Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wayne Rooney komt met heerlijke anekdote over Memphis bij Manchester United

Laatste update:

Wayne Rooney gaf in zijn tijd als speler van Manchester United ooit tevergeefs advies aan Memphis Depay. De huidige manager van Plymouth Argyle zei tegen de Oranje-international dat hij minder de aandacht moest trekken met onder meer de manier waarop hij zich kleedde. De woorden van Rooney waren echter aan dovemansoren gericht.

"Op de arbeidsethos en mentaliteit van Memphis op de trainingen was nooit iets aan te merken", benadrukt Rooney in de studio van de BBC. "Hij was altijd op tijd en deed er op trainingen alles aan om zichzelf te verbeteren."

Rooney had wat meer moeite met de manier waarop Memphis zich manifesteerde buiten het veld. "Tijdens een wedstrijd van het reserveteam van Manchester United zei ik tegen hem dat hij wat minder moest opvallen naar buiten toe."

"Maar toen kwam Memphis aan in een Rolls-Royce en met een cowboyhoed op. Maar dat was gewoon Memphis." De anekdote van Rooney zorgt voor hilariteit bij collega-analisten Cesc Fàbregas en Alan Shearer.

"Maar Memphis werd in die periode meer als vleugelaanvaller gebruikt bij Manchester United. Daar heeft hij zijn spel ook op aangepast. Zijn manier van bewegen is in ieder geval fantastisch", is Rooney lovend over Memphis, die juist kritiek krijgt vanwege zijn optredens bij Oranje op het EK.

"Voor het doel is hij altijd gevaarlijk. Memphis heeft de laatste paar jaar wellicht niet erg constant gepresteerd, maar er kan geen twijfel bestaan over zijn kwaliteiten als aanvaller", aldus de voormalig ploeggenoot van de Oranje-international.

Memphis scoorde nog niet tijdens het EK en werd in de duels met Polen (1-2) en Frankrijk (0-0) gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. Het is afwachten of Memphis dinsdag een basisplaats heeft in het afsluitende groepsduel met Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me dan ergens toch ook wel weer heel grappig. Krijg je feedback en dan doe je een dag erna compleet het tegenovergestelde. Op zich natuurlijk wel mooi om te zien dat zijn werk, zowel op het veld als op de training, gewoon prima was/ is. Dus je kan er ook eigenlijk niks over zeggen.

22 juni 2024 om 14:55

Ik denk dat niemand twijfelt aan zijn inzet. Hij ziet er bv ook echt wel fit uit. Het probleem is dat ie zich gedraagt als een sterspeler, maar dat is hij verre van. Ja die ene keer als in een wedstrijd alles lukt. Hij mist de constante, dus maakt het echt verschil niet. Was gister, als kapstok op 9, de slechtste man bij NL. Werkelijk dramatisch. Doe dan maar memphis links, weghorst 9, gakpo rechts.
De hele rechterkant was trouwens ook vol bagger met Frimpong, maar goed dat is offtopic.

22 juni 2024 om 15:11

Als je de achtergrond van Memphis kent dan ga je het misschien wat meer begrijpen. Die jongen heeft helemaal geen attitude, maar geniet nu volop van het leven wat hij toen niet kon. Als hij elke dag hard werkt, wat is dan het probleem? En als trainers het niet meer in hem zien zitten dan stellen ze hem niet meer op, zo werkt het. Maar tot nu toe valt dat dus wel mee. Eens dat hij nu niet goed presteert, maar Koeman gelooft in hem en het is zijn kop die op het hakblok gaat, niet die van de Nederlandse supporter

22 juni 2024 om 15:50

Wat een totale onzin, zijn mentaliteit op het trainingsveld qua inzet is prima, technisch is het ook een goede speler. Zijn modesmaak maakt mij ook weinig uit, maar qua gedrag/attitude sla je echt helemaal de plank mis. Als je de docu van Memphis hebt gekeken, zie je dat daar genoeg over op aan te merken valt. Het mooie is dat hij altijd doet alsof hij het slachtoffer is van zijn lifestyle maar dit doet hij totaal zelf. Dat haarbandje, je weet dat daar onnodige reacties over gaan komen, hij doet het ook al onverwachts voor de coach (Koeman heeft dit zelf aangegeven). Waarom train je er dan bv. niet eerst mee? Dan ook nog who cares? Dus ook een slachtofferrol innemen en dan “toevallig” een nummer met Akwasi met de titel “bedankt voor je mening” uitbrengen, dan ben je hier gewoon op uit. Verder heb ik nooit een speler gezien met zoveel bijval van analisten, die nooit thuis heeft in grote wedstrijden/toernooien, hij is bij iedereen onomstreden, terwijl hij alleen presteert tegen kleine voetballanden en clubs. Ik snap sowieso alle heisa niet zo, want het enige waar ik me druk om maak is dat hij zowel tegen Polen als tegen Frankrijk niks klaarspeelt. Geef hem daar maar eens flinke kritiek op.

22 juni 2024 om 16:58

Ik ben het 100% eens met jouw analyse. Hij wil alleen maar opvallen en als hij dan de aandacht krijgt, gaat hij verongelijkt doen.

Veel Nederlanders houden nu eenmaal van ‘niet lullen, maar poetsen’. Hij lult, maar hij poetst niet.

22 juni 2024 om 16:00

Dat snap ik dus niet aan de meeste mensen hier in Nederland. Die jongen doet alles voor z’n vak en alsnog wilt de maatschappij die jongen z’n karakter veranderen.

22 juni 2024 om 17:52

Nou ja, ik vind het nogal bijzonder. Als je advies krijgt van niet de eerste de beste. Dan steek je de dag erop een grote middelvinger op als mannetje dat nog net niet droog is achter zijn oren. En wat moeten die jonge gasten daar dan wel niet van denken?
Wat ie in z'n vrije tijd doet zal me aan mijn reet roesten, maar op de club, en zeker tegen een club icoon, gedraag je je.

Tja Rooney is dan ook wel 180 graden anders qua type. Mouwen opstropen en de beuk erin, lekker Brits. Top speler maar snap wel dat Memphis zijn advies negeerde gezien ze teveel van elkaar verschillen

22 juni 2024 om 14:59

Rooney is eigenlijk de enige die met de Engelse voetbalcultuur uit de jaren 80 90 kon presteren in het moderne voetbal. Beetje zuipen, beetje ballen

Depay werkt echt aan zichzelf, vind ook dat de media hem de focus ontneemt.

Boeien dat hij zich als een NBA speler kleed.

22 juni 2024 om 16:43

Wayne Rooney, de laatste stereotype Sunday League-speler in het topvoetbal.

22 juni 2024 om 16:55

Vardy?

22 juni 2024 om 16:01

Rooney was wel veel meer dan enkel mouwen opstropen, die had ook echt een schitterende techniek. Technisch denk ik net zo goed als Depay. Heel veel mooie goals gemaakt. Juist die combinatie van klasse en hard werken maakte hem zo goed denk ik.

22 juni 2024 om 18:39

Rooney was echt een wereldtalent en wereldvoetballer voor een hele lange tijd.

Zolang hij presteert en, zoals Rooney zegt, hij gemotiveerd is vind ik het wel allemaal wel prima. Hij kan er zelf het meeste last van hebben, want wanneer mensen zoeken toch wel iets als je een van de bepalende spelers bent. Ik vind het wel een leuke anekdote. Hij is wel een stapje minder gek en flamboyant dan Balotelli, alhoewel dat niet echt een maatstaf is.

22 juni 2024 om 15:14

Ja je hebt er een hoop tussen lopen die apart zijn. Zlatan, Balotelli, Vidal, Pogba en Neymar. Soms is het wel lekker om zo'n speler in je team te hebben maar dan moeten ze het ook waarmaken. Denk alsnog dat het jammer is dat hij bij United vertrok. Had hem nog wel een seizoen extra daar willen zien spelen.

Het maakt mij niet zoveel uit of je een haarband draagt of met een cowboyhoed loopt. Maar je moet niet alle ballen naar de verkeerde kleuren passen of over de zijlijn schieten, want dat vind ik wel erg.

22 juni 2024 om 15:21

Hij wil opvallen op het ek daarom doet hij een haarband maar nu word hij verlopig gezien als slechtste speler tot nu toe van het ek en dan zeggen ze die speler met die haarband. Als je wil opvallen moet je goed spelen nu val je negatief op

22 juni 2024 om 16:11

Waarschijnlijk nu voor een appel en een ei op te halen. Dat hij zo slecht speelt is toch niks nieuws?

22 juni 2024 om 17:37

Een niet scorende spits die alle ballen verspeeld aan de tegenpartij, daar zal wel veel vraag naar zijn

22 juni 2024 om 18:42

Hij is transfervrij, en bij een goed ek natuurlijk veel mooie clubs voor het uitkiezen.
Lijkt wel altijd alsof het alleen om hem draait ofzo.
Bij die tweede vrije trap, zou iemand anders ook eens kunnen zeggen ‘nu neem ik hem’
Heeft depay überhaupt ooit een vrije trap gescoord?

Wel grappig dat dit van Wayne Rooney komt die tussen 2005 en 2010 ook vrijwel elke week in The Sun of de Daily Mirror stond. Sommige mensen houden nou eenmaal van die aandacht, dat werkt dan weer wat storend op andere mensen maar die hebben alleen zichzelf ermee.. laat lekker gaan.

22 juni 2024 om 14:59

Rooney leverde wel elk jaar

Als ik de reacties hier alweer lees, echt niet te geloven. Ik denk dat er geen land ter wereld is waar er na een 0-0 tegen de vice wereldkampioen, in een wedstrijd waar je nog een discutabel moment tegen krijgt, zo enorm veel kritiek is. Uiteraard speelde Memphis niet goed, maar Weghorst heb ik in zijn speeltijd ook niet gezien. Zirkzee en Brobbey zouden tegen Upamecano en Saliba ook volledig verzuipen. Memphis is eigenzinnig, altijd geweest zoals Rooney hier ook aangeeft. Maar ongelooflijk belangrijk voor dit team.

22 juni 2024 om 15:46

Helemaal mee eens. Heb al ontzettend veel artikelen voorbij zien komen waarbij zijn plek in de basis 11 ter discussie wordt gebracht.

22 juni 2024 om 15:46

Ik heb nog nergens de cijfers gezien voor de Franse spelers. Griezmann was griezelig goed, maar als je kiijkt naat wat het allemaal opleverde zou hij in de Nederlandse opinie toch maximaal een 4 moeten krijgen. Veel gehol en weinig wol zeggen we dan. Puntje bij paaltje speel je onder de streep een prima resultaat wat alleen door een belachelijke regel lager uitvalt. Let wel, ik vind dat buitenspel buitenspel is en dat men af moet van al die te interpreteren regels mbt buitenspel en hands. Al had Dumfries bij de cornervlag gestaan, hij stond meters buitenspel, had hij maar beter op moeten letten. Dat de helft van de wereld nu weer het anders ziet dan de andere helft is gewoonweg door gebrek aan de regelkennis plus onduidelijke regels. Wil je minder geweld in de stadions en dito gedrag tegen de mannen in het zwart, zorg dan voor eenduidige regels en laat ze ook gewoon zien op de schermen.

23 juni 2024 om 04:37

@sjakie ben zelf geen hollander maar begrijp de kritiek wel. Frankrijk zonder mbappe is verreweg het frankrijk dat het wk won. Oranje moest meer doen dan proberen niet te verliezen. De laatste prijs van oranje dateert ook uit de jaren 80. Dus ik begrijp de frustratie.

23 juni 2024 om 08:46

Weghorst heeft in die paar minuten dat die speelde alleen maar ballen bij medespelers in de voeten gepast, lukte dat niet dan kreeg die een overtreding mee. Ook nog een belangrijke tackle in eigen 16 met het meeverdedigen en verder voorin geen bruikbare bal gekregen. Memphis speelde zo slecht dat ik wel durf te zeggen dat Weghorst met die paar balcontacten al meer nuttige dingen had gedaan dan Depay in al zijn minuten er voor.

Heb er zelf helemaal niks mee al die extra's of hoe je het wilt noemen. Maar als die jongen zich daar goed bij voelt moet die dat lekker doen. Zo zullen anderen mij raar vinden als ik klompen aanheb. Ieder zijn eigen. Leef en laat leven. Leuke anekdote wel haha krijg je advies en gewoon 100% er tegenin.

Wout weghorst moest de situatie redden tegen polen. Helaas memphis weer niet. Had memphis maar iets meer vd wedstrijdinstelling van wout. Heb t idee dat memphis een cowboyhoed en dergelijke net iets belangrijker vindt dan de focus in en ook al voor de wedstrijd.

22 juni 2024 om 16:05

Ik heb meer moeite met het gedrag van Wout Weghorst dan de haarband of cowboyhoed van Memphis. Als er 1 speler is die zich als een hysterische dramaqueen gedraagt, dan is het Woutje wel. Geweldige mentaliteit en diep respect voor hetgeen hij met beperkte capaciteiten heeft bereikt, maat zijn gedrag is verre van normaal.

23 juni 2024 om 08:47

Zijn gedrag is verre van wat de maatschappij als normaal acht ja. En dat mensen dan meteen zo tegen hun zere been geschopt zijn vind ik altijd maar triest. We hebben juist een paar extra spelers zoals hem nodig om het hele team op te naaien!💪

23 juni 2024 om 15:33

Je kunt ook een team opnaaien zonder je te gedragen als een halve zool.

Wel grappig om te zien hoe ze bijv in de NBA juist opkijken naar de kledingstijl van spelers wanneer ze aankomen bij wedstrijden. En hier zit iedereen te smachten tot iemand zich niet volgens de deug regels van de meute kleed/gedraagt om die finaal met de grond gelijk te maken.

22 juni 2024 om 17:01

Ik weet niet. Maar een doel op zich maken van kledingkeuze... je zou een doel op zich moeten maken van prestaties. Die afgedragen spijkerbroek die je dan draagt, wordt vanzelf de hype. Nu is memphis's haarband al dé hype bij sommigen.

Tja, Memphis... Wat ga ik over hem zeggen? Hij werkt hard, scoort in Oranje veel onbelangrijke goals maar hij mist gewoon exceptionele kwaliteiten. Ik vind eigenlijk Gakpo veel beter. Die zou met Brobbey als kapstok goed kunnen roreteren

Wij als Nederland moeten ons eigenlijk schamen met de reacties die wij maken na een wedstrijd die in 0-0 is geëindigd tegen de vice wereldkampioen. Daarbij was er nog een discutabele beslissing met die afgekeurde goal van Xavi. Lekker zeuren allemaal op Memphis, omdat het niet een speler is die een ideale schoonzoon type is. Heel veel aanvallers hebben het zwaar gehad tegen deze verdediging van de Fransen, dus daar is niks schandelijks aan. Een Brobbey of een Zirkzee had ook helemaal niks teweeggebracht, net als dat Wout gisteren ook niks kon doen. We moeten lekker Handbal gaan kijken, want de reacties hier tijdens de wedstrijd zijn abnormaal.

23 juni 2024 om 08:34

Lekker zeuren op Memphis omdat ie geen diepte heeft, bijna 100% balverlies had, passes gaf in de voeten vd tegenstander en alle spelhervattingen opeist waar niets uit komt.

Ik vind t n leuk ventje en mij kan t persoonlijk niet schelen of ie met n cowboyhoed of n zweetband op zn kop loopt, dit is puur voetbalinhoudelijke kritiek. Dus waarom zou je je als NL hiervoor moeten schamen als je hierover ‘zeurt’?

23 juni 2024 om 08:49

Weghorst deed alles wat die moest doen in die paar minuten goed incl. een goede tackle in eigen 16 die cruciaal was. Kon je van Memphis niet zeggen helaas.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren