Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay: ‘Hij is de beste dit EK, hij speelt hierna niet meer bij zijn club’

Laatste update:

Ibrahim Afellay is diep onder de indruk van Nico Williams, zo maakt hij duidelijk tijdens de nabeschouwing op het EK-duel tussen Spanje en Georgië (4-1). De Spaanse buitenspeler was een van de uitblinkers en wist zijn naam met een vernietigend schot op het scorebord te zetten.

Spanje bereikte zondagavond op zeer overtuigende wijze de kwartfinale van het EK. In Keulen was de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente veel te sterk voor Georgië. De Georgiërs kwamen nog wel verrassend op voorsprong door een eigen doelpunt van Robin Le Normand, maar een nederlaag bleek door toedoen van Rodri, Fabián Ruiz, Nico Williams en Dani Olmo onafwendbaar. De Spanjaarden treffen Duitsland in de kwartfinale.

“Als je de bal zó binnenschiet, dan verdien je eigenlijk een gele kaart”, zo oordeelt Afellay aan tafel bij Studio Fussball van de NOS bij het zien van de herhaling van het doelpunt van Williams.

De vleugelspits vertrok van eigen helft en snelde richting het vijandige strafschopgebied. Eenmaal in het zestienmetergebied haalde Williams de trekker genadeloos over en trof hij het dak van het doel: 3-1.

“Die bal is zó hard”, vervolgt Afellay. “De keeper heeft hem alleen gehoord. Williams heeft ook gewoon een goede uitstraling. Het is een jongen die heel veelzijdig is. De bal zit echt aan een touwtje bij hem.”

“Hij is moeilijk te verdedigen. Hij is technisch heel vaardig en kan er aan beide kanten langs. Daarnaast heeft hij ook nog eens ogen voor zijn medespelers. Voor mij is het tot op heden de beste speler van het toernooi. Het zou mij verbazen als hij na dit toernooi nog bij Athletic Club speelt”, besluit Afellay.

De eveneens aanwezige Ismael Saibari sluit zich aan bij zijn tafelgenoot. “Hij durft gewoon zijn mannetje op te zoeken, hij is niet bang. Hij kan er zowel buitenom als binnendoor langs. Hij is snel en onvoorspelbaar. Williams laat het allemaal simpel lijken, dat maakt hem zo goed”, aldus de PSV-middenvelder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

“De bal zit echt aan een touwtje bij hem.”

Ibi heeft vroeger ook vaak FIFA gespeeld zo te horen.

1 juli 2024 om 06:58
0

Gallery play, hij doet het met een hakje. Hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn. De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik zeg net niet. Maar ja. Ik heb geen vlag, en ook geen fluit.

1 juli 2024 om 07:12
0

Wat een duik, een snoek is er niets bij!

1 juli 2024 om 08:14
0

Beter goed gejat dan slecht bedacht! Ik vond Afellay altijd al een beetje voorgeprogrammeerd over komen..

1 juli 2024 om 10:00
0

Goeie bal hoor, maar hij heeft even de bal nog niet.

1 juli 2024 om 10:41
0

Mooie reddingen worden nooit zo gewaardeerd als mooie doelpunten, maat dit is er een om in te lijsten!

1 juli 2024 om 07:22
0

Uhm... die tekst bestaat al voordat er computers waren, daar heb je geen fifa voor nodig

1 juli 2024 om 09:35
0

Die uitdrukking hoorde ik al toen ik bij de pupillen speelde.. en dat is bijna 50 jaar geleden… zo te lezen, heb jij veel fifa gespeeld en weinig zelf gevoetbald…

1 juli 2024 om 09:57
0

Jij ook een fijne maandag kerel!

Snap niet waarom hij niet is opgepikt bij elke topclub. Letterlijk een clausule van 58 miljoen voor deze zomer. Een betere deal dan deze ga je niet vinden voor een hele goeie linksbuiten. Zoveel topclubs die een goeie linksbuiten kunnen gebruiken. Ben benieuwd naar welke club hij gaat.

30 juni 2024 om 23:50
0

De transfermarkt is nog niet eens begonnen joh. Bovendien, kan me best voorstellen dat die jongen zijn zaakwaarnemer opdracht heeft gegeven om hem niet lastig te vallen met transfers voor het ek ten einde loopt. Die vertrekt heus nog wel deze zomer geloof ik. Er zullen vast al genoeg clubs bij hem geinformeerd hebben maar als die zaakwaarnemer zijn werk doet lezen we daar gewoon niets van. Met Athletic hoeft ook niet onderhandeld te worden dus daar lekt ook niets van uit.

"wil die jongen van jou niet bij ons komen spelen?"
"ik vraag het hem na het ek."
"cool!"

Dat gesprek x12 zit in die zaakwaarnemer zijn whatsapp.

30 juni 2024 om 23:55
0

Volgens mij zijn hij en zijn broer mega loyaal naar Bilbao. Zeker Inaki, die heeft een contract voor 8 jaar ofzo. Hoe het met Nico zit weet ik zo niet, maar het is goed mogelijk dat hij helemaal niet wil vertrekken.

1 juli 2024 om 05:13
0

Alle spelers bij Bilbao zijn hartstikke loyaal inderdaad. Vergeet bovendien niet dat beide broers een enorm salaris binnen harken, Nico alleen al ongeveer 10 miljoen. Dat moet je als club dan ook nog neerleggen.

1 juli 2024 om 09:57
0

Nico Williams heeft in december nog een nieuw contract getekend. Ben benieuwd (mocht hij vertrekken) waar hij naartoe zal gaan want goedkoop zal hij niet zijn qua transfersom en salaris. Bilbao is als een familie voor hem en zijn broer.

1 juli 2024 om 15:19
0

Dat klopt. Daarom heeft hij volgens mij bijgetekend. Niet om voor altijd te blijven maar omdat hij niet wou vertrekken voor niets en Athletic wat wou opleveren. Tenminste, dat leid ik af ik uit die lage afkoopsom. Anders was die wel een stuk hoger.

1 juli 2024 om 15:20
0

Hij heeft bijgetekend omdat ie anders uit zijn contract liep. De afkoopsom is echter maar 58M oid dus niet buitengewoon duur.

30 juni 2024 om 23:53
0

Hij wordt in verband gebracht met een hele boel clubs, de vraag is echter of hij zelf wel weg wilt. De Bilbao jongens zijn natuurlijk hartstikke loyaal aan hun ploeg altijd.

In Spaanse media hoor je toch wel de geluiden dat Nico in Spanje wilt blijven en niet naar de Premier league wilt. Een Arsenal of Liverpool tikt die afkoopclausule natuurlijk lachend af, maar als hij zelf niet wilt heb je daar nog niks aan natuurlijk.

1 juli 2024 om 00:09
0

Stond vorige week nog een heel artikel in Marca waar ze hem in het Barca profiel schetste. Yamal die aangaf er met hem over te hebben gesproken, het stookt de geruchtenmachine lekker op hehe.

Met een clausule van 50m moet het zelfs voor Barca te doen zijn. Als jullie dat lukt heb je voor de komende vijf jaar je vleugels op orde in ieder geval. Enige nadeel is dat het allemaal wel erg jong wordt dan. Cubarsi, Gavi, Pedri, Fermin, Yamal, Williams.. gemiddelde leeftijd van een O21 elftal. 😅

1 juli 2024 om 00:09
0

PSG wil hem ook. Zodra de mega salarissen geboden worden veranderd alles. Zo gaat het altijd.

1 juli 2024 om 00:12
0

@zanazanyan

Barca heeft geen centjes. De trukendoos gaat er alweer open om maar nieuwe spelers aan te kunnen trekken. Zie de transfer van Dest.

1 juli 2024 om 00:21
0

Als hij zelf graag naar Barcelona wilt kan hij ook een jaar wachten mochten ze deze zomer het geld niet hebben. Hij is natuurlijk niet verplicht om deze zomer te transfereren. Door de bekerwinst kan hij met Bilbao om de supercopa spelen, en hij kan ook Europa league spelen. Hij verdient al dik 10 miljoen per jaar, ik betwijfel ten zeerste of een Liverpool of Arsenal meer gaan betalen. Dus voor het geld hoeft hij ook niet komende zomer weg.

Ik zeg niet dat hij 100% naar Barcelona wilt, voor de duidelijkheid, maar het zou wel kunnen omdat hij dan in Spanje kan blijven en hij goed is met veel van de Barcelona jonkies.

1 juli 2024 om 00:25
0

Het zou natuurlijk een fantastische aankoop zijn van Barcelona, maar ik maak me nog geen illusies😁. Het wordt gewoon heel lastig komende zomer.

Momenteel wordt Barcelona sterk gelinkt aan Jadon Philogene (zoiets?) een linksbuiten uit de Championship. Speler van Hull City. 22 jaar oud, dus dezelfde leeftijd als Nico. Daar wordt ik persoonlijk niet heel vrolijk van, al moet ik bekennen dat ik hem alleen ken van zijn Puskas-waardige goal en hem verder nooit heb zien spelen. Lijkt me op het eerste oog toch een niveau of 3 onder Nico.

1 juli 2024 om 00:30
0

Jaartje wachten daar geloof ik niet zo in.

PSG wil hem ook en daar liggen de salarissen echt hoger. Plus CL voetbal.

1 juli 2024 om 02:05
0

PSG zal es een keer niet iemand willen hebben.

1 juli 2024 om 07:27
0

PSG zou wel een leuke aanval krijgen ook al vertrekt Mbappe. Williams erbij en wellicht ook Xavi Simons bij de club houden. Barcola heb je dan ook nog. Keuze in overvloed.

1 juli 2024 om 07:43
0

Die hebben Barcola die het beste op linksbuiten uit de voeten kan. Het zou doodzonde als hij een van de spelers op de bank terecht komt. Hopelijk kiest hij niet voor PSG. Dan nog liever Liverpool waar hij naar waarschijnlijk wel in de basis terecht komt.

1 juli 2024 om 08:18
0

Die trukendoos zorgt er toch elke keer weer voor dat ze wel iets voor elkaar krijgen.. dus zie het best gebeuren!

1 juli 2024 om 11:44
0

Tot het een keertje echt misgaat. Er niks meer is om te verkopen. En dan klapt de boel echt.

1 juli 2024 om 13:18
0

Nico wil een gigantisch salaris. Niet heel raar natuurlijk, maar wel buitenproportioneel. Dat zou in ieder geval de reden zijn dat Arsenal haar interesse bekoeld heeft.

Verder heb ik geen idee of die uberhaupt weg wil

1 juli 2024 om 03:23
0

Bilbao is niet zomaar een club, ze selecteren en leiden alleen Baskische spelers op. Je gaat daar weg voor de hoofdprijs. Niks clausules.

1 juli 2024 om 06:32
0

Er zijn ook vaak jongens die daar blijven. Inaki Williams en Muniain konden bijvoorbeeld ook wel transfers maken naar clubs als Tottenham, Juventus oid op een gegeven moment. Toch spelen ze nu nog bij Bilbao

1 juli 2024 om 08:16
0

En toch heeft hij een clausule van nog geen 60 miljoen.

Wat niet de hoofdprijs is.

1 juli 2024 om 10:23
0

@Lierse1997

Elke speler is wel trouw aan Bilbao omdat de club zich een beetje als de nationale elftal/trots vertegenwoordigd van de Basken. Als ze vragen of Nico niet wilt vertrekken dan zal hij vast niet gaan. Zo een clausule zegt eigenlijk niks als de spelers met vaderlandse trots spelen voor de club.

In ieder geval niet naar een Spaanse club.
Real is al voorzien en Barcelona kan hem niet betalen.

Williams was in Qatar ook al echt een speler die Spanje iets anders gaf. Toen kwam hij natuurlijk van de bank maar had ik in ieder geval direct het gevoel dat Spanje meer van deze types nodig had. Nu hebben ze er twee en combineren ze de traditionele korte passing met ook af en toe direct spel en voorzetten. Ik heb nog niet veel ploegen gezien die zo gevaarlijk zijn. En dan vergeet ik nog de afstandschoten. Het enige wat mischien aan deze ploeg ontbreekt is een type Rudiger of Ramos achterin.

Ik zie hem graag bij Barca. Ik hoop dat Laporta het voor elkaar kan krijgen. Williams en Yamal vanaf de flanken en Pedri de creativiteit vanaf het middenveld. En Lewandowski is de spits die scoort. Dit samen met de kwaliteit die Real heeft betekent dat een schitterend seizoen

1 juli 2024 om 00:34
0

Laporta zal ongetwijfeld weer proberen te goochelen maar eigenlijk hebben ze het geld gewoon niet.

Nu net nog de Dest truuk uit de kast gehaald. In plaats van 11 mio transfergeld is ie gratis naar PSV om salaris te besparen en een boekhoudtruuk om de resterende 4,5 mio versneld af te schrijven.

1 juli 2024 om 00:59
0

In plaats van 11 miljoen transfergeld? Welke club gaat in godsnaam 11 miljoen aftikken voor een speler die er tot januari geblesseerd uit ligt, en die in de zomer transfervrij is.

Dan kan je hem inderdaad beter direct wegdoen in ruil voor een doorverkooppercentage zodat je in ieder geval van het salaris af bent. Dat is totaal geen “truc”. Je kan ook alles negatief uitleggen.

Wachten tot psv hem in januari een contractaanbieding deed was volgens jou een betere oplossing? Dan kan je nog een jaartje salaris doorbetalen voor een speler die je toch niet gaat gebruiken en die vervolgens toch gratis de deur uit loopt.

1 juli 2024 om 14:57
0

Lewa moeten ze dan vervangen, begint steeds slechter te worden.

Werkelijk grandioze speler. Yamal natuurlijk ook, alhoewel hij minder succesvol was bij de afronding. Maar wat een toekomst met die 2 buitenspelers zeg. Maar ben het met hem eens, Nico heeft echt iets speciaals dat je bij weinig spelers ziet en gewoon voelt. Wow.

Heerlijke speler om naar te kijken, die zo snel is en langs alle kanten zijn verdedigers voorbijsnelt, maar dat schot was natuurlijk wel weer het probleem; met de ogen dicht zo hard mogelijk. En dan gaat hij er toevallig in, want in alle eerdere wedstrijden gingen ze over naast of tegen de tegenstander. Zodra hij meer oefent op koeltjes binnenschuiven gaan de doelpunten als rijpe appeltjes vallen bij hem en is hij ook niet meer te betalen door de topploegen (op de sjeikclubs na).

Ik hoop hem ook graag bij Arsenal te zien, maar ben er bang voor. Barca wil hem ook, maar die kunnen hem ook nietb etalen gok ik...

De beste man verdiend al aardig veel salaris bij Bilbao, omdat zij toch geen transfersommen neerleggen voor speler (basken only) en de transferwinsten dus vaak investeren in goede salarissen voor bijv. de broertjes Williams, Sancet, die keeper en Vivian.

De Basque-only policy zorgt voor veel loyaliteit aan de club. Niet alleen omdat de spelers en fanbase zich sterk verbonden voelen met de club, maar ook omdat talenten uit eigen opleiding / regio snel de kans krijgen en een sterk verbetert contract ontvangen. Het is bizar om te bedenken dat de grootverdieners bij Bilbao een salaris krijgen die concurreert met de top van PL. Ik verwacht wel dat de ambities van Nico verder reiken. Probleem is dat veel clubs, die hem kunnen betalen, al voorzien zijn van één of meer linksbuitens. Zoals City, Arsenal, Liverpool, United. En daarnaast zijn er meerdere interessante opties beschikbaar, zoals Kvarathkhelia, Leao en Gordon. Misschien een verassende move naar Newcastle of wordt hij verleidt door Chelsea. Maar laatstgenoemde kan ook niet eeuwig spenderen. Ik zie hem niet zo snel naar Duitsland, Italie of Frankrijk vertrekken. En in Spanje zijn er twee gegadigden. Één is ruim voorzien en de andere in geldnood. Ik zie hem nog wel een jaar blijven..

1 juli 2024 om 10:25
0

Ik ben een mega fan van Martinelli, maar zie Williams maar al te graag komen. Overigens kan Martinelli groeien tot een spits, een beetje dezelfde style als Henry.
Een speler als Nico aantrekken getuigd wel van echte ambitie!

1 juli 2024 om 10:50
0

De hoge salarissen kunnen ze natuurlijk deels ook betalen, omdat ze zelden (dure) inkomende transfers hebben. Niettemin, enorm knap hoe Bilbao presteert met hun beleid van enkel Baskische spelers en prachtig dat ze dit jaar de beker wonnen. Voor de voetballiefhebber zou ik zeggen, ga een keer naar San Mamés. Zeker als Nico Williams er nog een seizoen te bewonderen is, wat een rasvoetballer.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren