Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie snapt niets van uitspraken: ‘Waar hebben die mensen het over?’

Laatste update:

Dinsdagochtend is Robin van Persie officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. In Friesland heeft de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zijn krabbel gezet onder een verbintenis van twee seizoenen.

De veertigjarige Van Persie komt over van Feyenoord Onder 18. Bij de Rotterdammers kon de voormalig voetballer zich nog verder ontwikkelen, daar algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese veel vertrouwen in de oefenmeester heeft. Desondanks heeft Van Persie zijn vleugels uitgeslagen en ervoor gekozen om op eigen benen te staan in de Eredivisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bij Heerenveen is hij de opvolger van Kees van Wonderen, een voormalig teamgenoot van de oud-spits. De kersverse oefenmeester kijkt met veel enthousiasme vooruit naar dit nieuwe tijdperk in zijn loopbaan. “Het is een ongelooflijk mooie uitdaging, bij een grote club.”

Vanuit de buitenwacht werd er de afgelopen weken gesproken over een ‘mooie tussenstap’, een benaming waar Van Persie zich totaal niet in kan vinden in deze fase van zijn carrière. “Ik lees niet heel veel, maar af en toe krijg je natuurlijk wel wat mee en dan denk ik bij mezelf: waar heb je het over?

“Dit is gewoon een geweldige stap voor mij, in meerdere opzichten”, vervolgt Van Persie. “Tegen mijn spelers heb ik het vaak over een reis die je maakt; die reis maak je ook als trainer. Heerenveen is een hele mooie Eredivisie-club met een rijke traditie en trouwe achterban.”

Dit seizoen zijn de supporters van Heerenveen, met uitzondering van wat ingevingen van Osame Sahraoui, nauwelijks verwend op de tribunes. De teleurstellende elfde plaats betekende zelfs dat deelname aan de play-offs al vrij vroeg een gesloten boek was. Van Persie wil de supporters weer redenen geven om op de banken te staan met fraai voetbal.

“Ik wil echt gaan vermaken met aanvallend voetbal, maar men moet niet denken dat omdat ik vroeger aanvaller was, we alleen maar gaan aanvallen. Verdedigen is ook belangrijk, omschakelen is ook belangrijk. Ik kijk er naar uit om heel veel positiviteit en geloof te brengen. We gaan vol goede moed vooruit.”

In 2019 beëindigde Van Persie een roemruchte spelerscarrière die hem langs Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe en opnieuw Feyenoord leidde. Na zijn actieve spelerscarrière ging hij al gauw aan de slag bij Feyenoord als specialisten- en jeugdtrainer. Daar was hij tot en met het huidige seizoen trainer van de Onder 18, waar onder andere zijn zoon Shaqueel in uitkomt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

inderdaad een beetje voorbarig om al over een tussenstap te praten.
wie weet is heerenveen zijn niveau, of ziet hij het vak als hoofdtrainer op dit niveau helemaal niet meer zitten na 1 seizoen.. de toekomst zal het uitwijzen.

maar qua naam, voetbalverleden en de verhalen die ik heb gelezen van zijn tijd als coach/trainer bij feyenoord ben ik wel positief gestemd over de persoon van persie. Denk dat het sowieso niet veel minder kan dan afgelopen seizoen.

Ik zal Robin op de voet volgen. Ben zeer benieuwd hoe hij het gaat doen. Zou mooi zijn als we hem ooit als coach in Istanbul mogen verwelkomen.

Van persie zegt eigenlijk hetzelfde als voorgaande trainers van Heerenveen en dat is aanvallend voetbal willen spelen. Dit gaat natuurlijk liggen aan de selectie die hij krijgt. Ik hoop dan ook voor van persie dat ze de sahroui miljoenen goed gaan investeren en dat hij de tijd gaat krijgen

21 mei 2024 om 12:57

Het is een prima selectie. Alleen Jansen, Olde Riekerink en Van Wonderen achter elkaar heeft ons genekt. Nu gaan we hopelijk meer de voetballende kwaliteiten zien van deze toch wel mooie selectie.

21 mei 2024 om 15:17

Absoluut. Hoop dat v persie ook het potentieel van nicolescu er uit gaat brengen. Van wie kan je het beter leren dat de topscorer van oranje. Vind hem een hele frisse goede indruk maken bij de persconferentie. Heb een goed gevoel bij hem.

21 mei 2024 om 16:10

Zelde geldt wat mij betreft ook voor Karlsbakk. Dat moet de toekomstige spits (topscoorder) worden die voor vele miljoenen verkocht wordt. Tot nu toe weinig indruk gemaakt, maar volgens mij ook weinig vertrouwen gekregen. Net als een aantal andere jongens (waarvan sommige nu vertrekken)

21 mei 2024 om 17:11

Vind t helemaal geen prima selectie. Karlsbakk drama, Haye onstabiel, RB niks, Bocho niet beter geworden, Nunnely onder niveau, Kohlert defensief zwak, keepers onzeker.. en dan gaan vdBeek en Saharoui weg. Blijft weinig over

22 mei 2024 om 12:17

@GJ: Jij ziet het altijd erg negatief. Het is met momenten echt om te smullen geweest en vooral belangrijk: Je ziet de kwaliteiten wel!

Olsson draait nog op een postzegel. Haye heeft een geweldige pass in de benen. Brouwers ziet de ruimte, heeft de longen van een paard en heeft diepgang. We hebben op papier een heel compleet middenveld.

Sahraoui kan continu kansen creëren. Nicolaescu kan uit het niets een doelpunt maken en heeft ook diepgang. Dit is ook een heerlijke combinatie. Er moet wel zeker een nieuwe rechtsbuiten bij, want Nunnely is niet zo goed. Wat zonde is, want het is echt een keiharde werker.

Op goal heb je Noppert. Dat was aan het begin een geweldige doelman. Die is het echt niet ineens verleerd. Dan Van Beek als absolute strijder. Hopen dat hij blijft. Bochniewicz is sterk in de lucht, kan voetballen. Hele complete centrale verdediger die ook heel sterk begon. Viel helaas wel ver weg. Köhlert heeft ook de longen van een paard en diepgang. Zeer bruikbare back. Braude begon sterk, maar is duidelijk geen verdediger. Voordeel van de twijfel.

Dat is al de basis nu. Wat ze allemaal wel hebben (allemaal) is: Laks. Het is echt laks. En dat kan je een trainer aanrekenen. Ik geloof echt niet dat het zo diepgeworteld in een organisatie zit. Het moet weer gemotiveerd worden. En als dit gebeurt, hebben we een heerlijk elftal. We hebben zo vaak een helft gezien dit seizoen dat wel echt goed was. Waar we voetballend superieur waren. Alleen het was altijd maar 1 helft. Om daarna als een kaartenhuis in elkaar te zakken. Een bijzonder fenomeen.

Karlsbakk drama: Hier ga ik nog niet in mee. We hebben Karlsbakk nog niet gezien. Eerst een capabele trainer alvorens ik Karlsbakk ook (ver)oordeel.

Hij moet het eerst maar bewijzen. Dan kan je achteraf misschien spreken van een geweldige tussenstap

"van Persie wil de supporters weer redenen geven om op de banken te staan met fraai voetbal."

Kijk, dit willen we horen. Hopelijk word het weer leuk om naar Heerenveen wedstrijden te krijgen en komt er ook wat passie en strijd in de ploeg. Ik kan niet wachten!

Als v Persie aanvallend wil gaan spelen met de huidige spelersgroep gaat dat net zo verlopen als met Stam bij Feyenoord. Met v Beek op 30 meter van je eigen doel verdedigen is gewoon zelfmoord. Ik zie ook weinig budget om spelers te halen van een goed niveau die kunnen spelen in de stijl die v Persie voor ogen heeft.

21 mei 2024 om 13:54

Van Beek is juist dichtbij de goal een probleem

21 mei 2024 om 14:16

Haha, zo'n soort reactie zat er natuurlijk aan te komen. Ik hoop echt dat hij Heerenveen weer kan laten voetballen. Anti-voetbal van v Wonderen was niet om aan te gluren. Als je dat toch verliest, doe het dan in de stijl die het publiek kan accepteren.

21 mei 2024 om 15:05

/“Ik wil echt gaan vermaken met aanvallend voetbal, maar men moet niet denken dat omdat ik vroeger aanvaller was, we alleen maar gaan aanvallen. Verdedigen is ook belangrijk, omschakelen is ook belangrijk./

Ik denk dat dit wel goedkomt. Afgaande op bovenstaande tekst zie ik hem niet als een kamikaze piloot koste wat kost blijven aanvallen. Ik hoop voor hem, en Heerenveen, dat hij de spelers krijgt die hij wil om het beoogde voetbal te kunnen spelen.

Hoe gaat zijn staf eruit zien dan?

21 mei 2024 om 13:46

Lang, goud, met zo'n krul aan de bovenkant. En dan zet hij een mijter op. Oftewel, geen idee.

2 jaar knallen en dan bosz opvolgen in eindhoven

Er is in Nederland een misplaatst vertrouwen in het idee dat topspelers ook topmanagers zullen zijn. De voorbeelden van het tegendeel zijn legio - zowel wat betreft topspelers die matige managers blijken, als matige spelers die topmanagers worden. Het is iets heel anders om zelf in voetbal te excelleren dan om de tactische voorwaarden te scheppen om een ander dat te laten doen. Maar Van Persie is volgens mij altijd al een denker geweest. En ook iemand die goed kan verwoorden wat hij denkt. Dus ik ben wel erg benieuwd hoe hij gaat zijn als coach. Ik volg het met interesse. Mocht hij inderdaad de stap naar topmanagerschap kunnen maken, dan zie ik hem ook wel bij een van de grote drie trainen.

Ik voorspel dat heerenveen volgend seizoen de volgende "subtopper" wordt die het zoals groningen en vitesse erg moeilijk gaat krijgen. Ik vind rvp geweldig maar ik betwijfel of hij een goede coach is. Ik heb eigenlijk nog nooit een oud topspits in nederland ook een goede coach zien worden..

21 mei 2024 om 17:12

Niks te maken met RvP maar totaal afhankelijk van selectie. Geen geld geen kwaliteit.

22 mei 2024 om 13:11

Een team begin altijd bij de trainer. Dat valt en staat bij de prestaties van een club. Je hebt natuurlijk ook kwaliteit nodig, maar Ajax en sc Heerenveen zijn twee clubs die met een capabele coach hoger waren geëindigd. Een Arsenal had met een mindere coach echt niet meegedaan met het kampioenschap. Leverkussen had met bijna elke andere coach echt niet meegedaan om het kampioenschap (laat staan kampioen worden). Feyenoord was echt niet zo goed geweest zonder Slot de laatste jaren.

Een team valt en staat met de coach (kijk naar Johnny Jansen of Henk Fräser de andere kant op. Hun teams presteren niet). En je hebt natuurlijk ook wel kwaliteit nodig, maar het is aan de trainer om dit optimaal te benutten.

Heel netjes dat je dat zegt Robin. Maar we weten allemaal dat het een opleiding is om gewoon weer terug te komen bij feyenoord 1 als blijkt dat je het in de eredivisie ook gewoon goed kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren