Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vangelis Pavlidis lijkt AZ te verlaten voor Champions League-deelnemer

Laatste update:

Vangelis Pavlidis is hard op weg naar Benfica, zo melden diverse Griekse en Portugese media zaterdag. Onder meer CNN Portugal en Record weten te melden dat AZ onderhandelt met de Portugese topclub. Benfica heeft 20 miljoen euro over voor de diensten van Pavlidis.

Pavlidis is momenteel hét onderwerp van gesprek bij voetbalminnend Portugal. Zo prijkt de 25-jarige spits uit Griekenland onder meer op de voorpagina van Record. Volgens de Portugese sportkrant is Benfica bereid de portemonnee te trekken en liefst 20 miljoen euro over te maken aan Alkmaar. Transfermarkt taxeert Pavlidis op 25 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het Griekse SDNA voegt daaraan toe dat AZ mikt op een doorverkooppercentage. Pavlidis wil de overstap naar Lissabon dolgraag maken en de onderhandelingen zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Pavlidis beschikt in het AFAS Stadion over een contract tot medio 2025, waardoor AZ hem deze zomer moet verkopen.

Met het aantrekken van Pavlidis sorteert Benfica voor op het vertrek van Rafa (31), die o Glorioso transfervrij gaat verlaten. Arthur Cabral (26) en Casper Tengstedt (24) mogen voor een goed bod vertrekken uit Lissabon. Braziliaan Marcos Leonardo (21) ligt er vermoedelijk nog lange tijd uit met een knieblessure.

Pavlidis kan zich in Portugal voegen bij een ware enclave vol voormalig Eredivisionisten. Trainer Roger Schmidt heeft een verleden bij PSV, terwijl Fredrik Aursnes, Orkun Kökçü en David Neres als speler onder contract staan bij Benfica.

Voor AZ heeft de investering in Pavlidis perfect uitgepakt. De Alkmaarders telden in juli 2021 zo’n 2,5 miljoen euro neer om de Griekse international over te nemen van Willem II. Sindsdien scoort Pavlidis aan de lopende band. Na drie uitstekende seizoenen lijkt de rechtspoot AZ te verlaten als topscorer van de Eredivisie.

In het afgelopen seizoen was Pavlidis liefst 29 keer trefzeker op het hoogste niveau van Nederland. Wel moet hij de topscorerstitel delen met PSV-spits Luuk de Jong. In totaal was Pavlidis bij AZ 80 keer trefzeker in 137 officiële duels. Daarnaast fungeerde hij 37 keer als aangever.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Behoorlijk bedrag verwacht dat Benfica maximaal 15 miljoen wil betalen. Heeft dit jaar echt boven ze niveau uitgestegen.

1 juni 2024 om 10:52

Is dat zo? Ik denk eigenlijk dat dit zijn niveau is, erg goede speler

1 juni 2024 om 10:55

Max 15 miljoen in deze tijd voor zo’n speler? Daar heb je Forbs nog niet eens voor. 20 miljoen is wel het minste dat AZ voor deze speler mag krijgen.

1 juni 2024 om 10:57

Hij heeft het dit seizoen misschien iets beter gedaan dan ik voorafgaand had gedacht. Maar hij laat het nu al meerdere seizoenen op rij zien waarbij het eigenlijk elk seizoen een stukje beter is. Ik durf niet te zeggen dat dit zn daadwerkelijke niveau is nu, maar 20-25 miljoen moet hij toch echt wel kunnen opbrengen. Zonder hem had AZ waarschijnlijk rond de 6/7e plaats gebungeld

1 juni 2024 om 11:36

Tot nu toe laat hij steeds zien een stap hogerop aan te kunnen. Bij een Benfica kan hij ook zomaar 20+ goals maken. Ook pas 25 dus als het goed is komen zijn beste jaren eraan. Sowieso is de Portugeze competitie een walhalla voor redelijk onbekende spitsen die er ineens 30 maken. 20 miljoen is een gewoon een goede prijs. Voor AZ helemaal.

1 juni 2024 om 11:52

Dit is nou een speler waarvan ik zeg: Feyenoord trek de portemonnee. Laat het al meerdere seizoenen zien. Wordt elk seizoen beter in telkens een minder kwalitatieve AZ vergeleken met het seizoen ervoor.

1 juni 2024 om 11:58

Heeft Feyenoord 25 miljoen liggen dan? 20 miljoen kunnen ze ook al van Benfica krijgen en daar zijn de onderhandelingen pas net mee gestart. Daar zal ook nog wel wat bijkomen. Daarnaast zal AZ bij een gelijkwaardig bod natuurlijk liever aan Benfica verkopen dan aan Feyenoord.

1 juni 2024 om 12:46

En dat laatste is smal denken. AZ profiteert ook optimaal als Nederlandse clubs het goed doen in Europa. We kunnen de Portugezen wel telkens sterker maken, met als gevolg dat zij wel in Europa goed presteren en bij NL straks weer de kampioen voorronde wedstrijden mogen spelen zoals een aantal jaar geleden.

Als beiden ploegen nagenoeg hetzelfde betalen, dan is het toch aan de speler.

1 juni 2024 om 19:39

Lijkt me heel sterk dat Feyenoord Pavlidis kan halen. Zou als ik hem was ook naar het buitenland gaan. Feyenoord is weliswaar een grotere club dan AZ, maar om het nou echt een stap te noemen in je carrière.....

1 juni 2024 om 20:45

Ik snap wat je bedoelt, maar clubs willen over het algemeen gewoon zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst. Die coefficienten zien ze als een leuke bonus, maar echt niet als een prioriteit. Als AZ ervoor kan kiezen een club die ze waarschijnlijk max 1x in de komende 5 jaar zullen treffen sterker te maken of een ploeg in eigen competitie zullen ze altijd voor het 1e kiezen. Verder heeft Pavlidis al meerdere keren aangegeven naar het buitenland te willen, dus ik gok dat hij ook liever naar Benfica dan naar Feyenoord gaat. Verder ga je niet in op mijn vraag, heeft Feyenoord überhaupt een bedrag richting de 25 miljoen liggen?

1 juni 2024 om 11:37

Is goed hoor, bronnen melden dat Benfica 20 miljoen wil betalen. Az wil 25 miljoen en een doorverkooppercentage. Zal uiteindelijk wel 25 miljoen los worden of 20+ met een doorverkooppercentage. Zijn genoeg clubs die Pavlidis willen hebben, dus als Benfica niet hoger wil gaan komt er wel een andere club die dat er wel voor over heeft.

1 juni 2024 om 15:27

Welnee ...Pavlidis is echt een meer dan uitstekende spits en ik denk juist dat AZ er wel meer kan uitslepen dan 20 miljoen.

Was te verwachten dat hij ons zou verlaten. Ik hoop wel dat AZ lekker hoog in de boom gaat zitten

1 juni 2024 om 11:01

20M voor Pavlidis vind ik persoonlijk aan de lage kant, deze jongen is echt een klasbak en kan denk ik het niveau Benfica makkelijk aan!

1 juni 2024 om 11:42

Zullen ook wel afspraken zijn gemaakt, waren vorig jaar ook al een hoop clubs die hem wilde hebben, maar is toen toch gebleven, mede doordat er toen al een hoop sterkhouders vertrokken. Heeft geloof ik ook nog maar een 1jarig contract, dus dan is dik 20 miljoen een mooi bedrag.

1 juni 2024 om 11:01

Hopen op een mooie doorverkoop clausule. Benfica verkoopt hun spelers altijd voor de hoofdprijs.

Al ben ik er niet zeker van dat hij nog een stap hoger kan dan Benfica

1 juni 2024 om 11:31

20 + doorverkoop clausule zou een goede deal zijn idd. Zonder doorverkoop clausule zou ik toch wat hoger in de boom gaan zitten.

1 juni 2024 om 11:39

Dat is ook waar AZ op mikt. 25 + doorverkooppercentage wordt gemeld door AZAlerts, de meest betrouwbare bron als het aankomt op nieuws over AZ.

1 juni 2024 om 11:39

Alsnog is dat wel een behoorlijk bedrag. Ben het met je eens dat ze niet zomaar oké moet zeggen. Maar om nou 30 te vragen als AZ zijnde, moet je wel ballen hebben. Je wilt ook niet dat de transfer afketst omdat je teveel wilt hebben. Tussen de 20 en 25 is prima. Of 20 met doorverkoop percentage.

1 juni 2024 om 12:47

Dat is ook wel weer zo en een club als AZ heeft ook niet echt de prestige zogezegd om Pavlidis voor 30+ te verkopen. Maar je weet het nooit. Hoop ieder geval niet op een clausule als Kocku. Dat was zo raar

Clickbait titel weer, dacht natuurlijk gelijk aan FC Twente….

Maar denk een mooie club die wel bij hem past, of een club in de subtop van Duitsland

1 juni 2024 om 11:25

Hoezo clickbait titel? FC Twente is toch niet de enige club die een CL deelnemer is? Ik dacht direct aan een buitenlandse clubs in dezelfde kaliber als Benfica. Maar hé, ieder zijn eigen beeld.

1 juni 2024 om 11:35

Sarcasme BlueLondon…. Sarcasme

1 juni 2024 om 11:39

Ik zie de sarcasme hier niet in. Maar goed, iedereen heeft zijn eigen humor. Ik zal wel iets hebben gemist hier...

1 juni 2024 om 11:43

Dan ben je een van de weinigen vrees ik. Dit was overduidelijk sarcastisch, een spits die 29 doelpunten maakt voor AZ gaat natuurlijk niet naar Twente.

1 juni 2024 om 16:03

Clickbait? Twente is nog niet eens een CL deelnemer. Ze moeten eerst voorrondes spelen en dit hoort officieel niet bij de CL.

1 juni 2024 om 16:30

Was sarcasme jongens, klein geintje moet kunnen en deze was overduidelijk dacht ik…
Snap zelf ook wel dat hij niet naar Twente gaat.

Mooie stap voor hem, 20 miljoen is in principe een mooi bedrag, maar hij laat het toch al wat seizoenen op rij zien in de ed. Met de juiste transfer concurrentie moet 25 mln ook wel lukken

1 juni 2024 om 10:58

Vooral dit seizoen heel sterk. 2 seizoenen hiervoor 16 en 12 goals.

1 juni 2024 om 11:32

Vorig jaar speelde hij 25 wedstrijden in de ed waarin hij 12 keer scoorde. Daarnaast scoorde hij 5x in 7 wedstrijden conference League. Het jaar daarvoor was z'n debuutjaar bij AZ, toen maakte hij 16 goals in de eredivisie. Het valt trouwens op dat hij dit jaar nauwelijks penalty's heeft gescoord (i.t.t. De Jong en Gimenez). Niet slecht, toch?

1 juni 2024 om 11:35

Vorig seizoen was hij elke 86 minuten goed voor een doelpunt of assist. Dit seizoen was dat elke 106 minuten. Vorig seizoen was hij puur op statistiek dus nog bepalender. Twee seizoen geleden was het elke 120 minuten, wat minder maar alsnog goed.

1 juni 2024 om 11:48

Welgeteld 1 penalty minder gemaakt dan Gimenez (2 om 1). Ook 600 minuten meer gespeeld.

1 juni 2024 om 15:06

@ RyanGarcia je hebt gelijk. Voor m'n gevoel heeft Gimenez veel meer penalty's gemaakt (gemist?) dan Pavlidis, maar dat gevoel klopte dus niet.

Een topbestemming voor hem Pavlidis. Een grote club waar hij gegarandeerd speeltijd krijgt en die een springplank kan zijn naar een grotere competitie. Natuurlijk zie ik hem liever in een betere competitie maar Benfica zou een hele mooie stap zijn en ik zie hem daar ook slagen.

Ik zou echt wachten op Stuttgart, Ghuirassy vertrekt naar BVB en dan kan hij mooi de CL in en terugkeren naar Duitsland.

1 juni 2024 om 11:02

Wat zou hij mooi in dat elftal passen inderdaad

1 juni 2024 om 11:05

Aan de andere kant: een paar jaar leven in Portugal of Stuttgart? Benfica, dat altijd meedoet om de prijzen, of een Stuttgart wat vorig jaar nog bijna degradeerde? Ik snap wat je zegt over Stuttgart, maar Benfica heeft wat voordelen.

1 juni 2024 om 11:34

Mua, buiten Guirassy om, gaan er waarschijnlijk niet heel veel mutaties plaatsvinden met stuttgart. Undav wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen van brighton, nubel heeft nog een huurcontract voor tot en met 2026, en hoeness blijft coach. Een tandem tussen undav en pavlidis lijkt me een goede combo.

1 juni 2024 om 12:08

Punt is wel dat Stuttgart in een topcompetitie speelt, ook de CL ingaat en de succestrainer blijft waardoor ze volgend jaar gewoon weer meedoen voor een top-4 klassering.

1 juni 2024 om 11:07

Als Pavlidis zijnde of AZ vanuit de hoop dat die meer bieden?

1 juni 2024 om 11:44

Waarschijnlijk zegt hij dat als Bundesliga fan en hoopt hij gewoon dat Pavlidis naar Stuttgart komt omdat het een goede spits is.

1 juni 2024 om 11:37

Zou een toptransfer zijn inderdaad. Daar past hij wel.

20 miljoen is weinig voor deze betrouwbare doelpuntenmaker. Hij kan daarnaast ook nog goed voetballen. Benfica is wel een mooi team, al is de Portugese competitie erg matig.
Als ik Pavlidis en AZ was zou ik nog even wachten, ik verwacht dat er wel meer interesse gaat komen en ook betere bedragen voor zowel AZ al Pavlidis.

Ik hoopte op Stuttgart. De Portugese League volg ik totaal niet. Uiteraard wel een mooie stap voor hem. 20 miljoen is marktconform wat mij betreft

1 juni 2024 om 11:15

Nederlandse clubs moeten af van die mentaliteit als ze serieuze stappen willen maken en leren harder te onderhandelen.
20M is zeker niet marktconform voor een spits als Pavlidis, AZ moet hoger in de boom gaan zitten en clubs laten concurreren

1 juni 2024 om 12:02

Welke mentaliteit? Het is niet zo alsof AZ een reputatie heeft van het afleveren van wereld speler (Een spits die 29 goals maakt voor AZ is geen wereldspits (vincent Jansen kuch kuch 2 minder weliswaar). Alireza Janhanbakhsh, Vincent Jansen etc.

1 juni 2024 om 12:07

Wellicht omdat veel spelers van AZ mislukt zijn in het buitenland. En als of een Braga spelers voor 40 miljoen verkoopt.

1 juni 2024 om 13:28

Laatste 2 grote verkopen zijn Kerkez en Reijnders, die zou ik nou niet echt mislukt willen noemen. En ook Beukema en Koopmeiners doet het verre van slecht.

En tenslotte, de meeste clubs kijken echt niet naar eerder verkochte spelers. Die hebben scouts die kijken naar de kwaliteit van die ene specifieke speler en of die past bij het team waarvoor ze werken, niet of Vincent Janssen wel of niet succesvol is geweest bij de Spurs.

1 juni 2024 om 16:14

Die gingen naar Bologna en Bournemouth met alle respect. Koopmeiners wel me eens trouwens.

1 juni 2024 om 16:45

En AC Milan... Daarnaast heeft Bologna gewoon Champions League voetbal gehaald, met drie spelers die vorig seizoen bij AZ speelden. En Benfica is geen Europese topclub, dus waarom zouden Bournemouth en Bologna niet representatief zijn?

Maar waar ze ook heen gingen en hoe ze het ook gedaan hebben, clubs zijn maar heel beperkt bezig met resultaten uit het verleden. Want in tegenstelling tot een hoop supporters, weten scouts en clubs dat de ene speler beoordelen op het succes van een andere speler die eerder is vertrokken vanuit dezelfde club, heel erg dom is.

20 miljoen is overigens een prima bedrag voor Pavlidis. Maar niet omdat hij niet voor meer had kunnen worden verkocht, maar omdat zijn contract nog maar 1 jaar doorloopt en AZ dus nu zal moeten cashen.

En dat heeft wél invloed op de prijs.

Jammer had op Stuttgart gehoopt al moet blijken als Guirassy en Undav blijven dat dat niet nodig is.

Aan de ene kant zou het lekker zijn als deze window snel duidelijkheid geeft en Pavlidis niet een hele zomer in onzekerheid zit. Aan de andere kant voelt het bedrag ietwat aan de lage kant en zo snel verkopen kost je misschien meerdere miljoenen. Weliswaar een eenjarig contract maar topscorer geworden en een fantastische kracht in het meevoetballen. Dus 20 miljoen zou een mooie ondergrens zijn, gezien Janssen en Alireza ook als topscorer vertrokken voor hogere bedragen.

Verder zou Benfica een mooie vervolgstap zijn. Club die steevast om prijzen speelt en uiteraard de CL in. En een bewezen springplank naar de echte top van Europa. Beetje het niveau waar Pavli nu aan toe is, de subtop van Europa.

WillemII had dacht ik recht op 20% door verkooppercentage. Toch lekker als promovendus.

1 juni 2024 om 11:55

Klopt inderdaad dus hoe meer hoe beter!

Prima prijs voor een eenjarig contract. Mensen denken hier volgens mij dat hij nog jaren vastligt. Hopelijk kunnen er nog wat bonussen of een doorverkoopclausule worden opgenomen. Heb ontzetten van je genoten pav!

Doet Benfica goede zaken als het 20 miljoen wordt. Blijf erbij dat Feyenoord voor deze speler moet gaan mits. Ja mits helaas waar het eerder een zekerheidje leek het vertrek van Santi

Hoop dat ze dan vol voor Parrot gaan, heb het idee dat hij perfect in het Az spel past en een sensatie kan worden
Anders kijken wat het kan worden met Sam Lammers.
Beide spelers kunnen je geloof ik voor zo'n kleine 5 miljoen binnen halen en dan heb je wel weer een prima afmaker in huis.

1 juni 2024 om 15:51

Denk dat Lammers te duur gaat zijn, qua salaris. Die zit nu op 1,5 miljoen per jaar en ook al zou hij bereid zijn tot inleveren, dan nog zal dat niet passen in het salarishuis van Az.

Parrot lijkt me wel een goede kandidaat, dan in concurrentie met Zeefuik.

En als Excelsior degradeert, kan ik me voorstellen dat hij zelf heel graag zal willen vertrekken.

1 juni 2024 om 16:01

Het enige probleem is dat Parrot gehuurd is van Spurs en het lot van Excelsior dus weinig invloed heeft op hem. Maar hij heeft onlangs bij VI aangegeven zich prettig te voelen bij de Nederlandse voetbalstijl en open te staan voor nieuwe verhuur of transfer. Spurs heeft ook een aantal spitsen van dezelfde leeftijdscategorie dus Parrot zal niet al te moeilijk moeten zijn om los te weken. Ben de laatste weken ook wel gecharmeerd geraakt van hem, die hattrick in de playoffs blijft natuurlijk goed hangen. Stift met beide voeten.

1 juni 2024 om 16:16

Ah, dat wist ik niet, dank voor de aanvulling. Dan wordt het inderdaad lastiger.

1 juni 2024 om 20:49

Spurs wil inderdaad een beetje van hem af, maar Parrott zelf heeft aangegeven nog voor z'n kans in Londen te willen gaan. Denk dat hij uiteindelijk toch weg gaat, hebben met Richarlison, Son en Veliz al 3 man met meer ervaring op het hoogste niveau die ook in de spits kunnen en met Scarlett nog een jeugdproduct in de selectie die in de spits uit de voeten kan. Komt nog bij dat de o21 kampioen is geworden, met de spits als speler van het seizoen. Denk niet dat Parrott het gaat redden, maar hoop maar wat graag dat hij naar AZ wil komen. Homegrown, dus zal ook nog genoeg opleveren bij een latere verkoop.

Heel mooi voor beide partijen Az krijgt veel geld en Pavilidis gaat naar een grotere club en speelt CL voetbal.
ik heb altijd gezegd dat Feyenoord Psv en Ajax hebben liggen slapen hij deed het al jaren goed bij willem 2 en ze konden hem voor weinig geld aantrekken.

1 juni 2024 om 15:53

Toch is het de vraag of hij het in de top ook had weten te laten zien. Ik kan me nog goed zijn eerste seizoen (vooral de eerste helft) herinneren, waarin een hoop AZ-fans er weinig in zagen, omdat hij niet eenzelfde type was als Boadu en Jansen hem wel zo probeerde te gebruiken.

Pas toen hij in zijn eigen spel kwam, werd hij echt een meerwaarde.

Mooie stap voor hem! Denk dat hij heel goed daar zal passen en het geweldig zal doen. Ze kunnen ook wel een goede spits gebruiken. Cabral is het gewoon niet. Trouwens vrij lage transfersom niet?

Benfica zou de perfecte stap omhoog voor Pavlidis kunnen zijn. Ze hebben na Nunez en Ramos geen ideale spits kunnen vinden en Pavlidis is met zijn doelgerichtheid en handigheid in de zestien gedoodverfd om basisspeler te worden.

25 miljoen zou ook een marktconform bedrag zijn alles daaronder is vrij teleurstellend eerlijk gezegd, hij heeft laten zien constant op dit niveau te kunnen presteren en is met zijn 25 jaar nog niet in zijn prime als spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren