Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rentree van Joshua Brenet kwestie van tijd: ‘Een uitstekende speler’

Laatste update:

Joshua Brenet staat op het punt om zijn rentree te maken op het voetbalveld. De dertigjarige verdediger, wiens contract werd ontbonden door FC Twente na een veroordeling, mag zich opmaken voor twee WK-kwalificatiewedstrijden met Curaçao. Bondscoach Dick Advocaat is blij met de komst van Brenet.

Brenet maakte in 2016 zijn debuut in het Nederlands elftal in de vriendschappelijke interland tegen België, toen hij in de rust mocht invallen voor Davy Klaassen. Vier dagen later deed hij negentig minuten mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Door een versoepeling van de regels van de FIFA heeft Brenet echter de mogelijkheid om nu voor Curaçao uit te komen. De verdediger maakt daar gebruik van en is door Advocaat bij de groep gehaald voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Barbados (6 juni) en Aruba (9 juni).

“We weten allemaal wat er gebeurd is, daar ga ik niet meer op in, maar ik heb hem erbij genomen omdat het een uitstekende speler is, die Curaçao heel goed kan gebruiken", legt Advocaat uit bij ESPN.

“Daarnaast kan hij in de groep een hele bepalende rol spelen. Het is heel belangrijk dat de sfeer goed is. In de kleedkamer, maar ook op het veld", aldus Advocaat, die nog wel in gesprek gaat met Brenet. "We gaan een kop koffie drinken."

Naast Brenet hoopt Advocaat ook nog op de komst van Justin Kluivert (AFC Bournemouth) en Tahith Chong (Luton Town). “Ik verwacht een gemotiveerde groep. Want je kan het niet meer alleen met elf spelers doen.”

Advocaat verbleef al met zijn selectie in Turkije en verzamelde zich dinsdagochtend in de buurt van Schiphol om af te reizen naar Curaçao. "De teamgeest en agressiviteit in het elftal zijn goed. Dat komt volledig uit henzelf", aldus Advocaat.

"Het belangrijkste is dat ze allemaal graag willen en dat geeft een goed gevoel. Het niveau viel me tot nu toe mee, ik had natuurlijk al wat beelden bekeken. Tegen redelijke ploegen bleven we redelijk overeind en waren we zelfs beter dan de tegenstander. Ik heb goede moed voor de komende wedstrijden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf die versoepeling gevoelsmatig toch gek vinden. Dan heb je meerdere interlands gespeeld voor verschillende landen.

De vraag zal zijn of het niet te vroeg is om Brenet erbij te betrekken.
Twente heeft hem ontslagen na veroordeling, maar iedereen verdient natuurlijk een nieuwe kans.
Ik ben benieuwd naar de publieke opinie hierover.

29 mei 2024 om 12:35

blijft altijd een lastig onderwerp, wanneer en waar geef je iemand weer een kans nadat die in overtreding is gegaan.
ik denk ook dat het persoonlijk is voor veel mensen. Brenet heeft rare fratsen uitgehaald maar uiteindelijk heeft hij (misschien met geluk, dat weet ik niet) niemand dood gemaakt. Of een andere misdaad op dat niveau. Hij heeft (volgens mij) zijn straf al uitgezeten.
Dus in het geval van Brenet zou ik zeggen, ja verdiend een tweede kans en laat hem komend seizoen lekker ergens voetballen.

Als je met types als promes en vloet komt, die sowieso gewoon hun straf aan het ontlopen zijn, zeg ik nee. Geen tweede kans.

29 mei 2024 om 12:53

Vanuit m'n eigen mening vind ik het helemaal niet lastig. Het gros heeft niet eens dat voordeel dat ze kunnen kiezen, dus als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, hoort die keuze ook definitief te zijn. Ook mag men wel wat strenger zijn omtrent het spelen van jeugdinterlands. De jongens met een keuze hebben al een 'oneerlijke' luxe-positie (wat dat is het) en dan worden ze ook nog eens met de fluwelen handschoen aangepakt. Op je 18de moet je prima op basis van gevoel een keuze kunnen maken. Dan ben je in Nederland voor de wet ook gewoon volwassen.

29 mei 2024 om 13:32

Ik vind de versoepeling prima, als het er voor zorgt dat mensen niet onnodig vastzitten aan een verkeerde keuze. Maar eerlijk gezegd denk ik eerder dat de versoepeling bedoeld is, zodat bepaalde landen wat makkelijker aan talentvolle Brazilianen etc etc komen. Met name natuurlijk landen die geen enkele rol spelen in het internationale voetbal, maar wel Wk's organiseren. Nb; ik heb me niet ingelezen, maar als ik een zin zie met "regels "en Fifa, dan vertaal ik dat meteen naar GELD en Macht.

29 mei 2024 om 14:01

Bij Brenet is het niet meer een tweede kans. Veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin, straf uitgevoerd en betaald dus verdiend een tweede kans. Daarna rijden onder invloed, persoonlijk vind ik dat je dan nog een derde kans kunt krijgen als je ook die straf uitzit maar dat heeft hij dus niet gedaan. Hij is twee keer gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Dat zegt mij dat hij vindt dat regels niet voor hem gelden en als je dat soort gedrag vertoond verdien je wellicht niet nog een kans.

30 mei 2024 om 15:53

Brenet's contract is niet ontbonden. Ook is hij niet ontslagen bij Twente.

Uiteindelijk is er gewoon voor gekozen, het op 1 juli a.s. aflopende contract niet te verlengen en hem vrij te stellen van werk.

Herinner me nog goed dat Brenet jeugdspeler van PSV was toen Advocaat het eerste elftal onder zijn hoede had. Op een dag moest PSV tegen Feyenoord. Hutchinson was geschorst en iedereen ging er vanuit dat Brenet daarom zou worden doorgeschoven. Advocaat ging zelfs speciaal voor hem kijken bij de beloften. Advocaat bleek totaal niet onder de indruk en posteerde uiteindelijk maar Zanka op rechtsback. Dat was nog een klein relletje toen Mooi hoe Dick en Joshua elkaar 12 jaar later toch nog gevonden hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren