Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé groeit uit tot ‘le grand monsieur’ bij Frankrijk met goal en twee assists

Laatste update:

Frankrijk heeft woensdagavond in eigen land op eenvoudige wijze gewonnen van Luxemburg. Het vriendschappelijke duel in het Stade Saint-Symphorien in Metz werd met 3-0 een prooi voor de ploeg van Didier Deschamps. Kylian Mbappé leverde twee assists en een goal.

Naast Mbappé waren er aan Franse zijde ook basisplaatsen voor onder meer N'Golo Kanté en Antoine Griezmann. Voor Kanté was het zijn eerste interland in twee jaar tijd. Op 3 juni 2022 stond hij voor het laatst binnen de lijnen voor les Bleus.

Frankrijk was nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg van Deschamps stond goed gegroepeerd en had hoofdzakelijk de bal, maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in de score.

Het geduld van het Franse publiek werd tot de 42e minuut op de proef gesteld, toen Mbappé de bal vanaf de linkerkant voor het doel slingerde en Randal Kolo Muani raak kopte achter Anthony Moris.

Deschamps bracht halverwege onder meer Jonathan Clauss binnen de lijnen en zag de invaller op werkelijk schitterende wijze voor de 2-0 aantekenen. Na opnieuw voorbereidend werk van Mbappé schoot de verdediger van Olympique Marseille via de onderkant van de lat raak.

Voor Clauss betekende het zijn tweede interlandgoal in zijn dertiende interland. De 31-jarige rechtervleugelverdediger was in de rust in de ploeg gekomen voor Theo Hernandez.

Frankrijk kreeg in de persoon van Mbappé kansen om de score verder uit te bouwen, maar slaagde daar pas laat in het duel in. Nadat Luxemburg eerst nog de lat raakte via Enes Mahmutovic, tekende Mbappé voor de derde Franse treffer.

De kersverse aanwinst van Real Madrid ontving de bal van voormalig ploeggenoot en debutant Bradley Barcola, waarna hij op knappe wijze afrondde in de korte hoek: 3-0.

Mbappé komt daarmee op 47 interlandgoals in het shirt van Frankrijk. Dat zijn er vier minder dan Thierry Henry en tien minder dan alltime topscorer Olivier Giroud. Mbappé droeg de goal op aan zijn veel te jong overleden oom.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is gewoon geniaal goed. Een van de beste die er rond loopt

‘Scorebord journalistiek’ ik vond Mbappe helemaal niet zo goed spelen. Enfin, Frankrijk wint met 3-0 op 60/70%. Heerlijk om weer Ngolo Kante weer te zien voetballen. Goede goal van Clauss ook.

Saliba moet in de basis en ik heb niet zo’n hoge pet op van die Kolo Muani.

Benieuwd wat het EK gaat brengen met deze selectie.

5 juni 2024 om 23:13

Frankrijk is bijna verplicht om het EK te winnen met deze selectie. Engeland komt erg in de buurt maar de verdediging is nog wel iets minder dan die van de Fransen.

5 juni 2024 om 23:16

@AjaxNL! - Bizar team inderdaad. En dat eigenlijk al een jaar of 8. Wat een lichting(en.

5 juni 2024 om 23:57

inderdaad bizar goed maar Portugal en Engeland schat ik minstens even goed.

6 juni 2024 om 00:38

Thuram in de spits en Mbappe vanaf links zouden zekerheden moeten zijn. Wie op rechts? Dembele, Coman of Barcola? Tchouameni en Camavinga zou ik lekker als dubbele pivots posteren en Griezmann dan op 10.

Kounde en Theo als backs. Saliba centraal met Konate.

6 juni 2024 om 07:19

Klopt! Mbappé speelde denk ik ook gewoon lekker op 60%. Goed om te zien dat onze kleine man weer terug op middenveld.

Mooie goal van Clauss ook. Ik vind dat Saliba ook moet spelen want ik weet niet wat er is gebeurd met Upamecano maar die is echt niet meer de Upamecano van voor het WK. Toen was die echt een super duo met Konate achterin. Het leek wel de nieuwe versie van Thuram/Gallas die twee.

Maar goed, ik vind ook dat Kolo Muani niet moet spelen. Want heb niet echt een hoge pet van hem. Ze konden beter een Diaby of een Michael Olise meenemen voor die positie. Zou ik logischer vinden.

Maar goed we gaan het zien wat Frankrijk gaat doen. Het zou lekker zijn als ze het EK winnen. Ben dan ook in Parijs dus we zullen het zien.

Vive la France 🇫🇷

6 juni 2024 om 07:28

Ik vind het toch frappant dat hier met lof wordt gesproken over iemand die in de woestijn voetbalt, en wij bij Wijnaldum er de grootste problemen mee hebben.

6 juni 2024 om 09:51

Als Messi en Jahanbaksh samen in de woestijn gaan voetballen blijft er nog altijd wel een verschilletje tussen beide heren zitten.

6 juni 2024 om 22:36

Wijnaldum heeft toch wel bij grote clubs gespeeld en is daar gewoon belangrijk geweest. Nee het is geen Messi, maar zeker geen Jahanbakhsh

Mbappe weer belangrijk tegen de kleintjes! Hoort Frankrijk hier niet met grotere cijfers te winnen? Of hadden ze er weer eens geen zin in? Kwartfinale max voor deze ploeg...ik zal wel weer de halve site over me heen krijgen maar ik zie geen vooruitgang tov het vorige EK toen ze kopje onder gingen tegen het grote Zwitserland.

5 juni 2024 om 23:51

In de tussentijd heeft Frankrijk de Nations League gewonnen en een WK finale gehaald. Hoezo zie je geen vooruitgang tov het vorige EK?

6 juni 2024 om 08:46

Man is 3 dagen Real Madrid speler en de dingen worden alweer gebagatelliseerd hoor. Triest hoe dat altijd gaat.

6 juni 2024 om 08:57

Belangrijk tegen de kleintjes, maar maakte Frankrijk bijna eigenhandig weer kampioen in 2022

6 juni 2024 om 10:49

Lol. WK Finale gemist? ''weer belangrijk tegen de kleintjes''.

Frankrijk was op 50% modus ofzo. Spel ging wel heel traag. Maar ja Luxemburg is nou ook niet echt een tegenstander waar je alles hoeft te geven. Maar goed wel mooi dat Mbappe 2 assists en een doelpunt heeft. Ben benieuwd naar hem het aankomende EK en daarna aansluiten bij Real! Nu al zin in het nieuwe seizoen.

Ben wel benieuwd hoe Deschamps zijn middenveld en defensie gaat opstellen.
Ik hoop toch dat Upamecano blijft spelen (voor Oranje dan).
Wat een parodie van een verdediger is dat als je spelers als Saliba, Konaté en Koundé kan opstellen bijvoorbeeld...

Verder lijkt hij het in het Franse elftal wel beter te doen, maar toch is hij een pak minder dan bovengenoemde in mijn ogen....

Verder benieuwd of Kanté een basisplek kan krijgen. Denk het niet, als Tchouameni fit is.

6 juni 2024 om 08:56

Bizar dat die Upamecamo zo terug zakt is in niveau. Lijkt wel Umtiti die toen na het wk ook niks meer leek op de verdediger die hij ooit was.

6 juni 2024 om 09:21

Bij Bayern inderdaad. Maar in Franse elftal lijkt hij vaker stukken beter in mijn ogen.

Ben benieuwd. Als je puur naar team kijkt, is Frankrijk toch wel de grote favoriet met een Portugal en Engeland als nipte achtervolgers (qua selectie).

Voorin een trio van Dembele of Coman, centraal Thuram of Kolo Muani en op links Mbappe en nog als back-up Barcola (of Mbappe centraal, maar daar is hij in mijn ogen ietwat minder).

Op 10 een Griezmann die gewoon weer top is en daarachter een defensie die alles heeft (mits je de juiste opstelt). Wereldkeeper. Defensieve middenveld is ook ijzersterk met een Tchouameni en Kanté bijvoorbeeld. Of Fofana.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren