Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsland is met uitblinkende Musiala ook te sterk voor Hongarije

Laatste update:

Duitsland is na twee groepsduels verzekerd van een plaats in de achtste finale van het EK. In de Mercedes-Benz Arena waren de uitblinkende Jamal Musiala en Ilkay Gündogan trefzeker tegen Hongarije (2-0). Duitsland staat na twee duels op zes punten en kan niet meer worden ingehaald door Hongarije, terwijl Schotland, dat later deze woensdagavond uitkomt tegen Zwitserland, sowieso twee keer moet winnen om op zes punten te komen.

Gündogan verspeelde direct na de aftrap de bal, waardoor Hongarije meteen gevaarlijk werd. Manuel Neuer lette echter goed op en wist een vroege achterstand te voorkomen. Duitsland had in de beginfase wel meer balbezit, maar de Hongaren toonden zich dapper en zochten ook gewoon de aanval.

Desondanks nam het gastland halverwege de eerste helft de leiding. Gündogan leek in de zestien een duw uit te delen, maar arbiter Danny Makkelie zag er geen overtreding in. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Musiala, die van dichtbij en via een Hongaarse verdediger de 1-0 binnenschoot. Er was nog een VAR-check, maar de Duitse goal bleef staan.

Luttele minuten later was Neuer opnieuw van grote waarde voor Duitsland. De 38-jarige doelman ranselde een bekeken vrije trap van Dominik Szoboszlai op fraaie wijze uit de hoek. Kort voor het rustsignaal dacht iedereen in Stuttgart dat Musiala wederom had gescoord, ware het niet dat de aanvallende middenvelder het zijnet trof met zijn knal van afstand.

Een voorsprong dus halverwege voor Duitsland, al was de strijd zeker nog niet gestreden. Bondscoach Julian Nagelsmann wisselde niet in de rust, maar deed dat na een uur spelen alsnog. Niclas Füllkrug en Leroy Sané kwamen erin voor Kai Havertz en Florian Wirtz. Kort daarna sloeg de Duitse fans de schrik om het hart toen Barnabás Varga van dichtbij overkopte.

Waar Hongarije een grote kans miste, daar sloeg Duitsland keihard toe. Maximilian Mittelstädt wist Gündogan te bereiken en de aanvoerder schoot onberispelijk raak: 2-0. Enkele minuten na de tweede treffer, die Duitsland zeker wel nodig had, besloot Nagelsmann om de uitblinkende Musiala naar de kant te halen.

De 2-0 voorsprong kwam in de slotfase niet echt meer in gevaar, al moest Joshua Kimmich nog een bal van de lijn halen. Duitsland schaart zich nu al bij de laatste zestien ploegen en kan rustig wachten op wat Zwitserland en Schotland later deze woensdagavond doen. Duitsland sluit de poulefase zondag af tegen Zwitserland, met het Deutsche Bank Park in Frankfurt als decor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Zie jij Duitsland het EK winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat blijft Sane toch een ontzettend vrijblijvende speler. Scoort soms een 9. Dan weer 10 wedstrijden een 2. Alles moet zo nonchalant mogelijk. Binnenkantje laks.
Verder komt tegen Schotland toch wel ff in een ander dag licht te staan. Die waren gewoon weg intens slecht. Vind Duitsland prima hoor. Alleen niet zo over de top als iedereen deed voorkomen. Lyrische teksten etc.

19 juni 2024 om 20:26

Sane is zo iemand die nog geen bal af speelt naar z'n eigen kind. Ik vind het helemaal niks.

19 juni 2024 om 21:10

Toch heeft hij een behoorlijk aantal assists op z'n naam staan in z'n gehele carrière, dus zo erg is het echt niet bij hem.

20 juni 2024 om 10:13

Slechts eenmaal boven de 10 assists uitgekomen in al zijn seizoenen bij Bayern.

Denk dat je van een speler als Sane wel iets meer mag verwachten.

20 juni 2024 om 17:40

Hij was de afgelopen 2 seizoenen bijna de slechtste speler van Bayern en zeker de slechtste aanvaller. Zonder te kijken naar goals/assists, maar bekeken vanuit het aantal verprutste kansen, verkeerde beslissingen, onnodig balverlies (zowel verdedigend als aanvallend), etc. Deze man ziet kans om drie afspeelmogelijkheden met grotere kansen op een doelpunt over te slaan om voor een onmogelijk eigen succes te gaan.

Hij zou zo goed kunnen zijn met zijn snelheid, schot en voetballend vermogen, maar hij maakt 8 van de 10 keer gewoon de verkeerde keus.

Duitsland valt zwaar tegen deze wedstrijd. Het spel is vaak traag en onzorgvuldig. Musiala draagt het hele elftal op sleeptouw en elke bevlieging moet van hem komen. De Mbappe van het Duitse elftal. Verder is de verdediging van Duitsland erg zwak vandaag, ze werden zo nu en dan gewoon weggespeeld door de Hongaren.

19 juni 2024 om 19:59

De verdedigende tactiek zit niet altijd juist. Doet me denken aan Bayern onder Nagelsmann

Die 1-0 had natuurlijk nooit mogen staan, zoveelste fout tijdens dit EK, en dat pas zo kort in het toernooi.
Uiteindelijk valt er nog een 2-0, waardoor het misschien een minder cruciale fout is geweest.

Verder wel weer een verdiende overwinning, Duitsland was beter.

19 juni 2024 om 20:09

Is toch geen kont aan de hand bij de 1-0?

19 juni 2024 om 20:10

Zullen de meningen anders over zijn.
Een schouderduw in de rug vind ik een reden om af te keuren.

19 juni 2024 om 20:13

Duitsland is wel aardig geholpen door Makkelie, die eerste goal is echt n duw in de rug van die verdediger.
Ik denk als het andersom is geweest, dat Makkelie wel had gefloten.
Daarentegen staan die verdedigers wel te slapen.

19 juni 2024 om 20:13

Als je de situatie omdraait (Orban is de aanvallend speler en Gündogan de defensieve) dan denk ik dat er in 9/10 gevallen een strafschop gegeven wordt.

19 juni 2024 om 21:57

Ronaldo kreeg geen penalty, gisteren dus dat zou dan al 1/10 zijn geweest.

19 juni 2024 om 20:16

Een schouderduw, waarbij die Hongaar ook er nog inging? Ja, Gundogan had meer "schuld", maar kom op zeg. Zullen we anders elk duwtje voortaan met een rode kaart afstraffen?

19 juni 2024 om 21:24

Een schouderduw is tegen de schouder, met de schouder, daarom heet het een schouderduw. Een schouder in iemand zijn rug duwen, is geen schouderduw.

19 juni 2024 om 21:55

Verbaas mij er wekelijks weer over hoe weinig mensen weten wat een schouderduw is

Musiala, Wirtz, Kroos, Gündogan, Rudiger, Neuer en Kimmich..... Allemaal absolute topspelers die IMO Duitsland Europees kampioen gaan maken pfff wat een selectie onwijs knap!

19 juni 2024 om 19:58

Vond Gündogan de eerste helft erg zwak.
Die goal die die maakt kon die niet missen wat slecht verdedigt door de hongaren

19 juni 2024 om 20:48

Die kans kun je niet missen? Heb je Nederland nog gekeken vandeweek? Die lieten ze gewoon liggen hoor. je mag m eigenlijk niet missen en dat deed hij dan ook niet

19 juni 2024 om 19:58

Duitsland mag blij zijn als ze de kwartfinale gaan halen met dit materiaal, en jij hebt het over het winnen van het kampioenschap….Alleen Musiala en Kroos maken echt indruk in dit elftal

19 juni 2024 om 20:00

Nou, nou, nou dat is ook wel erg overdreven. Je kan niet altijd als land top spelen. Dan is het een kwestie van effectief zijn en de overwinning eruit slepen. En dat is wat Duitsland heeft gedaan. Ze zijn echt wel een van de topfavorieten hoor.

19 juni 2024 om 20:03

Welk land maakt nu betere indruk dan kotika?

19 juni 2024 om 20:03

@Kotika
Ben het met je eens behalve over Kroos. Hij maakte deze wedstrijd geen indruk, hij stond geen moment onder druk op het middenveld en met de ruimte die hij kreeg deed hij veels te weinig.

19 juni 2024 om 20:05

Spanje, en daaronder Nederland / Portugal / Duitsland .

19 juni 2024 om 20:16

En ook Frankrijk en Engeland mogen in dat rijtje. Speelden niet geweldig (understatement), maar kunnen op basis van individuele kwaliteit makkelijk wedstrijden naar zich toe trekken. Portugal, mwah. Vond ik wel erg eendimensionaal spelen, niet goed en verrassend genoeg om het tot de finale te schoppen.

19 juni 2024 om 20:16

Nederland en Portugal maken indruk op jou? Dan kun je Zwitsterland, Italie en Turkije gerust aan dat rijtje toevoegen hoor. Jij legt de lat wel heel laag. Voor nu maakt alleen Spanje indruk op mij. Maar als je vandaag Kroatie zag stuntelen tegen Albanie, vraag ik me af of de Spanjaarden zo goed waren, of de Kroaten zo slecht.

19 juni 2024 om 20:33

Frankrijk heeft alleen Mbappé en Griezmann, dus die horen niet in dat rijtje 😉

19 juni 2024 om 20:52

Ik denk dat Nederland 9 van de 10 keer zou verliezen van Duitsland. Portugal heeft ook heel slordig gespeeld, veel minder dan Duitsland de 1e wedstrijd.

19 juni 2024 om 21:14

Op basis waarvan concludeer je dat?!

19 juni 2024 om 21:16

Zwitserland, Italië, Turkije spelen leuk en spannend voetbal, maar echt verzorgd is het niet. Daar missen ze simpelweg de kwaliteit voor. Dit hebben Portugal, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje wel.

19 juni 2024 om 20:00

IMO niet. Beetje tegen gas gaan ze er af. Schotland was echt bedroevend. Dit Hongarijk speelt met een beetje geluk gelijk

19 juni 2024 om 20:20

Ja als die diagonale kopbal erin vliegt... Had natuurlijk gewoon moeten zitten, was echt geen ingewikkelde bal. Wel slecht verdedigd door Tah. Mag nooit gebeuren.

19 juni 2024 om 20:05

Er zijn wel meer landen met minimaal dit aantal topspelers..daarnaast heeft Duitsland nu 2 appeltje eitje wedstrijden gehad, dus we gaan zien waar ze staan tegen de Schweiz of in de volgende ronde.

Sane heeft het ook nooit echt echt waar gemaakt.
Zo simpel constant bal verlies is gewoon triest

Ongelofelijk dat dat eerste doelpunt goedgekeurd is, zelfs door de var. Overduidelijke duw in de rug

Duitsland en Nagelsmann mogen serieus getest worden de komende duels. Tegen moeilijkere tegenstanders is het al weinig soeps.
De VAR heeft juist beslist. Eigenlijk hands, maar er was een overtreding geweest op Neuer

Easy walktrough.
Poule b Spanje, Kroatie en Italië.
Poule c Engeland, Denemarken en Servië zijn sowieso sterker dan Duits tegenstand.
D is Nederland en Frankrijk.
België, Portugal en ga zo maat door de restbis geschiedenis.
Gefeliciteerd Duitsland voor jullie klassering! Geweldig gedane!

Niet zo spectaculair Duitsland als tegen Schotland. Maar ze hebben wel gewonnen en zijn ook nog is door naar de volgende ronde. Vond het spel wat trager gaan dan tegen Schotland en ook achterin waren ze toch kwetsbaar. Hongarije heeft een paar aardige kansen laten liggen. Eerste goal is twijfelachtig of het wel of geen overtreding was. Ik vond het zelf wel erg licht voor een overtreding. Maar ja die spelers van Hongarije blijven stil staan of grijpen half in. Dan krijg je hem makkelijk tegen ja. Gündogan met de 2-0 na een uitstekende aanval. Voor de rest was het best pover maar ja je kan niet altijd top spelen. Winnen is wat altijd telt.

Ja Duitsland wordt natuurlijk hier ontzettend geholpen door de arbritrage. Makkelie floot ontzettend voor Duitsland. Duitsland was verder niet best. Ze hebben veel de bal maar gevaarlijk worden ze niet.

19 juni 2024 om 20:01

Vond de arbitrage beter en menselijker dan de Turken bij België Slowakije

19 juni 2024 om 20:09

Dat zegt hij niet. Die was ook erg discutabel, maar Makkelie wilde gewoon weer ff zich laten zien hoor

Gündogan mag ook wel ff genoemd worden. Wat een fijne speler zeg.

19 juni 2024 om 20:17

Absoluut de vedette speler van Duitsland.

Hongarije viel me niet tegen, met een beetje geluk wordt het gewoon gelijk.

Nog niet ontzettend onder de indruk van Duitsland, eerder natuurlijk al tegen de Schotten die er werkelijk niks van konden.

Waar was die Sané ook weer mee bezig vandaag, ergens op het laatst was het 4 tegen 3 en dan zo'n belachelijke bal geven. Verder nog een paar balletjes een km overgeschoten en dat was zijn inval beurt wel weer

Duitsland is wel aardig geholpen door Makkelie, die eerste goal is echt n duw in de rug van die verdediger.
Ik denk als het andersom is geweest, dat Makkelie wel had gefloten.
Daarentegen staan die verdedigers wel te slapen.

Ik ben wel echt onder de indruk van Duitsland. Het lijkt allemaal te kloppen. Ik zie wel graag Sane, Musiala en Wirtz samen in een elftal maar dat lijkt simpelweg niet mogelijk. Gündogan en Kroos zijn zo belangrijk en Andrich zorgt ervoor dat de ploeg kan gaan voetballen.

Ik blijf ook zeggen dat Neuer eruit moet. Hij liet weer een paar ballen los. Ter Stegen vind ik gewoon beter

Kunnen we het even over Kroos hebben? Krankzinnig. Als je ziet hoe hij continu aanspeelbaar is en eigenlijk telkens de optie vooruit zoekt, zo fijn om te zien. Jammer dat hij af gaat zwaaien, dit is een speler die eigenlijk nog nooit zó goed is geweest.

Vandaag was ilkay echt op dreef zeg! Duitsland blijft me verbazen maar aan de andere kant hebben ze toch genoeg ervaren spelers als ilkay. Ik zie ze heel ver komen op dit toernooi.

Makkelijk winnen met 12 man , alles in duits voordeel, blijkt maar weer de corrupte Uefa

Musiala is een baller, niet normaal man! Ik kijk echt met genot naar hem. Alles gaat zo makkelijk bij hem!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren