Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Erik ten Hag adviseert clubleiding van Manchester United om Benni McCarthy nieuw contract aan te bieden’

Laatste update:

Erik ten Hag heeft bij de clubleiding van Manchester United aangedrongen op een langer verblijf van Benni McCarthy, zo meldt The Times. De spitsentrainer beschikt over een aflopend contract en dreigt te vertrekken, maar daar weigert Ten Hag zich bij neer te leggen.

McCarthy kwam net als Ten Hag in 2022 bij United terecht en ontfermt zich sindsdien over de aanvallers van de Engelse topclub. De Zuid-Afrikaan is zeer geliefd onder het personeel en spelers, onder wie Marcus Rashford.

Rashford kende een ware opleving in zijn eerste jaar onder Ten Hag en kwam in 56 wedstrijden tot 30 goals en 10 assists. Afgelopen jaargang waren er vooral veel frustraties en bleef de teller steken op 8 goals en 5 assists in 43 wedstrijden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

McCarthy werkte afgelopen seizoen vooral nauw samen met de van Atalanta overgekomen Rasmus Hojlund. De Deense spits had duidelijk moeite om zich aan te passen en kreeg onder de vleugels van de 46-jarige oud-spits de mogelijkheid zichzelf te ontpoppen.

McCarthy was in zijn tijd als speler onder meer actief bij Ajax, FC Porto, Blackburn Rovers en West Ham United, alvorens hij als coach aan de slag ging. Na dienstverbanden in Zuid-Afrika bij Cape Town City en AmaZulu haalde Ten Hag hem in 2022 naar United.

Ambities


Als het aan McCarthy zelf ligt gaat hij snel weer aan de slag als hoofdtrainer. Op de vraag van het Zuid-Afrikaanse radiostation 947 of hij geïnteresseerd zou zijn in een baan bij zijn jeugdliefde Kaizer Chiefs, antwoordde McCarthy: "Absoluut, ik wil weer een team trainen. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan."

"Ik heb veel geleerd in de twee jaar dat ik bij Manchester United heb gewerkt met Erik ten Hag. Hij is een van de slimste managers die ik ooit heb gezien. Maar er zijn maar weinig trainers die 'nee' zeggen tegen clubs van het formaat Kaizer Chiefs."

The Times beweert dat Ten Hag wil dat United McCarthy een contractverlenging aanbiedt als beloning voor zijn inspanningen van de afgelopen twee jaar. Zijn huidige contract loopt eind deze maand af.

Als belangrijkste uitgangspunt haalt Ten Hag aan dat zijn staf dezelfde stabiliteit verdient als hij. De Zuid-Afrikaan wordt beschouwd als iemand die een positieve invloed heeft achter de schermen van Carrington.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt me inderdaad de minimale vereiste dat je als coach wel iets te zeggen hebt over hoe jouw team er uit ziet. Ligt het aan mij of is het vreemd dat een onderdeel van de staff, die met de hoofdtrainer begonnen is, een andere einddatum heeft op zijn contract dan de hoofdcoach?

13 juni 2024 om 10:36

Het kan ook zijn dat McCarthy zelf slechts een 2 jarig contract wilde.

13 juni 2024 om 11:25

Juist, omdat hij daarna weer op eigen benen wilde staan.

Benny McCarty was echt een effeciente spits.
Speelde volgens mij heel lang bij Porto.

13 juni 2024 om 11:31

Was spits in het jaar dat Mourinho daar de champions league won als ik het goed herinner. Leuke speler vroeger!

13 juni 2024 om 12:50

Hij zat voor porto gewoon bij Ajax 😉 Daar was het niet heel bijzonder eerlijk is eerlijk bij porto werd het pas écht een toppper

13 juni 2024 om 14:53

Zo verkeerd was hij bij Ajax niet. Had geen basisplaats en moest het vaak met invalbeurten doen, maar kwam toch vaak tot scoren bij Ajax: 23 goals in 53 wedstrijden terwijl hij veelal invalbeurten van 5 tot 30 minuten had. Maar klopt wel dat hij toen een paar jaar later echt los is gekomen bij FC Porto en bijvoorbeeld een hele belangrijke kracht was in het team dat de Champions League won en heeft daarna ook nog 2 of 3 goede seizoenen in de Premier League bij Blackburn Rovers gehad.

Mooi spits en was erg blij met hem in de Premier League jaren

Zijnde hem zou ik er de jong en de ligt bijhalen. alle 2 verkrijgbaar en United heeft het geld.

Mccarthy wilt zelf weer hoofdtrainer worden, dus een ietwat rare suggestie: maar mocht United zijn contract niet verlengen en hij dus vertrekken zou ik hem wel graag bij Ajax willen zien. De staf is eigenlijk al voor het grootste gedeelte rond, en ze hebben al een trainer bij Jong Ajax met Peerenboom. Maar Ajax wilt volgens mij nog 1 assistent bij het eerste elftal hebben, gezien Chivu (die trouwens is vertrokken bij Inter Milan) helaas niet lukte om binnen te halen en Vermaelen (werd ook als optie voor Jong Ajax gezien als trainer) ook niet. Mccarthy zou ik dan aanstellen en laten fungeren als man die verantwoordelijk is voor de aanvallers van het eerste elftal en Jong Ajax, en dat hij dan aan het werk gaat met o.a. Brobbey, Godts, Forbs (als hij blijft), Rijkhoff, Kalokoh en uiteraard ook de andere aanvallers zoals Akpom (als hij blijft).

Heeft bij United opzicht wel prima werk geleverd als spitsentrainer, want Rashford was zoals in de tekst staat vorig seizoen geweldig. Dit seizoen veel minder, maar in hoeverre ligt dan aan alleen Mccarthy? Het team was niet in balans, het hele seizoen niet door tig blessures. En Hojlund is sinds de winterstop echt wel gaan draaien met 9 goals in de Premier League (in 15 wedstrijden die hij heeft gespeeld) en ook qua spel erg verbeterd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren