Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat contract van routinier Remko Pasveer spoedig met één seizoen verlengen

Laatste update:

Remko Pasveer blijft langer verbonden aan Ajax. De veertigjarige goalie gaat zijn aflopende contract spoedig met één seizoen verlengen, zo schrijven Voetbal International en De Telegraaf zondagavond.

Het was de grote vraag hoe de toekomst van Pasveer eruit zou zien, gezien zijn aflopende contract en respectabele leeftijd voor een profvoetballer. Toch komt de verlenging niet als een verrassing. VI meldde eind april al dat de doelman in gesprek was met Ajax om een nieuw contract te bespreken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Pasveer zag ondanks zijn bijrol in de Johan Cruijff ArenA genoeg redenen om over een contractverlening te praten. Pasveer voelt zicht nog altijd fit en hoopt met zijn ervaring een steentje bij te dragen aan de wederopstanding van Ajax komend seizoen.

Pasveer maakte in 2021 de transfervrije oversteek van Vitesse naar Ajax, waar hij een tijdlang de eerste keus onder de lat was. Zo maakte hij onder meer furore in de Champions League tegen Borussia Dortmund, toen hij Erling Braut Haaland met meerdere katachtige reddingen van scoren afhield.

Pasveer, die tot op heden 50 duels voor Ajax speelde en daarin 26 keer de nu hield, moest het afgelopen seizoen, mede door blessureleed, doen met een reserverol achter Jay Gorter, Gerónimo Rulli en ook Diant Ramaj, die het afgelopen seizoen als nummer één beëindigde.

Mogelijk schuift Pasveer aankomend seizoen wat op in de pikorde, daar de toekomst van met name Rulli onzeker is in Amsterdam. De Argentijns international zag Ramaj vorig seizoen de voorkeur krijgen, al is het de vraag voor wie de nieuwe trainer Francesco Farioli zal kiezen.

Duidelijk is dat Pasveer als mentor geldt van zijn jongere collega's. Ook zijn rol in de kleedkamer wordt op waarde geschat.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Prima keus. Gorter en Rulli slijten. Ramaj, Pasveer en een jong talent is ene prima bezetting op de goal iig.

30 juni 2024 om 22:19
0

Pasveer slijt al een tijdje..

30 juni 2024 om 23:22
0

#forthefuture
Nee, Pasveer zal 3e keeper zijn en hoogstwaarschijnlijk geen minuten maken. Als jij nog fit genoeg is geen probleem

Met alle respect voor mijn streekgenoot maar Pasveer kan niet meer als 40 jarige keeper. Zou Ajax ook niet moeten willen.

30 juni 2024 om 21:57
0

Als tweede keeper kan het nog prima voor komend seizoen.

30 juni 2024 om 22:14
0

@Downwards
Pasveer is niet meer goed genoeg. Ook niet als 2e keeper. Moet Ajax langere tijd beroep op hem doet, gaat dat punten kosten.

30 juni 2024 om 22:28
0

Eens. Mocht Ramaj er een keer 2 maanden uit liggen dan heb je een probleem. Als 3e keeper een prima keuze.

1 juli 2024 om 07:19
0

Hij wordt opgeleid door Ten Rouwelaar als toekomstige keeperstrainer. Binnen de selectie zijn ze schijnbaar lyrisch over zijn tactische kijk op het voetbal. Dit is dus een uitstekend besluit gericht op de toekomst, want zulke gasten moet je binnenboord houden. Jammer dat sommige niet verder kijken dan hun neus lang is.

1 juli 2024 om 07:37
0

Je hebt net een keeperstrainer gehaald. Dan ga je toch niet een tweede keeper behouden om 'm op te leiden als toekomstige nieuwe keeperstrainer? Daar is die positie in de selectie veel te belangrijk voor. En wie zegt dat Pasveer als je 'm geen nieuw contract had aangeboden, niet sowieso was gestopt en had willen meelopen met Ten Rouwelaar? Je moet gewoon een uitstekende tweede keeper hebben (zie Wellenreuther) als topclub, ipv dit materiaal

1 juli 2024 om 08:13
0

Maar dit is de 3e keeper.

1 juli 2024 om 12:48
0

@aadhandgranaat voorlopig zitten zowel Rulli als Gorter er ook nog.

1 juli 2024 om 12:47
0

Als 3e of 4e keus lijkt Pasveer me prima.
Voorlopig zal Rulli 2e keus zijn en daar achter heb je Gorter ook nog.
Goed mogelijk dat een van die twee, of beiden, nog vertrekken deze zomer, dan kunnen ze altijd nog op zoek gaan naar een nieuwe reserve doelman, maar dan is het wel lekker om tijdelijk in ieder geval terug te kunnen vallen op Pasveer.

Goed beleid hoor daar bij Ajax. De jeugd heeft de toekomst 👍

30 juni 2024 om 22:26
0

Zucht.. de eerste keeper is een doelman van 22 jaar en Ajax speelde afgelopen seizoen wedstrijden met een gemiddelde leeftijd van net iets jonger dan 23 en was daarmee het jongste Ajax ooit. Wat een onzinnige comment

30 juni 2024 om 22:58
0

En als deze jongen er nu eens 2 maanden uitligt (kan de meest fitte speler gebeuren), moet je het doen met ... Pasveer ?!?!?

1 juli 2024 om 09:17
0

Met Gorter op dit moment.
En ik denk dat Inke doelt naar de sarcastische opmerking: de jeugd heeft de toekomst daar, terwijl Ajax met het jongste elftal van de Eredivisie speelde.

1 juli 2024 om 10:21
0

Op dit moment toch nog gewoon Rulli? Vraag of hij er volgend jaar nog is, maar Ramaj/rulli/gorter/pasveer is op dit moment gewoon je selectie

30 juni 2024 om 22:50
0

De toekomst inderdaad, dus niet het heden. Setford zal komend seizoen gewoon eerste doelman bij Jong zijn hoop ik en Pasveer we doelman bij 1

Pasveer is niet meer goed genoeg. Ook niet als 2e keeper. Moet Ajax langere tijd beroep op hem doet, gaat dat punten kosten.
Hooguit als 3e keeper als er op dit moment niets beters is.

Ajax zou echt moeten doorselecteren. Met Ramaj en Rulli heb je 2 potentiele 1e keepers. Achter deze keepers moet Ajax gaan voor jong talent en niet voor een 40 jarige keeper met alle respect.

1 juli 2024 om 13:12
0

Volgens mij zit er bij elke club een ervaren 2e, 3e of 4e keeper in de selectie. Met Ramaj hebben ze al een jonge eerste keeper. Je kan prima een talent op de bank zetten (hebben ze met Gorter in principe al), maar er is geen club die met alleen maar jonge talenten achter de eerste keeper werkt.
Daarvoor is het risico veel te groot op die positie. Denk bijvoorbeeld terug aan Scherpen die een paar fouten maakte, bij een veld speler schuif je desnoods iemand vanuit een andere positie door, bij keepers kan dat niet.
Niet voor niets heeft Ajax in het verleden ook keepers als Boer, Timmer, Gentenaar, Verhoeven, Vonk en nu recent Stekelenburg en Pasveer op de bank gehad, niet omdat die (nog) top waren, maar omdat je niet alleen wil of kan vertrouwen op een jong talent voor die positie.

Prima hoor, zeker met de verwachting dat Geronimo deze zomer nog naar een club uit Spanje vertrekt. Jay is simpelweg niet goed genoeg en moeten ze definitief van de hand doen. Dan houdt je tot zover Diant, Remko en een Ajax-talent over.

Hoe kunnen zoveel mensen zeggen dat Pasveer punten gaat kosten?
Laatste keren dat hij onder de lat stond bij Ajax, heeft hij punten binnengehaald. 26 clean sheets uit 50 wedstrijden...

Niemand hier weet hoe goed hij momenteel nog is, maar ze lezen 40 jaar en gaan oordelen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren