Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dick Advocaat strikt grote naam met twee Oranje-interlands voor Curaçao

Laatste update:

Joshua Brenet gaat zeer waarschijnlijk interlands spelen voor Curaçao, zo maakt de voetbalbond van dat land bekend. De dertigjarige verdediger speelde in het verleden twee interlands voor het Nederlands elftal, maar heeft van de FIFA dispensatie gekregen.

Brenet maakte in 2016 zijn debuut in Oranje in de vriendschappelijke interland tegen België, toen hij in de rust mocht invallen voor Davy Klaassen. Vier dagen later deed hij negentig minuten mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Door een versoepeling van de regels van de FIFA heeft Brenet nu de mogelijkheid om voor Curaçao uit te komen. De verdediger maakt daar gebruik van en heeft bij de FIFA om dispensatie gevraagd.

"Joshua verdient een tweede kans. Daarom hebben we voor hem de weg vrijgemaakt om aan te sluiten bij Curaçao", aldus voorzitter Ramiro Griffith van de Curaçaose voetbalbond. "Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om hem te selecteren."

Curaçao speelt begin juni twee WK-kwalificatiewedstrijden, tegen Barbados (5 juni) en Aruba (8 juni). De definitieve selectie voor die wedstrijden wordt op 20 mei bekendgemaakt.

Clubloos


Brenet is momenteel clubloos, daar zijn contract bij FC Twente eind maart werd verscheurd. De rechtbank in Almelo bepaalde dat de verdediger een maand de cel in moet. Brenet werd twee keer in korte tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat terwijl hij nog in zijn proeftijd zat.

Daarnaast kreeg de verdediger een voorwaardelijke taakstraf van twintig uur opgelegd. Door deze nieuwe veroordeling moet hij deze nu alsnog uitvoeren. Twente wilde het hoger beroep van Brenet niet afwachten en nam voortijdig afscheid van de verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, grote naam. Speler van max subtop Eredivisie niveau. Dat is voor Curacao een grote naam, maar ook ongeveer het hoogst haalbare wat betreft de Nederlanders met Curacao roots. Een Kluivert ga je al helemaal niet overtuigen. Die speelt in de basis bij een PL ploeg en heeft een vader met een Oranje-verleden. Maar bij de spelers richting of rond de 30 die niet hoger zijn gekomen dan de Eredivisie kun je het altijd proberen.

16 mei 2024 om 18:00

Suriname en Curaçao is niet hetzelfde. Verder eens.

16 mei 2024 om 18:17

Ik denk dat @buitenspelgoal bedoelde dat voor het Surinaamse elftal ook geldt dat spelers van een vergelijkbaar kaliber maximaal haalbaar zijn.

16 mei 2024 om 19:40

Joh. Was een foutje, omdat voor beide voetballanden inderdaad hetzelfde geldt. Zeer matige teams die allebei veel potentiële internationals rond hebben lopen in Nederland, maar waar doorgaans niet veel spelers van bijzonder niveau voor zullen kiezen.

16 mei 2024 om 19:54

Buitenspelgoal, dat weet ik nog niet zo. Als meer jongens met kwaliteit de stap zetten dan wordt de keuze ook iets makkelijker.

Mooi voor alle partijen! Leuke interlands spelen en hopelijk over twee jaar een wk…?!!

Tja.. Wat moet je er mee. Best een redelijke speler maar ook een rasechte idioot.

Zin in 8 Juni, zal in het (opgeknapte) stadion zitten.
Als je de selecties gaat vergelijken is het kansloos. Aruba moet het hebben van mensen uit Excelsior Onder 21 en amateurclubs.
Het leeft wel hier, een WK kwalificatiewedstrijd tegen een andere ABC eiland. Mocht Aruba winnen dan gaat Curacao dat nog wel een paar jaar horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren