Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jude Bellingham houdt Engeland met omhaal diep in blessuretijd in leven

Laatste update:

Engeland leeft tóch nog op het EK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate speelde een beroerde wedstrijd, leek in de achtste finale met 0-1 te verliezen van Slowakije, maar diep in blessuretijd zorgde Jude Bellingham met een omhaal voor de gelijkmaker. Een verlenging gaat nu bepalen welk land zich in de kwartfinale tegen Zwitserland gaat melden.

Aan de kant van Engeland gaf Southgate centraal op het middenveld de voorkeur aan Kobbie Mainoo boven onder meer Trent Alexander-Arnold en Conor Gallagher. Jordan Pickford raakte in de warming-up licht geblesseerd aan zijn pink, maar kon wel gewoon spelen. Verder bleef Engeland ongewijzigd. Bondscoach Francesco Calzona was tevreden over zijn Slowakije en zag dan ook geen reden om wijzingen door te voeren.

Slowakije wist de goede lijn uit de groepsfase direct door te trekken. Aan de hand van uitblinkers Lukás Haraslín en Ivan Schranz werd de ploeg meermaals gevaarlijk. Een eerste tegenvaller volgde al na drie minuten voor Engeland, toen Kieran Trippier Marc Guéhi in moeilijkheden bracht met een te korte pass en laatstgenoemde geel moest pakken om gevaar van Schranz te voorkomen. Ook Mainoo en Bellingham kregen al in de eerste twintig minuten geel.

Dávid Hancko tekende voor de eerste grote kans. De Feyenoorder kon zomaar de zestien in sprinten en zag zijn schot, misschien was het een pass, voor het doel van Pickford langs vliegen. Engeland speelde in een te laag tempo en was bovendien slordig in balverlies, al dook Bellingham plots gevaarlijk op en zag hij zijn schot net gekeerd worden door een Slowaakse verdediger.

In de vermakelijke openingsfase kwam Engeland iets beter in het duel, maar kreeg het tevens het deksel op de neus. Spits Dávid Strelec had een heerlijk balletje in huis op Schranz, die oog in oog kwam te staan met Pickford en met buitenkant voet afrondde: 0-1. In het restant van de eerste helft speelde Engeland met ogenschijnlijk nul vertrouwen. De Engelsen bleven slordig, hanteerden een veel te laag tempo en moesten genoegen nemen met een 0-1 achterstand bij rust.

Engeland kwam na rust in eerste instantie beter voor de dag. De eerste echt gevaarlijke aanval van the Three Lions in de wedstrijd leek direct een doelpunt op te leveren. Trippier stoomde op aan de linkerkant en dacht de assist te leveren op Phil Foden, die simpel binnentikte, maar laatstgenoemde bleek buitenspel te hebben gestaan. Toch gaf dat moment Engeland wat vertrouwen, wat het publiek oppikte.

Bij een inworp op het middenveld leek het plots helemaal mis te gaan voor Engeland, dat langzaam maar zeker terugzakte naar het niveau van voor de rust. Mainoo stond te slapen, waardoor Strelec in balbezit kwam en het vanaf de middenlijn probeerde, omdat hij Pickford ver uit zijn doel zag staan. Pickford zou kansloos zijn geweest, maar tot zijn grote opluchting en de duizenden Engelse fans in de Veltins-Arena vloog de bal net naast het lege Engelse doel.

Southgate moest ingrijpen en nam risico's door verdediger Trippier eruit te halen voor aanvaller Cole Palmer. Saka schoof daardoor terug als wingback aan de linkerkant. Gek veel leverde dat echter niet op, ondanks dat de Engelsen het balbezit genoten. Een vrije trap van Foden leek ruim tien minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker op te leveren, toen Kane in volledige vrijheid werd bereikt maar naast kopte.

Engeland begon in de slotfase eindelijk wat meer urgentie te tonen en kwam dicht bij de verlossende gelijkmaker toen Declan Rice een schot van afstand loste. De middenvelder had de pech dat zijn stuiterende inzet tegen de paal belandde. Nog altijd geen enkel schot op doel voor Engeland. Diep, diep in blessuretijd was het alsnog raak. Een verre inworp van Walker belandde bij Bellingham, die met een spectaculaire omhaal voor de 1-1 en dus een verlenging zorgde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Arrogant ventje bah...Geweldige goal hoor. Erg triest voor Slowakije.Bij je goal schreeuwen who else?Terwijl je al een aantal potten echt niks laat zien.... die heeft het wel heel hoog in z'n bol.

30 juni 2024 om 20:02
0

Kerel ga lekker golf of tennis kijken, voetbal is duidelijk niks voor jou..

30 juni 2024 om 20:04
0

Its coming home!!

30 juni 2024 om 20:06
0

Has it ever been home?!

30 juni 2024 om 20:17
0

JayJack, waarom is voetbal niks voor mij dan gappie?🤡

30 juni 2024 om 20:23
0

Ach waarschijnlijk zo'n real fanboy. Irritant mannetje is die Bellingham aan het worden. Geweldige voetballer maar een misselijk ventje.

30 juni 2024 om 20:54
0

Nu is het wel zo dat als je na een goal niet je verontschuldigingen aanbiedt en met je hoofd naar beneden terug naar je plek loopt je hier in Nederland al arrogant gevonden wordt.

Hij maakt de goal van het toernooi op het moment dat zijn land hem het meeste nodig heeft, dan mag je zo juichen. Ik had nu nog staan juichen.

30 juni 2024 om 20:03
0

Inderdaad. Tuurlijk mag je juichen maar dit is wel triest gedrag. Laat het hele EK niks zien die man.

30 juni 2024 om 20:06
0

@redondono5 ja zeker weten maar als hij het hele toernooi wel iets liet zien had je er ook toch wat van gezegd tenzij het weghorst was geweest🫨

1 juli 2024 om 12:48
0

@realmadrid84, je reageert met enkel aannames. Als iemand slecht speelt mag je dat toch gewoon zeggen? Zeker alsof je daarna doet alsof je het hele toernooi al de man ben. Juichen van Weghorst heb ik niks mee. Geen idee wat het er mee te maken heeft.

30 juni 2024 om 20:03
0

Als weghorst zou zou juichen dan had je er niks over gezegd he. Voetbal zit vol met emoties maar bij jullie kiezen jullie wie het niet mag of ze goed spelen of niet.

30 juni 2024 om 20:17
0

He? Weghorst heeft hier niet echt veel liefhebbers anders.

30 juni 2024 om 20:20
0

Onzin, van weghorst is t ook niks. Vreselijk overdreven gedoe

30 juni 2024 om 20:24
0

Hahaha echt die kleine fanboys die alles weer lopen te verdedigen.

30 juni 2024 om 20:03
0

Hij is gewoon geweldig. Erken het nou maar. Zo een goal uit een hopeloze situatie petje af. Mooie later best cadeau

30 juni 2024 om 20:06
0

Jij begrijpt er helemaal niets van, 20 jarige Jude Bellingham, die zo'n goal maakt.op dat moment, gaan veroordelen op hoe hij zijn emoties niet de baas kan blijven, tjonge jonge zeg...

30 juni 2024 om 20:07
0

Die man is multimiljonair en 1 van de beste voetballers van de beste voetbalclub van de wereld. Zorg dan maar eens dat je het niet hoog in je bol krijgt..

30 juni 2024 om 20:09
0

Wat triest voor Slowakije? Stoppen met voetballen nadat je 1-0 voorkomt? Niet om aan te zien. Ben blij dat engeland nu al weer voorstaat in de verlening. Die proberen het teminste nog heel de wedstrijd om te voetballen en kansen te creëren.

30 juni 2024 om 20:16
0

Daar was anders weinig van te zien.

Geweldige Madridista!

30 juni 2024 om 20:16
0

*Engelsman

Hoe kan je niet van voetbal houden? Eerlijk, dit is bizar.

Waar kwamen die 6 minuten vandaan?

30 juni 2024 om 20:01
0

VAR-check, wissels en Slowaken die gingen liggen. Helaas.

Wat een tactics die Southgate. Even Toney inbrengen die meteen de assist geeft. Zijn maar weinig trainers zo goed als hij

30 juni 2024 om 20:02
0

Volgens mij was het Geuhi

30 juni 2024 om 20:02
0

Was toch die nummer 6?

30 juni 2024 om 20:05
0

Haha oh ja, nou ja dan nu de assist bij de 2-1

30 juni 2024 om 20:05
0

Haha nu alsnog. Of de NOS loopt heel ver achter of je hebt een voorspellende gave

Kut Engelsen, zo onverdiend!

30 juni 2024 om 20:03
0

Wat Slowakije speelde zo goed? Dat is ook niet om aan te zien.

30 juni 2024 om 21:20
0

Die hebben daar de spelers ook niet voor...

Uitgerekend de meest irritante speler van Engeland...
Overtredingen, vaak vallen en na de goal ook meteen weer gebaartjes naar het publiek.

Zonde voor Slowakije.

Wie weet wat de verlenging brengt

Het blijft een matig elftal dat Engeland.

30 juni 2024 om 20:34
0

Zwak team en vervelend volk.

leuk voor de engelse fans, maar dit team blijft een drama met de coach voorop.

Wat een manier om die verlenging eruit te slepen. Slowaijke had het verdiend om te winnen, ze hielden het dicht achterin en haalde de laatste pass in elke aanval eruit. Voor het voetbal en ek zelf kwam doelpunt op juiste moment, heerlijk gewoon..

Ipv die bal naar voren te rammen, schopten of kopten de slowaken de bal alleen nog maar over de zijlijn. Is ook wel erg risicovol

Ontzettend jammer. Kan niet langer naar die arrogante kop kijken.

30 juni 2024 om 20:13
0

Net zoals de meeste niet-Nederlanders niet naar Weghorst kunnen kijken. Precies een opgefokte MMA vechter

Wat een baas zeg, zo'n goal verdiende deze wedstrijd niet...

Ik zie Slowakije er nog met de winst vandoor gaan.

Verschrikkelijke ploeg dat Slowakije, honderd spelers met kramp, alsmaar liggen. Kucka mag van geluk spreken dat die nog binnen de lijnen staat, ontneemt Maino gewoon een 100% scoringskans.

Hopelijk rolt Engeland ze op in de verlenging, maar ik heb er een hard hoofd in. Gaat nog spannend worden.

Southgate moet ook bij zichzelf ten rade gaan. Is dit wel de man op de juiste plek met zo’n stortvloed aan talent?!

Bellingham doet het dan toch weer even. Ongelofelijk hoe vaak hij beslissend is geweest. Nu al een fenomeen.

30 juni 2024 om 20:07
0

Met uitzondering van Hancko uiteraard.

Goeie goal, alleen jammer dat hij zo arrogant is geworden

Die bal vd Slowaken toen Pickfort "iets" te ver voor zijn doel stond was killing geweest. En nu zijn die slowaken conditioneel kapot

Hoe dan ook dit Engeland gaat zeker geen kampioen worden, wat n volgevreten gasten zijn dit zeg , zoveel egootjes dat ze geen meter voor elkaar willen lopen, eng ploegje bah

30 juni 2024 om 20:15
0

Of ze moeten het licht gaan zien maar anders kan ik me niet voorstellen dat ze van de Zwitsers gaan winnen. Zoveel goede spelers maar lijkt of ze maar wat doen dat is ook zeker de schuld van koegate

30 juni 2024 om 20:19
0

Dat kan je natuurlijk nooit zeggen. Portugal werd kampioen, Griekenland werd kampioen. Het gaat er zeker niet altijd om wie het beste voetbal levert.

Zou Southgate dan toch peper in de konten gedaan hebben, of alleen bij Bellingham?

Ben bang dat het dinsdag net zo'n wedstrijd gaat worden. Aleen laten de Nederlanders hun kopjes eerder hangen dan de Engelsen..

Die Pickford is ook echt een naar ziek mannetje

Als Nederland echt wil dan kunnen ze echt tot de finale komen. Ploegen waarvan je her verwacht geven niet thuis. Alleen Spanje.

1 juli 2024 om 03:08
0

Nederland is helaas geen team.
Dan moet er snel verandering in komen. Zwitserland zit ook aan die kant van de schema. Daar zie ik Nederland niet van winnen mocht het zover komen.

Wat was Engeland weer matig zeg, die Southgate is echt een rare vogel.
Leek wel of hij liever vandaag dan morgen naar huis wilde met zijn vage en late wissels. Die van Toney in de 94e minuut was helemaal lachwekkend.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren