Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax vertrekkende Ar’Jany Martha geniet interesse van twee Engelse clubs'

Laatste update:

Ar’Jany Martha staat in de belangstelling van zowel Burnley als Sunderland, zo meldt FCUpdate woensdag. De twintigjarige linkspoot zal deze zomer transfervrij vertrekken, nadat hij een contractaanbieding van Ajax naast zich neer heeft gelegd.

Martha maakte in november vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tegen FC Volendam, toen interim-trainer John van ‘t Schip hem bij de selectie haalde. Het talent, dat van vleugelaanvaller werd omgeturnd tot linksback, speelde uiteindelijk acht Eredivisie-duels in de basis.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Omdat Martha bij Ajax beschikt over een aflopende verbintenis, waren de Amsterdammers met hem in gesprek over een verlenging. Martha kreeg een aanbieding om voor drie seizoenen bij te tekenen, maar legde het voorstel uiteindelijk naast zich neer.

Tim van Duijn, Ajax-clubwatcher namens Voetbal International, weet dat Martha over interesse niet te klagen heeft. Er zou interesse voor hem uit binnen- en buitenland zijn. FCUpdate meldt dat twee clubs in de Championship het meest concreet zijn.

Dat zou dus gaan om Burnley en Sunderland. Burnley eindigde afgelopen seizoen als negentiende in de Premier League en daalde dus weer af naar het tweede niveau in Engeland. Bovendien zag het trainer Vincent Kompany de overstap maken naar Bayern München. Bij Burnley staat Wout Weghorst, die deze zomer terugkeert na een verhuurperiode bij Hoffenheim, nog altijd onder contract.

Ook Sunderland is naar verluidt in de race voor de handtekening van Martha. The Black Cats zullen volgend jaar eveneens uitkomen in de Championship, waar ze zich afgelopen seizoen moeizaam staande hielden door als zestiende te eindigen.

De veelzijdige Martha vertrekt uit Amsterdam als de speler met de meeste wedstrijden namens Jong Ajax achter zijn naam. In totaal kwam hij tot 110 officiële duels namens de beloften, waarin hij goed was voor 9 goals en 5 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de beste man ergens niet past is het wel de championship. Zelfs voor de eredivisie vind ik hem fysiek ondermaats, moet echt even wat spieren kweken.

5 juni 2024 om 13:49

Dat zeiden ze ook over mahrez. Daar zagen ze het ook niet in zitten in de 2e franse league. Er zal toch iets zijn waar de Championship teams gek op zijn.

5 juni 2024 om 14:09

Tja, Mahrez met zijn technische kwaliteiten vergelijken met Ar’Jany Martha..

5 juni 2024 om 14:10

Maar Mahrez kon daadwerkelijk voetballen. Martha niet. Die komt voetballend nog meer tekort dan fysiek.

5 juni 2024 om 18:05

Zelfs Mahrez is een spierbundel vergeleken met Martha.

5 juni 2024 om 14:17

Ja vooral dat, zou eerder een kkd club verwachten voor hem. Maar goed wellicht gaat hij ons verrassen

Ik snap oprecht niet hoe een Championship club uitkomt bij Martha. Die is daar toch helemaal niet geschikt voor?

5 juni 2024 om 12:53

Speelde voor Ajax. Zijn genoeg clubs die daar alleen al op scouten zonder de speler te hebben zien voetballen.

5 juni 2024 om 12:58

Joh, goede opleiding, gratis op te pikken. Conditionele inhoud etc is goed te trainen. Gewoon een gok die je kan nemen, en blijkbaar een goede zaakwaarnemer waar die clubs wellicht een goede band mee hebben.

5 juni 2024 om 13:12

Moet dan ook heel pijnlijk voelen dat notabene jou club hem een contract voorstel heeft gedaan, wat hij heeft afgewezen. Waar doet ajax die jongen een voorstel, maar is hij in jou ogen niet eens geschik voor championship?

5 juni 2024 om 13:28

Moeten we het als Ajacieden per definitie altijd eens zijn met de keuzes van de club? Lijkt me van niet. Zlatan65 mag hem dus ongeschikt vinden voor het Championship.

5 juni 2024 om 13:35

Nou er zit een enorm verschil in type competitie. Championship is erg fysiek daar is hij 'nog' niet klaar voor. Bij Ajax of in bv Spanje is het wat technischer en zou hem beter passen.

Dus het is niet raar dat een speler wel goed bij Ajax past maar niet bij een Championship club of andersom.

5 juni 2024 om 13:36

Heb je Ajax zien spelen dit jaar?

5 juni 2024 om 13:42

Even kleine toevoeging hier. Voor Ajax was het vooral een kwestie van mogelijkheid tot verhuren (huursom vangen) en uiteindelijk verkopen. Er was voor Martha -Tenzij hij zich heel bijzondere ontwikkelt natuurlijk dan- geen toekomt meer bij Ajax.

5 juni 2024 om 13:44

Nee hoor, je mag het ook oneens zijn met je club. Maar ik proef een stukje rancune, een speler die niet meer voor Ajax wilt uitkomen, en liever ergens anders aan de bak komt. Klaarblijkelijk heeft die jongen best nog wat potentie, daar Ajax langer met hem door wou gaan. Ik vind het dan niet verwonderlijk dat Championship clubs ook interesse zouden kunnen hebben. In het verleden hebben meer spelers die tekort kwamen voor Ajax 1, succesvol gepresteerd in Engeland.

5 juni 2024 om 13:53

Genieterrr dat zal eerder een kwestie zijn van er nog iets aan verdienen. Dat lijkt me vrij logisch als we hem hebben zien spelen dit jaar.

5 juni 2024 om 14:12

@genieterr. Nee hoor. Helemaal niet pijnlijk. Dat was een puur zakelijke overweging en geen voetbaltechnische.

5 juni 2024 om 14:14

En die zakelijke overweging kan niet gemaakt worden bij een Championship club? Eigenlijk geef je nu zelf antwoord op de vraag, waarom er clubs toch bij hem uitkomen....

5 juni 2024 om 15:41

@genieterr, je mag het interpreteren als je wilt uiteraard. Punt was dat hij graag wou verlengen, Ajax een voorstel had gedaan, maar dat dat die zaakwaarnemer het niet bij de familie Martha had neergelegd. Toen ze eindelijk de details hadden was voorstel al verlopen en was Ajax al doorgeschakeld. Sneu voor die jongen vooral imo.

6 juni 2024 om 15:38

Ik denk idd dat die clubs wel wat anders te doen hebben dan een potentiele KKD speler uit zakelijke overwegingen naar de Championship te halen.

5 juni 2024 om 13:37

Tja waarom denk je dat die clubs ondanks de flinke begrotingen zo slecht zijn. Ze snappen er weinig van.

5 juni 2024 om 13:54

@Zlatan65
Dit werd ook over Summerville geroepen, en zie hoe die het voor elkaar heeft gekregen

5 juni 2024 om 14:14

Bij Summerville ging het (volgens mij) alleen over zijn fysiek. Martha kan ook niet voetballen. Die combi maakt hem ongeschikt voor de Championship.

5 juni 2024 om 15:46

Martha kan echt wel wat. Niet genoeg als rechtsbuiten voor Ajax, en kan niet goed genoeg verdedigen voor Ajax als back.

Maar als die een toekomst als linksback accepteert, en de tijd krijgt vlieguren te maken denk ik dat middenmoot ED of misschien wel Championship tot de mogelijkheden behoort. Technisch is dit best een behoorlijke speler, technisch beter onderlegd dat 60% van de ED.

5 juni 2024 om 15:01

Ken je Summerville?

Bij Ado Den Haag was het allemaal redelijk, ging naar Engeland en bleek toch wel aardig te kunnen ballen.

Dit is natuurlijk geen garantie voor Martha maar wij schrijven spelers wel heel snel af.

5 juni 2024 om 16:00

Summerville was toch niet afgeschreven? Daar spatte zelfs bij ADO het talent vanaf.

Waarom krijgt deze speler zoveel aandacht,? deed het leuk tegen Volendam, maar zakte daarna voorledig door het ijs

5 juni 2024 om 13:33

Inderdaad. Daarnaast is het toch ook vreemd dat in ieder artikel Martha aangeduid wordt als een 'talent'. 20 jaar, acht wedstrijden in het eerste en daarbij heeft hij nu niet echt een goede indruk gemaakt.

Alleen door de naam Ajax kan hij nog naar zo'n clubs.
Wat moet hij ingodsnaam in de Championship?

De beste man kan zich fysiek amper staande houden in de KKD.

Zou heel snel een 5 jarig contract tekenen bij 1 van die Engelse clubs als ik hem was.
4 jaar verhuurd worden aan League 1 clubs, wel lekker salaris opstrijken.

zou het wel weten.

misschien hoopt een burnley dat het een "nieuwe" maatsen is.

verder is dit vooral verdedigend een heel zwakke speler, als rechtsbuiten heb ik hem niet vaak genoeg gezien. Maar dat hij daar nooit heeft gespeeld in het eerste van ajax zegt ook wel genoeg.

Moet wat mij betreft gewoon lekker gaan voetballen bij een club in Nederland. Is pas 20 jaar. Zo blijf je nog in de buurt van je familie. Merk toch dat spelers zich daar op verkijken om op jonge leeftijd de stap naar het buitenland te maken, weg van je vertrouwde omgeving.

Hoop voor hem dat hij de juiste keuze maakt. Zou zonde zijn als hij de volgende is die weer elk jaar bij een andere club speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren