Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart noemt 1 Nederlander als goede kandidaat om de beste speler van het EK te worden

Laatste update:

Rafael van der Vaart denkt dat Kylian Mbappé de beste speler van het toernooi gaat worden op het EK in Duitsland, zo stelt hij bij de NOS. Volgens de analist is er ook één Nederlander die kans maakt op de titel: Memphis Depay.

V/d Vaart is erg gecharmeerd van Mbappé en verwacht dan ook dat hij hoge ogen gaat gooien op het EK. “Hij is de allerbeste speler op dit moment.” Mbappé trainde donderdag in aanloop naar het eerste groepsduel van de Fransen niet mee met de selectie.

Van der Vaart maakt zich daar geen zorgen over. “Het is zo'n vedette, maar hij klaagt niet en is eigenlijk nooit boos richting anderen. Daar hou ik van”, aldus de 109-voudig international van Oranje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Maar als er iemand is die Mbappé van die titel af kan houden is het Memphis wel, denkt Van der Vaart. “Als we ver gaan komen, komt dat omdat hij het gaat doen. En dan mag hij zijn haarband om de beker binden, haha!”, grapt hij.

Het EK gaat voor Memphis van start op zondag, wanneer het Nederlands elftal tegenover Polen staat. Mbappé komt naar alle waarschijnlijkheid een dag later in actie. Dan speelt Frankrijk haar eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Volgende week vrijdag staan de twee tegenover elkaar.

Grote tegenvaller


Van der Vaart denkt dat Engeland de grote tegenvaller van het toernooi gaat worden. The Three Lions staan overal hoog in de peilingen, maar Van der Vaart vreest voor een domper. “Iedereen zegt altijd dat ze goede spelers hebben, maar ze winnen nooit iets. Het wordt tijd dat ze weer wat gaan winnen, maar ik denk dat het weer een domper wordt.”

Denemarken gaat daarentegen voor een verrassing zorgen, denkt de analist. “Het is een hele goede outsider, versla die maar eens. Het laatste EK haalden ze ook de halve finale.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat ie Gravenberch zou zeggen haha. Tja, Memphis in vorm kan prachtige dingen doen en ik hoop dat ie in vorm is, maar beste van het toernooi...

Naja De Vrij was ook verdediger van het toernooi in 2014. Had ook niemand vooraf verwacht.

14 juni 2024 om 09:47

Van de Vaart noemt Mpappe .Kans erg groot dat hij dat inderdaad word. Eén van de beste van de EK. Daar hoef je toch niet veel voetbal verstand voor te hebben. Van de Vaart was een goede voetballer. Maar voor een analist valt hij mij tegen.

14 juni 2024 om 09:49

Als hij het niveau van de 2 oefenwedstrijden vasthoudt dan is die mogelijkheid er zeker. Zeker als MVP van het toernooi. Maar goed, eerst die groepsfase maar is doorkomen. Lastig genoeg lijkt mij.

14 juni 2024 om 10:28

Wat oefenwedstrijden is wat anders dan op een eindtoernooi. Heeft nog nooit wat noemenswaardigs gepresteerd.

14 juni 2024 om 10:45

Daarom zeg ik toch ook als hij dat niveau vast kan houden.. Want ondanks dat het oefenwedstrijden waren vond ik Depay echt heel goed spelen.

14 juni 2024 om 10:50

Nog nooit wat noemenswaardig gepresteerd maar wel 2e op de topscorerslijst aller tijden van Oranje en maakt nog alle kans op plek 1. Als dat al niet noemenswaardig is vraag ik me af wat dan wel noemenswaardig is.

14 juni 2024 om 11:00

Klopt! Hij heeft nog nooit wat noemenswaardigs gepresteerd. Maar hij wordt zometeen topscorer allertijden. Maar is allemaal niks

14 juni 2024 om 12:23

Memphis scoorde in 2014 de winnende goal tegen Australie en gaf de assist op de gelijkmaker van Van Persie en de 2-0 tegen Chili en tegen de VS in Qatar de openingsgoal terwijl we het zeer lastig hadden in die wedstrijd. De toernooien daartussen waren we er niet bij of viel hij idd tegen, maar "niets gepresteerd" is gewoon gelul. Meer dan al zijn generatiegenoten in de aanval iig.

14 juni 2024 om 13:11

@migi

Naja volgens mij zegt hij ook dat 'als' het een speler van Nederland zou zijn, dat Memphis daar in zijn ogen het meeste kans op maakt en dat is gezien zijn positie en impact op het Nederlands elftal toch correct? Zeker gezien Frenkie er niet is.

Betreft Mbappe: Joh...

Betreft Memphis: Hele kleine kans. Memphis gaat op een goede dag absoluut richting het niveau wereldtop, maar die speelt nooit een keer vier wedstrijden achter elkaar goed. Eerder andersom. Memphis is goed, maar eigenlijk maar sporadisch echt geweldig. Er lopen aanvallers rond op het EK die maar sporadisch matig zijn en vaak echt geweldig. Afgaande op wat we de afgelopen jaren van Oranje hebben gezien, moet Oranje echt boven zichzelf uitstijgen, wil een Memphis kans maken op speler van het toernooi.

Als Memphis met deze fitheid en tevens vorm zijn wedstrijden in het toernooi blijft spelen, zeker tegen de grote landen, dan is die kans aanwezig. Oranje mét en zonder Memphis is wel een verschil. Hij is onze aanvalsleider.

14 juni 2024 om 09:38

Ik zie laatste tijd hoop mensen zeggen dat Brobbey beter in de spits kan dan Memphis, of Memphis op links of erachter, maar als je Memphis de laatste wedstrijden weer ziet, zie je weer hoe goed hij voor Oranje is, Brobbey ligt daar mijlenver achter.

14 juni 2024 om 10:32

Met alle respect tegen Canada en Ijsland. Memphis doet een paar trucjes vervolgens geeft hij 9 van de 10 keer, de bal verkeerd af. Het is best storend dat hij elke keer bij een balaanname gelijk weg wil draaien, ook 9 van de 10 keer balverlies. Hij heeft echt heel veel domme balverlies. Voor de rest goeie voetballer maar hij kan ook beter die vrije trappen met rust laten.

14 juni 2024 om 13:19

@rambo

En waar zijn dan die andere spelers die hetzelfde doen tegen dit soort teams? Waar waren al die Franse toppers en Engelse toppers tegen dezelfde teams als waar Memphis beide wedstrijden naar zich toetrekt.

Daarbij is hij de speler waar de meeste creativiteit vandaan komt en die hebben dus ook vaker balverlies, omdat zonder het risico wat zij in hun spel leggen, zij geen kansen creëeren.

Bijvoorbeeld weet je welke speler in voetbalhistorie de meeste balverlies geleden heeft? Messi. Hij wordt gevolgd door enkel de beste spelmakers en dribbelaars in historie.

Natuurlijk is Memphis niet van dit niveau, maar als je de statistieken erop nakijkt, leidt hij helemaal niet meer balverlies in vergelijking met wat hij creëert vs andere topspelers bij hun nationale team, waar enkel de absolute wereldtop als Mbappe bijvoorbeeld duidelijk een stuk betere cijfers heeft natuurlijk.

Ook qua vrije trappen, de laatste 20 vrije trappen die hij nam op doel heeft hij er 6 raak geschoten wat een uitstekend moyenne is voor vrije trappen waar de meeste bekende vrije trappen specialisten er minder van raak schieten.

Rafael vd Vaart is toch wel de irritantste analist geworden na Perez. Wat een inkoppers weer... En ik denk eerder dat Veerman of Frimpong voor Nederland een geweldig EK gaan spelen. Memphis zal wel een goaltje maken, maar als het er echt om gaat dan verliest hij zijn vrije manier van voetballen weer. Zo gaat dat eigenlijk altijd met hem. Ik zie veel eerder Frimpong en Veerman ons ver laten komen, die twee zijn echt in vorm en hebben een bijzondere kwaliteit die ze constant weten in te zetten. Veerman passend en Frimpong met zijn snelheid. Heel gevaarlijk.

14 juni 2024 om 09:46

Eerst zeggen dat Engeland ‘weer’ een domper wordt omdat ze altijd tegenvallen, en vervolgens Denemarken benoemen als outsider met de woorden: “Het laatste EK hebben ze ook de halve finale gehaald.” Engeland haalde toen de finale Rafael.. en verloren die NB met penalty’s.

14 juni 2024 om 09:48

Tsja... het slaat nergens op wat hij zegt, maar hij is er ook niet echt mee bezig. Het is eigenlijk dat de kijker niet serieus wordt genomen door hem steeds maar op de tv te laten opdraven. Ik ken werkelijk niemand die het fijn vindt om naar vd Vaart te luisteren.

14 juni 2024 om 10:30

Geweldige onderbouwing haalt hij weer uit de kast ja, onze nummer één onderbuikanalist. Maar het erge vind ik dan dat er dus niemand is die hem op zo'n moment tegenspreekt. Net zoals zo vaak bij andere analisten die gewoon maar wat roepen. Niemand in zo'n uitzending die dan even zegt: "ho eens even, dit klopt feitelijk gezien helemaal niet, probeer het even opnieuw."

Frimpong doet het al het hele jaar, die heeft het ook in zich! Moet Koeman hem natuurlijk wel opstellen.

Zie eigenlijk alleen Van Dijk, Ake of Frimpong als kanshebbers. Memphis maakt in mijn ogen totaal geen kans. Heeft in zijn hele carriere zijn piekniveau, welke erg hoog ligt, meerdere wedstrijden achter elkaar kunnen vasthouden.

14 juni 2024 om 10:23

Aké zie ik ook niet als kanshebber.
Die gaat waarschijnlijk het gros als linksback spelen, daar waarschijnlijk De Ligt of De Vrij naast Virgil gaat starten (gok ik). Tenzij een van de Ven opeens een basisplek heeft als back? Misschien wel tegen Frankrijk met die snelheid....

Verder moet Virgil wel wat beter gaan spelen in mijn ogen. Memphis maakt een zeer gretige indruk. Transfervrij, dus heeft wat te bewijzen.

Frimpong moet eerst ook maar eens basisspeler zijn... Dumfries haal je niet zomaar eruit (al zou ik het wel doen), Koeman kennende.

14 juni 2024 om 11:43

Van Dijk en Ake zijn prima verdedigers, maar verder ook niet spannend. De spelers die voor Nederland het verschil zouden kunnen maken zijn toch wel Depay, Frimpong, Dumfries, Veerman, Reijnders of Simons. Maar van deze namen gaat de helft logischerwijs geen basisplaats krijgen. Iemand van deze spelers zou een fantastisch toernooi af kunnen werken, maar kan ook zwaar ondermaats kunnen presteren…

Memphis leek de laatste wedstrijd hartstikke fit, in vorm en had er zin in, zou mij niet verbazen als hij een goed toernooi gaat hebben gezien hij een goede klik met Koeman lijkt te hebben.

Memphis komt niet eens in de top 20 van la Liga. Waarom zou hij bij een EK überhaupt de beste zijn? Die jongen ontbreekt het daar aan enorm van kwaliteiten.

14 juni 2024 om 13:21

@sergio

Omdat van der Vaart dus in principe zegt dat 'als' het een Nederlander zou zijn, het waarschijnlijk Memphis zou zijn en gezien zijn positie als ze ver zouden komen en dat vrijwel alles aanvallend via Memphis loopt als creatieve speler, dat de kans groot is dat hij de meeste kans zou maken.

De grootste kracht van Nederland is volgens mij de defensie. Zou maar zo kunnen dat (bijvoorbeeld) Virgil van Dijk een kanshebber is hiervoor.

Zou al een berg schelen als hij gewoon 90 minuten blijft gaan zoals tijdens de oefenpotjes. Als hij daar niet in gaat verzaken, wat hij mijn inziens vaak in Oranje wel doet, dat kan 't zeker een sensatie worden.

Maar laten we niet vergeten dat ie in de oefenpotje ook tig mogelijkheden verprutst heeft, op het EK moet alles gewoon kloppen en 2 halve mogelijkheden minstens een goal opleveren.

Memphis is echt geen slechte voetballer maar die wordt never beste speler van het toernooi. Sowieso moet je dan ook minimaal halve finale halen en dat zie ik Nederland al niet doen. Maar Memphis doet wel eens leuke dingen, is hartstikke ijverig maar zo zijn er een hoop meer. Het verschil met de door vd Vaart ook genoemde Mbappe is natuurlijk gigantisch groot. Als Memphis echt dat in hem had, zou hij niet clubloos zijn ook.

Speler van het toernooi zal Florian Wirtz worden. Als Duitsland kampioen wordt.

14 juni 2024 om 12:21

Wirtz, Kroos, Gundogan, KDB, mischien zelfs good old Christiano, Kane of een Rice/Bellingham. Weet eigenlijk bijna wel zeker dat het 1 van deze jongens gaat worden. Niet al te moeilijke voorspelling natuurlijk, daar niet van

Werd Mephis al eerder in 1 zin genoemd met van Basten , nu wordt hij weer genoemd naast Mbappe. Het moet niet gekker worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren