Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Italiaanse topclub haakt af voor Vangelis Pavlidis na horen vraagprijs AZ’

Laatste update:

Vangelis Pavlidis gaat AZ zo goed als zeker niet verruilen voor AS Roma. Calciomercato schrijft dat de Romeinen de vraagprijs van AZ van naar verluidt twintig miljoen euro te gortig vinden. Benfica lijkt wel nog altijd uitstekende papieren te hebben om de Griek binnen te hengelen.

Pavlidis bleef begin vorig seizoen als één van de weinige sterspelers wél achter in Alkmaar. De centrumspits ontpopte zich nog nadrukkelijker als sterkhouder in het team van eerst Pascal Jansen en later Maarten Martens. Met zijn 29 treffers eindigde hij samen met PSV-spits Luuk de Jong bovenaan het topscorersklassement en bezorgde hij AZ de vierde plaats in de Eredivisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 25-jarige Pavlidis wekte met zijn doelpuntenproductie interesse van de Europese subtop. Roma is na het vertrek van huurspeler Romelu Lukaku op zoek naar een nieuwe spits en kwam uit bij Pavlidis. De Romeinen hebben mede door de Financial Fair Play-regels en het andermaal mislopen van de Champions League geen al te volle portemonnee, en zijn definitief afgehaakt bij het horen van het prijskaartje van AZ.

Calciomercato weet dat Roma zijn pijlen nu heeft gericht op Arnaud Kalimuendo, die afgelopen seizoen namens Stade Rennes tien Ligue 1-treffers maakte. Het afhaken van Roma betekent dat Benfica een nog grotere kans maakt op Pavlidis dan het al deed. CNN Portugal meldde op 1 juni al dat Benfica interesse heeft en dat is nog altijd het geval.

Ook Bologna zou Pavlidis graag verwelkomen, maar de revelatie van het afgelopen Serie A-seizoen lijkt achter het net te vissen. Pavlidis zou zijn zinnen definitief hebben gezet op Benfica, dat volgens Calciomercato een eerste bod van vijftien miljoen euro afgeslagen zag worden. Toch lijkt een transfer aanstaande. Het Griekse SDNA meldde eerder dat AZ naast een transfersom hoopt op een doorverkooppercentage.

Benfica-trainer Roger Schmidt, die sinds de zomer van 2022 in Lissabon werkt, kent Pavlidis nog uit zijn Eredivisie-tijd. Als trainer van PSV stond Schmidt meermaals tegenover de Griek. Met David Neres, Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü staan er al de nodige ex-Eredivisionisten onder contract in het Estádio da Luz.

Voor AZ heeft de investering in Pavlidis perfect uitgepakt. De Alkmaarders telden in juli 2021 zo’n 2,5 miljoen euro neer om de 36-voudig international over te nemen van Willem II. Sinds zijn komst naar Noord-Holland was hij in 137 duels goed voor 80 goals en 27 assists. Na drie uitstekende seizoenen lijkt de rechtspoot AZ te verlaten als topscorer van de Eredivisie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind deze gozer veel beter dan Brobbey. Twintig miljoen lijkt me heel redelijk gezien zijn leeftijd. Weet niet hoelang hij nog onder contract staat.

5 juni 2024 om 19:19

Hij is met zijn 25 jaar wel een stuk volwassener in zijn spel ja. Denk dat Brobbey op die leeftijd wel verder is.

5 juni 2024 om 20:12

Pavlidis beheerst zo een beetje alles wat Brobbey niet kan, dus denk niet dat Brobbey op dezelfde leeftijd verder is. Pavlidis is echt heel erg technisch en kan ook nog eens best ver terug inzakken om het spel te verdelen.

5 juni 2024 om 19:21

Nog 1 jaar en dat is precies de reden dat AZ eventueel akkoord zal gaan met minder dan 20 (maar dan wel een flink doorverkooppercentage).

5 juni 2024 om 19:50

Nog maar 1 jaar contract maar aan de andere kant is dit een speler die aan het eind van een transferperiode opeens heel gewild kan zijn. Als een club ren slechte seizoensstart heeft willen ze altijd graag pronken met een aankoop met goede statistieken. En die heeft ie.

6 juni 2024 om 12:13

AZAlertss meldde dat de vraagprijs waar Rome op afhaakte 30 miljoen zou zijn en dus niet de hier genoemde 20 miljoen. Ik geloof dat het 30 miljoen of 25 met doorverkoop zou moeten worden als het aan AZ ligt. Dat zal dan dus wel 25 miljoen of 20 met doorverkoop worden na onderhandelingen.

5 juni 2024 om 21:11

Wat heeft Brobbey hier nu weer mee te maken ? Als je dan toch wilt vergelijken, vergelijk hem dan met een spits die ook waarschijnlijk op de markt komt deze zomer, zoals Gimenez waar ze 40 tot 50 Miljoen voor denken te kunnen vangen

Ik vind 20 miljoen echt niet veel voor een spits van zijn kaliber. Samen met Luuk de Jong veruit de beste spits afgelopen seizoen.

5 juni 2024 om 19:22

1 jaar contract en AZ is weer met een trede lager dan Nederlandse top. Wel eens dat het een koopje is overigens.

5 juni 2024 om 19:27

Ik vind AS Roma en Benfica veel te laag gegrepen voor Pavlidis. Ik zie hem liever in de top 3 van Italie en ik vind hem bovenal ook een typische Barca spits. Hij kan prima back up van Lewandowski zijn en dan zich in de basis spelen. Pavlidis is echt een pareltje gewoon.

5 juni 2024 om 20:27

AS Roma en Benfica veel te laag? Zijn beide toch wel grote clubs hoor. Vooral als je van een kleine club als AZ komt

5 juni 2024 om 20:30

Veel te laag? Overdrijven is ook een kunst. Van AZ naar Benfica is een flinke stap omhoog, laat het hem daar eerst maar eens zien voordat je hem naar de absolute top praat.

5 juni 2024 om 21:03

@Silverfront
Benfica is precies hetzelfde status als PSV of Ajax. Als je heel eerlijk bent dan weet jij ook dat hij te goed is voor Ajax en PSV. Dat is hoe ik mijn vergelijking maak. Dan vergelijk ik hem ook tegelijkertijd met Milik, Giroud, Immobile of bij Barcalona, die geen reserve voor Lewandowski heeft. Als je Pavlidis goed hebt bekeken dan kan hij ooit van buitencatogerie worden. Benfica leuke clubje CL en alles maar ik vind dat hij op hoger niveau ook het verschil kan maken. Mensen vergeten echt hoeveel voetbal IQ Pavlidis wel niet heeft.

5 juni 2024 om 21:08

Ik begrijp wel wat je bedoelt. Leuk voor Europese wedstrijden, maar op een paar potjes na stelt die Portugese competitie natuurlijk ook weinig voor. Vindt het eigenlijk zonde van zo'n topspits om daar te spelen; ik zou graag zien hoe hij het bv in Duitsland of eventueel Italie zou doen.

az moet hem zeker niet voor minder laten gaan, tegenwoordig zijn alle spelers duur en bovendien is hij nog aardig jong en productief. de club kan het geld goed gebruiken daarna

5 juni 2024 om 20:15

Ben ik met je eens, maar als hij nu niet verkocht wordt een niet wil verlengen heb je een probleem als club

6 juni 2024 om 12:16

Valt op zich ook nog wel mee hoor. AZ heeft nog een hele berg geld liggen van eerdere verkopen, dus financieel komen ze niet in de problemen. Enige jammere is dat een jaar extra Pavlidis nooit 20 miljoen op zal leveren, tenzij hij AZ hoogstpersoonlijk naar de CL schiet, wat ik niet zomaar zie gebeuren. Ideaal is het niet, maar een probleem is het ook niet.

denk dat stuttgart hem uiteindelijk gaat halen, die zijn al langer in hem geinteresseerd en wachten nu af tot guirassy verkocht wordt.
daarnaast heeft pavlidis een verleden in duitsland en lijkt mij sowieso een mooie stap voor hem. CL met stuttgart en in de bundesliga spelen.

5 juni 2024 om 19:45

Al kan Stuttgart ook zo maar weer eens een bagger seizoen hebben.
Beetje zoals Union Berlin dit jaar, dat is/was ook geen stabiele subtopper.
Bij Benfica speel je jaarlijks C.L. en voor het kampioenschap, dat lijkt me dan aantrekkelijker voor Pavlidis.

5 juni 2024 om 20:10

Om nog maar te zwijgen over het verschil tussen wonen in Duitsland of Portugal

5 juni 2024 om 20:16

Dat zegt veel over wonen in Portugal, want in Zuid-Duitsland is het ook heerlijk toeven😃

5 juni 2024 om 21:10

En de Bundesliga is natuurlijk vele malen interessanter dan de Portugese competitie.

6 juni 2024 om 12:18

Daarom hoop ik zelf ook dat hij naar de Bundesliga gaat. Kan ik nog wekelijks kijken hoe hij het doet zonder halverwege in slaap te hoeven vallen. Al helemaal nu mijn favoriete club Koln is gedegradeerd zou het helemaal niet erg zijn een nieuwe club om te supporten te hebben op het hoogste niveau daar. De Portugese competitie zal ik sowieso niet kijken, dat is me gewoon echt veel te saai door de enorme krachtsverschillen.

Voor 25 miljoen moet Az hem toch wel kunnen verkopen? Vind hem echt een goede afmaker. Ik zie hem wel goed presenteren bij de subtop van Europa. Daar 2 jaar goed doen, dan kan je altijd nog de stap maken naar de top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren