Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho voor duizenden fans gepresenteerd als nieuwe trainer Fenerbahçe

Laatste update:

José Mourinho is de nieuwe trainer van Fenerbahçe, zo maakt de Turkse topclub bekend via de officiële kanalen. Met Fenerbahçe gaat The Special One komende zomer deelnemen aan de kwalificatie voor de Champions League. De Portugese oefenmeester tekent voor twee jaar in Istanboel.

Afgelopen vrijdag bracht journalist Gianluca Di Marzio plotseling naar buiten dat Mourinho een akkoord had bereikt met Fenerbahçe. Sportief directeur Mário Branco, net als Mourinho van Portugese afkomst, zou zich hard hebben gemaakt voor de komst van de 61-jarige oefenmeester.

Op de sociale mediakanalen van de Turkse nummer twee van dit seizoen bevestigde de club zaterdagavond middels een videoboodschap dat Mourinho volgend seizoen de trainer zou zijn. "Hallo Fenerbahçe-fans", aldus de oefenmeester zelf. "Ik zie jullie morgen in Kadiköy. Laten we ons avontuur samen beginnen." Zondagavond maakt de club de komst van de Portugese club definitief bekend.

Mourinho werd in januari ontslagen door AS Roma, de club waarmee hij in 2022 beslag legde op de Conference League en vorig seizoen een strafschoppenserie verwijderd was van Europa League-winst. Na meerdere aanbiedingen heeft Fenerbahçe de spraakmakende trainer kunnen overtuigen weer aan de slag te gaan.

In Istanboel wordt Mourinho de opvolger van Ismail Kartal, die dit seizoen drie punten tekort kwam voor de landstitel. De Portugees krijgt de leiding over onder meer Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic. In de persoon van goaltjesdief Edin Dzeko komt Mourinho een oude bekende tegen.

Met Fenerbahçe stroomt Mourinho in tijdens de tweede kwalificatieronde van het miljardenbal. De laatste keer dat de Portugees een wedstrijd coachte in de Champions League was op 10 maart 2020, als trainer van Tottenham Hotspur. The Spurs werden destijds uitgeschakeld door RB Leipzig.

Fenerbahçe wordt Mourinho’s tiende club als hoofdtrainer. Eerder zwaaide hij de scepter bij achtereenvolgens Benfica, Leiria, FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, weer Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur en AS Roma. Mourinho is de enige trainer die beslag wist te leggen op de Champions League, Europa League én Conference League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het altijd wel een geinige kerel, maar z’n carrière gaat wel als een nachtkaars uit zo. Bij z’n laatste 3 (?) klussen ontslagen en nu coach in een C-Competitie. Zonde. Wel een mooie grote naam voor Fenerbahçe!

2 juni 2024 om 20:56

Laatste Europese club voordat hij naar SA gaat

2 juni 2024 om 21:48

Volgens mijn j is hij op een paar clubs na overal ontslagen. Zal wel weer een goede afkoop clausule in zijn contract hebben.

3 juni 2024 om 11:08

Ik denk meer een B Competitie en ze behoren tot 10 beste competities van Europa ( uefa coëfficiënten)☺️

Hopelijk kan hij zijn laatste kunstje flikken in Turkije, voor hij bondscoach wordt bij de Portugese bond. Ik ben benieuwd of hij ze Europees in ieder geval verder kan laten komen. Ik hoop dat hij een paar Turkse mentaliteitsmonsters in zijn selectie krijgt, wat mij betreft zijn dat de spelers waar Mourinho het goed mee kan doen. Ook nu nog.

Ik vind het wel een beetje flauw van Fenerbahçe om Kartal te ontslaan. Als je 99 punten hebt en alsnog geen kampioen wordt, is het toch gewoon pech? Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar Mourinho zal ook heus niet foutloos zijn.

2 juni 2024 om 21:27

Je hebt opzich gelijk alleen de voorzitter krijgt enorm veel terechte kritiek. Dat Kartal volgend seizoen weer 99 punten zal halen is geen garantie, als we weer geen kampioen worden en opnieuw geen succesvolle Europees seizoen draaien met Mourinho zal de kritiek wat lager liggen. Tevens heeft de club echt behoefte aan successen. Het is een beetje een nu of nooit benadering.

Met Mourinho haal je gewoon een zeer grote voetbalnaam binnen. Dit zal de fans opnieuw een energie en boost geven om nogmaals 100% achter de club te gaan staan. Dit zijn gewoon belangrijke stappen om een goede weg in te slaan. Ben erg benieuwd.

Let’s go!!

2 juni 2024 om 21:57

Wordt nou eens wakker man. Het ligt niet aan de trainer maar aan je bestuur genaamd Ali Koc en ook Aziz Yildirik heeft een puinhoop van gemaakt en de laatste 10 jaar heeft hij ook alleen maar kampioenschappen van Galatasaray en Besiktas gezien. Ali Koc en Aziz Yildirim moete afstand houden van de club

3 juni 2024 om 00:39

Ik citeer: “de voorzitter krijgt enorm veel terechte kritiek”. Ik ben ook van mening dat ze allebei moeten ophoepelen. Zo’n grote club als Fener die geen normale voorzitter kan krijgen. Aziz en Koc hebben van Fener hun eigen speeltuin gemaakt. De club is van ons en niet van hun.

3 juni 2024 om 09:38

Je kan het wel flauw vinden maar Fenerbahce had heel makkelijk de Conference League moeten winnen met deze selectie. Ik denk heel terecht.

3 juni 2024 om 11:15

Dat valt echt wel mee. Dzeko en Tadic zijn grote namen, maar zijn al wel op leeftijd. Fred heb ik altijd al een matige speler gevonden. En de verdediging van Fenerbahçe is ook niet bijzonder. Ze zijn de enige ploeg die het tot de penalty reeks hebben gehaald tegen Olympiakos. Ik snap dat je daar niks voor koopt, maar toch. Olympiakos veegde ook de vloer aan met Aston Villa bijvoorbeeld dus ik vind het geen schande.

3 juni 2024 om 12:10

Bro, Fenerbahce is het aan zn status verplicht. Olympiakos was een mooi elftal en speeldde leuk maar kwalitatief gezien hoort Fenerbahce korte metten met ze te maken. Conference League is de competitie van de lamme tegen de blinden. Fenerbahce heeft een selectie die gewoon mee moet kunnen met de CL, een Fiorentina of Aston Villa zijn geen maatstaven voor een grote club als Fenerbahce. Ik zie een Mourinho of van Persie niet naar Olympiakos, Aston Villa of Fiorentina gaan. Heel groot verschil qua status. Het was echt een mislukte seizoen.

Leuke weetjes: 1) Fenerbahçe is de eerste buitenlandse club die Mourinho een aanbieding heeft gedaan toen hij nog bij Porto zat en net de UEFA Cup had gewonnen. Ondanks het interessante bod koos hij om te blijven en won hij het daaropvolgend seizoen de Champions League. 2) De huidige Voetbal Directeur van Fenerbahçe, de Portugees Mário Branco, is goed bevriend met Mourinho. Hij werd door Mourinho nog aangedragen bij Manchester United, maar dat ging uiteindelijk niet door. Branco heeft bij Fener de transfers geregeld van o.a. Tadic, Fred, Szymanski, Bonucci en Dzeko. Ben benieuwd wie hij er nu samen met Mou nog meer gaat bijhalen.

2 juni 2024 om 21:29

Ik zou niet teveel aan het team sleutelen. Het team is al best ingespeeld, als je op de juiste posities (zoals spits en middenvelder) versterkingen binnen haalt zal je ook kunnen meedraaien in de Champions League.

3 juni 2024 om 00:23

Ja precies, op zich zijn 3 spelers voldoende. 1 nummer 6. 1 linksbuiten en 1 spits ipv Dzeko. Hij was laatste maanden echt matig

Ze leren het ook nooit daar in TR. Deze man gaat incl aanvullende kosten iets van 20M per jaar kosten. Hadden ze dit geld niet beter in de jeugd kunnen stoppen?? Ohw wacht, ze weten niet wat jeugd is.

Wat gaat deze man nou klaarspelen met FB vraag ik me af? Al zet je daar Pep neer. Zal niets veranderen aan de situatie zolang er geen kwaliteit dan wel een lange termijn visie is.

Ja hij zal wel evt de titel pakken in TR maar Europees zal het niet veel uitmaken m.i.

Wat wel een positieve factor is met de komst van deze Portugees is dat volgend seizoen internationaal alle ogen op FB gericht zullen zijn.

2 juni 2024 om 21:37

Geen een huidige turkse trainer is goed genoeg om een Europese titel binnen te kunnen halen. De trainingen zijn niet op topniveau omdat zij niet beschikken over de benodige competenties om een Europese prijs te pakken.
Met Mourinho kan je juist je stempel drukken. De CL winnen is natuurlijk een utopie maar een Europa League of Conference league is nu wel wat realistischer. Helaas is vanaf dit seizoen het niet meer mogelijk om als 3e in de groep in te stromen in de EL. Maar mochten we toch onverhoopt worden uitgeschakeld in de playoffs dan kunnen we een echte poging gaan wagen!

2 juni 2024 om 21:59

Ik ben niet zo van de tactiek of het hebben van een coach met internationale competenties, zoals jij dat aangeeft. Kijk maar welke grote namen Mourinho zijn voorgegaan. Van Del Bosque, Low tot Mancini. Wat hebben ze toegevoegd aan het Turkse voetbal? Welke internationale successen hebben ze behaald met een Turkse club? Waar ik wel van ben is spelers met kwaliteit aangevuld met de wil om te presteren (bezieling). Atalanta is hier een mooi voorbeeld van. Wie had gedacht dat ze effe Liverpool en Leverkusen zouden verslaan in de EL, terwijl ze de mindere spelers hebben. Laat dit nou net datgene zijn waar het aan ontbreekt bij onze Turkse clubs. Telkens uitgebluste spelers voor teveel geld aantrekken om succesvol te zijn. Dit werkt niet en het zal ook nooit werken. Ja FB en GS hebben grote namen maar iedereen weet dat deze spelers alleen in TR zijn omdat ze op die leeftijd dat geld nooit elders kunnen verdienen. Het sportieve interesseert ze geen hol, geloof me maar.

Enfin, buiten dit wel een grote naam Mourinho, niets mis mee. Ik hoop dat ik ongelijk zal krijgen want als er een club is dat smacht naar succes is het FB wel.

2 juni 2024 om 22:54

Ik vat je punt en ik ben het ook met je eens dat tevaak uitgebluste vedettes zijn aangetrokken en zij alleen in Turkije nog kunnen schitteren. Maar er is een maar, voor het eerst in jaren trekken (vooral fener en gala) geld voor spelers met wat meer doorverkooppotenties.

Nu met de juiste slag kan dat de competitie vooruit gaan duwen.

4 juni 2024 om 01:18

Fener moest wel in actie komen met een gekke naam na zoveelste keer. Dus ik begrijp dit zeker en met die oude spelers geef ik je gelijk.

Goede slag van de clubleiding om Jose Mourinho binnen te halen.
Ook redenen voor de Turkse bond om echt te letten op hun acties in de competitie. Als een grote naam als Mourinho de competitie en de bond krediet geeft op de leiding ben je als Turkse competitie nog verder van huis.

Tevens staat de selectie er al, hier en daar wat echte versterkingen zal ons eventueel de titel kunnen opleveren.

Allereerst is het doel om CL voetbal te halen want de laatste keer dat we meededen zat ik nog op de middelbare school.

Een hopelijk leuk seizoen staat op ons (Fenerliler) te wachten.

2 juni 2024 om 22:04

Waarom zou de Turkse bond op hun tenen moeten lopen als het gaat om Mourinho. Dat is juist iemand die bekend staat als dorpsidioot.

2 juni 2024 om 22:58

Ze (Turkse bond) hebben dit seizoen zoveel acties gedaan waardoor zowat alle clubs om hun ontslag hebben gevraagd. Sommige beslissingen waren zo iconisch en idioot en een Mourinho zal kritiek leveren wat weer door de buitenwereld zal worden gezien en gehoord. Dat moet je dus echt niet hebben. Liever dat Mourinho trots toont en dat laat zien.

3 juni 2024 om 00:30

Zoals ik al zei Mourinho staat al bekend als dorpsidioot dus al heeft ie kritiek op de Turkse bond denk niet dat de hele wereld daar naar om zal kijken. Daarbij is Mourinho ook niet meer zo relevant en impactvol als 10 jaar geleden. Ging bij AS Roma ook via de achterdeur eruit.

Precies wat Fener nodig had: een resultaat gerichte "klootzak" die dat over kan brengen op de groep.

2 juni 2024 om 23:04

Exact dit. Lullig voor Kartal gezien recordaantal punten maar de beste man ontbeert charisma, uitstraling en leiderschap om een chaotische club als Fenerbahce met allemaal haantjes te kunnen leiden. Mourinho past wat dat betreft perfect bij Fener en ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen.

Hij gaat schandalig veel verdienen klopt, typisch een Turkse aankoop maar bij Fener is het geduld op; de fans wachten veel te lang op prijzen en Mourinho wil met zijn move aantonen dat hij in iedere competitie prijzen kan pakken. Het wordt genieten

De voorzitter prijst eerst Ismail Kartal de hemel in en de volgende dag wordt ie als een zak vuil buiten gezet. We zullen zien wat die 45 miljoen euro kostende Mourinho gaat doen. Ik denk voortijdig rentenieren met minimaal 10 miljoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren