Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hereniging? ‘Francesco Farioli wil Haagse buitenspeler naar Ajax halen’

Laatste update:

Francesco Farioli bekijkt de mogelijkheid om Oguz Aydin naar Ajax te halen, zo nemen diverse Turkse media over van de bekende journalist Yagiz Sabuncuoglu, die werkzaam is voor Sports Digitale. De 23-jarige buitenspeler heeft een goed seizoen achter de rug bij Alanyaspor, waar hij nog tot medio 2026 vastligt.

Volgens Sabuncuoglu heeft Farioli de naam van Aydin intern getipt. Ajax zou inmiddels al contact hebben gezocht met het management van de Haagse aanvaller, die tussen december 2021 en februari 2023 onder Farioli speelde.

Het is onbekend hoeveel Alanyaspor voor Aydin wil ontvangen. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 4,3 miljoen euro. De kans is groot dat Alanyaspor hoog in de boom gaat zitten, daar Aydin afgelopen seizoen een absolute sterkhouder was bij de club van Leroy Fer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aydin speelde dit seizoen 38 officiële wedstrijden namens Alanyaspor, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 8 assists. Zijn club eindigde uiteindelijk op de achtste plaats in de Süper Lig.

TransferwatchNL voegt toe dat Ajax komende zomer op zoek is naar twee rechtsbuitens. De Amsterdammers zouden momenteel kijken naar meerdere opties, waaronder Omari Hutchinson (Chelsea).

Naar verluidt hebben ook OGC Nice, Galatasaray en Besiktas hun interesse in Aydin bekendgemaakt. Hij zou zelf zijn voorkeur geven aan een hereniging met Francesco Farioli, en wil deze zomer een stap maken naar Europa. Volgens TransferwatchNL bedraagt de vraagprijs tussen de vijf en zeven miljoen euro.

Aydin is een rechtspoot die op beide flanken uit de voeten kan. Hij moet zijn debuut voor Turkije nog maken, maar hoopt nog altijd op deelname aan het EK. De Hagenaar speelde wel al jeugdinterlands namens de Maansterren. Aydin verliet Nederland in 2016 voor Turkije.

Daarvoor speelde Aydin vijf jaar in de jeugdopleiding van AZ. Via Bucaspor en Karacabey belandde de aanvaller in de zomer van 2021 bij Alanyaspor, waar hij 42 wedstrijden onder Farioli speelde. Daarin wist Aydin negen keer te scoren. Mogelijk volgt deze zomer een hereniging in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeilijk te zeggen. Maar zijn leeftijd is goed. Genoeg ruimte voor groei maar niet een totaal groentje.

31 mei 2024 om 15:29

ja maar wel turkse Liga dat is het niveau KK divisie qua tempo.... we willen toppers zien niet talenten.

31 mei 2024 om 18:22

De trainer is een week binnen en als het waar is laat Ajax nu al weer zijn oren hangen naar een passant. Mag toch echt hopen dat de TD en de scouting van Ajax eindelijk bepalen wie er binnenkomt en niet een trainer die net binnen is.

Juist na afgelopen seizoen zou ik toch echt als Ajax zelf het heft in handen houden en niet opnieuw aan een passant weer alles in handen geven. Even los of het een goede of slechte speler is.

Kost ieder geval een stuk minder om mee te beginnen.Of hij Ajax iets beter maakt geloof ik wel. En betaalbaar neem ik aan.

5 miljoen is gokje en net zo als onze portugese speler die weer weg gaat?

31 mei 2024 om 14:55

Hoe kom je op 5 miljoen? Zijn huidige transferwaatde wordt geschat op 4,3 miljoen en heeft een heel goed seizoen achter de rug.

31 mei 2024 om 18:23

Ajax heeft beperkte ruimte om te investeren. Dus veel gokjes van 5 miljoen kunnen ze zich niet veroorloven.

Ken de speler niet. Even een snelle blik op zijn stats en het lijkt erop alsof het grootste deel van zijn doelpunten productie uit de 2e seizoenshelft komt. (10 stuks) Vorige seizoenen niet bepaald geweldige stats. Dus weet niet of dit nu gewoon een half jaar goede vorm is of dat het een goede speler is. Zou er geen 10+ mln voor neerleggen in ieder geval. Zo jong talent is het nou ook niet.

31 mei 2024 om 15:12

Stats zeggen helemaal niks zonder context.

31 mei 2024 om 15:47

Daarom zeg ik er bij dat ik hem niet ken en dat ik niet weet of hij nu goed is of gewoon een goed half jaar heeft gehad. wellicht weet iemand met meer verstand van de turkse competitie meer. Maar op basis van 1 goed half jaar qua stats zou ik niet te veel betalen. Zeker aangezien deze jongen geen 18 meer is maar 23.

Ben altijd wat huiverig als een trainer een oude bekende wil halen, maar op zich klinkt dit best goed. Mits de transfersom niet al te hoog uit gaat vallen natuurlijk.

31 mei 2024 om 14:50

ja dat vind ik ook, maar het is niet zo dat farioli hem bijv naar nice heeft gehaald (waarschijnlijk had hij genoeg opties op de rechtsbuiten daar).
bij ajax staat er nu eigenlijk niemand, dus dan vind ik het logisch dat zo'n farioli aangeeft dat hij goed heeft samengewerkt met deze speler en hem dus kent.
dan is het aan ajax verder om te beoordelen of hij in het "plaatje" past..

31 mei 2024 om 14:58

Ik zou dit ook vooral heel erg in twijfel trekken. Zaakwaarnemertje die speler even in de markt wil zetten, door Ajax te gebruiken (wat door de trainer icm de speler een makkelijk geruchtje oplevert)

31 mei 2024 om 15:26

Inderdaad. Dit gaat met nog 10 spelers die onder Farioli hebben gevoetbald gebeuren. Overal waar Ajax versterking nodig heeft komt wel een speler voor in aanmerking. Overal dus.

31 mei 2024 om 16:45

Precies, we willen niet nog een Mislintat situatie hebben.

31 mei 2024 om 17:08

@downwards, volgens Klerry Hunstra, het befaamde twitter-account, staat hij met ongeveer 4 andere spelers op het lijstje voor rechtsbuiten. Ze zullen met alle 5 wel praten, dus interesse is er wel degelijk. Is meer dan zaakwaarnemertje dropt wat namen.

Bij de laatste dropt de zaakwaarnemer vaak meerdere clubs in een keer, als je dat ziet is het grotere kans dat er een zaakwaarnemer bezig is. Zie je er maar 1, is dat een dat het een andere bron / situatie is.

Ze schijnen daarnaast naar 2 rechtsbuitens op zoek te zijn, een basisspeler, en een rotatiespeler. Voor wie van de 2 hij in aanmerking durf ik niet te zeggen.

hier valt weinig over te zeggen, als je geen turkse competitie volger bent.
qua bedrag valt het mee (als je het vergelijkt met bijv een driouech).
daarnaast is het een positie die gewoon niet bezet is (berghuis staat er, maar dat is helemaal geen type buitenspeler voor het voetbal dat farioli wil spelen).

31 mei 2024 om 15:13

Het bedrag is helemaal nog niet bekend. De waarde volgens Transfermarkt ligt hoger dan die van driouech. Wat hij moet kosten is helemaal niet bekend.

Ben toch vooral benieuwd wat die nummer 9 daar zag.

Ik snap niet waarom er naar het buitenland gekeken wordt terwijl je een Driouech voor een prikkie kan ophalen..!?

31 mei 2024 om 15:14

Prikkie valt volgens mij ook wel mee. Daarnaast speelt driouech meestal op de linksbuiten positie en niet als rechtsbuiten.

31 mei 2024 om 16:08

Driouech heeft slechtere cijfers in een soortgelijke competitie. Dan snap ik wel dat je eerder naar zo'n jongen kijkt. Sowieso denk ik dat het verstandig is voor Driouech om eerst richting subtop te verkassen.

31 mei 2024 om 18:03

Als Driouech de voornaamste optie is binnen Nederland begrijp ik juist heel goed dat ze in het buitenland rondkijken.

Leuke speler voor de subtop, of, zoals bij PSV waar hij als goedkope breedte versterking bij de selectie had moeten komen als 2e of 3e keus. 2e of 3e keus spelers heeft Ajax voldoende, laat ze eerst da basis maar is op orde krijgen.

Rosario heeft nog maar een eenjarig contract, als we toch oude bekenden gaan meenemen. Ajax zoekt nog een stofzuiger geloof ik. En Pablo is bekend met de speelstijl van Farioli en de Eredivisie.

31 mei 2024 om 15:50

Ajax heeft genoeg 6-en in de selectie met Manssverk, Henderson, Vos en evt. nog Tahirovic (en vd Boomen als voetballende 6). Of ze allemaal voldoen: NEE. maar eerst maar die verkopen of verhuren anders zit je straks met 8 verdedigende middenvelders en geen budget voor een rechtsbuiten

31 mei 2024 om 16:49

Zou hem graag nog een kans zien krijgen. PSV was toen echt zo reteslecht overall, en hij kwam net kijken... en dan met Hendrix naast je kan alleen een type Guardado nog shinen. Volgens mij kan Rosario echt wel wat. Zeker als je gewoon een slot op de deur wil. Maar je hebt gelijk: andere prioriteiten.

Turkse jeugdspelers zijn parels tegenwoordig. Zie Arda Güler bijvoorbeeld.

31 mei 2024 om 16:00

Welke nog dan? Ik ken niet echt andere Turkse jeugdspelers buiten Arda.

31 mei 2024 om 16:06

Kenan Yildiz, Semih Kilicsoy

31 mei 2024 om 16:03

Welke jeugdspelers nog meer dan? Ik zou zo even geen andere jeugdspelers kunnen bedenken die na hun recentelijke vertrek uit Turkije succesvol zijn in een grote competitie.

Klinkt niet verkeerd. Redelijke stats en jong dus zit nog rek in. Interessant is dat Nice ook interesse heeft dat betekend dat de trainer hem daar ook al wilde halen. Ik zou het doen voor een miljoen of 6/7 max.

5-7m is heel laag geschat, zal eerder rond de 10 kosten. Ben er niet zo'n voorstander van, het niveau van de Turkse competitie is echt waardeloos. Voor een waarschijnlijk 2e keuze te duur.

31 mei 2024 om 16:06

Nou ja, dat valt wel mee, toch? Het is natuurlijk bij lange na geen top competitie, maar ik denk wel dat je het redelijk met de Eredivisie kunt vergelijken. Dan een 23-jarige jongen met 13 goals en 8 assists voor misschien 6 miljoen zou niet eens zo gek zijn. Hij spreekt bovendien gewoon Nederlands. Voor bedragen als 10 miljoen euro is het inderdaad wat vroeg. Als ik Transfermarkt er even bij pak, was het vorig jaar allemaal een stuk minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren