Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voormalig doelman van PEC Zwolle staat voor droomtransfer naar Manchester City’

Laatste update:

Michael Zetterer (28) gaat zijn carrière mogelijk vervolgen bij Manchester City, zo meldt BILD woensdag. De Duitse doelman van Werder Bremen zou een kandidaat zijn op het wensenlijstje van manager Pep Guardiola. Zetterer keepte tussen 2019 en 2021 anderhalf jaar op huurbasis bij PEC Zwolle.

Zetterer was afgelopen seizoen de eerste keuze onder de lat bij Werder, dat op de negende plaats eindigde in de Bundesliga. In 27 officiële wedstrijden moest de goalie slechts 37 tegentreffers incasseren. Zes keer hield Zetterer de nul.

Een afkoopclausule in het contract van Zetterer zou de Duitse jeugdinternational een interessante optie maken voor Manchester City. The Citizens moeten die clausule wel voor 1 juli activeren en het is vooralsnog onbekend hoe hoog de afkoopsom is. Transfermarkt schat de marktwaarde van Zetterer, die nog tot medio 2027 vastligt, op zo’n 3 miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het nieuws over Zetterer lijkt enigszins opvallend, daar Manchester City het keepersgilde momenteel op orde heeft. Derde doelman Scott Carson (38) verlengde vorige week zijn contract met een seizoen en reservedoelman Stefan Ortega (31) ligt eveneens tot medio 2025 vast.

Sterkeeper Ederson (30) ligt zelfs tot medio 2026 vast in Manchester, al nemen de geruchten rondom een vertrek van de Braziliaan toe. Ederson geniet belangstelling van diverse clubs uit de Saudi Pro League. Omdat Ortega het liefst niet langer tweede viool wil spelen, is het mogelijk dat hij de plek van Ederson overneemt. Zetterer zou dan de rol van reservedoelman op zich kunnen nemen.

Zetterer wist tijdens zijn uitleenbeurt aan PEC Zwolle nooit te imponeren in de Eredivisie. Uiteindelijk keepte de Duitser 34 wedstrijden in dienst van de Blauwvingers, waarin hij 57 tegentreffers moest incasseren. Zeven keer wist hij zijn doel schoon te houden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

lekker bezig bij werder wat betreft keepers, als je de geruchten mag geloven.
die backhaus van volendam (onder contract bij werder) staat op een lijstje voor barca, en nu deze reserve keep voor man city. Opvallend en toevallig.

30 mei 2024 om 10:38

En Pavlenka heeft ook afscheid genomen van Werder. Houden geen keeper meer over zo.

Heeft hij zich dan gewoon goed ontwikkeld of hebben wij dat met z'n alle verkeerd gezien? Want dit vond ik bij Zwolle toch een slechte keeper eerlijk gezegd. Denk dat je hem in een lijsjte kan zetten met de slechte keepers allertijden van de Eredivisie.

30 mei 2024 om 10:23

De eredivisie heeft ook wel vele grabbelaars gekend. Denk aan ten rouwelaar, nienhuis, pizza verhoeven, swinkels. Prachtige eredivisie tijden

30 mei 2024 om 10:38

Beetje vreemde voorbeelden. Ten Rouwelaar was gewoon een meer dan prima eredivisie keeper. Volgens mij zelfs nog een keer het Nederlands elftal gehaald als reserve. Verhoeven was ook geen grabbelaar

31 mei 2024 om 12:00

Grandellll!

30 mei 2024 om 10:46

Nou Weszol, dit is wel een beetje gechargeerd. Hij begon wat wijfelend inderdaad, was 2e keeper achter Mous. Later, en vooral in zijn 2e seizoen, gewoon een goede keeper gebleken, maar wel jong en onstuimig af en toe.

Ik ben dit seizoen bij 2 wedstrijden van Werder geweest en daar zag ik hem een zeer stabiele indruk maken. Hij is het onstuimige wel kwijt en er staat echt een goede doelman. Maar Mancity niveau? Dat vraag ik me wel af...

Tsja. Als hij tweede keeper wordt en City vervolgens of Ortega of Ederson verkoopt (en 1 van de twee als eerste keeper houdt), dan is dat prima!

Zou zonde zijn mocht Ederson voor Saudi Arabië kiezen. Schijnt idd hoop op verschillende lijstjes te staan daar waarvan Etihad van Karim Benzema het meest word genoemd . Prima keeper die binnen Europa nog heel wat prijzen kan winnen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren