Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman wijst hoofdschuldigen aan na verlies bij Nederland - Oostenrijk: ‘Als kip zonder kop’

Laatste update:

Ronald Koeman baalt als vanzelfsprekend behoorlijk van de nederlaag van Nederland tegen Oostenrijk (2-3) op het EK 2024. De bondscoach van het Nederlands elftal is met name teleurgesteld over de manier waarop zijn elftal verdedigde: er werd volgens Koeman telkens niet meegelopen met directe tegenstanders.

Nederland had veel moeite met de dynamische spelers die Oostenrijk op het veld had. Donyell Malen was zijn tegenstander Alexander Prass bij zijn eigen doelpunt helemaal kwijt, Jerdy Schouten bleef bij de tweede en derde tegengoal niet bij zijn tegenstander. Cody Gakpo stond bij het tweede doelpunt wel ergens in de buurt van afmaker Romano Schmid, maar stond toch veel te ver weg om een kopdoelpunt van de Oostenrijker te verhinderen.

Zonder namen te noemen wijst Koeman naar alle verdedigers die hun directe tegenstander lieten lopen. "Het was verdedigen als een kip zonder kop, zou je bijna zeggen", aldus Koeman.

"Het was een heel slecht begin, vooral verdedigend: de ruimtes die we tussen de linies weggaven", zegt Koeman. De vleugelspitsen van Nederland, Gakpo en Malen, gingen met een opdracht het veld in. "Gezien hun backs die heel aanvallend zijn wilden we dat onze buitenspelers daarvoor tot op zekere hoogte verantwoordelijkheid droegen."

Nederland scoorde zelf na rust via Gakpo en Memphis Depay. "We vochten ons terug, maar we incasseerden ook weer twee goals. Als je die twee goals analyseert... Er is een bepaalde urgentie nodig in het voetbal, dat is dat je verantwoordelijk bent voor je man, en je moet met je man mee", zegt Koeman.

"Bij de tweede en derde goal is er geen enkele situatie waar zij in de meerderheid zijn qua aantal spelers. Het is vier-tegen-vier of vijf-tegen-vijf." Koeman merkt dat zijn spelers moeite hebben met zulke situaties.

"Daar hebben wij in Nederland best wel moeite mee, dat je die verantwoordelijkheid pakt. Als je ziet hoe wij moeite moeten doen. Dit is veel te makkelijk, dan heb je ook geen recht op meer."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is overduidelijk waarom dit misloopt en dat kon je al voorspellen voordat het EK begon. Ten eerste zijn we te overhyped geworden door de wedstrijd tegen Ijsland. We speelden toen goed 4-3-3, maar toen zag je ook al dat we heel moeilijk de 16 door zouden komen met alleen Memphis in de spits.
Een Memphis (alleen) in de spits is op verschillende manieren niet goed.

- De eerste reden is dat hij kwalitatief te kort komt om te strijden in de 16 tegen twee verdedigers. Hij zal een strakke dekking krijgen en daar kan hij niet goed mee omgaan.
- De tweede reden is dat Memphis heel vaak de bal verliest en solistisch speelt, waardoor spelers niet kunnen aansluiten.
- De derde reden is dat hij het veld kort maakt omdat hij niet in de spits loopt, waardoor het moeilijker wordt om te voetballen.

Kijken we naar Frankrijk, die ook met snelle buitenspelers spelen, speelde ze het beste met Giroud in de spits. Niet de kwalitatief beste spits, maar goed voor het team om de snelle buitenspelers en middenvelders goed te laten renderen.

In de wedstrijd tegen Canada kreeg Bobbey veel kritiek omdat hij een kans miste, maar vergaten mensen te kijken hoe hij zijn snelle teamgenoten in stelling bracht. Hij was voor mij de ideale spits geweest om naast Memphis te zetten. Ik had liever überhaupt nooit met Memphis gespeeld, maar als je hem opstelt dan heb je iemand naast hem nodig die diep staat en de bal kan vasthouden. Zo geef je Memphis meer ruimte en zal hij zijn solistische spel beter kunnen uitvoeren.

Koeman moet weg, omdat hij echt een wanprestatie levert. Wijnaldum heeft 5 wedstrijden op rij niks, niks laten zien. Waarom mag hij in het veld komen en krijgen Gravenberch en Zirkzee geen enkele kans om zich te bewijzen? Koeman wil niet aan Brobbey en Zirkzee beginnen, want die bewijzen straks zijn ongelijk. Koeman zijn vriendjespolitiek is niet alleen ontzettend oneerlijk naar de spelers die goed spelen bij hun club en gewoon voor hun land willen voetballen, maar maakt het team ook slechter. Helaas krijg ik gelijk en zie ik alles foutgaan wat ik al dacht dat fout zou gaan.

En ja, de kenners wisten ook al dat Joey Veerman niet goed onder druk kan voetballen en dat Frenkie de Jong inderdaad belangrijk is voor dit team. Dat heeft hij tegen toplanden bewezen.

25 juni 2024 om 23:39
0

Man naar m’n hart. Roep exact dit al maanden. Koeman slechtste man uit de selectie. Is vast een ontzettend goede people manager, maar snapt niet wat er in een elftal nodig is en dat bewijst hij al jaren bij clubs en land.

26 juni 2024 om 00:01
0

Ook hier kan ik totaal in meegaan. Het is een EK. Je hoort gewoon je beste spelers op te stellen. Naast depay waren er meerdere zwaar door de mand gevallen, dit was echt rennen achter een bal aan en totaal geen spel, geen visie, geen reactie en totaal geen voetbal. Het is een schande dat je zo neer gaat tegen een matig Oostenrijk. Het enige wat Oostenrijk deed waren de gaten dicht lopen. Middenveld was een groot gaten kaas. Voorin waren ze aan het zwemmen en achterin waren ze gewoon de weg kwijt. Als je gewoon je spelers zou dekken een op een had je dit nooit te nimmer verloren.

25 juni 2024 om 23:40
0

Het is een onwijs betoog maar je hebt zeker gelijk. Nee, niet alles gaat mis bij Depay, en nee het ligt niet aan hem. Het ligt aan de tactiek. Een Brobbey of een Zirkzee samen met Depay zou een optie zijn, ware het niet dat dat je waarschijnlijk Gakpo kost. Dat kan eigenlijk niet. Als hij Depay zou brengen zoals hij nu Wijnaldum brengt, is dat voor mij prima. Maar elke keer die Wijnaldum er in word ik ook echt ziek van. Elke keer Koeman en zijn vriendjes. En maar wachten tot Wijnaldum er wel een keer een bal in schiet zodat hij kan zeggen: zie je wel! Kan niet wachten tot het after koeman tijdperk. Hopelijk hoeft dat ook niet super lang.

26 juni 2024 om 00:18
0

Volledig eens, Wijnaldum oproepen is een schande maar hem constant ook laten opdraven ...
De hele selectie is enorm uit balans, en niet iedereen krijgt een kans en sommigen worden een scapegoat. Koeman is het echt helemaal kwijt

26 juni 2024 om 08:28
0

Depay kan toch vanaf 10, schouten en Reijnders erachter, al ligt op het middenveld ook een groot probleem

25 juni 2024 om 23:50
0

Wat een fijne heldere conclusie!

Brobbey kreeg inderdaad veel kritiek maar hij houdt de bal vast waardoor de rest in stelling kan worden gebracht.

Koeman is zwak dit EK was al verloren toen hij zich heeft laten piepelen door de zelfverklaarde vedette Memphis en zijn zweetband. De focus moet op voetbal liggen en niet op randzaken.

26 juni 2024 om 00:03
0

Geen speld tussen te krijgen. #KoemanOut!

26 juni 2024 om 00:09
0

@superman123
Ik ben het volledig met je eens. Het probleem is dat Koeman sommige spelers te belangrijk maakt en ze niet kan of wilt passeren als ze minder presteren. Dat zie je nu heel goed terug bij Depay. Koeman en met name sommige analisten zoals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die maakten Depay gewoon veel groter dan dat hij daadwerkelijk is. Iedereen met wat voetbalverstand kan gewoon zien dat Depay gewoon niet goed genoeg is om eerste spits te zijn in dit Oranje. Die vrije rol wat Depay in de spits heeft verdient hij niet omdat hij gewoon ongelofelijk inconsistent is en daarbij ongelofelijk veel risico in zijn spel legt. Hij mist echt teveel kansen en lijdt daarbij ook nog eens veel (cruciaal) balverlies. Mensen kunnen zeggen dat hij zijn goaltjes meepikt, maar veel goals die hij maakt hadden andere spitsen ook gemaakt.

Over spitsen gesproken; Ik vind Depay eigenlijk helemaal geen echte spits. Hij staat overal, maar nooit daadwerkelijk waar hij moet staan als spits zijnde. Constant posities innemen waardoor sommige spelers moeten uitwijken en op posities komen te staan wat niet het spel bevorderd. Ik vind Brobbey ook absoluut nog geen topspits, maar die jongen is wel het type spits wat je nodig hebt met spelers als Xavi en Gakpo voorin. Brobbey is balvast, werkt ongelofelijk hard, kan de combinatie aangaan met spelers en is daarbij ook nog eens behoorlijk snel. Met name Xavi heeft behoefte aan een spits zoals Brobbey. Xavi heeft nog geen goede wedstrijd gespeeld op rechtsbuiten, maar ik durf te stellen dat hij daar veel beter rendeert als Brobbey in de spits staat.

Als laatste wil ik nog wel even kwijt dat niet alleen Frenkie, maar ook Koopmeiners en Quinten Timber heel erg gemist worden. De beschikbare middenvelders op dit moment zijn gewoon te licht om met elkaar samen te spelen. Reijnders is op zich de beste middenvelder die we hebben, maar hij is gewoon heel kwetsbaar als hij samenspeelt met Schouten en Xavi op het middenveld. Ook de samenstelling met Schouten en Veerman is niet best, omdat Reijnders tekort komt voor de aanvallende rol op het middenveld en het koppeltje Veerman en Schouten gewoon niet zo goed is als mensen denken. Met Timber en Koopmeiners erbij had je gewoon lekker veel verschillende opties gehad. Nu heb je heel veel van hetzelfde. Timber wordt gemist door zijn werk- en vechtlust op het middenveld en Koopmeiners door zijn goed schot en diepgang. Die opties heb je nu niet in deze huidige selectie. Het is echt eeuwig zonde dat we niet Reijnders, de Jong en Koopmeiners als middenveld hebben dit EK. Niet alleen is dat kwalitatief het beste middenveld dat je nu kan opstellen, maar ook omdat het zeer goed in balans is.

26 juni 2024 om 00:19
0

Het middenveld is idd niet top. Ik denk dat als je met Blind daar speelt het organisatorisch veel beter staat en je hebt iemand die qua passing iets toevoegd. Wijnaldum voegt letterlijk niks toe in dit Oranje

26 juni 2024 om 00:34
0

Koopmeiners heeft nog nooit een fatsoenlijke pot gespeeld in oranje, Timber moet het ook nog maar laten zien, Veerman was ook leuk in de ED. Reijnders heeft 2 leuke potten gespeeld in oranje, maar heeft verder toch ook niets laten zien. En hoeveel gaat Frenkie zou echt toevoegen met dat vertragende gedribbeld gevolgd door een risicoloze bal? Het is allemaal gewoon heel matig qua middenvelders. Ik vind Schouten het niet eens slecht doen, vandaag wel iets minder en ook Xavi is op 10 beduidend beter dan op rechts. Zet Gravenberch er maar bij.

26 juni 2024 om 01:05
0

Ons hele middenveld is gewoon ongekend hard door de mand gevallen. Van Veerman riepen ze dat hij naar een topclub kon maar dat zal je na vandaag nooit meer horen. Ook Schouten en Rijnders zijn hier ongelofelijk bewierrookt, maar Rijnders is een hele modale voetballer die amper de Eredivisie ontgroeid is en Schouten als 6 is een soort mindere Frenkie. Goed aan de bal maar loopt er als een jochie bij, die staat al met 1-0 achter als ie et veld oploopt.

26 juni 2024 om 08:16
0

Hoeveel gaat Frenkie toevoegen vraag je? Die is in zijn eentje beter dan alle middenvelders van nu bij elkaar man...

26 juni 2024 om 00:10
0

Mee eens met je Superman, geen woorden meer aan vuil maken.
Hoezo moest FDB gelijk weg en mag Koeman nog zitten na meerdere wanprestaties, ik zou graag een buitenlandse trainer willen zien bij Nederland of Ten Hag, deze hebben een betere visie dan Koeman.

26 juni 2024 om 00:34
0

Helemaal mee eens ja! Zeker Wijnaldum is gewoon bizar. Lijkt erop dat Koeman Maatsen, Zirkzee en Gravenberch alleen heeft meegenomen omdat iedereen daarom schreeuwde. Maar ja dan gun je ze geen enkele kans terwijl dit toch echt het moment was. Spelers zoals Depay en Wijnaldum presteren gewoon niet. Dan ga je toch kijken wat je allemaal beschikbaar hebt. Koeman gebruikt alleen maar dezelfde 14-15 spelers. Je hebt er verdomme 26.

26 juni 2024 om 00:40
0

Sorry, maar Wijnaldum snap ik, maar Memphis? Ik zat in het stadion. Als je zag hoe vaak Memphis met een man vol in de rug iets goeds deed. Het spel direct verleggen, de bal verlengen, vasthouden en daarna doorzetten en uiteindelijk ook nog een knappe goal scoren, dan snap ik de kritiek op hem echt niet.

26 juni 2024 om 00:45
0

Tegen Oostenrijk was zijn beste wedstrijd maar dat zegt niet zoveel als die andere zwak waren. In het algemeen is Memphis niet best dit toernooi. Die kerel kan leuk al die dingen doen maar wanneer je iemand in de 16 nodig hebt dan staat die er vaak niet. Ook zijn passing vind ik vrij ondermaats dit toernooi.

26 juni 2024 om 00:49
0

Wijnaldum is echt onmisbaar, heeft in 3 wedstrijden en bij elkaar 90 minuten precies 9 succesvolle passes gegeven. Echt een heerlijke nummer 10 zoals we die in Nederland graag zien. Maar eerlijk het is echt ongelofelijk waar Koeman mee bezig is.

26 juni 2024 om 00:51
0

Ik heb vooral heel veel balverlies en verschrikkelijke vrije trappen, corners en voorzetten gezien. Mss lijkt ie vanaf hoog in het stadion op iemand anders, ik weet alleen niet wie, want het was allemaal brandhout en Memphis is de enige met een Zumbaband om z’n hoofd.

26 juni 2024 om 05:56
0

Helemaal mee eens. Het wordt tijd om eens wat ander te proberen. Dit team heeft behoefte aan een kapstok. Dat roep ik al vanaf het begin. Ik ken Zirkzee niet goed genoeg om te weten of hij die rol kan vervullen maar Brobbey is de perfecte speler daarvoor. Je moet dan maar kiezen welke aanvallers je daar om heen laat spelen. Gezien de vorm zou ik dan voor Gakpo en Malen kiezen. Memphis dan maar op de bank. Die moet dan maar eerste invaller zijn ipv om onbegrijpelijke redenen er elke keer die falende Wijnaldum. Met halve maatregelen ben je begin volgende week weer thuis.

26 juni 2024 om 08:48
0

Ik hoop dat Koeman nu wel de tijd krijgt om een sterke team op te bouwen, en niet zo snel buiten vliegt.
Dat zeiden toen de meeste Nederlanders toen hij trainer van Barca was, dat hij oneerlijk werd behandeld, en dat hij de tijd moest krijgen.
En wat lees je nu, ze willen zelf Koeman buiten.
Koeman is gewoon een hele slechte trainer, en het ergste is dat hij vaak in de media zijn eigen spelers aanvalt, in plaats van naar zijn eigen fouten te kijken.

26 juni 2024 om 08:56
0

Heel goed verhaal waar ik mij volledig in kan vinden.

Daarnaast vind ik ook de keuze voor Van Dijk en De Vrij een hele onlogische. Dit zijn twee dezelfde types afwachtende verdedigers. Dit zie je ook vaak bij het doorstappen naar het middenveld of een counter eruit halen. Dit gebeurt nu namelijk helemaal niet. Van Dijk speelt altijd met een mandekker Konate of Matip naast zich. Hierdoor kan hij voetballen in zijn kracht. Zet een De Ligt of Van Der Ven centraal en ik denk dat het dan als een stuk makkelijker gaat.

26 juni 2024 om 09:15
0

Ik denk dat Koeman zelf de probleem is. Dat KNVB hem uberhaupt terug heeft gehaald na zijn actie in 2020. Heeft toen begin voor het EK bedankt om voor Barca te tekenen waar hij ook niks heeft gepresteerd. Vind hem altijd al matige trainer heeft geen successen denk vanwege zijn verleden als goede voetballer en een goeie zaakwaarnemer dat hij toch aardige clubs heeft geleid. Ik zou hem nu nog de laan uit sturen a la Ivoorkust tijdens de Afrika cup waarna ze alsnog kampioen zijn geworden.

Beetje kritiek op van dijk mag ook wel een keer

25 juni 2024 om 23:33
0

Of niet dan? Schouten wordt bijvoorbeeld geslachtofferd, doordat Van Dijk als een pupil buitenspel opheft.

25 juni 2024 om 23:38
0

Schouten moet bij die 2-1 wel meer doen om die voorzet eruit te halen. Daar was hij zeer slap en hij leek ook bang om geel te pakken ivm een schorsing. Wat van Dijk bij die laatste goal aan het doen was is mij een raadsel. er staan 4 man op een lijn en hij staat er 5 meter achter.

25 juni 2024 om 23:34
0

Zo die speelt ff een ruk EK zeg. Misschien gaat Koeman nu eens mensen opstellen die in vorm zijn en niet uit van de naam…

25 juni 2024 om 23:39
0

Gelukkig hebben we met van de Ven al een goede vervanger klaar staan.

25 juni 2024 om 23:50
0

Haha hoop niet dat dit serieus is... jongen kan rennen als een paard, maar mist echt zekere verdedigend intelligentie. Die haat tegen vdijk is ook wel echt makkelijk. Hele elftal speelde slecht, en een schouten en gakpo laten hun mannetjes vrij oversteken.

25 juni 2024 om 23:52
0

Laten we hopen dat Koeman helemaal niemand meer mag opstellen over een paar weken.

25 juni 2024 om 23:53
0

Het is niet perse haat naar kritiek en wat hij in hemelsnaam aan het doen is bij die derde tegendoelpunt mag zeker uitgelicht worden, helemaal voor iemand met zijn status en als leider van dit elftal

26 juni 2024 om 00:01
0

Sorry die was ook niet best. Ik zie hem in de 86 min nog gewoon een bal weer uitbraken terwijl de 16 volstaat te wachten opneem voorzet. Dan weet je niet wat er van je wordt gevraagd. Nederland heeft 2 finalisten op club niveau die gewoon banken. En niet omdat we beter hebben maar omdat Koeman zijn vriendjes wil laten spelen die hij als eerst heeft geselecteerd. Van de Ven mag nooit eerder invallen dan kaatsen bij een achterstand. Wijnaldum wordt eerder ingebracht dan Gravenberch.

26 juni 2024 om 00:12
0

Van Dijk is een zwakke leider en totaal niet goed bij Oranje, dit komt niet door zijn blessure maar gewoon in het algemeen bij Oranje en Koeman wilt hem altijd opstellen, ik zou hem eruit halen voor VD Ven op linksback en Ake centraal.

Dat het lijkt alsof de urgentie mist komt voor in ieder geval een deel ook omdat het veld veel te groot is. Tactisch klopt er niets van. Dat gaf Schouten ook aan na de wedstrijd. Dat mag Koeman zichzelf toch aanrekenen.

26 juni 2024 om 00:08
0

Klopt, maar op dit niveau mag je er toch wel en beetje van uitgaan dat je het in het veld oplost. Als 6 of 4 zie je toch wat er niet goed staat. Gewoon 10 minuten inzakken en opnieuw afspraken maken. Maar nu bleven de spitsen en 10 blind uitstappen waardoor 6 en 8 verplicht werden om te laat aan te sluiten.

Ik miste de vechtlust van Denzel vandaag ook wel. Dat heeft Geertruida toch echt minder.

Opbouwend hopeloos en verdedigend niet het verschil kunnen maken… tuurlijk slecht meeverdedigd, maar van onze sterkste linie zou je wel wat meer verwachten.

Koeman moet toch ook al na 5 minuten gezien hebben dat onze rechterkant verkeerd stond? Koeman is typisch zo'n coach die zegt dat de spelers harder moeten werken ipv iets om te zetten. dat de 1-2 en 2-3 door verdedigende fouten komen van Schouten en van Dijk is pech voor Koeman maar zijn wissels en omzettingen zijn tot nu toe dramatisch.

De coach is en blijft toch eindverantwoordelijk voor de wanvertoning tegen oostenrijk.

Mee laten verdedigen door je vleugelaanvallers heeft nooit gewerkt. Ze moet een taak uitvoeren waar ze helemaal niet goed in zijn. Wil je dit aanpakken dan moet je wingbacks opstellen of spelers die wel het vermogen hebben. Dan denk ik toch snel aan Maatsen, Frimpong en toch ook vdVen. Dumfries was blijkbaar geblesseerd, maar hoort natuurlijk ook in dit rijtje. Er moet echt wat veranderen en ik ben benieuwd of Koeman eea durft om te zetten. Ik zou bijv Ake op het middenveld gooien. Schouten heeft dit EK echt afgedaan. Wat een ongelooflijke slapjanus. Ik zie nog liever Blind in de basis. Opvallend dat de spelers in vorm bijna allemaal op de bank zitten. Je kan echt niet meer aankomen met Memphis omdat hij in potentie onze beste speler is. Dat is dus niet het geval, want dan laat je het vaker zien. We moeten gewoon vaststellen dat Memphis een hele matige spits is en niet eens een Europese subtopper is. En dan beoordeel ik hem als spits. Op de vleugel of op 10 komt hij veel beter tot zijn recht. Gebruik dan een Zirkzee of desnoods Gakpo als spits, zodat er daadwerkelijk iemand staat. Dit Oranje kan echt veel beter. Ook met deze selectie. Daar ben ik en ik denk velen hier van overtuigd.

26 juni 2024 om 00:12
0

Ik had gehoopt dat hij Reijnders zou vervangen voor Blind.

26 juni 2024 om 00:24
0

Schouten had vandaag zeker niet zijn beste pot, maar wie wel? Was tegen Canada, IJsland, Polen en Frankrijk daarentegen meer dan prima, snap dan ook niet waarom je Schouten ter discussie stelt. Veerman en Reijnders vallen door de mand. En uiteraard Wijnaldum.

26 juni 2024 om 09:45
0

Schouten laat echt grote gaten vallen. Hij staat er om de balans te bewaken, maar gaat vaak veel te ver mee naar voren. Bij balverlies staat de tegenstander in no-time bij de 16 van Oranje. Koeman moet creatief zijn en de boel dichttimmeren plus het middenveld verzwaren. Deze opstelling is niet mijn favoriet, maar er moet even out of the box gedacht worden.

Verbruggen
De Ligt
De Vrij
Van Dijk
Dumfries
Reijnders
Ake
Maatsen
Simons
Frimpong
Gakpo
26 juni 2024 om 10:28
0

Wauw. Dit is denk ik echt een van de meest schandalige opstellingen die ik ooit heb gezien.

Maar daar is vvd toch voor om de verdediging testuren? Wat heeft hij eigenlijk gedaan? Voor een wereldster van liverpool vind ik hem eigenlijk te passief en misschien zelfs wel laks overkomen

26 juni 2024 om 00:27
0

Noem het al tijden een schijnverdediger, maar dan krijg ik toch een hoop commentaar over mij heen. Het is klaar met de oude garde. Koeman moet echt stoppen en voor Van Dijk, in iets mindere mate De Vrij, Wijnaldum en Memphis hebben we betere alternatieven. Overigens komen we niet om in luxe van naast Veerman die enkel leuk is voor de ED, vind ik dat net zo goed gelden voor Brobbey en spelers zoals Wieffer.

26 juni 2024 om 06:01
0

Het is wel heel makkelijk om te roepen dat als Veerman een off day heeft dat alle spelers uit de eredivisie niet goed genoeg zijn. Schouten speelt een prima EK (op zijn verdedigende moment bij de goal gisteren na dan) en Geertruida speelt ook na behoren. Brobbey kun je ook zo opstellen.

26 juni 2024 om 00:42
0

Vond Van Dijk de kopduels goed aangaan en vrijwel allemaal winnen. Dat hij en De Vrij het niet lukte had met de tactiek, het middenveld en de aanvallers die niet meeliepen te maken.

26 juni 2024 om 07:57
0

geertruida liet in de eerste 10 minuten 7 voorzetten van zijn kant komen en geen eenkeer probeerde hij ook maar de voorzet eruit te halen. hele week zit je hier te verkondigen dat hij ijzersterk is verdedigend misschien bij feyenoord maar op internationaal niveau is het gewoon middelmaat

26 juni 2024 om 08:37
0

En dat concludeer je op basis van 1 wedstrijd? Heeft in de CL toch wel bewezen het niveau aan te kunnen. Geertruida was gisteren inderdaad waardeloos, laat dat duidelijk zijn.

Ik snap de wissels allemaal niet, zowel van de Ven, Wijnaldum als Malen niet voor Frinpobg wisselen, snap ik niets van. Naast Veerman had je tegelijkertijd ook Memphis moeten wisselen. Snap niet dat hij hier nog verdedigd wordt, zoveel balverlies, slechte corners en vrije trappen. Onze centrale verdedigers ook dramatisch, Reijnders brengt niets. Volgende wedstrijd het roer compleet om. Verbruggen, Dumfries, de Ligt, van de Ven, Maatsen, Schouten, Gravenberch, Xavi, Gakpo, Zirkzee, Malen.

26 juni 2024 om 00:20
0

Eens met dat spelers zwak spelen maar bijna iedereen wisselen schiet voor mijn gevoel ook niet op. Dan spelen die zwak omdat ze in een los zand team terecht komen. Ik begin me wel af te vragen of we 532 in plaats van 433 moeten spelen.

26 juni 2024 om 00:30
0

Vooraf dachten we dat de verdediging ons paradepaardje was, maar het is zo lek als een zeef. Wat dat betreft klinkt 532 logisch, maar we zijn aanvallend al zo onmachtig en dan moet je eigenlijk met 2 snelle spitsen gaan spelen, maar hij gaat Memphis nooit passeren. Hoe zou je het dan neerzetten? Maatsen en Dumfries als wingbacks, de Ligt, de Vrij en Aké achterin. Daarvoor Schouten, Gravenberch en Xavi en Gakpo en Malen in de spits?

26 juni 2024 om 16:00
0

Ja precies. Ik weet het ook niet hoor, maar zoals jij al zegt: als die verdediging toch minder goed is dan we dachten kunnen we met 5 achterop misschien iets meer zekerheid inbouwen. Ik zou zelf alleen Reijnders in plaats van Gravenberch neerzetten. Al vond ik Reijnders ook niet top. Verder eigenlijk precies zoals jij het neerzet. Je moet voorin dan wel wat snelheid hebben namelijk - en dan kan Memphis zo maar afvallen (wat inderdaad niet gaat gebeuren).

Enige hoofdschuldige in dit debacle is het tactisch falen van Koeman. Dat ze niet meeliepen of zaten te verdedigen als een kip zonder kop komt omdat Rangnick je hele tactiej compleet bloot heeft gelegd en jezelf geen tegenplan gereed hebt staan.

25 juni 2024 om 23:58
0

Ja je merkte echt dat ze geen antwoord hadden op dat felle druk zetten. Je zou toch denken dan train je op directe ballen geven, maar dan zie je een o zo trage Veerman stuntelen en in paniek raken... daarna ook Rijnders die met druk erop veel verkeerde passes gaf en de connectie met buitenspelers was helemaal zoek. Gakpo die ipv in de bal komt, diep gaat. Memphis als target man gebruiken... sloeg nergens op. Echt verdienste van Rangnick, hele slimme coach. Ook hoe die het veld lang maakte en dan de middenvelders erover heen kon laten rennen. Ben benieuwd eigenlijk hoe Oostenrijk het zal doen in volgende ronde

Maar veruit de aller aller slechtste was toch Geertruida, die was al verantwoordelijk voor een aantal aanvallen van Oostenrijk, viel regelmatig om, wist niet waar hij moest lopen, struikelde over de bal en had in tegenstelling tot de tegenstander steeds 10 sec nodig om een beetje op gang te komen. zijn waarde zal wel
Met 30 miljoen gedaald zijn.

25 juni 2024 om 23:52
0

Vond Geertruida de eerste helft ook waardeloos m, maar herpakte zich de 2e helft imo redelijk

26 juni 2024 om 05:06
0

Als je het artikel niet hebt gelezen dan ga je inderdaad denken dat Geertruida verantwoordelijk was voor al die aanvallen. Of je moet het spelletje gewoon niet snappen of niet willen zien dat tot 3x toe de speler van Malen kon voorzetten.

26 juni 2024 om 09:04
0

Afspraak was om Amlen diep te houden zodat hij niet als rechtsback kwam te staan. Wie snapt het hier nu niet.

26 juni 2024 om 05:39
0

Geertruida was de enige die de taak die die kreeg goed uitvoerde. Zeker de tweede helft. Malen liet Geertruida er slecht uitzien door niet mee te verdedigen. Niet de eerste keer (Italie, Nations League 2023) . Ik snap niet dat Koeman zn beste rechterkant (Geertruida, Frimpong) nog niet opgesteld heeft. Juist gisteren had je dat hard nodig.

26 juni 2024 om 09:06
0

Ook niet goed geluisterd naar Koeman, en het kan niet zo zijn dat struikelen over de bal, niet op gang komen, onzeker ogen een taak was, anders heeft hij het goed gedaan. Hij was zeker niet de enige maar viel verschrikkelijk hard door de mand.

Ik zou na vandaag toch serieus overwegen om De Ligt een kans te geven.
Juist waar hij vaak kritiek over krijgt met het te snel/ver doordekken waardoor hij soms makkelijker uitgekapt kan worden, is juist wat ik vandaag totaal miste.
Als er vanuit de verdediging doorgestapt werd (vooral Van Dijk) was het te laat en met twijfel waardoor hij totaal uit positie kwam zonder de speler ook maar enige druk op te leggen.
Met een makkelijke combinatie was hij zo weggespeelt.
Oké De Ligt kan weggekapt worden als hij weer fel instapt/doordekt.. maar is er in ieder geval druk op die speler met de bal en met grotere kans dat de combinatie fout gaat.
Ook in zijn ajax tijd werd hij geprezen om zijn leiderschap op al zo een jonge leeftijd.. of dat nog zo is en/of in deze ploeg zal doen is nog maar de vraag.. maar in de huidige opstelling weten we dat niemand dat nu in het veld doet.
In mijn optiek proberen waard.

26 juni 2024 om 00:03
0

@Mr Astro

De Ligt of Van Dijk of De Vrij. Gaat niets uitmaken als je zo voetbalt als vandaag.

Bij De ligt heb je alleen meer kans op eigen doelpunten, strafschoppen tegen en domme fouten.

Lijkt me niet verstandig om voor De Ligt te kiezen.

26 juni 2024 om 00:22
0

De Ligt is gewoon onze beste verdediger in een 433. Nu heb je 2 spelers naast elkaar die niet kunnen opbouwen en die niet kort dekken. Met dit argument moeten we voor altijd blijven spelen met Depay en Wijnaldum omdat die in het verleden een paar wedstrijden hebben gepresteerd.

26 juni 2024 om 05:41
0

De Ligt is een garantie voor uitschakeling. Bulgarije 2017, Tottenham 2019, Tsjechie 2021. Het laatste wat je moet doen is De Ligt opstellen.

26 juni 2024 om 06:32
0

De Ligt is de man in vorm met een topprestatie tegen Real ( Vinicius) daar waar Upamecano en Kim faalden. Nee lekker met die twee suffies centraal blijven spelen… zogenaamd betrouwbaar.. dit team wordt kapot gemaakt door een paar heilig verklaarden alles toegestaan door Koeman. Depay met zijn haarband. Van Dijk met zijn privefotograaf. Xavi met zijn geef mij maar alle ballen want ik ben zo geweldig houding Wijnaldum de onmisbare ster uit de zandbak . Maar werken of beuken of lef hebben of alles geven? Ho maar. Koeman maakt de Ligt voor het toernooi al kapot en nu Veerman en Malen. Kijken of hij dat nu ook durft met zijn lievelingetjes.

26 juni 2024 om 13:31
0

Depay met mij is wel een stuk mooier om te zien. Echter, zijn spel is wel nog steeds te slecht voor dit niveau. Zonde!

Wijnaldum deed ie mee dan??

Kan toch niet meer, WTF koeman, heeft ie bewijsmateriaal tegen je??
waarom nou vanavond niet eens iets proberen, we waren toch al geplaatst voor de knockoutfase,
ik zou brobbey of zirkzee frimpong eens samen laten proberen

26 juni 2024 om 00:24
0

Dit was de perfecte wedstrijd om iets anders te proberen. Nu zie ik het helaas niet meer gebeuren.

Smoesjes Koeman…. Volgens jou in je analyse na afloop dekten de spelers teveel de man en niet de ruimte.. hadden ze maar de man gedekt dan was doelpunt 2 en 3 niet gebeurt! Je hebt ze gewoon niet goed voorbereid ik hoorde je zeggen: heb verteld ze komen met hoge backs dus de passlijnen moeten afgesneden worden was de opdracht.. jij ging er dus al vanuit dat zij de bal hadden en je bent niet gaan denken we zetten snel druk zodat we de bal hebben en van daaruit omdat die backs te hoog staan in vrijheid snel kunnen afstraffen! Er kwam geen tot de tanden gewapend Nederlands elftal op het veld maar een team bang voor die oostenrijkers en daar verlies je de wedstrijd. Ook dat centrale duo achterin met 0 drang naar voren en alleen maar tikkie breed god god wissel gewoon de Vrij voor de light en je krijgt een naar voren denkende achterhoede speler.. deze nederlaag en hoe jij het beleefde en je wissels .. Koeman serieus jouw nederlaag!

Koeman pak jij ook eens verantwoordelijkheid. Stap gewoon op.
Ga genieten van je vrijheid.

Je hebt alle schaapjes al op het droge.
Bij Barcelona hebben ze je gekrenkt en laten zien dat jou naam niets meer betekent.
En dan nu bij het Nederlands elftal met deze wanvertoning staat niemand meer te springen om jou in dienst te nemen.

Lekker bondscoach van Surinme of Aruba als je echt nog door wilt gaan. Kan je Wijnaldum ook in je staff opnemen.


Dit is letterlijk een herplaatsing van een eerder bericht van mij onder een eerdere post.

De hele staff heeft gefaald in deze wedstrijd met voorop de bondscoach zelf. Onderin een lijstje van dingen die ik persoonlijk fout heb zien gaan en wat ik niet snap.

- Simons op de bank zetten voor Veerman kan ik echt niet begrijpen. Hierdoor is je middenveld op Reijnders na zo statisch als maar kan en was er veels te weinig beweging.

- Geertruida boven Frimpong kiezen voor de rechtsback positie (Dumfries had liesklachten). Geertruida speelde echt gigantisch slecht en dat hij zelfs niet later in de wedstrijd is gewisseld verbaasd mij enorm.

- Depay die weer werd opgesteld en niet later in de wedstrijd is gewisseld. Buiten zijn goal om heeft hij in 270 minuten op dit EK nog bar weinig goed gedaan.

- Simons die later in de wedstrijd ineens rechtsbuiten kwam te spelen omdat Koemans diamantje Wijnaldum er weer in moest zetten die wederom gigantisch slecht was. Simons heeft nooit gerendeerd bij NL op rechtsbuiten dus waarom nu ineens wel?

- Het inbrengen van vd Ven boven Maatsen die voetballend en aanvallend veel meer brengt en beter is aan de bal.

- Het middenveld was gigantisch statisch waardoor je niet onder de druk van Oostenrijk uit kon komen

- De buitenspelers stonden echt de hele wedstrijd veel te hoog waardoor zowel middenveld als verdediging de bal nergens kwijt konden aan de zijkanten.

Laat mij alsjeblieft weten of er meer mensen zijn die dit ook vinden/hebben gezien. Kan me niet voorstellen dat als meer mensen dit zien clown Koeman dit niet ziet. Anders mag hij wat mij betreft de deur uit na dit EK want dat is toch al voorbij volgende ronde, zeker als je zo speelt.

26 juni 2024 om 00:21
0

Ik heb Koeman nog op weinig logische wissels kunnen betrappen. Enke
Weghorst als stormram inbrengen en Veerman uit zijn lijden verlossen, zijn verklaarbare wissels. Daarbuiten in alle 4 de wedstrijden onnavolgbaar.

26 juni 2024 om 00:33
0

Door de blessure van Malen ging Depay op 10 en Simons naar 7.
Onze buitenspelers zijn geen buitenspelers. Malen heeft geen actie en Gakpo moet veel meer in het aanval spel worden betrokken dus zou ik hem op 10 zetten en Depay naar links die wil toch iedere bal hebben.

26 juni 2024 om 06:05
0

Malen geen actie. Ik zag hem toch een aantal keren zijn tegenstander uitspelen gisteren. Hij heeft juist een hele mooie ouderwetse actie buitenom.

Gewoon overstappen naar een 5-3-2 systeem voor defensieve zekerheid met voldoende positiewisselingen voorin en snelheid op de vleugels. Basisteam: Verbruggen, Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Ake, VD Ven, Schouten, Reijnders, Simons, Gakpo/Depay en Malen.

26 juni 2024 om 00:40
0

Aké als linker wingback en Vd Ven op het middenveld en het falende centrale duo laten staan evenals een Reijnders die niets brengt?

26 juni 2024 om 00:44
0

In dit geval is VD Ven de wingback en Ake linker centrale verdediger. Het duo Van Dijk en Ake kan dan gewoon blijven staan centraal in de as, omdat ze voldoende worden ondersteund door de wingbacks. Tenslotte kan Geertruida het middenveld inschuiven bij balbezit, zodat hopelijk de opbouw wat vlotter verloopt.

26 juni 2024 om 00:48
0

Opstelling gecorrigeerd*

Het veld is gewoon veel te groot vandaag... Wat mij betreft moet de laatste linie sneller opschuiven en ook iets verder naar voren blijven staan. We hebben niet het middenveld om de grote afstanden te belopen. Als je met een groter middenveld wil spelen heb je iemand als Gravenberch nodig die kan lopen.

Lekker duidelijk dat de vleugelspelers tot op zekere hoogte verantwoordelijk zijn voor de opkomende backs van de tegenstander. Waarschijnelijk dachten onze vleugelspelers daar anders over dan Koeman.

Lang verhaal kort. Oostenrijk heeft Rangnick als coach en krijgt alles wat Koeman zegt wel voor elkaar + een hele duidelijke speelwijze. Nederland heeft Koeman als coach en krijgt dit niet voor elkaar. Dit zegt dus ook heel veel over Koeman.

Het komt er allemaal op neer dat Koeman tactisch tekort schiet. Hij kent maar een systeem en kan zich niet aanpassen gedurende een wedstrijd

Koeman, jij bent de hoofdschuldige, de kip zonder kop.

Oranje heeft gewoon te weinig kwaliteit, vooral op het middenveld. We missen natuurlijk een hoop spelers, dan was het misschien wat anders geweest. Het is te hopen dat ze hiervan geleerd hebben, maar ben er bang voor

26 juni 2024 om 15:15
0

Je moet kijken wat je wel hebt probeer Timber op 6 hij is comfortabel aan de bal genoeg internationale ervaring en kwam bij Ajax ook vaak zat mee op. Zelfde als met Frimpong je neemt een super snelle wingback mee in je selectie waarom laat je hem niet invallen überhaupt niet begint met hem als je weet van de snelheid van de tegenstander. Ook had ik Brobbey er in gezet ipv Malen en had met Gapko en Brobbey en Depay gaan spelen daar Depay toch wel zwerft had frimpong mooi kunnen opkomen op de rechterflank al hoewel mijn voor keur uitgaat naar Xavi omdat we meer aan de jeugd hebben dat die ervaring op doet dan een speler die alleen zijn record wilt verbeteren.

De enige hoofdschuldige ben je zelf Koeman. Ze hadden hem voor dit ek er al uit moeten mieteren. Nu zit je met de gebakken peren met een coach die net zo'n tactisch onbenul is als Southgate dat voor Engeland is.

@Wiezie.Oostenrijk is gewoon een goed voetbalelftal op dit moment. Onderschat dat niet. Veel meer collectief dan ons Nederland. Wij denken dat we goed zijn. Maar dat is absoluut niet zo. We zijn een matig team met matige spelers.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren