Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk beschuldigt Ronald Koeman spijkerhard van vriendjespolitiek

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk oordeelt spijkerhard over de keuze van Ronald Koeman voor Steven Bergwijn in de basis tegen Roemenië. De oud-spits beticht de bondscoach van Oranje zelfs van vriendjespolitiek. "Ik vind het een slechte uitleg van Koeman", aldus Van Hooijdonk bij de NOS.

Koeman legde uit dat Bergwijn 'aan de binnenkant' op de rechtervleugel moet gaan spelen, ook om de opkomende rechtsback Denzel Dumfries ruimte te geven aan de zijlijn van het veld. "Ik denk dat Donyell Malen dat ook goed kan", zegt Van Hooijdonk.

"We hebben Malen ook vaak als centrumspits gezien", haalt Van Hooijdonk aan. "Als je daar kan spelen en je kan ook aan de buitenkant spelen, dan is het ook niet zo'n grote omschakeling om daar tussenin te gaan lopen. Ik blijf het een heel verrassende keuze vinden."

Koeman zei ook dat Bergwijn in zijn eerste periode als bondscoach heeft laten zien aan de binnenkant van de rechtervleugel te kunnen spelen. "Ik vind dat een slechte reden", zegt Van Hooijdonk. "We zijn hier op een EK. We zijn niet op een soort afscheidstoernooitje, waar je ook nog bepaalde vriendjes meeneemt die in het verleden bepaalde zaken hebben verricht."

Rafael van der Vaart oordeelt minder hard over het opstellen van Bergwijn. "Het is ook niet zo dat die anderen de pannen van het dak spelen. Je ziet aan Koeman dat het gebaseerd is op een gevoel... Koeman ziet hem op de training, hij zegt dat Bergwijn fitter is geworden, dan is dit misschien wel het moment."

Van Hooijdonk gaat daar niet in mee. "We hebben dat op het WK in Qatar ook gezien met Louis van Gaal, die ook gokte op jongens die de vorm eigenlijk niet hadden, en uiteindelijk is dat ook niet goed uitgepakt. Dit van Koeman is gebaseerd op hoop. Het is hoop."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dat je na dit seizoen vast blijft houden aan spelers zoals Depay, Wijnaldum, Bergwijn en Dumfries in plaats van een Frimpong, malen en Zirkzee zegt toch alles.

2 juli 2024 om 17:41
0

Koeman krijgt het voor elkaar dat je iedere keer geen zin hebt in een wedstrijd.

2 juli 2024 om 17:49
0

Als ik ergens geen zin in heb, dan onderga ik het niet. Tenzij het verplicht is. Interlands kijken is geen verplichting.

Maar goed.

En wat als het vanavond nu wel eens lekker draait? Denk je dan dat de kritiek (of jouw persoonlijke roep om bepaalde spelers) dan weg is? Nee toch zeker? Het is immers niet snel goed. Eigenlijk is het pas goed als Nederland kampioen wordt. In alle andere gevallen heeft een speler, een coach het niet goed gedaan.

2 juli 2024 om 18:00
0

Ja yoda maar je kan toch wel begrijpen dat half Nederland hierover valt? Bergwijn heeft toch ook gewoon een veel minder seizoen dan Malen en Frimpong. Ik juich als Bergwijn de winnnende maakt maar dat betekent niet dat ik deze druif graag in de basis wil zien. Want ik vind m voetballend minder dan Malen en Frimpong maar qua uitstraling helemaal minder.

2 juli 2024 om 18:46
0

@Yoda: zoals de eerste helft gewoon aantoont. Roemenië is twee klassen minder dan Nederland. Jullie mochten nog met Weghorst op rechtsbuiten starten, dan nog winnen jullie probleemloos. Totale non-discussie dit. Weghorst, Bergwijn, Malen of Frimpong… maakt vandaag echt niet uit tegen een amechtig zwak Roemenië ( die zelfs van een nog zwakker België wisten te verliezen btw)

2 juli 2024 om 18:54
0

Protukker, ik weet niet of het half Nederland is. Mij maakt het niet uit wat een speler heeft laten zien bij zijn club. Voor dit toernooi is het van belang hoe het loopt voor oranje. En Bergwijn heeft itt anderen niks kunnen laten zien. Die anderen weet ik wel; die overtuigden ook niet.

2 juli 2024 om 18:59
0

Thenry (wat een mooie speler was dat)…je neemt nu aan dat Belgi㫠nog zwakker is dan Nederland? Ik heb die gisteren tegen Frankrijk gezien en dat was prima. Beter dan Nederland liet zien tot nu toe.

Dus ik denk dat we in principe individuele klasse hebben, meer dan Roemeniã«. Maar om de wedstrijden te winnen is het nodig dat die individuen ook een goed team vormen. Dat heb ik nog niet gezien van Nederland op dit toernooi, op deze eerste helft na nu. Maar ik denk dat het fragiel is en ook zomaar weer weg kan zijn na een omzetting van Roemeniã«.

Maar dat alles staat wat mij betreft nog los van de discussie Bergwijn of Malen, Frimpong. Dat had dit duel misschien niet uitgemaakt. Maar feit is dat Bergwijn speelt en het hartstikke goed liep op rechts.

2 juli 2024 om 19:01
0

1ste helft tegen Polen was ook goed

2 juli 2024 om 17:51
0

Waarom zet je Dumfries in die lijst? Uitstekende international en onze beste man de afgelopen 2 toernooien.

2 juli 2024 om 17:54
0

Omdat ik specifiek dit seizoen benoemde, waar hij echt geen topindruk maakte.

2 juli 2024 om 18:00
0

Helft van het seizoen geblesseerd geweest

2 juli 2024 om 18:59
0

Lekker genuanceerderd gilles de bilde met mattheus als afbeelding.
Hij was vaak blgeblesseerd bij inter waardoor darmk*** zijn plek had. Beetje opletten voor je iets schrijft

2 juli 2024 om 19:03
0

Idd Migi en ook nu de eerste helft weer de man die de hele linkerkant van Roemenië bijna eigenhandig omver loopt

2 juli 2024 om 17:54
0

Dumfries vind ik nog een geval appart en hoort niet in dit rijtje thuis. Die heeft de afgelopen 2 eindrondes echt goed gespeeld. Het WK is nog niet zo lang geleden.

2 juli 2024 om 18:22
0

Dat je hier Dumfries noemt, Frimpong kan rechts, kan ook op links maar helaas Dumfries kun je er gewoon niet uithalen, de leider van het team!

2 juli 2024 om 20:03
0

Malen laat de fout van Koeman en het gelijk van van Pierre zien.

2 juli 2024 om 20:24
0

Malen als wissel gewoon scherper dan als basisspeler. Niks mis mee, komende wedstrijd gewoon weer zo doen.

2 juli 2024 om 20:23
0

Prima keuze van Koeman. Beste wedstrijd van de rechterflank, vooral door Bergwijn. Topper!

Het kan 2 kanten op voor Koeman. Of dit word een "homerun" en we spelen Roemenië kapot door deze geniale zet. Of hij staat weer voor lul met een tactisch plan wat alleen voor zijn vriendjes werkt en andere spelers niet ligt. Toch is NL bijna verplicht om nog 2 rondes verder te komen als je de ranking erbij pakt.

2 juli 2024 om 17:46
0

Ik had zelf een paar andere keuzes gemaakt, maar we kunnen zeuren tot we een ons wegen; ik hoop op een kinkende overwinning voor Nederland en wie ze maakt, maakt me geen **** uit.

2 juli 2024 om 17:58
0

Klopt, 1,5 uur aanmoedigen. En dan mogen we zeuren dat het een schrale overwinning is geworden. Of, we verliezen en dan gaan we met z'n alle Koeman lynchen. Veel kijkplezier.

Westkust Amerika; je wordt om 8:00 wakker (9 uur vroeger dan in NL) en je kijkt toch weer uit naar de wedstrijd. Je kijkt naar de opstelling en alle zin om te kijken zakt meteen weg.

Bergwijn... Bergwijn die zo'n geweldig seizoen heeft gespeeld en die het als geen ander verdient om basis te staan.

Ik kan echt niet wachten op de wissel van Wijnaldum!

2 juli 2024 om 17:52
0

Als jij je plezier mbt het Nederlands elftal laat afhangen van 1 speler, moet je misschien maar lekker gaan surfen aan de westkust van Amerika in plaats van voetbal kijken.

2 juli 2024 om 18:46
0

Ik moet helemaal niks, ik ben voor de eerste wedstrijd naar Nederland gevlogen en met de auto naar Hamburg. Ik ben dus gewoon echt supporter.

En Bergwijn valt echt mee, dat moet ik ook zeggen. Maar wat deze bondscoach allemaal goochelt qua opstellingen, daar zakt je broek vanaf.

En voor je daar wat over te zeggen hebt; het is "maar" Roemenië he?! Daar winnen we vrijwel altijd van.

2 juli 2024 om 19:45
0

Dan noem je jezelf een echte supporter maar vind je het nodig om bij voorbaat te zeiken over Bergwijn. Sterker nog, je wilt zelfs naar Hamburg komen om een groepswedstrijd te kijken, maar heb door Bergwijn geen zin om het op tv te kijken…

En als ie dan goed speelt, kom je bij voorbaat al met “het is maar Roemenië”. Als het “maar” Roemenië is, wat maakt het dan uit of Bergwijn, Malen, Frimpong of een supporter die met de auto naar Hamburg rijdt en nu in Amerika is, speelt?!

2 juli 2024 om 20:22
0

Achteraf best een aardige keuze van Koeman. Laten we hopen dat hij niet te zwaar geblesseerd is, komende wedstrijd weer vlammen met Bergwijn!

Ik had nog eerder een 40 jarige Robben daar gezet die al 2 jaar geen bal meer geraakt.

2 juli 2024 om 18:34
0

Ja ik ook, zonder twijfel

Gelukkig doet Pierre zelf in zijn oordeel over zaken nooit aan vriendjespolitiek. Ook niet als dat "vriendje" zijn zoon is en de trainer van die zoon de vijand.

2 juli 2024 om 18:00
0

Ahhh... een onvervalste whataboutism

2 juli 2024 om 18:16
0

Whataboutism, soms vernederlandst tot whataboutisme, ook bekend als whataboutery, is een drogreden waarmee iemand de beschuldiging van een misstand niet weerlegt, maar zijn of haar opponent er met een retorische vraag What about ...? (Hoe zit het met ...?) van beticht schuldig te zijn aan een andere ernstige misstand.

Aangezien het hier niet om iets anders gaat, klopt je claim dus niet.
Pierre van Hooijdonk is ook de meest hypocriete persoon van de analisten op tv, dus ik snap Theo wel.

2 juli 2024 om 18:35
0

Hij beschuldigt Pierre nu toch zelf van vriendjespolitiek. Dus 'hoe zit het met Pierre zelf?'.

2 juli 2024 om 18:49
0

Whataboutisme is juist iets anders erbij betrekken. Dus is alsof Theo zou zeggen 'en hoe zit dat dan met de zoon van Kluivert? Want die heeft iemand doodgereden'

Totaal irrelevant en niet bij de discussie horend.
Hypocrisie is niet hetzelfde als whataboutisme.

2 juli 2024 om 19:06
0

Mooie copy paste van "whataboutisme-wat-het-is-hoe-ga-je-ermee-om&#...
Maar dit is precies een voorbeeld hiervan

Hehe eindelijk iemand die op TV het gewoon open en eerlijk benoemd. Helaas wel beetje laat. Maar goed verwacht niet dat Koeman nog lang op zijn plek gaat zitten gezien het spelbeeld tegen Roemenie

2 juli 2024 om 23:43
0

Of: negatieve Pierre loopt weer te zeiken en zegt niet alleen dat hij voor een andere speler gekozen zou hebben, maar beschuldigt direct de bondscoach van vriendjespolitiek.
Want Pierre ziet alle spelers dagelijks trainen en de bondscoach niet…

Wat mij betreft: cancellen die Pierre!

Je hebt helemaal niks aan Bergwijn op rechts. Ok bij Ajax was het bagger. Waarom geen Frimpong?

2 juli 2024 om 18:45
0

Volgens mij speelt Bergwijn wel lekker. Dien jongen heeft gewoon kwaliteiten hoor

Ligt het aan mij of is er geen live meepraten van deze wedstrijd?

2 juli 2024 om 18:40
0

Is er wel. Bij wedstrijden moet je gaan.

Bergwijn doet het erg goed, loopt heerlijk op rechts. Terug je mand in Pierre

En iedereen vooraf de keuze voor Bergwijn afkraken, volgens mij gaat de rechterkant als de brandweer. Nou Brobbey voor Memphis en doorpakken.

Grootste dissonant is Depay. Verder speelt iedereen redelijk. Tempo moet echter veel hoger.

Nou, nu kunnen we achteraf zeggen dat trainer Ronald het goed had gezien met Steven in de eerste helft. Speelde behoorlijk!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren