Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southgate geeft tekst en uitleg bij passeren van Henderson en Rashford

Laatste update:

Gareth Southgate vond het moeilijk om Jordan Henderson niet op te nemen in zijn voorselectie voor het EK in Duitsland. Dat zegt de bondscoach dinsdagmiddag tijdens een officiële persconferentie van Engeland. Southgate noemt Hendersons recente blessure als belangrijke reden om de ervaren middenvelder van Ajax niet op te nemen in zijn 33-koppige voorselectie.

Henderson was jarenlang een belangrijke kracht onder Southgate in het Engelse elftal. De middenvelder kwam namens Engeland in actie op het EK 2012, WK 2014, EK 2016, WK 2018, EK 2020 en WK 2022. Komende zomer komt daar geen zevende eindtoernooi bij.

Het passeren van Henderson was een lastige keuze, zo zegt Southgate dinsdag tijdens een persmoment. “Het was moeilijk voor mij om Henderson buiten de selectie te laten, hij is altijd een grote steun geweest.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“De doorslaggevende factor was de blessure die hij tijdens het laatste trainingskamp opliep. Hij miste vijf weken en was niet in staat om de vereiste intensiteit te bereiken”, aldus Southgate over de 81-voudig international.

Southgate had minder moeite met het passeren van Manchester United-ster Marcus Rashford. “Ik heb gewoon het gevoel dat andere spelers op zijn positie betere seizoenen hebben gedraaid. Dat is alles.”

Rashford heeft via Instagram gereageerd op het nieuws dat hij niet naar het EK zal gaan. “Ik wens Gareth en de jongens veel succes op het aanstaande toernooi.” Henderson heeft nog niet van zich laten horen.

Engeland komt komende zomer uit in Groep C, waarin Denemarken, Servië en Slovenië de tegenstanders zijn. Als nummer vier van de FIFA-wereldranglijst zijn de Engelsen de absolute favoriet in deze poule.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft dat dan nog een uitleg nodig? Een Rasfhord bijvoorbeeld, dat is toch duidelijk na dit seizoen. Zeker als je de alternatieven bekijkt.

21 mei 2024 om 16:10

Dat is dus ook de uitleg en daarbij nog een sportieve reactie van Rashford

21 mei 2024 om 16:11

Nou ja, Grealish had het ook zeker niet verdient. Die krijgt minder kritiek omdat City het zo goed doet maar die heeft helemaal niks gedaan dit seizoen en buiten een paar doelpunten vorig seizoen, is het eigenlijk al niet veel sinds z’n komst. 11 PL doelpunten in 3 seizoenen voor een speler van 117m. Daarnaast ook nog nooit echt gepresteerd bij Engeland. Rashford heeft er al bijna net zoveel in dit matige seizoen. Snap overigens wel dat anderen het meer verdienen maar zie ook een aantal spelers in deze selectie waar ik m’n twijfels bij heb.. ik zou liever Rashford inbrengen dan Grealish maar goed.

21 mei 2024 om 16:32

Grealish heb je wel wat aan verdedigend. Zeker als je het dicht wil gooien. Ook zijn werkethos is wat je soms nodig kan hebben. Denk dat die daarom geselecteerd is ondanks dat hij natuurlijk niet een basisspeler meer is. Aan Rashford heb je daar toch veel minder aan omdat die wel vaker met zijn koppie naar beneden gaat. En ook dit seizoen is die geen schim van wat hij vorig jaar was.

21 mei 2024 om 17:23

Jeetje, dat zijn bijna Antony achtige cijfers na meer wedstrijden en meer gekost te hebben. Vind de kritiek op hem dan wel opvallend mals inderdaad

21 mei 2024 om 23:16

Ja maar Grealish is dan wel weer heel belangrijk voor het balans in Guardiola zijn elftal en is heel erg balvast. Dat wordt nog weleens onderschat, hij speelt niet voor niks bijna altijd in de basis.

Grealish boven Rashford kiezen is wel een drama beslissing. Beiden gaan geen wedstrijden starten na hun slechte seizoenen maar ik zou veel liever Rashford hebben als je een achterstand moet goedmaken dan professionele terugspeelpasser Grealish

21 mei 2024 om 16:32

Ik heb liever een professionele speler, al is het een professionele terugspeelpasser, dan de Rashford van afgelopen seizoen.

21 mei 2024 om 16:56

Ik vind in alle opzichte de keuze van Graelisch beter

21 mei 2024 om 17:07

Waarom dan precies? Beiden gaan niet in de basis staan als je ziet wat de andere opties zijn. Grealish scoort maar heel zelden dus geen speler die je inbrengt bij een achterstand. Rashford kan daarnaast zowel links als rechts spelen en heeft op het vorige WK prima gepresteerd, ook als invaller op rechts. In het Engelse elftal heeft Grealish 2x gescoord in 35 wedstrijden

21 mei 2024 om 17:12

Juist omdat ze beide geen basis staan zou ik puur op mentaliteit op dit moment Graelish al de voorkeur geven. Daarnaast geef ik persoonlijk de voorkeur aan Graelish qua manier van spelen tov Rashford. Puur naar doelpunten kijken heeft wat voor mij hier niet zoveel mee te maken aangezien er genoeg bij Engeland zijn die wel makkelijk scoren.En leuk dat hij prima geprestee4d heeft op het vorige wk. Maar prestaties van 1,5/2 jaar geleden maken mij niks uit hierin.

21 mei 2024 om 17:47

@manutd36, omdat hij bij City speelt. Een veel betere ploeg. Het gaat niet alleen om goals. Ik ben ook niet per sé fan van Grealish, maar city speelt beter als hij vanaf links komt dan met Doku. Doku is sneller en zoekt meer de achterlijn op, maar Grealish is vaker in staat om meerdere tegenstanders bezig te houden waardoor elders ruimte wordt gecreëerd.

Denk je dat Pep hem op zou stellen als hij niet goed genoeg was?

En bovendien; Rashford heeft een draak van een seizoen gespeeld. Daar kan je niet omheen.

21 mei 2024 om 18:08

DeEchteAjacied,

Cijfers zijn idd niet alles maar 11 goals in 3 seizoenen is wel erg bizar.

Rashford is aanvallend beter als invaller en wilt zijn acties maken. Grealish is meer van het meeverdedigen en de bal in de ploeg houden. Beide zijn niet in grootse vorm. Southgate is een verdedigende coach. Niet heel verrassend dat hij dan voor grealish kiest.

21 mei 2024 om 19:29

@DeEchteAjacied, Pep stelt hem nog nauwelijks op. Dit seizoen vaak op de bank, soms zelfs helemaal niet bij de selectie. Hij heeft 1001 minuten gespeeld in de Premier League. Rashford heeft een slecht seizoen gehad, Grealish nog slechter.

21 mei 2024 om 23:23

Is echt niet bizar, hij staat er namelijk helemaal niet in voor zijn goals. Hij staat erin om ruimtes te creëren, balbezit te houden, bal snel te veroveren waardoor de rest van de aanvallers wat meer vrij spel krijgen en kunnen zwerven.

In Nederland zijn we zulke spelers niet gewend, vandaar dat zo een van Brederode hier word afgemaakt.

21 mei 2024 om 17:47

ManUtd: qua mentaliteit alleen al zou ik altijd voor Grealish kiezen op dit moment. Aan een Rashford uit vorm heb je niets want veel arbeid levert die sowieso niet. Grealish doet dat laatste tenminste wel nog.

21 mei 2024 om 19:19

Dat klopt Henry, voor hele wedstrijden levert Rashford te weinig arbeid. Maar je speelt een toernooi en ze krijgen waarschijnlijk elke keer maar 10-15 minuutjes en dan zou ik toch liever Rashford hebben omdat ie voor korte invalbeurten wel de energie heeft.

21 mei 2024 om 21:36

Naar een eindtoernooi neem je toch de beste spelers mee?

Duitsland speelde met Klose en Podolski, respectievelijk op de bank bij Lazio en degradatie met Keulen.

Ik ben nooit fan van Southgate geweest, dit bevestigd het wel weer.
Want met zo'n selectie moet je echt voor de winst gaan!

we hebben het hier over reserves he, zowel henderson als rashford zijn geen basismateriaal voor het engelse team. Rashford misschien als hij in bloedvorm is... maar dat is hij al een hele tijd niet.

daarnaast lees ik veelal positieve berichten vanuit de engelse supporters, en dat was voorheen anders. Altijd veel kritiek op southgate (en ook terecht vind ik) zijn keuzes.

Ik schat Engeland hoog in deze zomer. Voorhoede om van te likkebaarden...vraag is of ze ook verdedigend tegen de toplanden op kunnen. Waar Koeman dus een Wijnaldum wel meeneemt, kan Engeland deze twee benoemde spelers gewoon thuis laten...
Mijn winnaar in de poules dit EK

Die Rashford moet zich toch ook genaaid voelen.
Is door Ten Hag overgehaald om toch te blijven en vervolgend bankt die hem.
Rashford moet slim nadenken en gewoon naar Arsenal komen. Oke hij draait een minder seizoen maar dat doen onze Martinelli dit seizoen ook maar dat betekent niet dat Rashford niet kan voetballen.
Ik denk dat Arteta hem zeker aan de praat krijgt en het zou doodzonde zijn als Rashford helemaal weg valt en ergens in de middenmoot van de Premier League terecht komt. Daar heeft hij simpelweg veel te veel talent voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren