Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft een nieuwe trainer en presenteert Brian Priske als opvolger van Arne Slot

Laatste update:

Brian Priske is de nieuwe trainer van Feyenoord, zo maakt de Rotterdamse club bekend via de officiële kanalen. De 47-jarige Deen komt over van Sparta Praag en heeft tot medio 2027 getekend in De Kuip. Priske is de opvolger van de succesvolle Arne Slot, die eerder deze zomer werd verkocht aan het Engelse Liverpool.

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Priske liepen de afgelopen weken stroef, omdat Sparta Praag sportief gezien niet van zijn trainer af wilde en de Tsjechische kampioen er financieel gezien ook prima voor staat. Feyenoord kon echter de druk steeds verder opvoeren, aangezien Priske welwillend tegenover een overstap naar De Kuip staat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Doordat Priske in oktober een nieuw contract had getekend bij Sparta Praag, moest Feyenoord met een transfersom komen om de gewenste trainer los te weken. Beide clubs zijn naar verluidt overeengekomen over een bedrag van 1,5 miljoen euro. Priske gaat per 1 juli officieel aan de slag bij Feyenoord.

Reactie Te Kloese


Algemeen directeur Dennis te Kloese reageert via de clubwebsite op zijn komst. “In de zoektocht naar een nieuwe trainer zijn we bepaald niet over één nacht ijs gegaan Het is een proces geweest van vele maanden, waarbij naast mezelf meerdere collega’s nauw betrokken waren en vele trainers intensief werden gevolgd om te bezien wie er het beste in het door ons gewenste profiel paste.”

“We willen als club immers voortborduren op de groei die we hebben doorgemaakt en de successen die de afgelopen jaren zijn geboekt”, gaat Te Kloese verder. “Na dat proces te hebben doorlopen bleek Brian Priske voor alle betrokkenen de logische en dus beste keuze.”

“Bij meerdere clubs heeft hij immers al aangetoond dat hij spelers beter maakt, het aanvallende voetbal voorstaat dat de mensen in De Kuip graag zien en daarmee ook resultaten behaalt. Een prettige bijkomstigheid is dat hij de Nederlandse taal machtig is”, besluit Te Kloese.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Eindelijk en ook is mooi op tijd! Ben erg benieuwd.

12 juni 2024 om 10:34

Dat scheelt zeker. Kijk maar naar Slot, kon ook lang voorbereiden op een goed seizoen, met Drita als serieuze oefenpotjes 😂!

12 juni 2024 om 10:45

Bizar dat toen tussen de wedstrijd tegen Drita en de oefenwedstrijd tegen Atleti (met de rode kaart voor Carrasco) 10 dagen zat. In die 10 dagen was het echt een wereld van verschil.

12 juni 2024 om 11:03

Tussen de beide potjes met Drita zat al verschil ondanks de knullige tegengoals thuis.

12 juni 2024 om 11:02

Sander1410,

Op voorhand klinkt het als een goede keuze.
Wat opmerkelijk is is dat hij bij Ajax niet is genoemd, terwijl het profiel wat ze zoeken niet zo verschilt

12 juni 2024 om 14:04

Wat heeft Ajax er nou weer mee te maken?

12 juni 2024 om 14:33

Ik weet niet of het feit dat hij niet genoemd is indicatief is voor wel of niet overwogen zijn. Bij Feyenoord kwamen naderhand ook allemaal nieuwe namen (o.a. Hürzeler) uit.

12 juni 2024 om 15:09

Ik hoop voor je dat je slim genoeg bent om dat uit bovenstaande tekst te halen. Mocht dat niet zo zijn vrees ik voor een zwaar leven....

12 juni 2024 om 15:10

@273618,

Ja dat is ook zo! Wel goed dat het zo lang heeft geduurd voordat de naam doorkwam.

Ben benieuwd naar volgend seizoen... Ben bang dat PSV te ver weg is

12 juni 2024 om 11:30

Vooral op tijd is belangrijk. Dan kan hij al aan het werk gaan en goede voorbereidingen treffen. Zeker ook met zo'n drukke transferperiode die er gaat komen, denk ik.

Toch wel echt enorm benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Ik heb er vertrouwen in en geen idee waarom. Heeft denk ik te maken dat Kloese wel weet wat hij doet. Iemand enig idee hoelang het geleden is dat zowel Ajax als Feyenoord een buitenlandse trainer hebben?

12 juni 2024 om 10:12

Las net 43 seizoenen geleden voor het laatst. Feyenoord had toen de Tsjech Jezek als trainer, Ajax de Duitser Linder.

12 juni 2024 om 10:19

Bedankt! Vandaar dat ik het mij niet voor de geest kon halen haha.

12 juni 2024 om 10:23

Zocht het net even op idd. In 1981. Kon me nog net de laatste buitenlandse trainer herinneren van Feyenoord (Bengtsson). En dat was begin jaren 90 volgens mij. En niet al te lang 😉

12 juni 2024 om 10:35

Dat laatste klopt, Formus. Hij deed het niet zo goed 😆

12 juni 2024 om 10:36

Was dat rond de bekerfinale tegen Fortuna, waar men het veld op denderde als protest tegen het bestuur? Want Jansen en v.Hanigem kwamen erna.

12 juni 2024 om 11:07

Nee, de bekerfinale was in ‘91; net een paar maanden eerder had Jansen het overgenomen.

Het protest was weer daarvoor

12 juni 2024 om 12:23

Oh ja met Pim Verbeek. “Andere tijden sport” 😬

12 juni 2024 om 10:20

Ligt beetje aan de transferzomer. Mocht je van Wieffer, Hancko, Geertruida, Gimenez en Timber er 3 binnenboord kunnen houden en je haalt weer goede versterkingen bij kan het zomaar sterk lopen. Verlies je er 4 van de 5 zie ik het toch somber in want de meeste zijn niet te vervangen als je voornamelijk kijkt naar de kwaliteit van Hancko en Geertruida bijvoorbeeld.

12 juni 2024 om 10:26

Ik verwacht helaas dat alleen Timber blijft. Hancko is eigenlijk te goed voor de eredivisie, maar heeft nog wel een lang contract. Geertruida vertrekt 100% en Gimenez en Wieffer verwacht ik ook een mooie transfer voor.

12 juni 2024 om 10:38

Grote kans dat Timber ook een transfer maakt. Ligt nog maar twee jaar vast en gaat niet verlengen, verkoop je hem niet deze zomer zit je volgend jaar met een Geertruida scenario en kun je zo 5 a 10m van zijn transfersom afschrijven.

Met Hartman staat ons dat scenario nu ook al te wachten.

12 juni 2024 om 10:41

Hartman heb je gewoon pure pech met zijn blessure.

12 juni 2024 om 10:42

Het kan absoluut, maar soms ga je er ook op vooruit. Senesi was niet slecht, doet het ook gewoon goed in de PL, maar Hancko is mijn inziens beter. Hartman voor Malacia bleek ook een verbetering. Idem met Wieffer voor Aursnes. Gimenez ook een versterking. Sinistere is niet adequaat vervangen, maar Sauer komt eraan.

In NL zullen we altijd achter de feiten aan blijven lopen, maar dat geldt voor alle teams. We zijn en blijven een opleidingsland.

12 juni 2024 om 10:50

Klopt Redondo, maar 5 van zulke spelers vervangen of 1 a 2 spelers is nog wel echt een enorm verschil. Vandaar dat Eindtovernaar denk ik ook benoemd dat hij het somber inziet als zij bijna allemaal weggaan.

12 juni 2024 om 11:02

Dat Geertruida scenario vind ik helemaal prima als dat betekent dat we volgend seizoen weer CL spelen. Timber speelt pas 1 jaar goed. Als hij komend seizoen echt zijn stempel kan drukken dan denk ik zelfs dat hij volgend seizoen met 1 jaar meer kan opleveren dan nu verkopen.

12 juni 2024 om 11:36

Zanazanyan staat het vast dat timber niet gaat verlengen?

12 juni 2024 om 12:15

Hancko is absoluut beter dan Senesi, Hartman vind ik inderdaad ook beter maar of Wieffer nou zoveel beter is dan Aursnes weet ik niet hoor. Aursnes was echt een hele goede voetballer en viel misschien minder op maar speelde altijd geweldig.

12 juni 2024 om 10:27

Ik heb er ook vertrouwen in. Ik ken die hele Priske niet, maar ik heb er toch vertrouwen in. Dat komt vooral omdat ik het idee heb dat er bij Feyenoord sinds een aantal jaar een structuur staat en er een filosofie is en dat ze daar de juiste mensen bij zoeken.

Sinds Arnesen lijkt het alsof er voor het eerst in mijn bijna veertigjarige leven een 'beleid' gevoerd wordt. Daarvoor was het altijd maar een bekende trainer gegrepen werd, waarvan je vaak van te voren al twijfels had.

Komend jaar zal een lastig jaar worden, maar ik denk wel dat de zilvervloot komt binnenvaren en dat er daarna goed ingekocht moet worden. Hopelijk kan Priske dan een mooi team smeden.

12 juni 2024 om 10:35

Bij Ajax had je rond 1997 nog Morten Olsen

12 juni 2024 om 14:35

Daarna ook nog wel buitenlanders toch? Maar het ging over Feyenoord én Ajax.

Gefeliciteerd Feyenoorders! De verhalen over hem zijn goed, hopelijk kan hij de grote schoenen van Arne opvullen!

Lijkt mij geen slechte te zijn . Succes Feyenoord.

De voortekenen zijn goed, ook de timing. Mooi op tijd voor het nieuwe seizoen.

Nu is het aan Dennis te Kloese en zijn team om een waardige selectie samen te stellen! Het (waarschijnlijke) vertrek van Wieffer, Geertruida en Hankco gaat lastig zijn om op te vangen daarnaast moet er een rechtsbuiten die het niveau heeft om basis te staan. Genoeg te doen dus deze zomer.

Welkom, mooi optijd! Heeft de laatste jaren laten zien over een bepaalde kwaliteit te beschikken. Nu waardige vervangers halen voor de waarschijnlijk vetrekkende spelers en op naar een stabielen en gezonde CL deelnemer . Heb er na jaren wanbeleid weer vetrouwen in!

Feyenoord doet goede zaken, verwachtingen liggen in die zin wel hoog met wat Slot allemaal heeft neergezet. Benieuwd met welke selectie hij eigenlijk gaat starten gezien de interesse in bepaalde sterkhouders.

Leuk om eens wat variatie te zien in de traditionele top 3 met een Deense en Italiaanse trainer!

Ken de man niet maar ik wens hem in ieder geval succes toe bij Feyenoord. Slot opvolgen bij Feyenoord is voor iedere trainer een immense taak.

Ben benieuwd. Ken de beste man niet maar ben blij dat er ten opzichte van vele jaren hiervoor we een duidelijk profiel hebben en niet lukraak een Nederlandse trainer halen( al heb ik altijd liever een goede NL trainer dan een buitenlander ).

Hij heeft in Praag natuurlijk top werk geleverd en hopelijk geleerd van zijn tijd bij Royal Antwerp.

Nu voorboorduren op de afgelopen 3 jaar.

Hele goede zet van Feyenoord, een trainer die dezelfde aanvallende speelstijl hanteerd als Slot maar een grotere staat van dienst heeft dan Slot bij zijn start bij Feyenoord!

Ze zijn echt goed bezig bij mijn cluppie..en een grote vooruitgang is dat niets meer zo op straat komt, want van al die verhalen die eerder geschreven werden klopt gelukkig helemaal niets van.

12 juni 2024 om 10:34

Hoezo zijn ze goed bezig. Ik vind dit net zo'n grote gok als bij Ajax met die Italiaan. We moeten het allemaal maar afwachten of dit matcht met club en spelers. Het past wel bij het ongebreidelde optimisme in Rotterdam dat dit allemaal met hosanna wordt begroet. We gaan het allemaal zien dit seizoen maar ik kan me niet voorstellen dat ze van de aanstellingen van de trainers in Amsterdam en Rotterdam meteen bang worden in Eindhoven.

12 juni 2024 om 10:38

Ja klopt, hadden we toch Pep Guardiola moeten nemen...

12 juni 2024 om 10:39

Hoeveel prijzen heeft die Italiaan al gewonnen dan? En wat heeft deze beste Italiaan al gepresteerd? Logisch toch deze optimistische kijk? Ipv een trainer die niets heeft neergezet, krijgt feyenoord nu toch een prijzenpakker. Dus ik snap de optimistische kijk zeker...

12 juni 2024 om 10:45

Op papier is dit een goede zet van Feyenoord. Het is inderdaad een gok, maar welke trainer is dat niet? Zelfs zogenaamde toptrainers worden vaak ontslagen omdat de prestaties tegenvallen. Meer dan 'op papier een goede match' kun je denk ik niet verwachten voorafgaande een samenwerking.

12 juni 2024 om 14:38

Man wat een zure reactie. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar het merendeel is niet zozeer optimistisch vanwege Priske, maar omdat er voor het eerst sinds decennia sprake van weloverwogen beleid lijkt te zijn.

Mooi man, ik ben echt benieuwd naar komend seizoen. Met Farioli en Priske heeft de Nederlandse top twee hele leuke, out of the box trainers aangetrokken. Als Ajax en Feyenoord nou ook qua transfers een goede zomer hebben, zou het wel weer eens een heel leuk seizoen kunnen worden met die twee tegen het PSV van Peter Bosz.

12 juni 2024 om 10:36

Van Ajax niet te veel verwachten hoor. Farioli zelf is de belangrijkste transfer.
Wel tof dat dit eindelijk rond is.

12 juni 2024 om 11:34

De selectie van ajax is in essentie gewoon meer dan prima om 3e te eindigen. Met een paar transfers kan je zo weer in de top staan. Daar waar er ook veel aan psvers en feyenoorders getrokken zal worden. Tuurlijk was ajax afgelopen seizoen drama. Maar het is nou ook niet zo dat ajax de komende jaren 0 kans maakt op een 2e plek of zelfs titel, daar is de eredivisie zelf simpelweg te zwak voor

12 juni 2024 om 11:44

Klopt helemaal. Wij (psv) gaan ook zeker wel enkele spelers verliezen. En wat komt er voor in de plaats; dat is de vraag.
Ik verwacht dan ook een spannend seizoen tussen de traditionele top 3 (maar hoop natuurlijk op een herhaling van afgelopen seizoen.

12 juni 2024 om 12:37

jij vind de selectie in essentie meer dan prima, daarom zijn ze ook geeindigd waar ze in essentie ook horen!
Waar bij Feyenoord en PSV genoeg in de kas is mogen ze bij Ajax wel langs de deuren gaan om wat centen bij elkaar te sprokkelen.
De spelers die bij Ajax weg mogen waren voor de clubs waar ze vandaan komen een mooie verlichting....en dan de grote vraag WIE WIL ZE NU Hebben?
zelfs gratis zijn ze niet in trek, en er is niemand die in jou kwalificatie van "in essentie meer dan prima" in trapt!

12 juni 2024 om 14:01

Ik bedoel dat je qua transfers niet te veel moet verwachten. Ik ben ook van mening dat je met huidig materieel zeker derde moet worden, maar laten we hier verder niet over Ajax praten.

Welkom! Hij heeft grote schoenen te vulllen. Wel heerlijk verfrissend dat we niet bij typische namen als Pascal Jansen uitkomen. Door de analyses van VI en de positieve reacties vanuit Tsjechië ben ik razend benieuwd naar deze man!

Welkom. Ik heb de stille hoop dat Zerrouki onder hem belangrijk wordt. Priske zet net als Slot druk, maar lager op het veld. Iedereen staat dus wat verder terug. Daardoor komt Zerrouki iets meer in zijn Twente rol. Zou een 'bonus middenvelder' zijn.

Goed snel gehandeld van Feyenoord. Nu heeft Priske de hele voorbereiding om zijn spel erin te slijpen.
Ben benieuwd naar de transfermarkt en volgend seizoen!

Heel benieuwd. Heeft toch gigantische schoenen die hij moet opvullen. Logischerwijs hangt het ook een beetje af van wat ter op de transfermarkt gaat gebeuren. Al vertrekken Geertruida en Hancko ziet het er ineens een stuk minder rooskleurig uit. Goed voor NL voetbal als ze ook presteren in Europa.

Ik heb hier wel vertrouwen in. Lijkt me ook weer een intelligente, beschaafde trainer die dus al het nodige gepresteerd heeft. In ieder geval beter dan de andere opties die ik voorbij heb zien komen. Ik ben heel benieuwd!

Mooi dat het bij Farioli was 'ken ik niet, rare keuze zo'n buitenlandse trainer' en nu lees ik van diezelfde mensen opeens dat het geweldig is. Denk dat we beide heren gewoon een kans moeten geven, leuk dat zowel Ajax als Feyenoord voor 'gewaagde' keuzes gaan ipv the usual suspects.

12 juni 2024 om 11:24

Omdat deze man toch best wat prijzen heeft gepakt en farioli nog helemaal niks denk ik dat mensen hier toch positiever naar kijken

12 juni 2024 om 14:11

Jeetje wat een zure reactie. We leven in 2 verschillende werelden. Bij Feyenoord leeft er een positieve sfeer en dan ben je al gauw blij met zo’n transfer. Bij Ajax is dat totaal anders. Daar moet nog net niet de kantine medewerker eruit en is alles boe en bah. Daarnaast heeft Friske (bijna) overal successen gekend en komt jullie trainer met andere clubs en stats naar boven. Logisch dus dat beide anders binnenkomen bij de (neutrale) fans.

Suske en Priske, ben benieuwd Lambik! Groeten van Jerommeke en tante Sidonia

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren