Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘José Mourinho aast met Fenerbahçe op Heung-min Son en verdediger van Ajax’

Laatste update:

Fenerbahçe heeft bij Ajax geïnformeerd naar Ahmetcan Kaplan, zo melden verschillende Turkse media. De Amsterdammers willen de 21-jarige verdediger echter koste wat het kost behouden en hebben de Turkse topclub daarom een harde ‘nee’ verkocht. Ook zou Fenerbahçe een poging willen wagen voor Heung-min Son, zo meldt Fanatik.

Kaplan groeide gedurende afgelopen seizoen uit tot een vaste waarde in de Johan Cruijff ArenA en kwam uiteindelijk tot dertien optredens in het eerste. De beleidsbepalers in Amsterdam zijn positief verrast over hoe Kaplan zich heeft teruggeknokt na zijn knieblessure en willen hem dan ook behouden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Amsterdamse clubleiding wil daarom niet meewerken aan een vertrek en heeft Fenerbahçe de deur gewezen. De Turkse topclub informeerde op verzoek van de nieuwe trainer José Mourinho naar Kaplan, die nog tot medio 2027 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.

Na meerdere aanbiedingen heeft Fenerbahçe Mourinho kunnen overtuigen weer aan de slag te gaan. In Istanbul is de Portugees de opvolger van Ismail Kartal, die dit seizoen drie punten tekort kwam voor de landstitel. Mourinho wil volgend seizoen vol voor die titel gaan en ziet in Kaplan de gewenste defensieve versterking.

Kaplan is niet de enige naam die Mourinho op zijn lijstje heeft staan. Het Turkse Fanatik meldt dat de Portugees ook hoopt op een hereniging met Son, met wie hij bij Tottenham Hotspur samenwerkte.

Momenteel bereidt Kaplan zich met de Turkse nationale ploeg voor op het EK in Duitsland. De kans dat de centrale verdediger bij de definitieve selectie van Turkije zit is deze week groter geworden, daar er blessures werden gemeld bij twee van zijn concurrenten op die positie, Ozan Kabak en Çaglar Söyüncü.

Kaplan werd in de zomer van 2022 door Ajax voor een slordige 10 miljoen euro overgenomen van Trabzonspor. De mandekker gold als vervanger van Perr Schuurs, die op zijn beurt naar Torino vertrok. De verdediger kampte lange tijd met een zware knieblessure, maar heeft zich inmiddels in de basis gespeeld.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd wie er komend seizoen links centraal achterin staat. Hato of Kaplan. Hato als linksback vind ik niks, en denk dat Kaplan centraal ook beter is.

5 juni 2024 om 17:30

Toch wil ik Hato graag is als 6 zien. Centraal is hij niet sterk genoeg en te makkelijk passeerbaar, maar hij is wel goed in het onderscheppen van passes en daar zie ik hem wel een plek voor op het middenveld.

5 juni 2024 om 17:54

Lijkt mij ook prima. Heeft genoeg snelheid, redelijk in de passing en een drive om mee naar voren te gaan. Prima om op LCM te proberen naast een iets meer ervaren middenvelder (Henderson of aankoop?). Taylor is voor die positie niet geschikt, verdedigend te zwak.

5 juni 2024 om 17:39

Gewoon Hato als lcv en Kaplan rcv. Men lijkt te vergeten dat Kaplan gewoon als rcv speelde bij Trabzonspor.

5 juni 2024 om 17:50

En Sutalo dan? Die is verdedigend beter dan zowel Hato en Kaplan. Onder een normale trainer die het goed neerzet (zoals bij Zagreb en Kroatie) is hij gewoon onze beste verdediger.

5 juni 2024 om 19:17

Waarom moet Hato per sé een basisspeler zijn? Sutalo en Kaplan vond ik bijvoorbeeld veel meer complementair aan elkaar dan Hato. Het is een prima talent maar hij heeft niet laten zien dat hij beter is dan de concurrentie. Dat hadden een De Ligt en Timber bijvoorbeeld wel gedaan. Als Hato slechter is hoort hij op de bank simpel.

5 juni 2024 om 17:40

Hato komt inderdaad ook beter tot zijn recht als linker centrale verdediger. Indien je Hato dan wilt behouden zou je Kaplan toch bij een redelijk bod eigenlijk moeten verkopen. Geen van beiden hoort op de reservebank te zitten. Daarnaast heb je dan toch weer een nieuwe linksback nodig. Daarbij denk ik dan toch nog steeds aan Bjorn Meijer die nu bij Brugge zit en geblesseerd is geraakt. Is toch een sterke verdediger die in zijn Groningen tijd veelvuldig mee op kwam. Voorlopig blijft het echter rustig op transfergebied. Ben benieuwd wanneer de eerste nieuwe speler gepresenteerd gaat worden en waarmee men dan uiteindelijk komt.

5 juni 2024 om 17:54

Meestal komt de markt ook wat op gang na een toernooi. Spelers beslissen meestal daarna. Het is overal vrij stil.

5 juni 2024 om 19:19

Gewoon op de bank dan. Ik vond Kaplan en Sutalo bijvoorbeeld goed complementair aan elkaar. Hato op linksback is inderdaad drama en hij hoort daar niet. Enige optie is dan de bank. Snap niet die illusie waarom hij koste wat het kost in de basis moet spelen. Het is geen De Ligt en Timber die wel duidelijk hebben laten zien dat ze beter dan de concurrentie waren. Daarnaast is hij nog maar 18. Dan hoef je niet per sé een basisplek te hebben omdat je een talent bent.

Lijkt me vrij sterk dat Son naar Fenerbahce gaat. Is nog steeds één van de sterkhouders bij ons en is ook een speler die vooral voor het sportief zo hoog mogelijke wil gaan. Daar hoort een stap naar Fenerbahce niet bij, dan zou ik hem nog eerder terug naar Duitsland zien gaan, al denk ik überhaupt niet dat hij weggaat.

5 juni 2024 om 17:55

Als Son een prijs wil winnen kan hij toch beter naar een andere club toe. Maar zie hem inderdaad niet weggaan.

5 juni 2024 om 18:29

Tja, sportief het hoogst haalbare is toch wat anders dan het winnen van prijzen. Ik speel liever Tweede divisie en eindig standaard rond de bovenkant van de middenmoot dan dat ik een keer kampioen wordt van de 4e klasse reserve zaterdag. Heb je wel een prijs gewonnen, maar kan je nou niet echt zeggen dat dat sportief gezien enorm knap is. Als hij een prijs wil winnen kan hij inderdaad beter naar een andere club, maar dan zou ik altijd een club in Duitsland, Italië of Frankrijk verkiezen boven Turkije. Ik zie hem niet naar City of Real Madrid gaan en denk ook niet dat een andere club binnen afzienbare tijd de Spaanse of Engelse competitie zal winnen.

5 juni 2024 om 19:09

Jullie vergeten ook even mee te nemen dat Son gewoon erg op zijn plek is bij Tottenham. Hij heeft al heel vaak aangeven met liefde een 10-jarig contract te tekenen als het zou kunnen.

Begon leuk, maar kon zich de laatste weken ook niet ontrekken aan de malaise. Al vond ik hem wel meer complementair aan Sutalo dan dat Hato dat was. Sowieso moet er een nieuwe linksback bij, want Hato op die positie was bij gebrek aan beter en hij wilt daar zelf liever niet spelen.

Denk dat Kaplan wel de betere pure verdediger is, waar Hato voetballend meer in huis heeft. Benieuwd wat Farioli gaat beslissen.

Na zo lang en zwaar blessureleed is het voor de meeste spelers moeilijk om weer enigszins op niveau te komen, en al helemaal als je dan net bij een nieuwe club in een nieuwe land zit. Had daardoor gedacht dat Kaplan er niet meer bovenop zou komen bij Ajax doordat zijn start door blessureleed dramatisch was, maar hij heeft mij positief verrast. Sinds hij zich in de basis heeft gespeeld, heeft hij goede wedstrijden en goede momenten gehad (de eerste wedstrijd tegen Aston Villa was hij top), maar uiteraard ook mindere momenten. Maar ik zie absoluut potentie in hem. Verdedigend prima en voetballend ook, en heeft voldoende ruimte om bepaalde punten te verbeteren of nog beter te worden.

Het schijnt dat Kaplan, ondanks dat hij linksbenig is, ook prima uit de voeten kan als rechtercentrale verdediger. Ik zou hem daar dan neerzetten met Hato naast zich. Er moet sowieso een nieuwe linksback bij. Baas lijkt de kans te krijgen in de voorbereiding en hij heeft het prima gedaan bij NEC, maar toch heb ik mijn twijfels bij hem. Sosa en Wijndal zijn afgeschreven en mogen vertrekken, en Martha was sowieso al geen optie meer en niet goed genoeg. Hato op linksback is oke, maar niet meer dan dat en centraal maakt hij ook fouten maar van alle verdedigers bij Ajax vond ik Hato over het gehele seizoen (met nadruk op gehele seizoen) wel het beste.

Wat betreft Son, die gaat niet naar Fenerbahce. Is nog ontzettend belangrijk voor Tottenham Hotspur en speelt zowat alles. Nog veel te goed om nu vanuit de Premier League naar Turkije te gaan en denk oprecht dat Son nog gemakkelijk 'n jaar of 3 van waarde kan en zal zijn voor Tottenham.

Ramaj
Aankoop
Kaplan
Hato
Aankoop
Taylor
Proper
Aankoop
Berghuis
Forbs
Brobbey

Son moet lekker terug naar leverkussen en met hun de CL in

Neem de artikelen van sportkrant Fanatik met een korreltje zout. Als we hun moesten geloven dan had Messi naar Gala en Ronaldo bij Fener gespeeld.

Verder zit Fener wel goed kwa centrale verdedigers met Djiku, Becao, Oosterwolde en Caglar Soyuncu (als ik me niet vergis). Misschien nog een leuke naam erbij maar Kaplan lijkt me sterk, is pas net weg uit Turkije EN komt van Trabzon.

Wel leuke namen om mee te worden geassocieerd. Lewandowksi, Son, Sterling zijn toch geen verkeerde namen. Maar volgens voorzitter Ali Koc zullen de transfers na de verkiezing worden bekendgemaakt. Dus ik ben reuze benieuwd aan wie Fener denkt!

Het is allereerst uiterst belangrijk om ons te kwalificeren voor de Champions League groepsfase.

Fanatik? Hou maar op. Dat is gewoon een roddelblad. Als we hun moesten geloven door de jaren heen, zou prime Ronaldinho bij fener, prime benzema bij gala en prime di maria bij besiktas hebben getekend enzo. Die krant is gewoon letterlijk riooljournalistiek,gevalletje Valentijn Driessen. Dat ze nog een podium krijgen. En Ahmetcan Kaplan is een geboren en getogen Trabzonlu. Trabzonspor is bij deze jongen met de paplepel ingegoten. Als er één club is waar ik die jongen never nooit zie spelen,is het wel fener. En waarom zou je in godsnaam Ajax inruilen voor Fener als je je carierre serieus neemt,en nog jong bent? Ajax is de springplank bij uitstek. Ajax op je cv is wel indrukwekkender als fener op je cv.

Son naar fenerbarce?

Over 10 jaar misschien.

Zou Hato ook wel eens als cvm willen zien

Nadat ik fanatik als bron zag ben gestopt met lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren