Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vangelis Pavlidis heeft transfer te pakken: AZ ontvangt achttien miljoen euro

Laatste update:

Vangelis Pavlidis heeft zijn gewenste transfer te pakken, zo melden A Bola en Record. De 25-jarige spits van AZ gaat vertrekken naar Benfica, dat met de Alkmaarders een akkoord heeft bereikt over een transfersom van achttien miljoen euro. De laatste details worden momenteel afgerond, zo klinkt het.

A Bola schrijft dat de kans groot is dat de transfersom middels bonussen en een doorverkooppercentage nog oploopt tot twintig miljoen euro. De geruchten over een transfer van Pavlidis naar Benfica gingen al langer rond en nu is de deal dus zo goed als beklonken.

De ploeg van Roger Schmidt had concurrentie van onder meer Italiaanse clubs in de strijd om de handtekening van Pavlidis. Zo zouden ook AS Roma en Bologna geïnteresseerd zijn geweest. Volgens Portugese media stond de Griekse spits vorig jaar zomer ook al op de radar van Benfica, dat toen Arthur Cabral overnam van Fiorentina.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met het aantrekken van Pavlidis sorteert Benfica voor op het vertrek van Rafa (31), die o Glorioso transfervrij gaat verlaten. Cabral (26) en Casper Tengstedt (24) mogen voor een goed bod vertrekken uit Lissabon. Braziliaan Marcos Leonardo (21) ligt er vermoedelijk nog lange tijd uit met een knieblessure.

Pavlidis kan zich in Portugal voegen bij een ware enclave vol voormalig Eredivisionisten. Schmidt heeft een verleden bij PSV, terwijl Fredrik Aursnes, Orkun Kökçü en David Neres als speler onder contract staan bij Benfica.

Voor AZ heeft de investering in Pavlidis perfect uitgepakt. De Alkmaarders telden in juli 2021 zo’n 2,5 miljoen euro neer om de Griekse international over te nemen van Willem II. Sindsdien scoorde Pavlidis aan de lopende band. Na drie uitstekende seizoenen gaat de rechtspoot AZ verlaten als topscorer van de Eredivisie.

In het afgelopen seizoen was Pavlidis liefst 29 keer trefzeker op het hoogste niveau van Nederland. Wel moet hij de topscorerstitel delen met PSV-spits Luuk de Jong. In totaal was Pavlidis bij AZ 80 keer trefzeker in 137 officiële duels. Daarnaast fungeerde hij 37 keer als aangever.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer! Is toch een hele complete spits, is hem gegund.

Az had er wel 5 mil meer uit kunnen halen, lijkt mij.

14 juni 2024 om 11:26

Mwah, 18 miljoen voor een jaarcontract vind ik nog behoorlijk veel.

14 juni 2024 om 14:54

Ik vind het bar weinig. De meest complete spits van de eredivisie. Gimenez moet minstens het dubbele opleveren en Brobbey het 3-voudige. Pavlides laat de laatste 2 jaar meer zien dan beide heren.

14 juni 2024 om 12:30

Mooie transfer niks mis mee is hij dik waard. Hopelijk heeft hij succes daar.

Is 18 miljoen niet wat te weinig? Wel leuke club voor hem

14 juni 2024 om 11:10

Persoonlijk vind ik 18 miljoen een mooi bedrag voor hem. Ondanks dat hij veel scoort vind ik het nog een redelijk beperkte spits. Benieuwd of hij mee kan op het niveau van Benfica.

14 juni 2024 om 11:14

Meest complete spits die er de afgelopen 2 jaar in de eredivisie rondliep, maar goed....

14 juni 2024 om 11:18

Redelijk beperkt? Vergeleken met de Jong en Gimenez juist het tegenovergestelde. Echt een uitstekende spits en voor elke ED een verbetering. Zonder hem zat AZ rond plek 7 denk ik.

14 juni 2024 om 11:18

Voor Eredivisie begrippen wel, maar met beperkt bedoel ik meer qua niveau. Ik zie hem niet snel meekunnen op een hoger niveau. Desondanks hoop ik wel dat hij mij het tegendeel gaat bewijzen.

14 juni 2024 om 12:18

Ik denk dat hij een stap hogerop makkelijk aankan. Heeft een ontzettend goede techniek waarmee hij veel kan compenseren tegen betere verdedigers. Ik ben benieuwd naar komend seizoen!

14 juni 2024 om 12:25

En baseer je dat ook ergens op of is dat puur onderbuikgevoel?

14 juni 2024 om 12:46

Dat baseer ik uit mijn eigen mening. Ik zie hem gewoon niet veel hoger toppen dan dit niveau. Maar ik laat mij graag het tegendeel bewijzen. Tegen de meeste tegenstanders in de Eredivisie is hij inderdaad heel goed, maar bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Aston Villa die ik beide vanuit het stadion heb gekeken vond ik dat hij vrij gemakkelijk af te stoppen was voor de verdedigers. Zelfde voor bijvoorbeeld Gimenez tegen Smalling.

Dus ja, ik mag hem een beperkte spits in niveau vinden, omdat ik zelf denk dat dit zijn top is. En serieus een 33 jarige Luuk vergelijken met een Pavlidis? Op snelheid na is Luuk alsnog een enorm goeie spits. Prima als anderen (blijkbaar velen) een andere mening hebben, maar ik zie gewoon voor nu niet meer in hem dan top Eredivisie.

14 juni 2024 om 13:05

Onderbuikgevoel dus, je zegt eigenlijk helemaal niets dat op iets anders is gebaseerd dan je gevoel. Mag best, maar het is ook niet raar als anderen die wel naar enige vorm van statistieken of wedstrijden hebben gekeken dan wat anders vinden. Dat mag immers ook. Ik vraag me vooral af waarom je Pavlidis een beperkte spits vindt, buiten je onderbuik. Vind je hem slecht in de afronding, kan hij volgens jou niet meevoetballen, is hij te traag?

14 juni 2024 om 13:17

@ceejah. Dus jouw mening is dat Pavlidis een beperkte spits is en die mening baseer je op je eigen mening. Misschien druk je je wat ongelukkig uit, maar heel erg doordacht klinkt het allemaal niet.

Is natuurlijk een mooie transfer voor Pavlidis. Mooi bedrag ook voor AZ. Iedereen blij, neem ik aan.

14 juni 2024 om 13:20

Maar het zijn ED statistieken bij AZ. We hebben gezien wat bijvoorbeeld Sigthorson bij AZ deed en vervolgens bij Ajax. We hebben hem zien groeien bij Willem2 en ook AZ maar kan hij die laatste stap naar een topclub ook maken. Daar mag je best je twijfels over hebben ondanks dat de ED statistieken iets anders laten zien. Gun hem het succes, maar vind 18 miljoen met het succespercentage van de meeste (top) spitsen uit NL in het buitenland prima.

14 juni 2024 om 13:22

Ik denk inderdaad dat hij in alle facetten te kort komt om op een (veel) hoger niveau constant te kunnen presteren. Voor Eredivisie begrippen een goeie spits, maar voor hoger niveau vind ik het een 13 in een dozijn voetballer. En het is toch prima dat anderen een andere mening hebben.

Nogmaals, ik zeg niet dat hij slecht is of iets helemaal niet kan, maar qua niveau zie ik geen bijzondere voetballer die genoeg brengt voor een hoger niveau dan de top eredivisie. Dan kan ik hier een heel betoog gaan schrijven over alle facetten die belangrijk zijn voor een spits, maar ik vind hem op alle vlakken dus te kort komen voor een (veel) hoger niveau.

Dan mag jij dat onderbuikgevoel noemen, maar omdat zijn statistieken goed zijn voor de Eredivisie gaat hij het ook wel halen op hoger niveau? Dat is toch ook onderbuikgevoel? Of weet jij zeker dat hij door bepaalde facetten het wel gaat maken?

@joddit - Dat was inderdaad behoorlijk ongelukkig uitgedrukt. En ik vind het ook een fantastische transfer voor hem en AZ en ik gun hem die stap ook.

14 juni 2024 om 15:30

In essentie komt het allemaal op een persoonlijke verwachting neer. Het grote verschil is alleen dat de meesten die verwachtingen baseren op iets dat ze hebben waargenomen oid en jij je verwachting baseert op je eigen mening met als bron daarvoor zoals joddit ook zegt je eigen mening. Daardoor klinkt het alsof je nu maar gewoon wat zegt en eigenlijk geen idee hebt. Kan natuurlijk zijn dat het verkeerd is verwoord, maar het is toch ook niet zo heel raar dat ik een dergelijke argumentatie niet heel sterk vind? Verder lijkt het me sterk dat je Pavlidis op werkelijk alle facetten te kort vindt komen. Snap best dat je hem tekort vindt komen in dingen als koppen en zijn snelheid, maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat hij geen bal kan afmaken? Dan heb je echt een compleet verkeerd beeld.

14 juni 2024 om 15:37

Het goed verwoorden was inderdaad bagger van mij, mijn excuses daarvoor. Ja in de Eredivisie kan hij dat als geen ander de afgelopen 2 jaar. Dat heeft hij wel bewezen met zijn aantal goals. Op een veel hoger niveau moet je alleen meer aspecten meenemen. Daar krijg je minder ruimte en tijd. Ik zie hem met zijn huidige (handelings)snelheid gewoon te kort in komen. Benfica is wel een mooie stap voor hem. Misschien komen wij hier met zijn 2en over een tijdje op terug. Als hij daadwerkelijk een (langere) periode voor Benfica gespeeld heeft.

14 juni 2024 om 16:22

Alleen je vergeet 1 ding, op Europese wedstrijden na hoeft hij het niet op een hoger niveau te laten zien. Die Portugese competitie stelt natuurlijk weinig voor buiten de top 3, en staat niet voor niets onder de NLse competitie. Dus ook volgens jou kan hij Portugal aan flarden schieten

14 juni 2024 om 16:22

Kijk, dat is inderdaad iets waar je over in discussie kan gaan. Ik vind zijn handelingssnelheid juist een van zijn sterke punten, maar dat is inderdaad niet op het niveau dat Benfica nastreeft. In de Champions League zal het allemaal een tikje sneller moeten. Overigens zal hij de Portugeze competitie alsnog helemaal overhoop schieten denk ik, die verschilt qua niveau nauwelijks met de Eredivisie en ik durf zelfs te stellen dat de onderkant een stuk minder is in Portugal. Je kan inderdaad pas over een jaar de balans echt opmaken en zelfs dan kan het door blessures of een verkeerde trainer een verkeerd beeld geven. Hopelijk doet hij het goed daar, altijd leuk om bekenden op het hoogste niveau te zien.

14 juni 2024 om 11:15

Ook maar een eenjarig contract toch? Dan vind ik 18 mln vrij netjes voor een AZ speler die persoonlijk een goed seizoen had, maar als team zijnde niet veel bijzonders heeft gepresteerd.

14 juni 2024 om 11:17

Ahh daar zal het dan wel aan liggen. Dat hij nog maar 1 jaar had wist ik niet

14 juni 2024 om 11:16

1-jarig contract. Wel gaat er nog 20% naar Willem II..

Mooi voor hem, verwacht wel dat er een flinke doorverkooppercentage bij zit aangezien dit minder is dan de vraagprijs.

14 juni 2024 om 11:58

Dat zou m.i. wel verstandig zijn van Az. Hij kan denk ik het niveau van Benfica goed aan (zeker op competitieniveau), en ze zijn daar goed in hoge transfersommen ontvangen. Dan heb je waarschijnlijk meer aan een mooi doorverkooppercentage dan aan nu 2, 3 miljoen er bij.

Gun het de beste man van harte! Prachtige speler, wie ons zoveel gebracht heeft. Had toch wel op 25 mil gehoopt. Hopelijk zijn er nog bepaalde prestatiebonussen of/en een doorverkoop percentage afgesproken.

Hele mooie transfer, zie hem zeker slagen in Portugal!

Dit is nou een transfer die me voor alle betrokkenen logisch en lucratief lijkt. Doet hij het daar heel goed, dan ligt de weg naar Spanje open en zo niet: geen man overboord. Mooie club in een mooie stad.

Laag bedrag, maar het is hem van harte gegund! Hopelijk komen er nog bepaalde constructies waarvan AZ in de toekomst kan profiteren

Voor altijd een AZ-held. Had hem alleen wel liever in een mooiere competitie gezien. Benfica is een prachtige club maar bijvoorbeeld de serie a of bundesliga lijkt mij persoonlijk mooier. Erg benieuwd wat Huiberts gaat doen, met De Wit en Pavlidis zijn bijna alle goals vertrokken

Kan iemand mij vertellen wat voor spits Pavlidis is? Benfica kan namelijk niet nog een spitsenflop permitteren.

14 juni 2024 om 11:16

leuke spits voor eredivisie, dat hij geen basis staat in griekse nationale team zegt ook wel wat vind ik.
Verder is het niet echt een spits die uitblinkt in 1 ding, buiten dat hij makkelijk de goal vindt.
Fysiek in orde, niet de sloomste speler en kan ook redelijk mee voetballen.
rond de 20mil is gewoon zijn waarde, denk niet dat benfica teveel heeft betaald. Hij staat er ook nog steeds goed op in duitsland, dus als het eventueel een flop wordt kunnen ze hem altijd nog daar ergens slijten.

14 juni 2024 om 11:17

Zeer technisch bekwame spits, die uit alle standen kan scoren en een ploeg ook voetballend veel kan bijdragen.

Niet vreselijk snel, ook niet vreselijk kopsterk, maar wel iemand die zwerft.

14 juni 2024 om 11:17

Balvast sterke spits die niet te beroerd is om hard te werken.Schiet altijd alles tussen de palen vanuit alle standen, heeft overzicht voor mede spelers.Is alleen aan hem om te laten zien bij Benfica te kunnen aanhaken, maar ik zie daar geen probleem in.

14 juni 2024 om 13:57

Dat zijn mooie eigenschappen. Schmidt wil dat zijn spits overal te vinden is en goed druk zet.

Benfica creëerde vorig jaar zoveel kansen maar Tengstedt en Arthur waren dramatisch bij het afmaken. Als Pavlidis zijn kansjes gewoon afmaakt, dan maakt ie wel 20+ doelpunten.

14 juni 2024 om 11:30

@nonameboy
Ik heb een wedstrijd van hem gezien dat hij een hatrick maakte met links, rechts en de hoofd. Zo goed is hij.

14 juni 2024 om 12:09

Zekerheid heb je nooit. Elke speler kan een flop zijn of Benfica moet komen met de absolute wereldtop maar die komen niet naar Benfica.

18 miljoen en hopelijk doorverkoopclausule, zou prima zijn.
Degelijke spits die zijn goals maakt, maar vind hem niet heel erg compleet in mijn ogen.
Verder is dit denk ik wel de max qua niveau voor hem. Hele mooi club, mooi land om in te wonen en werken en de club is gewoon enorm groot.

Benieuwd hoe hij het gaat doen.

Mooie transfer voor Pavlidis. Ook een goed bedrag voor AZ, zeker als je in je achterhoofd houd dat Pavlidis nog maar 'n 1-jarig contract had. Dit seizoen had Benfica wat problemen in de spits, doordat Arthur Cabral en later in de winterstop Tengstedt zijn gehaald en het vertrek van Ramos niet goed hebben opgevangen. In de winterstop heeft Benfica overigens ook Marcos Leonardo overgenomen van Santos, en dat is dan wel weer een parel. 21-jaar en sinds zijn komst 7 goals in 14 wedstrijden in de Portugese-competitie gemaakt en eigenlijk vooral invalbeurten gehad.

In de eindfase was hij geblesseerd en zodra hij weer fit is, heeft Pavlidis met Leonardo wel een goede concurrent. Maar Benfica is in ieder geval wel lekker actief bezig op de transfermarkt en naast Pavlidis ook al Rollheiser (24-jarige Argentijnse-rechtsbuiten), Carreras (21-jarige Spaanse-linksback) en Barreiro (24-jarige controlerende middenvelder) binnengehaald. Daar tegenover staat dan wel het vertrek van Rafa Silva en waarschijnlijk di Maria en nog een paar spelers, maar beginnen wel weer een prima team te krijgen.

Trubin
Aursnes
Silva
Morato
Carreras
Neves
Barreiro
Rollheiser
Kokcu
Neres
Pavlidis
14 juni 2024 om 14:05

Leonardo moet ook even wennen om in Europa te spelen. Toen hij basis stond, kwam ie amper aan de bal en zocht niet echt naar. Het is wel echt een goaltjesdief, een typisch Jorge Jesus spits in de oude 4-4-2 opstelling.
Het enige wat ik mis van het JJ tijdperk is dat hij altijd zijn spitsen liet renderen. Daar kan Schmidt nog van leren.

18 miljoen is echt veels te weinig voor de topscorer van de eredivisie!

14 juni 2024 om 13:22

Niet als hij nog maar een 1 jarig contract heeft. En er zijn wel meerdere topscorers geweest die in het buitenland niet zijn geslaagd. Ik denk dat hij zeker gaat slagen bij Benfica.

Zeer mooie stap! Prachtig land en competitie! Ben echt reuze benieuwd of hij het hier waar kan gaan maken.

Aderlating voor AZ dat hij weg gaat. Ondanks dat iedereen het al zag aankomen. Pavlidis is de enige reden dat AZ nog boven Ajax is geëindigd. Ben erg benieuwd wie hem gaat vervangen. Qua doelpunten maar ook qua spel.

14 juni 2024 om 11:33

Een aantal jaar geleden nog maakte dit soort spelers de stap van AZ naar Ajax of PSV. Dat ze hem nu van de hand doen aan een (top)club uit het buitenland is sowieso al grote winst. Je krijgt meer geld en je maakt de concurrentie niet sterker.

Natuurlijk is het lastig hem te vervangen, maar dat hebben alle eredivisie clubs bijna elk jaar. Voor 18 miljoen haal je niet per se direct een nieuwe Pavlidis, maar mogelijk wel een talent die zo goed kan worden als Pavlidis en houd je nog geld over om je elftal op andere plekken te versterken.

Had Willem 2 geen door verkoop percentage geregeld dat zou mooi zijn

14 juni 2024 om 12:43

Ja, volgens mij 20%, dus dat is zeker prettig voor de Tilburgers.

14 juni 2024 om 12:48

Jazeker maar daar gaat wel het aankoopbedrag a 2,5mln vanaf. Plus een klein stukje opleidingsvergoeding omdat ie voor zijn 21ste bij Willem II heeft gespeeld.

18 miljoen klinkt niet zoveel in deze tijd.
Zeker als je ziet dat een Vincent Janssen, Jahanbaksh en een Til meer opgeleverd hebben (en dat is nog allemaal voor corona-tijden) al waren die wat jonger.

14 juni 2024 om 12:45

Ligt vooral aan de contractduur. Hij had nog één jaar op zijn contract en dan moet hij wel verkocht worden, wil je er nog iets aan overhouden. Dan is tegen 20 miljoen, met (hopelijk) nog een doorverkooppercentage en nog wat andere bonussen, wel aardig marktconform, denk ik.

Geen vetpot maja wel netjes.
Mooie stap voor Pavlidis ook , win win voor iedereen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren