Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho: Portugal wint het EK, Harry Kane wordt topscorer en Jude Bellingham Speler van het Toernooi

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor José Mourinho, die een kijkje neemt in zijn glazen bol.

José Mourinho heeft zijn voorspelling voor het komende EK doorgegeven. De voormalig coach van Chelsea, Real Madrid en Manchester United denkt dat Portugal er met de winst vandoor gaat door in de finale Engeland te verslaan.

Verrassing van het EK wordt een van de outsiders, zo denkt Mourinho. "Portugal, Engeland en Frankrijk zijn de favorieten. Een land buiten deze drie met een staat van dienst kan verrassen. Duitsland bijvoorbeeld."

De Gouden Schoen gaat volgens Mourinho naar Harry Kane, Jude Bellingham wordt Speler van het Toernooi. Tot slot geeft de Portugese succescoach zijn voorspelling door voor de Ballon d'Or: Vinícius Júnior.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een verrassing dat hij Portugal als winnaar benoemt. Ze hebben natuurlijk geweldige spelers daar rondlopen dus bij mij staat Portugal ook als titelfavoriet.

Duitsland is toch nooit een outsider voor een EK winst, benoem dan Nederland die eventueel kan verrassen? De duitsers zijn afgelopen jaren inderdaad minder geweest dan voorheen maar blijven éen van de grootste voetballanden van de wereld.

13 juni 2024 om 09:40

Geen idee waarom, maar ik denk dat juist Portugal gaat tegenvallen. Uiteindelijk komt het toch aan op welke landen je tegenkomt in je route naar de finale. Het EK dat Portugal won hebben ze dacht ik ook alleen in de finale gewonnen binnen de speeltijd (zonder penals)

13 juni 2024 om 12:34

Portugal is samen met Frankrijk mijn favoriet. Hoop echter dat geen van deze twee landen wint 😉.
Doe mij maar een verrassing, (natuurlijk het liefst Oranje, maar daar geloof ik helemaal niet in), want een verrassing maakt een competitie/toernooi imo juist heel mooi.
Gun het trouwens Kroatië ook wel. Modric met zijn laatste kunstje als international.

13 juni 2024 om 13:19

Waarom geloof je helemaal niet in Oranje? Ik denk juist dat deze selectie veel diversiteit heeft waardoor ze kunnen verrassen.

Voorgevoel: Winnaar: Kroatie, topscorer Depay, speler van het toernooi: Bernardo Silva. Finale: Kroatie-Portugal.

13 juni 2024 om 10:38

@nl_modric
Kroatie is voor mij ook echt een outsider en hopelijk tot de halve finale kan komen.

13 juni 2024 om 10:44

Ik zie het helemaal niet in Kroatië eerlijk gezegd. Ze hebben een aantal heel goede spelers (Kovacic, Modric en Gvardiol) en dan Brozovic die dat kan zijn maar die is toch al een seizoen in Saoedi-Arabië aan het voetballen ondertussen. De aanval is gewoon matig en defensief is het buiten Gvardiol ook allemaal niet indrukwekkend.

Daarnaast zijn ze achter Turkije geëindigd in hun EK-kwalificatie en verliezen ze van een land al Wales. Met knock-outs kunnen ze wel ver geraken door defensief te spelen maar dat is het ook wel denk ik.

13 juni 2024 om 11:51

En IJsland nog van Engeland. Dat hoeft dus echt niet zoveel te zeggen.

13 juni 2024 om 11:37

Totaal niet objectief gezien je naam...kroatie heeft voor zon klein land de afgelopen jaren mega overgepresteerd. Ik denk dat het voor nu voorbij is omdat de aanjager Modric ouder wordt en nog een paar over hun top zijn.
Ik denk dat het de tijd is voor Engeland. Frabkrijk is mega sterk, Duitsland altijd sterk in eigen land. Oranje leuk tegen subtop landen maar legt het af zodra ze tegen een echt topland komen, omdat ze ook zelf alleen maar subtopspelers hebben.

13 juni 2024 om 11:56

@clarkkent2
Kroatie overgepresteerd? Wat een onzin. Sinds 2016 hebben ze minimaal de 8e finale gehaald, waarbij uitschieters op het WK van 2018 als 2e en WK 2022 als 3e. Het is maar wat je overpresteren noemt. Ik zie eerder een constante lijn.

13 juni 2024 om 12:13

En die constante lijn is dus overpresteren op de lange termijn voor een dergelijk klein land.

13 juni 2024 om 12:22

Als NL speelt met Veerman en Schouten op het middenveld, dan heb ik er best vertrouwen in.

De verrassing kan zijn dat NL groepswinnaar wordt. Hoe geweldige spelers Frankrijk ook heeft, de coach hanteert een zeer defensieve speelstijl. Als je niet van Frankrijk verliest, (in de groepsfase zijn de Fransen nog niet op hun best), dan kan je o.b.v. doelsaldo wel eens groepswinnaar worden. Dan kom je daarna hoogstwaarschijnlijk eerst tegen Turkije en daarna Hongarije (winnen met pingels van België). Pas in de halve finale tref je het eerste topland op papier: Engeland.

13 juni 2024 om 12:27

Als Nederland 1e wordt is de route inderdaad het gunstigst. Anders kom je Portugal hoogstwaarschijnlijk tegen in de kwartfinale.

13 juni 2024 om 11:42

Ik heb toevallig gisteren 20 euro op Depay topscorer gezet. 41x je inzet.. Gokje waard denk ik.

13 juni 2024 om 12:26

Heb enorm getwijfeld, maar gekozen voor Füllkrug. Waardeloze voetballer, maar vaak doen die het goed op een EK zoals Charisteas ooit . Inzet: 34x

13 juni 2024 om 12:51

Duur gokje, aangezien Depay nog nooit gepresteerd heeft op een eindtoernooi.

13 juni 2024 om 14:40

Ik hoop voor je dat ie goed valt. Het is onze belangrijkste speler die alles opeist. En we hebben defensief een ijzersterke ploeg dus ik geef het een goede kans.

13 juni 2024 om 15:19

Dan had je nog beter op Weghorst in kunnen zetten. Fullkrug is een atypische voetballer en een laatbloeier, maar heeft er dit seizoen 12 gemaakt in de Bundesliga en vorig jaar 16. Zulke onaardige statistieken zijn dat niet, zeker omdat hij aan het begin van het seizoen ook niet alles speelde. Weghorst heeft er dit seizoen 7 gemaakt in de Bundesliga.

Tsja. Ik ben benieuwd. Veel goede, talentvolle, selecties.
Topfavorieten zijn toch wel Engeland, Portugal en Frankrijk qua selectie.

Maar daarbuiten heb je nog genoeg outsiders die op een goede dag ook gewoon kunnen winnen van de toppers met een Duitsland, Italië, Kroatië, Nederland en Spanje.

Daarnaast vind ik sommige teams ook, qua basis 11, een aardig sterk elftal kunnen opstellen (categorie daaronder, in mijn ogen).
Kijk alleen al naar een Oekraine, België, Servië, Zwitserland en Tsjechie. Die laatste twee vallen nog enigszins mee, maar vind vooral een Oekraine bijvoorbeeld met spelers in vorm en gewoon aardig goede voetballers:
Dovbyk, Tsygankov, Lunin, Trubin (2 keepers gewoon!), Zabarnyi, Zinchenko, Mykolenko (mits fit), Sudakov, Malinovsky, Mudryk, Yaremchuk en Shaparenko bijvoorbeeld

13 juni 2024 om 15:26

Dit inderdaad! Ik zou ook absoluut Oekraïne noemen als potentiële verrassing van het toernooi. Op Shevchenko na is dat een heel klein voetballand natuurlijk, maar die hebben dus echt een hele aardige selectie die ook nog eens heel uitgebalanceerd is. De aanval is met Mudryk - Dovbyk/yaremchuk - Tsygankov bijna perfect complementair aan elkaar en ook goede middenvelders. Een goede oude speler voor de ervaring met Yarmolenko en een speler die de absolute top kent met Zinchenko. Alleen centraal in de verdediging niet echt grote namen, maar dat wordt dan weer opgelost door goede keepers.

Outsider is het natuurlijk niet, maar van alle 'kleine' landen zie ik hen nog wel het meest verrassen.

14 juni 2024 om 09:45

Nouja. Geen ''grote namen'', maar die Zabarnyi heeft echt een heel uitstekend seizoen bij Bournemouth hoor. Een van de sterkhouders en nagenoeg alles gespeeld. Echt een topper in mijn ogen die te laag speelt hoor.
Matvienko speelt dan bij Shaktar en is misschien niet zo bekend, maar dat lijkt mij een uitstekend duo hoor.

En verder heb je alleen geen echte goede rechtsback. Konplya is degelijk, maar that's it.
Mykolenko is overigens ook geblesseerd, zou zonde zijn. Die op linksback en dan Zinchenko op het middenveld zou top zijn voor hen!

Ik heb op mijn poule ook de finale tussen Frankrijk en Portugal gezet. Ik denk dat Frankrijk de grote favoriet is, met afstand de beste spelers tot zijn beschikking heeft en ook eigenlijk wel "gewoon" moet winnen!

Wat mij tegenhoudt om op Portugal in te zetten is de coach. Als Mourinho zelf voor de groep had gestaan zouden ze voor mij de grote favoriet zijn, maar nu Martinez voor de groep staat verwacht ik eigenlijk niet dat ze het gaan redden. Ze zitten aan de makkelijke kant van het schema als ze de groep winnen, Nederland is bijvoorbeeld de lastigste tegenstander onderweg naar de finale, dus de finale zullen ze wel halen.

Van Engeland en Duitsland verwacht ik eigenlijk niet zo heel veel. Ik verwacht eigenlijk bijna meer van de Schotten en de Turken.

13 juni 2024 om 10:38

Maar het zou toch heerlijk zijn als we eindelijk eens van Portugal zouden winnen op een eindtoernooi, na al die frustraties en teleurstellingen zou het cirkeltje wel rond zijn mocht Oranje eindelijk van Portugal winnen tijdens het laatste internationale toernooi van Cristiano. En kansloos zijn we zeker niet,er liggen veel kansen voor ons op de backposities bvb. Maar goed, eerst maar eens de groep doorkomen en de achtste finales winnen.

13 juni 2024 om 11:25

Frankrijk is 1 van dé favorieten, maar ik zie ze niet als absolute topfavoriet. Op papier hebben ze geen enkele zwakke plek in de selectie en hun bankzitters zouden bij de meeste andere ploegen in de basis elf staan.
Maar ik vind ze nog niet helemaal overtuigend. Mbappé waarschuwde hier zelf al voor, hij merkte een gebrek aan scherpte en honger in het team.

Engeland en Duitsland zijn idd wat vraagtekens. Engeland had ik een maand terug nog als grote favoriet, maar ze maken een vrij rommelige voorbereiding mee. Southgate was niet erg duidelijk met de selectieprocedure, waardoor hij twijfel bij de spelers zaaide. En de verdediging is vergeleken met hun aanval en middenveld wel vrij matig.
Duitsland evenzeer, veel kwaliteit, maar het oogt allemaal nog wat wankel.

Spanje is van de 5 favorieten een wat saaie en degelijke ploeg. 1 Spaanse journalist omschreef het: we kunnen moeilijk van de andere favorieten winnen, maar we zijn ook moeilijk te verslaan.

Portugal heeft een ijzersterke ploeg, in elke linie topspelers. En daarnaast zitten ze in een positieve flow.

13 juni 2024 om 11:48

Onderschat titelverdediger Italië niet! Ik heb die in m’n Scorito op winst staan. Toernooiland bij uitstek, matige of minder indrukwekkende kwalificatie en voorbereiding maar op een toernooi altijd als collectief opereren.

13 juni 2024 om 12:08

Ik heb liever dat ze ons vergeten eerlijk gezegd. Het vorige ek voordat er een bal gespeeld was had niemand ook maar een cent op Italië gezet

13 juni 2024 om 12:16

Niemand houdt geen rekening met Italië, misschien niet meer de absolute legendes van weleer maar nog steeds gevaarlijk en geslepen!

13 juni 2024 om 15:00

Italië onderschat ik zeker niet. Ik zie ze net als Oranje als een gevaarlijke outsider. Ze zullen na afwezigheid op het WK ook wel een extra drive hebben om wat neer te zetten.

Topscorer wordt denk ik Lukaku, die hebben een vrij makkelijke poule dus hem zie ik wel gaan vlammen. Frankrijk zal denk ik met de titel er vandoor gaan en omdat Mbappe de winnende prikt is hij de speler van het toernooi.

13 juni 2024 om 10:43

engeland heeft ook "makkelijke" tegenstanders, maar verder eens dat lukaku ook zomaar topscorer kan worden. Heeft ook zeker mee te maken dat tegenwoordig meer pingels voor komen, dus een speler als kane/lukaku komen iets makkelijker aan hun goals.
of is palmer nu de penalty nemer bij engeland?

anyway, ik denk ook zomaar dat een dovbyk kan gaan verassen bij een oekraine en op 4/5 goals eindigt en dat genoeg is voor topscorers titel.. we gaan het meemaken.

13 juni 2024 om 11:02

Ja ik denk dat de poule van Engeland toch nog wel eens stugger kan zijn dan verwacht. Heb ook het gevoel dat Engeland teveel gaat geloven in de hype dat het alleen maar kan gaan tegenvallen, van die saaie 1-0 wedstrijden zeg maar. Als ik naar de poule van Portugal kijk en naar de vorm van Ronaldo kan je hem ook nooit helemaal uitsluiten. Prikt ie er straks ook een stuk of 5 in tegen Turkije en Georgie.

Verrassing van het toernooi gaat Albaniã« worden natuurlijk

13 juni 2024 om 10:37

Dit denk ik ook! Zeer degelijk team wat moeilijk te verslaan is

13 juni 2024 om 14:56

Lekkere poule ook met Spanje Kroatië en Italië ja, of bedoel je zoals de meeste VZ-leden verassing? Dan geef ik je gelijk

Mooi al die voorspellingen, gebakken lucht en hoop in een paar zinnen.
Over een maand zien wat er is gebeurd.

Duitsland wordt kampioen in eigen land. Gaat gewoon geregeld worden zoals wel eerder bij EK en WK toernooien met het thuisland, zie Engeland, Argentinië,Duitsland, Frankrijk enz.

Eens met de topfavorieten. Voor outsider met staat van dienst ga ik voor Spanje. Topscorer? Mbappã©. Speler van het toernooi? Rodri. Het talent dat gaat imponeren zal Yamal, Nico Williams of Joao Neves zijn vermoed ik. Gouden Bal? Denk dat het EK en de Copa bepalend zullen zijn hierin. Momenteel leidt Vinicius wel (terecht) de dans.

Dat hij Portugal aangeeft als winnaar is misschien niet zo heel verrassend.

Maar ik vind Portugal wel 1 van de meest interessante selecties op dit toernooi. In elke linie hebben ze heel sterke en getalenteerde spelers.

Ze hebben ook de laatste jaren aangetoond een toernooi-ploeg pur sang te zijn. Tactiek en mentaliteit kloppen altijd. (voor ongeveer 2000 was dit trouwens een stuk minder, Portugal speelde toen meestal niet zo'n grote rol op eindtoernooien)

Grote kans dat er een treffen Portugal-Nederland komt indien beiden door de poulefase komen. Historisch gezien niet echt onze favoriete tegenstander. Allereerst zal Nederland z'n hoofd koel moeten houden en niet reageren op de typische Portugese maniertjes.

Of Oranje opkan tegen de kwaliteit van Portugal, dat zal de wedstrijd tegen Frankrijk uitwijzen.

15 juni 2024 om 09:11

Portugal is nooit uitgeschakeld in de voorronde van een EK, hebben altijd minimaal de kwartfinales gespeeld. Dan nog zijn er mensen die beweren dat Portugal altijd tegenvalt. Groep overleven ze sowieso met gemak.

Ik verwacht heel veel van Turkije, die spelen gewoon thuiswedstrijden.

13 juni 2024 om 11:47

Dan ben jij één van de weinigen. Eerlijk is eerlijk, we hebben Turkije in de oefeninterlanden nog geen 1 keer op volle sterkte gezien met de beste 11, dus ik geef ze het voordeel van de twijfel. Met een Ferdi, Baris, (wellicht Irfan of Kenan) op de flanken kunnen ze heel gevaarlijk zijn. Hakan speelt de laatste wedstrijden weer goed voor Turkije, wat die lang niet heeft gedaan. Hopelijk is Ismail fit en het grootste probleem van Turkije, wie gaat er centraal staan.

Persoonlijk hoop ik dat we niet hij Merih Demiral opstelt maar de kans geeft aan een Ahmetcan of Serder. Mocht Merih spelen, hebben we een probleem...

13 juni 2024 om 12:17

Wel zonde dat het centraal achterin zo'n groot probleem is bij Turkije. Demiral en Soyuncu leek een sterk duo voor de komende jaren. Nou zag ik dat Soyuncu geblesseerd is, maar wat is er met Demiral gebeurd dat hij ineens zo minder is geworden? Toch door het niveau waar ie nu speelt?

Ik heb het gevoel dat Nederland dit toernooi eindelijk eens Portugal gaat uitschakelen. Voor mij persoonlijk is er geen gedoodverfde favoriet. Frankrijk en Engeland misschien op papier, maar die zijn in de praktijk toch niet echt beter dan veel andere landen.

Duitsland. Schrijf het maar op. Of heel mischien Engeland. Maar ik vermoed dat Frankrijk vies gaat tegenvallen. De honger is weg denk ik. Engeland en Duitsland beschouw ik als de absolute favorieten. Italië, Spanje en Portugal als gevaarlijke onvoorspelbare outsiders. Weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik moet denken van de Belgen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren