Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij oppert naam van enkelvoudig Oranje-international die Francesco Farioli naar Ajax moet halen

Laatste update:

Pablo Rosario is een interessante optie voor Ajax, zo stelt journalist Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De clubwatcher zou het ‘logisch’ vinden als de Amsterdammers uitkomen bij de 27-jarige controleur van OGC Nice. Rosario ligt nog tot medio 2025 vast bij de Franse middenmoter.

In de podcast van maandag krijgt Verweij de vraag of Nice, de oude werkgever van trainer Francesco Farioli, nog interessante spelers voor Ajax heeft. De journalist komt vervolgens direct met Rosario op de proppen. “Bij Nice speelt Pablo Rosario, dat zou een hele logische keuze zijn.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Rosario was een van de bepalende spelers onder Farioli, hij kent de Eredivisie en heeft bij Ajax in de jeugd gespeeld”, aldus Verweij. “Ik kan het me wel voorstellen, al vind ik ook dat je als nieuwe trainer niet heel veel spelers moet meenemen van je oude clubs. Dat moet Ajax ook niet toestaan.”

Volgens Transfermarkt is Rosario momenteel 8 miljoen euro waard. Indien de controleur besluit zijn contract niet te verlengen, moet Nice hem deze zomer of winter verkopen om nog iets aan zijn vertrek over te houden.

Rosario speelt sinds de zomer van 2021 voor Nice, toen PSV 6 miljoen euro ontving voor zijn diensten. Inmiddels staat de teller op 113 officiële wedstrijden namens les Aiglons, waarin Rosario goed was voor 5 assists.

Onder Farioli was Rosario afgelopen seizoen vaak basisspeler. In totaal speelde de rechtspoot 2.365 minuten in dienst van de Italiaanse oefenmeester, verdeeld over 34 optredens. Farioli gebruikte Rosario als rechtsback, centrale verdediger, controleur en centrale middenvelder.

De Amsterdamse Rosario heeft niet alleen een verleden bij PSV, maar speelde ook in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Ajax en Almere City. Met PSV werd hij in het seizoen 2017/18 landskampioen van Nederland. In oktober 2018 speelde Rosario zijn enige interland namens Nederland, tijdens het uitduel met België (1-1).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haast een vergeten voetballer geworden. Al jaren niks van gezien of gehoord. Bij PSV was hij degelijk maar zeker niet meer dan dat. Toch verrast dat hij zoveel heeft gespeeld bij Nice

Dit is toch niet het niveau wat Ajax dient na te streven. Ik snap best dat topspelers niet willen komen maar Rosario is niet veel beter dan Vos of Mannsverk. Als je hem al haalt, zal dit als back up moeten zijn. Ik dacht eerlijk gezegd dat de Hand van (Verlosser) Kroes substantieler zou zijn dan oud ED gedienden a la Weghorst en nu deze Rosario. Maar goed, wie weet leg ik de lat ook te hoog. Niet waar!?

10 juni 2024 om 18:02

Laatst nog een heel artikel over spelers die afgekeurd waren in scoutingsrapporten en nu moet ik geloven dat Weghorst en Rosario wel positief beoordeeld worden. Lijken weer niet verder te kijken dan het paspoort.

10 juni 2024 om 19:04

Weghorst is voor elke ED club een toevoeging. Deze Rosario vond ik bij PSV al niet al te best, dus die transfer zou ik niet begrijpen.

10 juni 2024 om 19:36

Kom op zeg we hebben het over Woutje. Niet over Mbappe. Woutje heeft niks te zoeken bij Ajax, psv en Feyenoord. Prima voor een club als Twente

10 juni 2024 om 18:08

“Ik dacht eerlijk gezegd dat de Hand van (Verlosser) Kroes substantieler zou zijn dan oud ED gedienden a la Weghorst en nu deze Rosario. Maar goed, wie weet leg ik de lat ook te hoog.”

De lat verplaatsen lijkt mij in jouw geval sowieso verstandig want klaarblijkelijk hangt die bij jou voor de ogen. Het is praatjesmaker Verweij die Rosario oppert, ik heb de naam Kroes niet voorbij zien komen (i.i.g. niet in dit artikel) en Verlosser…???

10 juni 2024 om 19:01

Los van het niveau mag Ajax daar eerst wel eens flink de selectie opschonen voordat ze een nieuwe nr 6 halen. Met Henderson, Mannsverk, Vos, Tahirovic, vd Boomen, Fitz-Jim en eventueel zelfs Taylor is die positie en het middenveld in zijn geheel al overbezet met spelers waarvan je je af mag vragen of ze net niveau nog, of in de toekomst, aan kunnen.

Dit lijkt me eerder een niet nieuwswaardig gedachtespinsel van Verweij dan dat het ooit gaat gebeuren. Hij is sowieso niet de kwaliteitsinjectie waar deze groep behoefte aan heeft.

10 juni 2024 om 19:06

Rosario lijkt me niet de gewenste oplossing, maar alle spelers die jij noemt komen echt veel te kort. Een nieuwe 6 is wel een must.

10 juni 2024 om 19:38

Ergens moet Ajax in ieder geval een kwaliteitsinjectie geven aan het middenveld.
Ik heb Henderson nog niet helemaal af geschreven maar hoop dat ze intern goed kunnen beoordelen hoe hij er voor staat en of hij het niveau nog aan kan. Zelfs als hij fit wordt/blijft en nog goed genoeg is heb je eigenlijk een creatieve speler nodig die de opbouw kan verzorgen, dat gaan Henderson of Taylor niet doen. Je kan best spelen met Henderson als 6 of 8 en een creatieve speler er naast of, met Taylor als 8 en een creatieve 6 in plaats van iemand die meer een breker is. Maar samen op het middenveld is veel te statisch.
Misschien dat Vos en daar achter Agougil (als die blijft) in de toekomst een van die posities in kunnen vullen maar die lijken er nu nog niet klaar voor. Voor de rest zou ik het liefst zien dat ze nog een leuke transfersom vangen en daar de markt mee op gaan om een creatieve middenvelder te halen.

Gewoon 1 woord NEE.
Deze vond ik bij Psv al zo slecht dus niet halen graag

Hendrix er ook meteen bij dat was een gouden duo

Nederlands, multifunctioneel en goedkoop, ik zie het ook wel gebeuren eerlijk gezegd. Als liefhebber wel om te janken wanneer je dit type spelers gaat halen als Ajax zijnde, dan ben je niet bepaald ambitieus..

Blijft wel grappig he. Verweij en ook Driessen die alles en iedereen die Ajax heeft gehaald middelmaat vinden en dan zelf meestal met namen op de proppen komen die nog minder zijn dan de namen die zij al middelmaat vinden.

Klinkt misschien gek, maar ik zou Rosario niet eens een gekke optie vinden. En nog gekker, dan als rechtsback. Het afgelopen seizoen onder Farioli, speelde Rosario regelmatig als rechtsback. Ook weleens in de as van het veld, maar dan kwam hij uiteindelijk toch als een soort rechtsback te spelen en dat deed hij altijd prima.

En bij Ajax zijn er problemen op rechtsback, en heb geen idee wie ze eventueel kunnen halen. Dan is Rosario geen gek idee. Gaaei blijft een back die vooral in een systeem met wingbacks zal fungeren, Gooijer was in de afgelopen maanden weleens prima als een soort noodoplossing maar meer ook niet en het contract van Rensch (van wie ik sowieso niet gecharmeerd ben) loopt volgend jaar zomer af. Voor zover ik weet, lopen er geen gesprekken over een verlenging en als Ajax nog wat aan hem wilt verdienen (wat mij handig lijkt gezien Ajax ook inkomsten moet genereren uit verkopen) moeten ze hem in deze transferperiode verkopen.

De selectie is aan een beetje aan het 'opschonen', om het even oneerbiedig te zeggen. Conceicao en Mikautadze die definitief gekocht zijn door de clubs waaraan ze verhuurd werden, Sanchez die op het punt staat om terug te keren naar Mexico en Martha die transfervrij zal vertrekken. Hoop dat ze Gaaei, Henderson, Bergwijn, Akpom (zeker als je genoemde bedragen van 20 tot 25 miljoen kan krijgen), Forbs, Gorter, Medic, Berghuis (denk dat hij sowieso zal vertrekken, ook omdat zijn contract volgend jaar afloopt), Sosa, van Axel Dongen, Fitz Jim, Sutalo, Wijndal, Rasmussen en Unuvar kunnen verkopen en zal vast niet dat al deze spelers zullen vertrekken. Maar denk dat je een groot deel hiervan wel kan verkopen in de aankomende maanden.

Haal je waarschijnlijk ook best wel wat geld binnen, wat je dan kan investeren in hopelijk goede aankopen. Op linksback zou ik de kans geven aan Baas. Heb wel lichte twijfels bij hem, maar vond hem bij NEC goed spelen en heeft zich daar goed ontwikkeld. Destijds bij Ajax kwam hij in een team wat los zand was en eigenlijk nog is, maar dat maakt het voor een jeugdspeler niet makkelijker. En zo'n huurperiode kan hem best goed hebben gedaan, ook in zijn ontwikkeling dus zou hem het voordeel van de twijfel geven bij Ajax en ook nog altijd maar 21-jaar.

Ramaj
Rosario
Kaplan
Hato
Baas
Proper
Taylor
Aydin
Eriksen
Karlsson
Brobbey
10 juni 2024 om 18:30

Ik heb liever dat we een échte rechtsback halen, niet iemand die er af en toe gespeeld heeft. Doe mij maar een type Tagliafico. Eindelijk weer een beetje pit er in

Het probleem met zo'n Mike Verweij is dat hij elke dag een stukje moet schrijven en dan ook nog podcasts moet vullen dus hij gaat maar gewoon wat roepen. Natuurlijk, je kon al lang zijn aankomen dat Rosario in beeld zou komen vanwege zijn relatie met Farioli en het feit dat hij een haalbare Nederlander is. Morgen schrijft hij een stukje over Boadu, dan over Eriksen en vrijdag een hele pagina over Klaassen. Laten we vooral vertrouwen in Kroes en de rest van het technische hart en vooral niet in Verweij.

Ik dacht aan Ugur Yildirim😊...ooit 1 interland gespeeld, maar wel mooi op Wembley.

10 juni 2024 om 18:42

Ooit nog wereld kampioen vrije trappen nemen geworden, liet daar o.a. Zidane achter zich.

Geen idee wat er daarna van hem geworden is, verdween op een gegeven moment ook bij Heerenveen uit het elftal

als psver juich ik dit van harte toe, wanneer die hetzelfde van psv aantikt, zal ajax er elke wedstrijd 2 moetem maken om te winnen, Rosario is namelijk elke wedstrijd goed voor een foutje wat een 100% scoringskans geeft aan de tegenstander

Als je een speler in huis wil halen die te bang is om zijn poot uit te steken zou ik zeggen meteen doen! En verder is dit een positie waarop spelers al genoeg spelers voor het rondlopen. Om daarvoor nou een speler te halen die absoluut geen directe versterking is?

Als supporter van PSV vond ik Rosario niet meer dan een nuttige voetballer die op meerdere posities uit de voeten kan. Het zou mij dan ook verbazen als Ajax interesse zou tonen in Rosario, Pablo lijkt mij toch niet het niveau wat Ajax na wil streven. Anderzijds heeft Ajax flink geld verbrand de laatste twee jaar en kan het zijn dat de club wat meer op de centjes moet letten, dan kan Rosario een nuttige versterking voor de breedte zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren