Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay moet lachen en draait even de rollen om in interview met ESPN

Laatste update:

Memphis Depay is zeer tevreden met de overwinning van het Nederlands elftal. Het achtstefinaleduel met Roemenië was beduidend beter dan het treffen met Oostenrijk, vindt de aanvaller.

“Ik denk dat je zo snel mogelijk wil herstellen na een mindere wedstrijd en dat hebben we vandaag gedaan”, analyseert Memphis de wedstrijd na afloop bij ESPN.

Het verschil ten aanzien van het duel met Oostenrijk (3-2 verlies) zat hem in de overtuiging in de duels en het nemen van initiatief aan de bal, denkt Memphis, die zijn 96ste interland speelde en daarmee op gelijke hoogte kwam met Arjen Robben.

“Dat sprankelende zit er ook wel in”, glimlacht de nummer twee Oranje-topscorer aller tijden. “We moeten ook niet doen alsof het na één wedstrijd die slecht is gegaan weggaat”, doelt de aanvaller op de kwaliteiten van het Nederlands elftal.

“We moeten tevreden zijn vandaag, naar de verbeterpunten kijken en doorgaan.” Want een verbeterpuntje is er nog wel, denkt Memphis. “De eerste helft had je met 0-2, 0-3 in de rust naar binnen kunnen gaan. Maar uiteindelijk hebben we dat in de tweede helft wel gedaan.”

Door de overwinning stoot Oranje door naar de kwartfinales. Daar treft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman Turkije of Oostenrijk. Eerder dit EK speelde Nederland uiteraard al tegen de Oostenrijkers.

Dat duel ging met 3-2 verloren. Mochten de Oostenrijkers dinsdagavond winnen van Turkije, lonkt dus de kans op revanche voor Koeman en zijn manschappen. Maar off Memphis een voorkeur heeft qua tegenstander in de kwartfinale?

“Maakt me niet uit”, antwoordt hij ontkennend. “Jij?”, stelt de aanvaller lachend de wedervraag aan ESPN-presentator Vincent Schildkamp. Hem maakt het ook niet uit. “We moeten beide gewoon winnen.”

Daar is Memphis het roerend mee eens. “Wie we ook tegen komen, we moeten winnen. Dat is de enige optie”, besluit de inmiddels transfervrije spits.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Alle zeurende mensen moeten gewoon ff stil zijn nu. De hele week gehoord dat Roemenie ons niet zou liggen en we het extreem lastig zouden krijgen. Allemaal gewoon ff af. Koop een juichcape en neem een biertje.

2 juli 2024 om 21:18
0

Inderdaad Migi. Gelukkig sprak jij je vertrouwen in de Oranje leeuwen uit en hebben ze je vertrouwen terug betaald. Ik heb hier gelezen dat Roemenie favoriet zou zijn, dat Nederland niet opgewassen was tegen het hoge tempo van Roemenië.

Uiteindelijk bleek wat jij zei, Roemenië kan er helemaal niks van.😉

2 juli 2024 om 21:24
0

In de poll dacht iets van 38% dat Roemenië door zou gaan. Vrij bijzonder om zo negatief in het leven te staan.

2 juli 2024 om 21:44
0

Als je ziet hoe ongelofelijk matig ze weer beginnen, was dat helemaal niet zo gek. Dan sta je ook niet persé negatief in het leven hoor, je kunt ook gewoon iets minder vertrouwen hebben in Oranje.

2 juli 2024 om 22:04
0

Was wel gek joh. Ze moesten ff de zenuwen van zich afspelen, maar we verliezen toch niet van zo'n campingelftal.

2 juli 2024 om 22:58
0

Ze begonnen helemaal niet ongelooflijk matig. Roemenië zette gewoon erg sterk druk in het eerste kwartier. Maar Nederland overleefde dat deel en daarna was Roemenië er ook al zo wat door heen. Namen de wedstrijd over en zijn zwaar terecht met 3-0 over Roemenië heen gegaan. Laten we niet vergeten hoe lastig dit soort potjes zijn op een toernooi. Dit is wat anders dan een kwalificatie wedstrijd

3 juli 2024 om 09:52
0

Inderdaad hafcahaas, hele nobele uitleg van u. Laten we ook niet vergeten dat het 0-7 had kunnen worden. Roemenie had nog geluk dat ze niet met een complete afgang naar huis gingen

2 juli 2024 om 21:26
0

Nou, idd zeg. Zie nog steeds behoorlijk zure reacties hier voorbij komen. Hebben we soms met 3-0 verloren of zo?

Roemenië is een ploeg die je niet moet onderschatten, dat hebben ze in de poulefase wel bewezen. Dit geldt trouwens voor haast alle ploegen op dit toernooi, buiten Schotland.

Maar dan nog heeft Oranje veel meer kwaliteit en dat hebben ze vanavond laten zien in een puike en onderhoudende wedstrijd.

3 juli 2024 om 09:14
0

Zijn geen zure reacties, dat zijn mensen die verder kijken. Nog meer verbeteren, nog meer fine tunen en slechte keuzes blijven slechte keuzes. Dat Depay alle standaard situaties neemt is een ontiegelijk slechte keuze. Een van de gevaarlijkste wapens in het voetbal dondert Nederland, net als Portugal, gewoon de prullenbak in. Dat kansen zo slecht worden afgemaakt door zowel Xavi, Depay als Reinders is echt een probleem. Zeker als je in wedstrijden speelt waar je het moet doen met 3 a 4 kansen. Dat dumfries zo belabberd de bal voor slingert na een rush, is ook gewoon een probleem. Het plan van de coach werkte perfect, maar vervolgens is de uitvoering niet goed genoeg. Als vrije man een beetje een voorzet geven is gewoon te leren, dat moet gewoon echt beter.

Helemaal mee eens Memphis! En met een beetje geluk doen we dat als jij toekijkt vanuit de dug-out.

2 juli 2024 om 21:25
0

inderdaad, hij was de slechtste man van oranje, en dan die corners en vrije trappen van hem, niet om aan te zien.

2 juli 2024 om 22:07
0

Hij had het toch ook over verbeterpuntjes. Nou, het eerste verbeterpuntjes is Memphis op de bank.

Depay zegt dat we na 1 wedstrijd niet moeten doen alsof het sprankelende weg is, maar mij lijkt eerder dat het andersom is. We moeten niet doen alsof na 1 wedstrijd tegen Roemenie alsof het lek nu ineens weer boven is he. Roemenie is qua kwaliteit nog even wat niveautjes lager dan Polen en Oostenrijk, prima dat je er niet tegen onderuit bent gegaan, maar moet nog maar zien of je er nu wel staat als de kwaliteit weer iets omhoog gaat.

2 juli 2024 om 22:16
0

Roemenie was in de poulefase echt veel beter dan Polen.

"Want een verbeterpuntje is er nog wel, denkt Memphis." Zou hij hiermee zichzelf als wissel bedoelen?

2 juli 2024 om 21:21
0

Dat zou mooi zijn maar ik zou er helaas niet op rekenen

Dankzij dat ene doelpuntje van weghorst doet dit ned elftal nog mee. De instelling van tegen oostenrijk meebrengen naar tegen roemenie en t wordt weer een zware pot. Wie gaat memphis en koeman duidelijk maken dat memphis bij huidig functioneren niet eens bij de selectie hoort te zijn...

Ja Memphis mist veel kansen. Maar van mij mag hij basis blijven, hij gaat ze vanzelf weer maken en is technisch als spits een stuk beter dan Weghorst.
Mensen die Weghorst vanaf het begin erin willen snappen er weinig van want zijn kracht is als pinchhitter erin komen en scoren. Dat stukje magie is ook weg als hij er vanaf minuut 1 instaat.
En kom niet met Zirkzee aan want die jongen heeft nog 0 minuten gespeeld, dan ga je gokken en dat lijkt mij niet handig in een ko ronde van een EK.

2 juli 2024 om 21:30
0

Denn01. Hoeveel wedstrijden in een eindronde wachten wij al op de 'magie' van Memphis? Zo'n Zirkzee kan het nooit slechter dan een Memphis die al 5 seizoenen geen deuk in een pakje boter schiet

2 juli 2024 om 21:38
0

Dezelfde Zirkzee die sinds Januari maar 4 goals maakte ja?

2 juli 2024 om 21:46
0

Als hij gewoon het spel simpel houdt en goed is in de combinatie, hoeft die van mij geen eens te scoren. Dan heb je al winst namelijk.

2 juli 2024 om 21:52
0

In 20/21 had hij in 37 wedstrijden 20 goals en 12 assists. Dus dat hij al 5 seizoenen geen deuk in een pakje boter schiet klopt niet. Net als dat je zegt dat Zirkzee het niet slechter kan doen dan Memphis terwijl die jongen nog 0 wedstrijden in Oranje heeft gespeeld onder Koeman.
Goed verhaal.

2 juli 2024 om 21:56
0

Vandaag heeft hij geen enkel schot tussen de palen geschoten. En dat is niet de eerste keer dit toernooi.

2 juli 2024 om 21:44
0

Weet ook niet of je Weghorst vanaf het begin erin moet zetten. Echter vind ik hem meer dan een pinchhitter. Drie jaar achter elkaar uitstekende statistieken bij Wolfsburg behaald voordat hij die rare stap naar Burnley maakte.

3 juli 2024 om 00:03
0

En brobbey? Of is dat al helemaal geen optie?

3 juli 2024 om 01:04
0

Is toch wel echt verfrissend om een mening hier te zien die niet alleen maar puur haat en zuur is richting onze, toekomstige, topscorer aller-tijden.

Vooral dat mensen roepen om Weghorst, die snappen de hollandse school dan niet eens. Memphis is nu in een soort dip, vind je het gek na zo een wisselvallende seizoen met blessures. En zelfs in een dip is hij van meerwaarde in de combinaties en onberekenbare dat die nog altijd in zn spel heeft. Het zal wel weer komen.

Ik ben wel benieuwd wat hij van zijn eigen spel vond deze wedstrijd. Dit is een niks zeggend intervieuw.

Kunnen ze een keer aan Memphis vragen waarom hij alle corners en vrije trappen moet nemen? Echt dramatisch. Kan je zoveel meer uit halen. Mag Koeman ook wel wat van zeggen. Als specialist weet hij toch hoe gevaarlijk dat kan zijn als je dat door een bekwaam iemand laat uitvoeren.

Verbeterpuntjes zijn er altijd. Ik ben benieuwd wanneer Oranje daadwerkelijk eens met 11 man gaat voetballen. Oftewel: wanneer Depay eens lekker op de bank gaat zitten. Als je iemand in de spits wilt hebben die een bal vast kan houden dan zou ik nog eerder Brobbey er in zetten. Ga je lekker voorzetten geven vanaf de zijkant zet je Weghorst er in. Wil je een verrassing waarbij niemand weet wat we er aan hebben: gooi Zirkzee voor de leeuwen. Ga met Gakpo en Malen voorin spelen. Maar asjeblieft doe 1 wedstrijd iets anders. Maar we weten allemaal dat Depay er volgende wedstrijd gewoon weer in staat. Het is al heel wat dat z'n maatje Wijnaldum er niet ook nog in kwam vandaag.

Laten we nu niet gaan overdrijven nu. Jet valt mij tegen dat de Roemenen over de middenlijn konden komen en bestbwat goede mogelijkheden hadden. Het is absoluut geen wonderploeg en de spelers van het Nederlands elftal slaan zich op de borst. Nederland moet nog veel beter maar ben bang dat er niet meer in zit.

Koeman gaat Memphis niet eruit halen. Dat vind hij te riskant. Aan de andere kant moet je je afvragen of een speler die 50% van de ballen verliest daadwerkelijk een meerwaarde is. Memphis vertraagd het spel vaak. Heeft heel vroeg zijn plafond al bereikt en sommigen denken nog altijd dat zijn piek net zo hoog ligt als Messi. Memphis is gewoon een hele matige spits. Nu Gakpo duidelijk zijn meerwaarde toont en we aanvallend zat andere opties hebben vraag ik me serieus af of Memphis na het EK zeker is van een basisplaats.

Nederland speelde goed. De enige dissonant was Depay zelf...

Probleem is dat Memphis en Virgil de twee minste waren gisteren, helaas.
Virgil levert ook 2 a 3 keer de bal nonchalant in, waardoor Roemenie weer kon aanvallen...

Probleem daarnaast: het is de knock-out fase. Daarin ga je niet zomaar sleutelen aan je opstelling in de spits. Zeker als die amper tot niet gespeeld hebben (weghorst zie ik niet als optie, dan veranderd je hele spel). Brobbey of Zirkzee had ik wel eens willen zien in dit Oranje.

Depay zal tijdens het EK helaas wel in de basis blijven, hoe slecht hij ook speelt. Maar waarom moet hij alle vrije trappen en corners nemen? Gakpo heeft bewezen een veel betere corner. Hetzelfde zie je bij Portugal waar Ronaldo nog steeds enorm de vedette uit loopt te hangen maar in werkelijkheid meer een stoorzender is. Als Memphis daar gelukkig van wordt, mag hij nu zeggen dat hij van hetzelfde niveau als Ronaldo is
Wat mij betreft wordt hij tegen Turkije gepasseerd voor Brobbey. Waarom Brobbey? Ik verwacht een vechtwedstrijd en dat is hem op het lijf geschreven. Zirkzee zou ook kunnen maar die vind ik net iets meer stilist en wat ik van hem gezien heb, komt hij meestal vanaf links. Laat daar nou net onze beste aanvaller staan...
Verder Simons op 10 laten staan. Speelde goed tussen de linies en kan daarom eventuele druk van de tegenstander wegnemen.

Ik hoop dat Memphis in de basis blijft staan. Hij heeft absoluut zijn meerwaarde en werkt hard. Hij heeft een absolute bijdrage aan het team, daarvoor hoef je niet direct te scoren. We winnen met 3-0, nou boeiend dan dat hij niet heeft gescoord. Daarbij zijn alle alternatieven of minder of niet bewezen. Laten we alsjeblieft in deze fase van het toernooi niet meer gaan experimenteren met spitsen die hun debuut nog moeten maken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren