Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Magician’ Hakim Ziyech: van Ajax-legende naar icoon van de Atlasleeuwen

Laatste update:

In de rubriek Tribunegeluiden draait Voetbalzone de rollen om en krijgt de lezer de kans om een opiniestuk, column of ander interessant artikel over voetbal te publiceren op onze website. In deze editie van Tribunegeluiden is het woord aan Abdelilah Amraoui, die zijn nieuwste column wijdt aan Hakim Ziyech.

Door Abdelilah Amraoui (The Artistic Ninja)

Vrijdagochtend. Op mijn vaste plekje in de Dudok, in Rotterdam aan de Meent, neem ik een slok van mijn havercappuccino. Terwijl ik de krant erbij pak en doorblader naar de sportsectie, valt mijn oog op een artikel over Marokko’s recente 6-0 overwinning. Het doet me meteen denken aan de man die een grote rol heeft gespeeld in dit succes: Hakim Ziyech, beter bekend als The Magician.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hakim Ziyech, een naam die synoniem staat aan pure voetbalkunst. Ik herinner me nog goed zijn tijd bij Ajax, waar hij met een subtiele beweging langs drie verdedigers glipte om vervolgens met een perfect geplaatste bal Dusan Tadic te bedienen, die eenvoudig kon scoren. Dat moment, die magie, is wat Ziyech keer op keer brengt. Zijn nauwkeurigheid en visie op het veld hebben menig wedstrijd beslist.

Fast forward naar zijn periode bij Chelsea, waar hij cruciaal was in hun overwinning in de FIFA Club World Cup tegen Palmeiras (2-1) in 2022. Tijdens een beladen finale, waarin iedere seconde telde, was het The Magician die met een briljante pass Kai Havertz bediende voor het winnende doelpunt. De supporters van Chelsea hadden opnieuw een held: Hakim Ziyech.

Nu speelt hij bij Galatasaray, en zijn invloed is nog steeds voelbaar. Onlangs, in de spannende stadsderby tegen Fenerbahçe, hield Ziyech de bal vast tijdens een aanval. Met een briljant inzicht gaf hij een splijtende pass die leidde tot het winnende doelpunt. Galatasaray kon dankzij Ziyech de rivaliteit weer een stap verder brengen.

Ziyech veroverde tussen 2016 en 2020 de harten van de supporters van Ajax.

En dan de nationale trots, de Leeuwen van de Atlas. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia was het Ziyech die in de zesde minuut het net vond via een strafschop. Zijn kalmte en precisie onder druk gaven Marokko de voorsprong die ze nodig hadden om de wedstrijd te controleren. En wie kan de overwinning tegen Congo vergeten? Twee assists van The Magician en een 6-0 overwinning die hun WK-droom levend hield.

Maar Ziyech is meer dan alleen een voetballer. Zijn filantropische werk, zoals het delen van zijn bonussen met stafleden van de Marokkaanse voetbalbond, toont zijn diepe betrokkenheid bij de gemeenschap. Dit humanitaire werk maakt hem niet alleen een groot atleet, maar ook een groot mens.

Als Feyenoord-supporter heb ik altijd een bepaalde bewondering gehad voor Hakim Ziyech. Ondanks dat ik de kleuren van Rotterdam draag, kan ik niet ontkennen dat Ziyech een bijzondere speler is, ook vanwege mijn Marokkaanse afkomst.

Ziyechs prestaties voor de Marokkaanse ploeg hebben mijn interesse in het Marokkaanse voetbal verder aangewakkerd. Ik heb met veel plezier naar de wedstrijden gekeken die ze hebben gespeeld tijdens het WK in Qatar. De successen die Marokko daar heeft behaald, hebben mijn liefde voor Ziyech als speler nog verder versterkt.

Ziyech speelde al 62 interlands namens Marokko.

Hakim Ziyech is een uitzonderlijke voetballer en een man met een groot hart. Zijn bijdragen aan het voetbal en zijn gemeenschap maken hem een bron van inspiratie voor velen. Deze ode aan Ziyech is een viering van zijn verleden, zijn heden en de belofte van nog vele magische momenten in de toekomst, zowel voor zijn huidige club als in de herinnering van de trouwe Ajax-fans.

De naam van Ziyech zal voor altijd verbonden blijven aan de gloriedagen van Ajax Amsterdam, en zijn nalatenschap zal blijven inspireren, zowel op als buiten het veld. Terwijl ik nadenk over al deze momenten, raak ik verstrikt in mijn gedachten.

De tijd lijkt stil te staan, maar plotseling kijk ik naar mijn horloge en besef ik tot mijn schrik dat mijn eerste afspraak al bijna begint. Ik heb nog maar een half uur om daar te komen. Snel neem ik nog een laatste slok van mijn cappuccino, reken af en haast me naar buiten.

Mijn gedachten blijven bij de penaltyserie tijdens het WK in Qatar tegen Spanje. Ik zie het weer voor me: Ziyech, kalm en gefocust, loopt naar de stip. Het stadion houdt zijn adem in. Met een beheerste beweging schiet hij de bal in de hoek van het net, de keeper kansloos. De Spaanse media hadden Marokko al afgeschreven, maar Ziyech, met een strijdlustige blik, veegt die arrogantie van tafel. The Magician had weer toegeslagen. En nog belangrijker: the game was in the pocket.

Nu, achter de schermen, is er een hevige strijd om spelers tussen de Atlasleeuwen en la Roja. Spanje heeft de zestienjarige EK-debutant Lamine Yamal (FC Barcelona) voor zich gewonnen, maar de Marokkaanse bond heeft Brahim Díaz (Real Madrid) weten te strikken. De toekomst belooft nog veel meer van deze intense rivaliteit.

Zelf schrijfambities of een leuk verhaal dat een groter publiek verdient? Speelt er iets bij jouw club dat je echt kwijt moet of heb je een mooie anekdote over voetbal? Voetbalzone plaatst regelmatig een inzending. Mail jouw verhaal (max. 1500 woorden) naar wessel.antes@footballco.com en wie weet is het binnenkort te lezen op Voetbalzone!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ja, Ziyech is inderdaad een Magician. Momenteel the Magician of Istanbul! Die goals van hem, werkelijk waar ongelooflijk gewoon wat een traptechniek hij heeft! Ik hoop dat we hem bij Galatasaray nog lang mogen bewonderen!

21 juni 2024 om 20:09

Ik zie maar 1 magician bij Gala, en dat is good old Mertens

Leuk om deze rubriek vaker te zien! Al is het een ode van een Feyenoorder aan een Ajacied 🥲

21 juni 2024 om 20:41

Mooi dat dat ook kan toch? Rivaliteit blijft altijd, maar mooi dat je ook kunt genieten van een speler bij de rivaal.

Leuk stuk om te lezen. Jammer dat zn afspraak eraan kwam, het eind was een beetje afgeraffeld 😁

Leuk artikel, blij dat Marokko na jaren een rol speelt op het wereldtoneel. Aangezien Marokkaanse voetballers super technisch zijn.

Beetje raar artikel.
Word van alles verzonnen om Ziyech op te hemelen.

1. Penalty op het het wk ging dwars door het midden.
2. Scoorde een penalty tegen Zambia, speelde verder als een natte krant en schopte stennis nadat hij werd gewisseld.
3. Had 0 assists in de wedstrijd tegen Congo. Speelde een redelijk onzichtbare wedstrijd.

Ziyech is over zijn top.
Elftal draaide veel beter met Diaz op rechtsbuiten

22 juni 2024 om 11:43

Ook had ik niet echt het idee dat Chelsea inclusief aanhang hem als een held zag. Had beter naar Spanje of Duitsland kunnen vertrekken. Of zelfs bij Ajax blijven. Maarja dat is ook achteraf gelul

23 juni 2024 om 11:02

Klopt.

Trouwens bonussen van de nationale elftal worden door alle spelers afgestaan aan goede doelen en stafleden die minder veel verdienen.

Dus ook spelers van bijv. Charleroi ataan hun nationale elftal bonus af.

Wat een hielenlikkers artikel is dit zeg.. vooral dat stuk over Chelsea in een nietszeggend potje. + een aantal onwaarheden over dingen die helemaal niet zijn gebeurt..

“ De naam van Ziyech zal voor altijd verbonden blijven aan de gloriedagen van Ajax Amsterdam, en zijn nalatenschap zal blijven inspireren, zowel op als buiten het veld.”

Dit lijkt zo door AI geschreven te zijn, met weinig besef van de grootsheid en historie van ajax. Een verloren finale en een halve finale CL met een paar kampioenschappen is dat zo bijzonder voor Ajax?

Met woorden als nalatenschap vind ik ook dat je niet makkelijk kan strooien als je de geschiedenis erop naslaat en vooral ook kijkt wie er nog meer in het elftal stonden en hoe zich dat ontwikkelt heeft. Als er al sprake is van nalatenschap dan is dat die van Erik ten Hag.

Het onderwerp is prima gekozen, maar een feitelijk verhaal, waar kwam die vandaan, wie ontdekte hem in Heerenveen of Twente etc, gecombineerd met wat persoonlijke lofuitingen was beter geweest dan nu andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren