet je het goed doen, Mislintat ging vrijwel alleen maar voor buitenlanders.

19 juni 2024 om 16:04

Niet erg sterk nee en dan ook nog lachen om je eigen grap... best erg!

19 juni 2024 om 16:06

Hield het open voor jou onder andere 😉! Ik doelde meer op kwaliteit (los van nationaliteit)

19 juni 2024 om 16:08

Best erg dat Ajax bij Rosario uit komt vindt je niet? Plus als je een smiley plaats wil niet zeggen of je daadwerkelijk om je eigen grap lacht 😉.

19 juni 2024 om 16:13

Toch getuigt het allemaal niet van heel overtuigend beleid. Een Rosario kun je er voor dat soort bedragen prima bij hebben, maar die gaat geen problemen bij Ajax oplossen. Bovendien haal je met Weghorst een speler binnen die echt geen tweede viool gaat spelen, net als Brobbey dat ook niet gaat doen.

Je zou denken dat ze eerst de zwakke punten zouden wegwerken. Natuurlijk duurt de transferperiode nog lang en de markt moet nog loskomen, dus dit hoeft in principe niets te zeggen.

19 juni 2024 om 16:21

Wellicht anticiperen ze alvast op de mogelijkheid dat Brobbey alsnog vertrekt. Als er een niet te weigeren bod komt laten ze hem echt wel gaan als ze Weghorst al binnen hebben.
Blijft hij dan zal de beste spelen en vertrekt er wellicht een in de Winterstop. Alles beter dan last minute zonder eerste spits komen te zitten.

Wat Rosario betreft, de trainer kent hem goed en wil hem graag hebben. Zal wel in zijn spelbeeld passen neem ik aan. Voor 4 a 5 Mlj zou ik daar niet al te moeilijk over doen. Liever een speler die de trainer graag ziet komen dan een handvol spelers die de trainer liever niet zag komen denk ik maar.

19 juni 2024 om 16:29

Die zwakke punten kunnen ze alleen wegwerken als de spelers die daar nu rondlopen eerst vertrekken. Het heeft niet zoveel zin om nog een linksback te kopen als ze er alledrie nog zijn. Ook voor de rechtsbuiten bijvoorbeeld willen ze meer geld uittrekken maar dat kan alleen als er meer geld wordt vrijgemaakt met verkopen. Voor nu zijn Rosario en Weghorst “extraatjes” en de echte posities die nodig zijn komen later mocht het lukken om te verkopen.

19 juni 2024 om 18:14

Dat wil inderdaad zeggen dat je het zelf heel grappig vond. Geen idee waarom je anders een lachende smiley erbij zet? Of het erg is dat Ajax bij hem uitkomt moet nog blijken.

19 juni 2024 om 19:02

Dat wil inderdaad niks zeggen, dat is een aanname. De reden van mij smiley is dat ik moet lachen dat na de vorige transfers, Aajx bij Rosario uit komt vandaar de link met Mislintat. Had ik me zelf grappig gevonden had ik niet de eerste smiley geplaatst en meer lachende smileys. Maar goed je kent me niet dus kan de verwarring snappen. Dus bij deze m’n uitleg 😉

19 juni 2024 om 21:05

@AjaxRosenberg wat een zure reactie zeg. Ik heb er wel om kunnen lachen. Maar goed, kritiek op Ajax wordt hier sowieso niet als opbouwend of met zelfspot ervaren. We snappen wel dat Kimmich, Osihmen en Kounde niet zullen komen. Maar met deze namen (Rosario, Woutje, vd Berg etc.) zet je als club niet echt bepaald 'de route naar de top' weer in. Transfervrij kun je nog bepleiten maar meerdere miljoenen neerleggen, is wel onwenselijk. Kun je net zo goed investeren in de ontwikkeling van Silvano Vos. Rosario zal het vast redelijk doen tegen de kleintjes maar het team naar een hoger niveau tillen, zien wij niet snel gebeuren. Maar goed, we zullen zien!

19 juni 2024 om 21:09

@Sirius dit is dus precies de fout die Ajax vorig seizoen ook maakte. Window duurt nog lang, niet overhaast handelen blablabla. Wat bleek toen, de selectie samenstelling kwam te laat, spelers kende elkaar niet en er werden te hoge 'last minute' prijzen betaald. Ajax dient juist snel en slagvaardig te handelen gezien de voorronde EL al voor de deur staat. Om nog maar te zwijgen over de nieuwe staf ... als je weer te lang wacht, zorg je er weer voor dat je reactief wordt met alle ongelukken van dien oftewel voorkomen is beter dan genezen.

19 juni 2024 om 16:03

Die zou 12 miljoen bieden

Weghorst, Rosario, mooie aanwinsten. De scouting is weer helemaal op orde in Amsterdam. Nu nog ff Jorrit Hendrix erbij en het wordt een topseizoen

19 juni 2024 om 15:55

Erik Pieters ook transfervrij

19 juni 2024 om 16:02

Strootman en Boetius zijn ook beschikbaar, dan is gelijk heel mijn OSM-team weer compleet.

19 juni 2024 om 20:42

Denswil en Boilesen ook!

Als ze hem zo makkelijk van de hand doen ( 3M onder marktwaarde), zal die zich wel niet zo dusdanig veel ontwikkeld hebben.

Er zijn bij Ajax blijkbaar elke keer mensen waarbij het geld in de zakken brandt. Er moet gewoon iemand gehaald worden… beetje meer visie zou welkom zijn.

Vind hem als rechtsback geen verkeerde optie. Heeft het goed gedaan bij OGC Nice op die plek, maar voor 4 of 5 miljoen zou ik hem laten lopen. Las eerder vandaag dat Ajax schijnbaar ook interesse heeft in Issa Kabore. Speelt bij Manchester City en is sinds zijn komst eigenlijk alleen maar verhuurd geweest: aan KV Mechelen, Troyes, Olympique Marseille en Luton Town en bij al deze clubs speelde hij iedere keer best veel. Hij zal wel een stuk duurder zijn dan Rosario, waarschijnlijk moet hij zo'n 10 miljoen kosten. Maar in tegenstelling tot Rosario is hij een echte back en een stuk jonger.

Dan heb ik hem liever. Rensch zie ik deze zomer wel vertrekken. Die heeft nog maar 'n 1-jarig contract en voor zover ik weet, lopen er geen onderhandelingen over het verlengen van zijn contract. Ook wel beter, want het is tijd om spelers zoals Rensch door te selecteren.

Ramaj
Kabore
Kaplan
Hato
Baas
Taylor
Proper
Osorio
Eriksen
Karlsson
Brobbey
19 juni 2024 om 17:33

Rensch moet je koste wat kost verlengen. Hij drukt namelijk alleen op je begroting met salaris, kan op beide back posities uit de voeten en is een goede back up. Rensch is niet constant genoeg om basisspeler te zijn, maar je kunt hem wel inpassen als back up op alle posities achterin zonder er gelijk keihard op achteruit te gaan. Medic, Wijndal, Avilla, Sosa kun je zo laten vertrekken en als je Baars en Rensch houdt blijft je bezetting voldoende en kwalitatief ga je er niets op achteruit. Haal je dan een dijk van een verdediger ga je er zelfs op vooruit terwijl je enorm in salariskosten en afschrijvingen gesneden hebt. Je kan dus veel beter Rensch houden dan voor Rosario gaan zowel voetbal technisch als vanuit een financieel oogpunt.

Tsja, vind deze transfer daadwerkelijk plaats, dan moeten we maar het beste er van hopen en dan verwacht ik ook dat de hereniging met trainer en pupil goed gaat uitpakken.

Rosario is prima voor erbij maar zo'n jongen gaat je echt niet beter maken als Ajax zijnde. Was bij PSV altijd al een 13 in een dozijn voetballer. Persoonlijk vond ik Rosario nog de slechtere variant van Hendrix in zijn tijd bij PSV. Kan me niet voorstellen dat Ajax niet een leukere voetballer op de 6-positie kan vinden.

19 juni 2024 om 16:31

Precies wat je zegt, haalde ook tempo uit spel vond ik.

Kunnen we dit alsjeblieft niet doen.

Vorig jaar werden dit soort reacties benoemd bij berichten over Dest en Schouten naar Ajax. Nu zijn het Weghorst en Rosario.

Ik hoop echt dat het in niets meer de Rosario van Psv is want ik irriteerde me mateloos hoe slecht die was en normaal hoop je toch dat ze allemaal zo slecht zijn in Eindhoven.

19 juni 2024 om 16:53

Vind dit geen dusdanige grote upgrade tov Tahirovic/mannsverk omdat die zich nog kunnen ontwikkelen, eigenlijk alles waar die 2 werden op afgekeurd in de scoutingsrapporten heeft Rosario ook. Handelingssnelheid/ 0 wendbaarheid.

Dat is nog wel te overzien voor een multifunctionele breedteinvestering.

Hij kan ook back spelen en centrale verdediger. Voor dit bedrag best een goede transfer wat mij betreft.

19 juni 2024 om 17:34

Hou dan Rensch. Die kan dat ook en daar hoef je geen enkele transfersom voor te betalen.

19 juni 2024 om 17:40

Mischien heb je ze beiden nodig.. Ik vind de transfersom redelijk laag.

Goed in de positiespel van Farioli en is op meerdere plekken inzetbaar. Doet mij aan Schouten denken en ik denk dat voor een trainer het ideaal is om zo'n speler in je selectie te hebben.

19 juni 2024 om 18:10

Waarom doet hij jou aan Schouten denken? Ik geef eerlijk toe ik heb geen 1 wedstrijd van hem gezien, maar wel al zijn wedstrijden bij PSV en daar leek hij in de verste verte niet aan Schouten denken.

19 juni 2024 om 19:00

Comfortabel aan de bal en heel flexibel qua posities waardoor hij als trainer ideaal is om te gebruiken. Normaal gesproken zoals Schouten verdedigende middenvelder maar Rosario kan ook centraal achterin spelen en eventueel rechtsback.

Als dit de categorie spelers is waar Ajax nu aan denkt, dan kunnen ze beter Riedewald transfervrij oppikken. Ik neem aan dat dit ook betekent dat Henderson en/of Tahirovic gaan vertrekken, want anders zie ik echt niet wat ze met een Rosario moeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren