Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij onthult de opmerkelijke positie waar Brian Brobbey speelde tijdens oefenduel Nederlands elftal

Laatste update:

Brian Brobbey werd in het oefenduel van het Nederlands elftal met TSV Havelse (6-1 winst) als linksbuiten geposteerd. Dat vertelt Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

“Brian Brobbey werd in het partijtje met die amateurs alleen als linksbuiten gebruikt”, weet Verweij. “Dat is natuurlijk wel heel vervelend voor zo’n jongen. Want dan weet je in ieder geval dat je niet meer in de plannen van Ronald Koeman voorkomt als spits”, doet de journalist alvast een voorspelling over het perspectief voor Brobbey de rest van het toernooi.

De Ajax-spits maakte dit EK nog geen enkele speelminuut bij Oranje. Hetzelfde geldt voor collega-spits Joshua Zirkzee, terwijl ook mannen als Steven Bergwijn, Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Ian Maatsen en Daley Blind het reservehesje nog niet uit hoefden te doen.

Brobbey was, klaarblijkelijk als linksbuiten, wel trefzeker in het met 6-1 gewonnen oefenduel. Wout Weghorst (2x), Micky van de Ven (2x) en Jeremie Frimpong namen de andere treffers voor hun rekening.

Maar als linksbuiten hoeft Brobbey niet op speeltijd te rekenen, denkt Verweij. “Gakpo speelt er, Depay wil er spelen, Donyell Malen wil er graag spelen, Steven Bergwijn wil er graag spelen”, zo somt hij alternatieve keuzes voor Koeman op. “En dan komt Zirkzee erachteraan. Dus dan weet Brobbey wel hoe laat het is.”

Dat Brobbey in de achtste finale tegen Roemenië überhaupt gaat spelen is een illusie, zo denkt de journalist. “Dat gaat zéker niet gebeuren. Brobbey heeft natuurlijk de pech gehad dat hij geblesseerd raakte aan zijn hamstring."

Verweij verplaatst zich even in de schoenen van de fysiek ijzersterke aanvalsleider. "Ik denk dat hij beter naar Amsterdam kan gaan om lekker met Farioli te gaan trainen en zich voor te gaan bereiden op het nieuwe seizoen, want ik vermoed dat hij geen minuten gaat maken”, aldus de Ajax-watcher.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat geldt voor alle (voormalig) Ajax spelers bij Oranje. Speeltijd zit er niet in dus ga lekker op vakantie zou ik zeggen.

De opstelling komende wedstrijd zal niet veel verschillen met de voorgaande wedstrijden. De wissels staan ook al vast. na de 70ste minuut komt Wijnaldum erin en daarna Weghorst. Misschien wordt de links of rechtsbank nog gewisseld maar dat was het dan wel.

Blind, Gravenberch, de Ligt, Brobbey en Bergwijn zullen niet spelen dit toernooi. Ook niet als invaller.

28 juni 2024 om 17:54
0

Jij zou als je daar zou zijn je spullen pakken en lekker naar huis gaan zeker? en vervolgens niet meer de kans krijgen om opgeroepen worden voor je land? Jij hebt te veel naar voetbal inside geluisterd

28 juni 2024 om 18:06
0

Dat weet ik niet, je maakt wel een statement. Straks weer een nieuwe bondscoach dus heb je ook weer nieuwe kansen.

Sowieso is het ook weer niet zo erg om niet in Oranje te spelen, je kan normaal op vakantie in de zomer en je bent op tijd terug voor de voorbereiding. Dus geen gedoe met trainingsachterstanden als het seizoen begint.

28 juni 2024 om 18:07
0

Brobbey moet zeggen na het ek zolang Koeman er is wil ik niet meer opgeroepen te worden. Brobbey had je best kunnen laten spelen en ik denk dat hij het zelfs goed gaat doen dit toernooi

28 juni 2024 om 18:08
0

Hahaha, volwassenen mannen die gaan dreigen dat ze óf minuten moeten gaan maken, óf naar huis gaan. Ja, dan kom je er wel in de top.

28 juni 2024 om 18:11
0

Depay is aan het afbouwen en je heb een grote kans dat hij het ek in 2026 niet meer mee gaat maken dus brobbey zal dan zijn kans krijgen.

28 juni 2024 om 18:11
0

Je maakt inderdaad een statement. Namelijk naar de KNVB dat ze je nooit meer hoeven te vragen. En naar eventuele nieuwe clubs dat je alles behalve een teamspeler bent.

28 juni 2024 om 18:26
0

De coach is ook geen team player. Elke wedstrijd Wijnaldum laten spelen, het is best wel gênant.

Als je dan je elke keer maar op de bank zit te verbijten, wat voegt Oranje dan voor je toe? Of je wel of niet goed bent op de training doet er niet toe.

Wijnaldum is de eerste invaller, Weghorst de tweede. Je weet het nu al.

28 juni 2024 om 18:31
0

Dus als Jantje in de slot springt doe jij het ook? 😁 hèhè. Maar persoonlijk vind ik dat je nooit weg moet gaan, ongeacht de trainer je wel of niet moet.

28 juni 2024 om 20:29
0

Brobbey is ook niet goed genoeg hoor.

28 juni 2024 om 21:11
0

Zelfs Zirkzee krijgt geen kans. Na Depay (of zelfs voor?) de beste spits. Kom op, dan kan je niet klagen over geen minuten voor Brobbey

28 juni 2024 om 21:46
0

Vandaar dat brobbey eerder bij de selectie zat. Zou eigenlijk sowieso in de basis moeten staan

28 juni 2024 om 22:18
0

Dat is een tekortkoming van Koeman. Eredivisie krijgt graag voorrang. Je gaat me niet wijs kunnen maken dat Brobbey een betere speler of groter talent is dan Zirkzee natuurlijk

29 juni 2024 om 19:06
0

Het Ek van 2026 maakt geen enkele oranje speler mee.

28 juni 2024 om 17:56
0

Dan kunnen Bijlow, Flekken, Maatsen en Zirkzee ook lekker op vakantie. Zal wel lekker trainen worden met zo weinig man.

28 juni 2024 om 18:27
0

Nou ja, de wissels van Koeman zijn wel vrij standaard en te voorspellen natuurlijk. Zelfs na de wanprestaties in de groepsfase, zal hij niet van tactiek wijzigen

28 juni 2024 om 18:09
0

Haha wat wil je hier nou mee zeggen? Dat Koeman een hekel aan ajax heeft en expres geen Ajacieden opstelt?

Ik denk dat Blind, Brobbey, de Ligt en Bergwijn gewoon niet beter zijn dan wat er loopt.

28 juni 2024 om 18:35
0

Wat ik zeg is dat Koeman iets bedacht heeft en daar niet meer vanaf wijkt, wat er ook gebeurt. Dus de spelers die geen speeltijd hebben gehad dit EK, zullen ie ook niet meer krijgen. Hoe slecht de anderen het ook doen.

En natuurlijk is Gravenberch beter dan Wijnaldum. Wijnaldum kan niet meer, hoe duidelijk wil je het hebben? Hij raakt geen bal. Doet gewoon nauwelijks mee aan het spel.

Toch weet je nu al, komende dinsdag, na de 70ste minuut komt Wijnaldum erin.

28 juni 2024 om 18:10
0

Ik zie op het veld eigenlijk alleen maar PSV-ers staan. Ajacieden lijken al een aantal jaren allemaal niet goed genoeg meer. (op Frenkie na) Dus inderdaad, lekker op vakantie gaan.

28 juni 2024 om 18:11
0

Buiten de Ligt zijn dit toch ook geen basiswaardige spelers?

28 juni 2024 om 18:13
0

Als ik Depay bezig zie in de spits, dan lijkt Brobbey me wel een basisspeler.

28 juni 2024 om 18:30
0

Hij moet het eerst maar eens bewijzen op een hoger niveau. Veerman en Geertruida zijn misschien wel de beste middenvelder en verdediger van de Eredivisie en ook zij hebben het moeilijk. Luuk de Jong heeft 45 goals + assists en had het ook moeilijk in het buitenland. Het verschil tussen Eredivisie en de top 4 competities lijkt me vooral nu erg groot.

28 juni 2024 om 19:32
0

Maar ja, bij Blind, Gravenberch, Brobbey en Bergwijn is dat ook logisch. Blind zou je kunnen gebruiken, maar je hebt De Ligt, Van Dijk, De Vrij, Ake en Van De Ven die daar kunnen spelen. De sterke punten van Blind wegen niet op tegen de zwakke punten, al zou ik er ook geen problemen mee hebben als Koeman kiest voor wat voetbal achterin met Blind (zolang het 5-3-2 is).

Gravenberch heeft te weinig indruk gemaakt, heeft zich eigenlijk niet echt ontwikkeld sinds z'n vertrek bij Ajax en voegt qua niveau ook nog niets toe. Die moet echt aan spelen toe gaan komen, want anders blijven we praten over zijn potentie in plaats van over zijn kwaliteit.

En tja, Bergwijn heeft ondanks redelijke cijfers geen goede seizoenen achter de rug. Gefaald bij Tottenham en bij Ajax valt hij ook tegen. Voor Brobbey komt het EK gewoon wat te vroeg. Hij is nog jong, dus die krijgt na het EK vast meer kansen, maar ook voor Brobbey geldt dat we het momenteel vooral over potentie hebben op een dergelijk niveau.

28 juni 2024 om 20:07
0

Het ligt er maar aan hoe een wedstrijd verloopt. Als je achterstaat zoals tegen Oosterrijk en je haalt Ake eruit, is het dan zo raar om de laatste tien minuten met Blind te spelen om proberen de gelijkmaker te maken?

Blind is goed in de opbouw, heeft een uitstekende pass en kan ook een steekbal geven.

Dat je niet met hem start begrijp ik, maar er zijn toch momenten dat hij wel degelijk een toegevoegde waarde heeft?

Gravenberch heeft wellicht weinig indruk op jou gemaakt bij Liverpool maar Wijnaldum is eigenlijk allang gestopt met voetballen. We zagen hem drie keer invallen en drie keer was het niks. Gravenberch kan toch niet slechter invallen als Wijnaldum?

29 juni 2024 om 11:25
0

Duidelijk dat jij Liverpool niet kijkt. Gravenberch kan zich zonder moeite meenemen met het niveau van Liverpool, en heeft op momenten een cruciaal laten zien op een positieve manier. Kijk maar eens even wat wedstrijden terug.

29 juni 2024 om 13:29
0

Gravenberch heeft amper wat laten zien bij Liverpool

28 juni 2024 om 20:22
0

@speedyafc, dat kan je nu toch niet zeggen dat ze dit toernooi niet gaan spelen. Misschien loopt de Vrij wel een blessure op, misschien gaat Schouten wel naar zijn bevallende vrouw, misschien komt er een 2 keer achter elkaar een slopende verlengingen aan waardoor later er een paar met kramp eraf gaan, misschien krijgt Roemenie in de 10e minuut een rode kaart waardoor je na een uur met 3-0 voorstaat en andere wissels kan doen

28 juni 2024 om 21:09
0

Wat is het statement nou weer dan? Op Wijnaldum ipv Gravenberch na (want daarmee ben ik het inderdaad niet eens. Al zou ik dan ook niet Gravenberch gebruiken) staan alle spelers terecht wissel én zijn ze terecht geen invaller. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat dit met Ajax heeft te maken?!

Natuurlijk gaat Brobbey geen minuten maken, na Depay, Weghorst en Zirkzee is hij de laatste in de pikorde…

28 juni 2024 om 17:39
0

Denk dat Brobbey eerder zal spelen dan Zirkzee. Waarom zou Brobbey anders meegenomen zijn en Zirkzee pas na blessures?

28 juni 2024 om 17:52
0

Hahahah geloof me de grap is hier in nederland heeft niemand 90 minuten naar zirkzee gekeken (Bologna) alleen maar de mooie dingen , allemaal samenvatting 3/4minuten wedstrijden waar hij paar keer in beeld komt…

28 juni 2024 om 18:06
0

Ik heb meerdere wedstrijden volledig gekeken van Bologna, juist om te kijken waar de hype vandaan kwam. De beste wedstrijden die ik van hem gezien had, waren vaak degene waarin hij niet scoorde. Hij speelde dan echt zo frivool en gedurfd met geweldige techniek en overzicht. Is eigenlijk geen echt diepe spits helaas, ook al kan hij wel goed een bal vasthouden. Maar in mijn ogen wel perfect voor een twee spitsen systeem.

28 juni 2024 om 18:32
0

De scouts van Manchester United en AC Milaan hebben zeker ook alleen maar Youtube filmpjes gekeken?

28 juni 2024 om 19:09
0

Wat zeg je nou?😂 ben jij de scouts? Manchester united komt uit engeland en ac milan uit italie.. of zeg je eigenlijk omdat ac milan en man united interesse heeft moet hij spelen? Ik zeg “in nederland heeft niemand naar hem gekeken” waaronder jij en niet een scout van een voetbal club.

28 juni 2024 om 19:33
0

Omdat Zirkzee zelf geblesseerd was en Koeman hem niet echt aan het werk had gezien.

28 juni 2024 om 20:18
0

Sebasjuh, tijdens de trainingen van oranje heeft Zirkzee laten zien dat hij beter is dan Brobbey. Hij werd niet opgeroepen omdat hij net zet terug kwam van een blessure en Koeman geen risico wou lopen.

28 juni 2024 om 18:09
0

Ook echt de laatste in de pikorde, alsof dat er iets mee te maken heeft. We houden geen bal vast voorin en hij kan als geen ander, een bal vast houden.

28 juni 2024 om 18:18
0

Bij mij zou ie juist de eerste in de pikorde zijn. Eigenlijk zegt het dus vooral dat onze spitsen allen totaal verschillend zijn qua stijl, maar allemaal redelijk dicht bij elkaar liggen qua kwaliteit. Geen van hen is echt beduidend beter dan de anderen.

28 juni 2024 om 22:26
0

Depay en Zirkzee zijn vele malen betere voetballers. Zeker Zirkzee vind ik echt indrukwekkend.

Weghorst is een immense strijder. Geweldig. Maar zeker minder. Brobbey is alleen sterker.

29 juni 2024 om 12:37
0

Dus wat ik zeg, allen een andere stijl. De speelstijl van Brobbey zou ik in de spits willen zien.

Koeman laat Dephay altijd spelen.... (maar waarom..??)

28 juni 2024 om 17:41
0

Is een geweldige speler mist maar 6x per wedstrijd bewegelijke spits waar hij nooit te vinden is. Je kunt hem niet missen door zijn haarband je zou nu toch denken dat hij meer oog heeft voor zijn medespelers nu het haar niet meer voor zijn ogen hangt.Gelukkig mag hij blijven staan om weer ritme op te doen.

28 juni 2024 om 18:13
0

Omdat Brobbey pure middelmaat is en in eigenlijk niks beter is dan Depay. Zelfs Weghorst staat hoger in de pikorde. Dat zegt al genoeg.

28 juni 2024 om 18:30
0

Liever een spits die voor het doel staat als de bal daar komt, dan 1 die denkt zich zelfs met de opbouw te moeten bemoeien. Wie er dan in de spits staat maakt me echt niet uit. Ze hebben allebei de voor en nadelen

29 juni 2024 om 01:04
0

Brobbey is een veel betere spits dan Memphis. Niet per se een betere speler. Memphis is geen nr. 9. Als je 4-3-3 speelt moet je hem linksbuiten zetten of wissel. Een centrumspits is het niet. Gaat nooit diep en loopt overal behalve in de spits. Is ook als aanspeelpunt minder dan Brobbey.

Dat was al eerder duidelijk en geldt voor meerdere spelers, Koeman gebruikt een groep van 15 man en de rest mag toekijken. Snel hopen op eens bondscoach zonder voorkeur maar Koeman zal het WK ook nog wel mogen doen helaas.

28 juni 2024 om 17:56
0

Wist je nog dat Koeman zich hard ging maken dat de UEFA selecties van 26 man moest toestaan? Zo blij dat het hem gelukt is.

28 juni 2024 om 18:11
0

3 extra boze of teleurgestelde gezichten wanneer Wijnaldum weer warmloopt in minuut 60.

Blijft raar.
Koeman was degene die meer spelers mee wilde kunnen meenemen om vervolgens zich steeds maar te beroepen op dezelfde gasten, waarvan enkele zeer discutabel maar goed.
Er zijn 8 !!! spelers nog zonder minuten. Ik had allang mijn tas gepakt en was vakantie gaan houden, zeker aangezien voor sommigen de 1e wedstrijden in de voorbereiding of kwalificatie van Europa al voor de deur staan.

28 juni 2024 om 19:50
0

Hij wilde meer spelers mee kunnen nemen om 11 tegen 11 partijtje te kunnen spelen op de training. Maar kennelijk doet hij dat niet vaak genoeg, want er was een oefenwedstrijdje nodig om de 11 wisselspelers ook hun minuten te laten maken.

Het is niks anders dan een dikke middelvinger naar de clubs. Die moeten nu spelers gaan missen in de voorbereiding omdat Koeman zo nodig partijtje wilde spelen op de training. Stel je voor dat Ajax dadelijk Europese kwalificatie af moet gaan dwingen zonder haar eerste spits en linksbuiten omdat Koeman anders geen traininkje kon afwerken.

Dat is ook de rede waarom andere spelers al eerder hebben afgezegd voor het Nederlandse elftal. Knvb heeft met het aanstellen van koeman het ek al verziekt. En dat is ook aan de wedstrijden en selectie zichtbaar.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren