Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk wordt het niet eens met Valentijn Driessen: ‘Dat hoeven we hier niet met jou te bespreken’

Laatste update:

Virgil van Dijk en Valentijn Driessen zijn het vrijdagochtend niet eens geworden over het vraagstuk of het Nederlands elftal goed omgaat met tegenslagen. De verliespartij tegen Oostenrijk (2-3) was vanzelfsprekend onderwerp van gesprek op het persmoment, waar de aanvoerder en journalist de degens kruisden.

Van Dijk geeft op de persconferentie aan dat de nederlaag tegen Oostenrijk niet meteen reden tot paniek hoeft te zijn. "Alleen het is wel een eye-opener. Als we op dezelfde voet verder gaan, hebben we niks te zoeken hier en dat is heel duidelijk geworden."

"Dat is wat we ook hebben besproken. Als we iets willen bereiken hier, moet er heel snel iets veranderen. Dat is iets wat we wel heel duidelijk hebben gemaakt. In mijn ogen voelt hoe we nu met deze tegenslag zijn omgegaan anders aan dan hoe we dat in het verleden hebben gedaan."

Het antwoord van de aanvoerder van Oranje kan Driessen niet bekoren. "Voelt het anders aan, of waren het ook andere soort gesprekken?", vraagt de chef voetbal van De Telegraaf. "Het waren ook andere soort gesprekken", luidt de reactie van Van Dijk.

Als Driessen vervolgens vraagt naar de inhoud van die gesprekken, reageert de Liverpool-verdediger gedecideerd. "Dat is niet iets wat we hier hoeven te bespreken met jou."

"Je praat ook met het Nederlandse publiek, hè Virgil. Je praat niet met mij", countert Driessen. "Het is uiteindelijk aan ons om het te laten zien op het veld. We kunnen wel heel veel dingen zeggen, maar het gaat om de daden die we laten zien", besluit Van Dijk het onderwerp.

Het Nederlands elftal vervolgt de aanloop naar de achtste finale tegen Roemenië vrijdagmiddag met een training in Wolfsburg. Later op de dag en op zaterdag volgt een analyse van de aanstaande tegenstander. Dinsdag om 18:00 uur in München wacht het treffen met de Roemenen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

""je praat ook met het Nederlandse publiek, hè Virgil. Je praat niet met mij""

Pleur op Driessen, jij spreekt niet namens het Nederlands publiek. Het enige wat Driessen voor het Nl's publiek kan doen is een andere baan zoeken, wat een bloedzuiger is dat zeg.

Mee eens met Virgil, hoezo moet hij gaat vertellen wat er intern is besproken. Dit is al genoeg zo

28 juni 2024 om 11:44
0

Driessen wilt altijd clashen, heel jammer.
Kritisch zijn mag zeker, maar mensen als Driessen zijn de reden dat er scheurtjes kunnen ontstaan tussen het elftal en de Oranje fans.

28 juni 2024 om 12:03
0

Precies dit. Driessen doet alsof hij praat voor de Nederlandse fans maar de fans willen niks meer dan een goed Oranje. Driessen heeft er baat bij als er scheurtjes en rellen ontstaan.

28 juni 2024 om 12:11
0

Driessen wil krantje maken!

Parodie op een journalist. Wil inderdaad alleen maar clashen. Uitlokken door z'n verongelijkte houding. Gelukkig trapt er nooit iemand in. Hij praat niet namens mij, sowieso praat iemand van de verzetskrant nooit en te nimmer namens mij.

28 juni 2024 om 12:45
0

Andersom geldt het ook. Er is in elk club of ploeg wel scheurtjes en conflicten, waardoor sommigen via Driessen hun ei kwijt willen. Hierdoor heeft Driessen altijd een baan.

28 juni 2024 om 11:56
0

Valentijn Driessen is gewoon een trol. Hier haalt hij een kick uit. Met negativiteit kun je heel snel berucht worden. Ik vind het eerlijk gezegd wel geinig dat hij met zijn uitspraken de hele voetbalwereld onderste kop zet.

Driessen vergeet alleen ook dat tegenstanders deze berichten dan ook krijgen. Waarom zouden de spelers of de staf ook maar iets prijsgeven over deze gesprekken. Daarnaast zijn dit soort gesprekken een soort werkoverleg. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe of wat er besproken wordt als het resultaat uiteindelijk maar naar wens is.

Opzich vind ik dit Nederlands elftal (zeker onder Koeman, maar ook tussendoor onder Van Gaal) altijd bewonderenswaardig veerkrachtig. Het probleem zit hem (tijdens dit toernooi) meer in dat de aanval niet goed genoeg is om de tegenstander consequent in de verdediging te drukken. Het zijn meer counteraanvallers die niet het niveau hebben om de tegenstander zo bang te maken dat ze zich gaan aanpassen. Hierdoor ontstaat er een constante druk op onze (top)verdediging en het middenveld. Omdat het middenveld met alle blessures niet stevig genoeg is, komt onze verdediging uiteindelijk ook in de problemen.

Daarom zou (zoals ik ook onder een eerder artikel voorstelde) Aké naar het middenveld halen en daar de komende (hopelijk sowieso nog twee) wedstrijden laten wennen voordat we weer echt sterke tegenstanders krijgen. Dan heb je ook meer snelheid aan de linkerkant

Verbruggen
Dumfries
De Vrij
Van Dijk
Van der Ven
Schouten
Reijnders
Aké
Simons
Memphis
Gakpo
28 juni 2024 om 13:43
0

Van de week kwam van Hooijdonk ook met zijn opstelling en had hij Memphis op 10 staan.
Nu lees ik Aké op het middenveld. Het moet niet gekker worden...
Memphis blijft gewoon als solo spits staan, terwijl hij zijn enige goede minuten met een duo spits heeft gespeeld....
Ik ben niet blijf met Koeman, maar ook niet met de andere 17miljoen bondscoaches.

Paar dingen lopen we tegen aan:
- Memphis als solo spits, die de bal niet kan vasthouden waardoor de aanvallen niet lopen
- Middenveld komt kwalitatief net te kort met Veerman.
- De verdediging verdedigd nooit naar voren

Je zou dus een balvaste/diepe spits moeten neerzetten, waardoor Memphis meer ruimte krijgt en de andere aanvallers kunnen aansluiten.
Je gaat met Wingbacks spelen zodat je wat meer ruimte krijgt aan de zijkanten om te voetballen. Verdediging kan je ondersteunen met een mannetje extra.
Dus:
- Brobbey als tweede spits erbij
- Systeem naar 5-3-2
- Spelen met wingbacks.

Het is in ieder geval een plan, maar ik zie weinig mensen die ook echt met een plan komen en gewoon maar even een Memphis op 10 zetten of een Aké op het middenveld. Het is af en toe lachwekkend aan het worden.

Verbruggen
De Vrij
Van Dijk
Aké
Frimpong
Schouten
Reijnders
VdVen
Gakpo
Brobbey
Memphis
28 juni 2024 om 14:46
0

@superman123. Een heel betoog en dan kom je aan met Brobbey voorin. Frimpong heeft een back achter hem nodig, want verdedigend is hij gewoon niet sterk genoeg. Hij is aanvallend juist van nut. Dus dit gaat niet werken als De Vrij dit moet opvangen.
Ook ik ben voorstander om Ake naar het middenveld te halen en te blijven spelen met 4 achterin. We hebben genoeg toppers achterin, dus zorg ervoor dat je middenveld steviger komt te staan. Ake en Blind zijn de enige die onderdeel van een blok voor de verdediging kunnen staan. Het blijft puzzelen met ons verzwakte middenveld, maar dit zou een optie kunnen zijn.

Verbruggen
Dumfries
De Vrij/Ligt
Van Dijk
vdVen/Maatse
Reijnders
Schouten
Ake
Simons
Frimpong
Gakpo
28 juni 2024 om 14:54
0

Iemand belachelijk maken dat hij met Brobbey voorin komt aan zetten en dan zelf een 2 spitsensysteem neerzetten waar geen spitsen maar buitenspelers staan, dan verlies je ook wel het recht op dat eerdere belachelijk maken hoor

28 juni 2024 om 15:08
0

Ik vind de opstelling van Superman123 anders een stuk logischer dan die van jou hoor, Redondono5. En de onderbouwing eveneens.

28 juni 2024 om 16:26
0

Kijk hier heb je iets aan! Mooi betoog Superman! Het systeem wat jij beschrijft is wat denk ik een toekomst zou kunnen zijn. Met 532. Frimpong/Dumfries rechts en Maatsen/Hartman links op de flanken.
Frenkie/Schouten/Reijnders/Veerman/Koopmeiners als verdedigende middenvelders en Xavi als 10 achter Brobbey/Gakpo/Zierikzee/Weghorst/Depay

Dan heb je ook opties om Koopmeiners op 10 te zetten ipv Xavi of Depay of Zierikzee op 10.

Dit lijkt mij gezien de spelers die je tot de beschikking hebt de meest logische keuze voor 2026.

Die Driessen praat anders niet namens mij. Wat een irritante manier van vragen stellen en antwoorden eisen. Die man is alleen maar uit op sensatie. Sommige dingen wat intern wordt besproken kan ook gewoon prive blijven. Het is aan de spelers om het weer op het veld te laten zien.

Mijn grootste wens in het voetbal is een goede verstandhouding tussen spelers, fans en de pers... samenwerken met elkaar naar succes voor Nederland...

Journalisten in het algemeen en Driessen in het bijzonder, overschatten zichzelf zo enorm! Het volk wil dit weten? Nee, jullie kunnen niks anders dan overbodige vragen stellen en dat weer opschrijven omdat de krant gevuld moet worden. Had, als je blijkbaar geen creativiteit zelf hebt, voor die rustdagen dan een paar achtergrondartikelen voorbereid, kun je die in je krantje zetten....

Spelers weten wel beter, die kunnen ook communiceren via social media. Niet alleen via de Telegraaf. VVD blijft altijd rustig en kalm, goeie eigenschap. Laat het dinsdag maar zien inderdaad, geen woorden maar daden!

Kruis de degens nog eens met 't Kofschip zou ik zeggen.
Heel goed dat Virgil niet teveel op dat gezuig van Driessen in gaat. Hopelijk weet hij op het veld ook zijn vorm als leider terug te vinden. De kwaliteiten zijn er!

Men is tegenwoordig alleen maar het proberen om te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn. Altijd op zoek naar de clash i.p.v. goed onderbouwde gesprekken. Driessen hier zo, maar je ziet het ook bij de zogenaamde journalisten van rtl nieuws of Powned.

Zelfs in de tweede kamer is men niet meer op zoek naar het beste voor het land, maar loopt men elkaar en elkaars ideeën alleen maar af te kraken zonder zelf met aanpassingen te komen waardoor het wel zou kunnen slagen.

Ik wil even hierbij zeggen dat Valentijn Driessen niet namens mij praat en ik als Nederlands burger afstand neem van alles wat hij zegt. Mocht hij denken namens het Nederlands publiek te praten.

Die Driessen heeft het echt te hoog in zijn bol als hij meent dat van Dijk het tegen het Nl'se volk heeft. Jaren terug had je die Bert Maalderink, die met zijn irritante stem en dito vragen ook al vervelend was, maar Driessen zit echt te zuigen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren