Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay analyseert zijn tegenvallende optreden tegen Frankrijk

Laatste update:

Memphis Depay maakte geen geweldige indruk tegen Frankrijk. De aanvaller scoorde wederom niet en werd net als tegen Polen voortijdig naar de kant gehaald. Memphis sprak na afloop van de 0-0 in Leipzig met Voetbalzone over zijn eigen prestatie in het shirt van Oranje.

"Ik kan er nu van alles over zeggen", antwoordt Depay op de vraag van verslaggever Jelle Kusters wat hij van zijn eigen optreden tegen Frankrijk vond. "Natuurlijk weet ik dat het beter kan. Beter moet. Maar dat analyseren we altijd een dag later, welke situaties er beter kunnen. En welke keuzes beter kunnen."

Memphis gaat daarna in op zijn eigen gevoel kort na het 0-0 gelijkspel tegen de Fransen. "Ik denk dat zij heel goed druk zetten. Als je de bal krijgt moet je direct kijken hoeveel opties je hebt. Dat deden ze goed. Dat was lastig voor me en ik moet ervoor zorgen dat beter te doen."

"Of we moeten als team ietsje anders gaan staan. Zo kunnen we misschien een overload creëren, zodat we er wel tussenuit kunnen voetballen. Maar dan moeten we video's bekijken en zien hoe we dat gaan doen", aldus Memphis, die door bondscoach Ronald Koeman opnieuw werd gewisseld."

Memphis is in ieder geval niet ontevreden over de formatie die Koeman hanteert. "Ik denk dat we wel gewend zijn aan de 4-3-3. Ik heb dat ook niet meegekregen (discussie over twee of drie aanvallers, red.), volgens mij spelen we gewoon altijd 4-3-3 en dat vind ik prima zo."

Rapportcijfer Voetbalzone


"Waar Memphis tegen Polen frivool speelde maar ongelukkig was in de afwerking, zat de spits vrijdagavond in het duel met Frankrijk totaal niet in de wedstrijd. Hij was helemaal niet balvast. Het resulteerde erin dat Oranje na een sterke openingsfase voor rust niet meer tot grote mogelijkheden kwam", zo luidt het rapport dat Voetbalzone opstelde over het optreden van Memphis.

"Ook leverde Memphis een vrije bal op eigen helft een keer veel te simpel in. In het tweede bedrijf toonde hij zich iets balvaster, al was zijn bijdrage nog steeds ondermaats."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Moet Memphis Depay starten tegen Oostenrijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie liever Brobby of Zirkzee in de spits. Wat een balverlies van dit jochie dat zichzelf een hele meneer vindt.

22 juni 2024 om 08:26

Dat hij slecht speelt kan een keer gebeuren. Maar hij was ook ontzettend lui en maakte geen vuile meters. En dat vind ik veel erger. Juist tegen een team als Frankrijk moet je dan hard werken en je eigen team veel beter ondersteunen.

22 juni 2024 om 12:27

Hij was tegen Polen ook nergens. Hij die de enige zwakke schakel in het team maar Koeman ziet het niet. Maar Wijnaldum die ook weer dramatisch inviel.

22 juni 2024 om 08:36

Precies. Ik wil wel zo ver gaan met zeggen dat de reden dat we niet gewonnen hebben het optreden van Depay is. Elke bal die bij hem kwam, ging verloren. Er kon geen fatsoenlijke aanval worden opgebouwd. Met Brobbey op die plek kan je ervoor zorgen dat er een bal wordt vastgehouden en hij is ook veel beter in meevoetballen. (Zirkzee kan ik weinig over zeggen, maar slechter dan Depay is hij ongetwijfeld niet.)Koeman moet gaan beseffen dat Depay gewoon niet heel veel toevoegt (in ieder geval niet in Oranje).

22 juni 2024 om 09:06

Het grote fysieke voordeel wat Brobbey heeft tegen vrijwel alle Eredivisie-verdedigers valt compleet weg tegen dat Franse duo. Daarnaast is-ie veel te onrustig voot de goal, zie o.a. IJsland.

22 juni 2024 om 09:12

Depay is geen spits. Zal het ook nooit worden.

22 juni 2024 om 09:12

Er waren er wel meer onzichtbaar. Gakpo heb ik naast twee schoten op goal ook geen geslaagde actie zien maken en het middenveld werd ook totaal overlopen.

22 juni 2024 om 09:42

Nou als Nederland zo speelt tegen Duitsland pf Spanje verlies je met een nulletje of zes.tijd om Depay en Simons vast op de bank zetten

Zoals ik in een eerder topic al aangaf:
Deze wedstrijd toont voor mij aan waarom ik geen fan ben om met Memphis in de punt te spelen. Ik zie hem veel liever vanuit links, of 10, komen waar hij de vrijheid krijgt om te zwerven en veel meer met zijn neus richting de goal uitkomt ipv met zijn rug naar de goal. Zierkzee heb ik te weinig zien voetballen maar als je een aanspeelpunt a la Brobby hebt met veel afwisseling en beweging eromheen (memphis, Xavi, Malen, Frimpong, Gakpo) kan je veel verrassender aanvalsspel spelen.

ik vond Nederland best goed spelen. Gaven weinig weg maar het meeste gevaar kwam wanneer Depay balverlies leed in de as van het veld. En dan staat Simons daar nog die gewoon te licht is, maar helaas hebben we niet beter. Wordt tegen Oostenrijk nog een hele kluif want die spelen met een enorme intensiteit. Hoop dat Nederland daar tegen gewapend is. Tweede in de poule is zeker niet slecht en dan maar zien hoe ver we komen.

22 juni 2024 om 09:13

Ik zie zelf liever Depay nog steeds in een vrije rol, maar met een echte spits voor of naast hem. Zet Brobbey er maar bij aan aanspeelpunt.

Van mij mag hij banken. En daarna nooit meer opgeroepen worden. Vindt zichzelf een grote meneer maar het was weer eens ronduit schandalig hoe hij erbij liep. Totaal ongemotiveerd, deed niks goeds.

Voor iedereen die het nog steeds niet snapt: dit krijg je dus als je je met randzaken bezighoudt en niet 100% focus op topsport hebt. Wat een slechte joke is deze man.

22 juni 2024 om 08:42

Is dit niet een beetje overdreven? Ja, hij voelt zich groot, maar het was toch niet zo schandalig hoe hij erbij liep? Als iemand er schandalig bij loopt dan heb ik een ander beeld voor me. Ik krijg de indruk dat Depay niets goeds kan doen in de ogen van sommigen hier. Er lijkt sprake te zijn van een bepaalde soort boosheid richting hem die niets meer te maken heeft met zijn voetballende kwaliteiten. Nu hij echter slecht speelt hebben ‘we’ een stok om mee te slaan. Ik snap ergens ook wel dat het voor sommigen hier niet leuk is dat hij topscorer aller tijden gaat worden in NL, maar dat heeft hij toch echt zelf gedaan. Weliswaar worden er tegenwoordig meer wedstrijden gespeeld, maar hij staat er wel.

22 juni 2024 om 09:15

Mwa schandalig is wellicht overdreven, maar hij sjokte soms terug terwijl hij zelf balverlies leed. Dat irriteer mensen natuurlijk enorm. In de oefenwedstrijden en tegen Polen werkte hij zich wel kapot.

22 juni 2024 om 09:59

Wellicht dat hij voor deze wedstrijd een andere rol gekregen had. Of andere instructies. Dat zullen we niet te weten krijgen, maarja wat je zegt; in de oefenwedstrijden en tegen Polen werkte hij zich kapot en dat het tegen Frankrijk helemaal niet lukt is ook geen schande. 0-0 prima resultaat👍🏻

“Ik denk dat zij heel goed druk zetten. Als je de bal krijgt, moet je gelijk kijken wat je opties zijn”.
Dat is nou precies wat je een topspeler maakt of niet. De grote jongens weten al vantevoren wat je opties zijn en niet pas als je de bal krijgt, want dan is het al te laat, vooral tegen de Fransen. Wat een drama wedstrijd weer van deze pseudo superster.

Speelde echt zo frustrerend slecht, maar we moeten ook niet vergeten dat ie Frimpong vrij voor de keeper zet en bij die afgekeurde goal een goede actie had die bijna al een goal opleverde.

Begrijp me niet verkeerd want ik ergerde me dood aan hem, maar hem zo extreem afmaken is ook overdreven. Ik lees een paar keer Brobbey maar die zou ook worden opgegeten door Saliba. Zirkzee had ik nog wel willen zien.

22 juni 2024 om 09:09

Xavi zette Frimpong 1 op 1. Memphis gaf een mislukte dieptepass wat vervolgens door Xavi wel goed werd gegeven. Dan blijft het wel heel karig wat Memphis heeft laten zien.

22 juni 2024 om 09:46

Oh huh wel? Ik heb de hele tijd gedacht dat Memphis die bal gaf. Excuses dan klopt dat niet

22 juni 2024 om 09:16

Ik erger me elke wedstrijd aan Memphis, maar dan heeft hij vaak toch weer een moment waaruit hij scoort of iemand alleen voor de keeper zet. Gister bleef dat moment helaas uit.

Depay en dumfries eraf frimpong rechtsachter malen rechtsvoor

Ik hoop ook dat hij zichzelf annaliseerd en rekening houd met een plek op de bank, zeker na het EK.
Het is gewoon erg om te zien dat hij zich profileert als zijn wereldspits terwijl hij niets laat zien op de momenten dat het moet.
Teveel met randzaken bezig deze jongen, want dat is het, de focus ligt niet alleen op het voetbal bij hem.

Zo. Koeman mag laten zien of het een goede bondscoach is. Ben nu al benieuwd naar de komende opstelling tegen oostenrijk. Als het goed is, speelt memphis dan in ieder geval niet.

Oranje verdedigde in feite met 9.5 man; Memphis deed niks en Xavi alleen op de flanken terwijl hij constant 3-4 meter te diep stond en de lopende CMs niet zag (wilde niet zien). Tweede helft ging dat iets beter maar nog steeds met 10 man. Brobbey of Zirkzee erin tegen Oostenrijk.

Zet een echte spits als Zirkzee erin of zelfs Brobbey en je gaat zien hoeveel
Doelpunten we opeens gaan maken.
Depay is ook beter van de zijkant.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren