Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland

Laatste update:

Nederland kan na de wedstrijden van dinsdagavond laat op het EK nog twee toplanden tegenkomen in de achtste finales. Door de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) gaat Oranje als nummer drie van Groep D verder op het eindtoernooi. Spanje wordt met honderd procent zekerheid ontlopen tot aan de finale.

Engeland werd dankzij een moeizaam gelijkspel tegen Slovenië de winnaar van Groep C. De kans is 68 procent dat Nederland tegen de Engelsen uitkomt in de achtste finale.

Mocht het niet Engeland worden, dan speelt Nederland tegen de winnaar van Groep E. Die wordt momenteel aangevoerd door Roemenië, maar alle landen staan op drie punten. Ook België, Slowakije en Oekraïne doen dus nog volop mee om de winst in Groep F. Er is een kans van 32 procent dat Nederland de winnaar van Groep E treft.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De kans op Nederland - Engeland is dus het grootst. Oranje ontloopt Engeland indien Georgië wint van Portugal of als Tsjechië wint van Turkije.

De achtstefinalewedstrijd van Engeland wordt gespeeld op zondag 30 juni om 18:00 uur. De achtstefinalewedstrijd van de winnaar van Groep E, waartegen Nederland dus zou kunnen uitkomen, is op dinsdag 2 juli om 21:00 uur.

De tabel om te bepalen tegen wie Nederland komt te spelen op EURO 2024. Alleen de drie scenario's die nog kunnen zijn hier overgelaten.

Sinds 2016 doen er 24 landen mee aan het Europees kampioenschap. Door die nog relatief nieuwe opzet gaan vier van de zes nummers drie uit de poules verder op het EK naar de knock-outfase. Nederland weet al zeker dat het bij de beste nummers drie gaat horen, omdat de nummers drie uit Groep A en B minder punten hebben.

Waar Nederland nu in het schema terechtkomt is afhankelijk van welke nummers drie zich gaan plaatsen. Daarvoor hanteert de UEFA een enigszins complexe tabel.

Nederland aan 'gunstige' kant van het schema


Nederland weet na dinsdagavond zeker dat het aan de 'gunstige' kant van het speelschema terechtkomt. De meeste grote favorieten voor toernooiwinst, Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland, zitten aan de andere kant. Al die landen kan Nederland pas in de finale tegenkomen, dat is al zeker.

Nederland komt op een van de twee geel gearceerde plekken in het bracket terecht (aan de rechterkant van het schema).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het maakt niet zo veel uit, wij hebben koeman.. Zullen we het eens lekker een potje anders doen? Ik dicht ons de grootste kansen toe als we schijt zouden hebben aan alle statussen en verleden en zouden kiezen voor: V: Verbruggen Dumfries - De ligt - vd Ven - Ake M: Geertruida - Schouten Simons A: Malen - Brobbey - Gakpo. Frimpong na 60 min voor Malen (of andersom)Zirkzee na 60 voor Brobbey. Sta je voor na 70 min: Gravenberch voor Dumfries, Geert naar RB.Sta je achter na 70 min: Weghorst voor Dumfries, Geert RB, Simons naar 8 Zirkzee op 10. Geertruida op cm zag ik eigenlijk eerder niet zitten, maar mist gewoon pit en duelkracht op dat middenveld. Maarja dit gaat nooit gebeuren natuurlijk. De kans dat Wijnaldum in de basis begint lijkt me vele maten groter… Mag een mens dromen?

26 juni 2024 om 00:09
0

Koeman tegen Southgate zou wel de wedstrijd worden tussen de twee coaches die het tactisch het slechtst voor elkaar hebben. Kan dan alle kanten op vallen!

26 juni 2024 om 00:16
0

Opzich een prima opstelling, maar Geertruida op het middenveld wordt denk ik helemaal niks. Die was vandaag al niet best als rechtsback, waarom zou hij het dan wel op het middenveld waar hij eigenlijk nog nooit heeft gespeeld kunnen?

26 juni 2024 om 00:20
0

Ja is ook meer een greep uit wanhoop. Ik vind dat Reijnders ook wel flink buiten schot wordt gehouden voor iemand die tot dusver echt een k** EK speelt. En vind Gravenberch op zich een prima speler maar ook iemand die niet echt power en duelkracht toevoegt.

26 juni 2024 om 00:23
0

Hij was als Oranje in balbezit was ingeschoven als middenvelder. Dat was vooral in de tweede helft duidelijk zichtbaar. Vaak genoeg ook bij Feyenoord gedaan

26 juni 2024 om 05:38
0

Ja maar daar is hij eigenlijk niet goed genoeg voor. Prima verdediger maar voetballend te beperkt als middenvelder. Mist het overzicht op die positie.

26 juni 2024 om 07:52
0

Heeft zn halve voetballeven als CVM gespeeld dus dat is echt lariekoek.

26 juni 2024 om 08:15
0

Dat hij daar z'n halve voetballeven speelt maakt hem niet automatisch goed genoeg om daar te spelen in Oranje. Ik heb er dit toernooi een paar gezien die daar wekelijks spelen en nog niet goed genoeg zijn

26 juni 2024 om 18:52
0

En was dat ook op professioneel niveau of is hij met een reden een linie teruggeschoven in de jeugd? Zijn ook voetballers die tot de o17 nummer 10 waren en uiteindelijk zijn doorgebroken als rechtsback, die ook maar op 10 zetten dan? Omdat ze daar vroeger in de jeugd hebben gespeeld?

26 juni 2024 om 00:26
0

Voetbal is idd niet best. Maar je hebt met de 3e plek gewoon een veel betere loting tot de finale dan de 1e of 2e plek. Dus uiteindelijk komt het gewoon beter uit. Al moet het voetbal echt wel stukken beter.

26 juni 2024 om 00:49
0

Tot voor kort was derde in de poule gewoon naar huis , waarschijnlijk gaat dat nu de volgende ronde gebeuren. Misschien eens stoppen met denken bij de beste te horen .weet zeker dat de jongens in hun hoofd al van Oostenrijk gewonnen hadden. Arrogantie ten top

26 juni 2024 om 06:54
0

Nee hoor, juist als Nederland eerste was geworden was het top geweest!

Behalve als Nederland tegen de Nummer 1 van Poule E moet, dan is het om het even (gezien je dan alsnog tegen Oostenrijk kan in de kwart).

Nou zou je nog tegen Engeland kunnen en dan winnaar van Italië-Zwitserland.

Anders is het winaar Poule E en dan winaar van Oostenrijk - 2de van poule ik F. Zou mooi zijn als Nederland hier terecht komt, moet Tsjechie wel winnen van Turkije. (en het liefst geen België als winnaar van poule E).

26 juni 2024 om 07:19
0

Oostenrijk zijn we nu wel op voorbereid. Hebben er altijd zo’n pot bij zitten toch? Waar we niet wakker zijn. Rusland (2008) en Tsjechië (2021) komen naar boven.

En wie weet, misschien is Oostenrijk de Sovjet Unie van deze tijd.

26 juni 2024 om 15:25
0

Portugal werd in 2016 ook derde in de poule, de rest is geschiedenis.

26 juni 2024 om 00:45
0

De ligt? Die heeft toch wel bewezen het de laatste tijd volledig kwijt te zijn. In de uitzwaaiwedstrijden vond ik hem echt drama

26 juni 2024 om 06:58
0

Wel knap dat De Ligt drama was in de uitzwaaiwedstrijden, aangezien er maar één uitzwaaiwedstrijd is en De Ligt daarin niet mee deed. Daarnaast heeft De Ligt een prima 2e seizoenshelft gespeeld. Kortom, je lult een hoop onzin.

26 juni 2024 om 11:08
0

En bovendien was De Ligt tegen Canada (in dat oefenduel waar hij wel in actie kwam) helemaal niet dramatisch; speelde gewoon een prima pot.

26 juni 2024 om 09:04
0

Je speelt op een EK, niet in de eredivisie..
Er is weinig om schijt aan te hebben, er is onvoldoende kwaliteit.

Dus als Tsjechië en Georgië morgen niet weten te winnen ontloopt Oranje Engeland.

Nou, straatfeest.

26 juni 2024 om 00:12
0

Nee, juist niet. Als een van beide wint of beide winnen dan komt er een nummer 4 uit poule F ipv A. Zolang het doelsaldo van die nr. 3 uit F niet slechter is dan -3 van Hongarije.

Tjechie kan ons een enorme dienst bewijzen, als zij met niet meer dan twee goals verschil winnen van Turkije dan komt NL aan de makkelijkste kant. Spelen we tegen nr 1 uit poule E, wat zomaar Oekraine, Roemenie, Slowakije of ergste geval Belgie is. Daarna tegen winnaar Oostenrijk vs. Tjechie.

26 juni 2024 om 01:02
0

Klopt, al vind ik zondag 18:00 in Gelsenkirchen tegen Engeland en daarna een KF op zaterdag 18:00 in Düsseldorf tegen Italië of Zwitserland ook goed klinken. Zeker voor het naar Duitsland afreizende publiek en (werkend) NL.

Hoe dan ook, we zitten aan de gunstige kant van het schema!

26 juni 2024 om 00:14
0

Juist andersom.

Als Georgië wint óf als Tsjechië met één of twee goals verschil wint van Turkije, speelt Nederland tegen de winnaar van groep E (Belgie, Oekraïne of Roemenië).

Als Georgië niet wint én Turkije wint, gelijkspeelt óf verliest met meer dan twee doelpunten verschil, speelt Nederland in de achtste finales tegen Engeland.

Makkelijker kan ik het niet maken helaas.

26 juni 2024 om 00:20
0

Het is mij te ingewikkeld dus het is een of/of en niet een en/en? Tsjechië kan ook verliezen morgen zolang Georgië maar wint? Of andersom maar Tsjechië mag niet vaker dan 2x scoren?

26 juni 2024 om 00:22
0

Het AD schreef zojuist dit; als Hongarije de volgende ronde haalt, ontloopt Oranje Engeland.

En Hongarije kan enkel nog door de nummer 3 van Groep F gewipt worden.

26 juni 2024 om 00:24
0

"De grootste kans is er op een achtste finale tussen Nederland en Engeland. Oranje ontloopt de Engelsen alleen als Hongarije als nummer 3 van Groep A zich plaatst voor de knock-outfase. Hongarije staat nu op 3 punten en een doelsaldo van -3. Zij moeten wachten op de resultaten uit Groep E, waar elk land op 3 punten staat, en vooral Groep F. Daar staat Turkije tweede op 3 punten en een doelsaldo van -1 en Tsjechië en Georgië staan allebei op 1 punt. "

Ja, ik wacht wel tot een uurtje of 2245u....

26 juni 2024 om 00:25
0

Wees blij dat er 24 landen meedoen...wanneer je er 32 had was Nederland geen eens door geweest met hun derde plek...

26 juni 2024 om 00:26
0

Dan heeft het AD zitten slapen. Zie het schema halverwege het artikel.

26 juni 2024 om 00:29
0

@Drenniz: Klopt helemaal. En Georgie en Tsjechie mogen ook beide winnen.

Dat komt dus eigenlijk best wel goed uit!

Dan heb je potdomme nog mazzel ook! Aan de goede kant van het schema, en de vorm lijkt bij die landen ook niet echt fantastisch.

26 juni 2024 om 00:29
0

Koeman tegen Southgate. De wedstrijd van de tactische dwazen.

26 juni 2024 om 03:45
0

Hahaha maar echt. Koeman ook compleet afgetroefd door Rangnick, al zette hij het goed om met Xavi en in de rust. Maar toen ging hij wisselen 😭

hebben we nog geluk ook, hoe verzin je het haha

Spanje wordt tot aan de finale ontlopen.... Hahahaha hou toch op. Je redt de finale niet eens, misschien op EA 24 maar verder houdt het op in de volgende ronde

Die laatste alinea is zo onduidelijk, maar is Nederland nou expres 3e geworden zodat we aan de gunstige kant van de lijst zitten?

26 juni 2024 om 00:12
0

Sowieso. El Plan van Koeman.

26 juni 2024 om 00:19
0

Oostenrijk zit het meest gunstig. Dus plek 1 was beste.

26 juni 2024 om 06:12
0

Plek 1 was het beste. Nu is de kans groot dat je Engeland loot. Hun spel is matig maar die hebben zoveel individuele kwaliteit

26 juni 2024 om 11:04
0

Voor de eerstvolgende pot was eerste worden inderdaad het beste geweest. Maar als je naar het gehele mogelijk schema kijkt is deze 3e plek gek genoeg wel het gunstigst. Spanje, Portugal, Duitsland en Frankrijk zitten stuk voor stuk aan de andere kant van het schema.

26 juni 2024 om 11:14
0

Klopt maar dat heb je bij de 1ste plek ook ja? En als 1ste dan ontloop je Engeland/Italie tot de halve finale. Nu is de kans groot dat je direct tegen Engeland speelt. Je zit wel aan de betere kant van het schema, maar als je dan direct tegen Engeland mag heb je er niet heel veel aan.

Als ik een Nederlander was, had ik gehoopt op Engeland. Wij zijn dramatisch en Koeman is tig keer sterker tactisch dan Safegate. De oranje vlaggen blijven nog minstens een week in de wijken hangen.

26 juni 2024 om 00:31
0

Koeman is tactisch helemaal niet sterker dan Southgate. Zijn beide zwaar onvoldoende maar Southgate heeft een beter elftal.

Nou ja Engeland is ook al niet op zn best, maar wordt wel moeilijk.

Liever winner groep E, 2 dagen extra rust en meer tijd om dingen te veranderen

26 juni 2024 om 00:33
0

Ik ontloop toch liever de Belgen. Onze verdediging wordt overlopen door hun fantastische aanval. Beter tegen een Engeland waar Safegate aan het roer staat.

26 juni 2024 om 00:43
0

Echter schat ik de verdediging van België ook niet bijster hoog in, al hebben wij niet van die kalibers aanvallers...

Zoals Van Dijk goed verwoorden; als we zo spelen, dan hebben we tegen elke ploeg moeilijk. Je kan echt beter tegen België of Engeland spelen, die ook zoekende zijn, dan tegen Roemenië,Zwitserland of dat soort landen dag WEL een team zijn en WEL dat vuurtje hebben om door te gaan. Zeker gezien dat soort landen ook goed het spel kunnen doodspelen, als het moet/kan

26 juni 2024 om 00:11
0

Ik zie België ook zomaar geen eerste worden, kom je straks tegen Oekraïne, Slowakije of Roemenië en wordt je alsnog naar huis gestuurd

26 juni 2024 om 00:13
0

België is niet meer zoekende. Die speelden een matige eerste pot die ze normaal gesproken 9 van de 10 winnen. Vorige wedstrijd wonnen ze dik en dik verdiend, met een tactiek en inzet die klopte. Daar gaan we tegen ten onder. Engeland is de enige nummer 1 waar we misschien kans tegen maken. Dat is echt een teleurstellende rommelploeg.

26 juni 2024 om 00:26
0

Hoe kom je er nou bij dat België goed was in de 2e wedstrijd? Gaven zelfs tegen Roemenië 3 100 procent kansen weg.

Komt die 3e plek nog niet eens zo slecht uit, winnen van een Engeland dat allesbehalve in vorm is of van een relatief makkelijkere tegenstander uit de groep van België en je pad richting de finale is ideaal.

26 juni 2024 om 00:22
0

Alles behalve makkelijk met hoe we nu spelen.. ook een Roemenië kegelt ons eruit. Die spelen met zoveel meer wil en passie.

26 juni 2024 om 00:24
0

Hebben we hetzelfde Nederland gezien tijden dit EK?? Je praat over een Engeland die uit vorm is of een andere relatief ‘makkelijkere’ tegenstander. Wat vind je van een Polen waar je met moeite van weet te winnen en tegen een Oostenrijk waar je kansloos tegen ten onder gaat. Met deze selectie en coach verlies je van iedereen tenzij er iets heel geks gebeurt.

26 juni 2024 om 02:52
0

Afgelopen wedstrijd wel gezien? Hoe kun je het in godsnaam over de finale hebben?

Toch nog aan de gunstige kant! Engeland heeft mij ook niet kunnen overtuigen dit EK. We kunnen wel stellen dat Nederland na vandaag niet de favoriet is in de achtste finale. Wordt een hels karwei, wie ook de tegenstander is .

Ja mooie tegenstanders, waar ik een paar uur geleden nog kansen zag.
Maar met een trainer die een Wijnaldum elke wedstrijd laat spelen ondanks elke wedstrijd zo slecht te zijn. Een trainer die elke wedstrijd zijn beste speler er af haalt, een trainer die bij een heel slecht spelend elftal wissels brengt na de wissels van de tegen partij.
Dan heb ik niet echt veel hoop.

Ik ga er van uit dat we een beter Nederland zien, maar toch.. Vandaag was elke ploeg te goed voor Nederland.

Als Hongarije doorgaat spelen we tegen Engeland.

Tegen een Zwitserland moet ik het ook nog zien hoor.

Met alle respect, hoe kunnen we nou van geluk spreken als er niet eens gewonnen kan worden van Oostenrijk?? Met deze selectie verlies je van iedere 1/8 finale kandidaat. Dromen mag altijd, maar laten we met z’n allen wel realistisch zijn en blijven.

In 2021 zaten wij ook aan de makkelijke kant...toen bleek Tsjechië al een horde te ver...

We zeiken altijd op de uefa maar we mogen ze dankbaar zijn dat er meer landen meedoen tegenwoordig anders waren we alweer thuis na de poulefase

ik las zojuist op de uefa website dat ze de linkerzijde al kunnen treffen als ze bijvoorbeeld al tegen engeland winnen en daarna ook nog winnen van zwitserland of italie om dan vervolgens door te stoten naar de halve finale waardoor de volgende mogelijke tegenstander dan frankrijk of portugal kan zijn naast het feit dat ook op de soccerway website dezelfde info als op de uefa website staat?

edit: ik snap het nu al aangezien ze eigenlijk bedoelen dat je sowieso 1 van die landen treft in de finale maar je kan ze daarvoor dus ook al treffen vanaf de halve finale... nu maar hopen op een gunstige loting in ieder geval.

26 juni 2024 om 01:04
0

Wel heerlijk positief dat vele van jullie al praten over halve finale, juiste kant schema etc.
Nederland moet gewoon gaan voetballen. Het zijn angsthazen. Zet er mensen in met passie. Dus sowieso Dumpfries, de Ligt en Wout. Zet een echte voetballer achter Wout. Zirkzee dus. Ga terug naar 5-2-3
Verbruggen, de Ligt, v/d Ven
Voor de verdediging Ake en Gravenberg. Wingbacks Frimpong en Maatsen. Nummer 10 Zirkzee, Voorin Gakpo en Wout.
Wissels Depay voor Gakpo of op plek Zirkzee. Schouten voor Gravenberg.
Zeg maar wat.

26 juni 2024 om 01:07
0

ik zei deze info alleen maar op basis van het feit dat er in eerste instantie niet veel van het schema klopte toen ik het checkte vanwege de mogelijke routes voor nederland maar ik heb nooit iets gezegd over dat ze zich er wel even doorheen zullen gaan wurmen.

26 juni 2024 om 05:47
0

Ik weet niet waar al dat geloof in Wout Weghorst vandaan komt. Dat is echt een hele beperkte spits en de minste van alle geselecteerde aanvallers. Ook gisteren was zijn bijdrage weer beperkt tot een gewonnen kopduel (waar overigens wel het doelpunt uit voort kwam). Dat werd echter ook weer overschaduwd door momenten van balverlies, gebrekkige techniek en met als dieptepunt een goede pass van van Dijk die een snelle spits als Malen of Brobbey alleen voor de keeper had gezet maar die trage Wout niet eens binnen haalt voor de achterlijn.

26 juni 2024 om 06:57
0

Hij brengt in ieder geval een mentaliteit die een hoop missen!

Hoop iig op een leuk voetbalavondje, ik heb de 2100 wedstrijden vandaag overgeslagen na het oranje debacle en dat blijkt geen slechte keuze. Hopelijk morgen wel leuke potten met tussendoor het voorlopige schema nav de tussenstanden

Trouwens: Kroatia door deze uitslagen al naar huis. Het kan dus nog altijd beroerder. Tel je zegeningen

Ik snap het niet. Waarom ontlopen we Spanje? Op het plaatje is de tegenstander van Spanje onder andere 3D. Dat is Nederland.

Maar we ontlopen ze?

26 juni 2024 om 06:36
0

Ah, gevonden! Er waren al allerlei scenario's opgeschreven op voorhand. Nu we weten dat Kroatië niet doorgaat blijven er maar een paar scenario's over.

We ontlopen de linkerkant dus 100%

Blijf vreemd. Speel je zometeen over twee wedstrijden weer tegen die Oostenrijkers mocht je doorgaan.
Als group F heb je hier trouwens echt een gigantisch voordeel, mocht de stand bij Portugal-Georgië 't toelaten kun je als Turkije gewoon expres met 1 goal verliezen tegen Tsjechie om beide door te gaan. Andersom kunnen die Portugezen die Georgen gewoon laten winnen.

Ik hoop echt niet op Belgie, ben een halve Belg en werk in de bouwkeet in Antwerpen met 50% vlamingen... Als we eruit vliegen prima maar liever niet tegen hun hahaha

Jeetje, gisteren was wel een heel gunstig verlies. Deze kant van het schema is gevuld met sterke ploegen die zeer matig presteren en matige ploegen die boven hun kunnen presteren. De weg naar de finale ligt open!

Maakt niet uit wie we treffen, de eerstvolgende wedstrijd vliegen we eruit. Niet de juiste spelers geselecteerd en opgesteld. Koeman heeft (wederom) hopeloos gefaald.

We kunnen dus ook gewoon Roemenie of Slowakije loten, want Belgie heeft die groep nog helemaal niet gewonnen.

Niet dat ik tegen welke tegenstander dan ook bijzonder optimistisch ben na gisteren.

Staat een fout in. Mocht Nederland de winnaar van groep E treffen zal dit op dinsdag 2 juli om 18:00 plaatsvinden. Niet om 21:00

Haha..leuk geschreven.. " Spanje wordt met zekerheid ontlopen tot de finale"! Man daar komen we nooit....

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren