Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman legt uit waarom Bergwijn plots in de basis staat van Nederlands elftal

Laatste update:

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuzes in de opstelling van het Nederlands elftal. De bondscoach kiest er onder meer verrassenderwijs voor om Steven Bergwijn op te stellen ten koste van Donyell Malen.

Het Nederlands elftal gaat proberen om voor het eerst sinds 2008 de kwartfinale op een EK te halen. In een poging Roemenië in de achtste finale aan de kant te zetten kiest bondscoach Ronald Koeman ervoor om Joey Veerman en Lutsharel Geertruida aan de kant te houden. Zij worden vervangen door Denzel Dumfries en Xavi Simons. Verder maakt Malen dus verrassenderwijs plaats voor Bergwijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Waarom Bergwijn? Omdat we willen dat iemand vanuit de rechterkant wat meer aan de binnenkant speelt, om hen aan die kant kapot te spelen”, zo vertelt Koeman in gesprek met Jeroen Stekelenburg van de NOS.

“Dan hebben we meer behoefte aan een speler die dat aan de binnenkant goed kan bespelen, en dat heeft Steven, dat liet hij ook zien in mijn eerste periode als bondscoach, plus het feit dat hij nu veel fitter is dan toen hij binnenkwam.”

“Ik kijk naar de mogelijkheden die hij heeft, hoe fit hij is en wat hij op de training heeft laten zien. Dat zal misschien niet voor een hele wedstrijd zijn, maar ik denk met zijn kwaliteiten dat hij die rol heel goed kan bespelen."

"We willen het middenveld vullen met Xavi (Simons, red.), met de twee zessen en met hem", besluit Koeman. "We gaan kijken of de ruimtes aan de zijkanten liggen. Maar dat weet je nooit, ze kunnen ook opeens heel ver terug gaan spelen. Dan zal hij wat meer aan de rechterkant moeten spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

In regel 1: vanuit m’n vorige periode. Kansloos zeg. In je vorige periode beschikte je over een Bergwijn in relatieve vorm (op links) en nu heb spelers als bingbong en malen tot je beschikking. Of je speelt met een extra spits, Memphis als zwervende 2e tien en een Brobbey of Zirkzee in de spits. Dan houd je die rechterflank ook vrij. Wat een pannenkoek. Maar we zullen zien dat Bergwijn er 2 scoort en dan blijft die Bergwijn gewoon staan. Eerst maar eens zien dat we doorgaan

2 juli 2024 om 17:27
0

De beste man blijft hangen in zijn vorige periode.

2 juli 2024 om 17:28
0

Hij is wel consistent! Compleet incapabel en niet leerbaar, máár wel consistent. Gelukkig maar voor Stevie, Gini en Memphis!

2 juli 2024 om 17:41
0

Is ie toch ook niet? Is de 4e wedstrijd en hij stelt gewoon 4x een andere rechtsbuiten op haha

2 juli 2024 om 17:52
0

Consistent in consistentie.

2 juli 2024 om 17:29
0

Vrij bizar dat hij dit van tijd tot tijd blijft aanhalen. Wat boeit die vorige periode nou nog, het is 5 jaar geleden. Echt ongelooflijk hoor.

2 juli 2024 om 18:01
0

Koeman maakt zichzef in ieder geval weer compleet belachelijk ongeacht hoe Bergwijn presteert. Beredenering klopt immers van geen kanten.

2 juli 2024 om 17:36
0

Miss moet PSV Ihatarren maar weer een kans geven. Die was in zijn eerste periode best goed..

2 juli 2024 om 17:43
0

Ik hoorde dat ook Ronaldo best goed was in de eerste periode bij PSV, misschien hem maar weer op de 9 zetten.

2 juli 2024 om 17:37
0

Als ie er daadwerkelijk 2 scoort (in het juiste doel), mag die blijven staan hoor. Maar dit is geen niveau Almere, dus ik denk dat hij eerder wat heen en weer sjokt en verder onzichtbaar is.

2 juli 2024 om 17:37
0

Allemaal zogenaamd tactisch gelul dit! Stel gewoon de speler op met een actie en met diepgang aan de zijkant en dat is Bergwijn niet! Dit pakt verkeerd uit en dan zegt ie dat het door de bezetting van de Roemenen kwam....

2 juli 2024 om 17:39
0

Koeman krijgt het straks voor elkaar om tegelijkertijd met Depay, Begwijn, Wijnaldum en Blind te spelen. Let maar op...

2 juli 2024 om 17:54
0

Blind hoort niet in dat rijtje. Heeft daadwerkelijk een topseizoen gedraaid in een top 3 team in een van de twee beste competities ter wereld.

2 juli 2024 om 17:40
0

Bingbong hahahaha. Die hou ik erin.

2 juli 2024 om 17:43
0

Laten we hopen dat ie er twee scoort. Krijgen wij er misschien nog iets voor deze zomer...

2 juli 2024 om 17:48
0

In zijn periode bij Ajax heb ik Bergwijn ontiegelijk veel slechte wedstrijden zien spelen, maar zijn allerslechtste wedstrijden waren vanaf rechts. Mocht hij nu een goede wedstrijd spelen is dat puur geluk.......

2 juli 2024 om 18:30
0

Je speelt tegen godbetert Roemenië! Je kan nog Weghorst rechtsbuiten zetten en en dan zou je nog probleemloos winnen🙄

Snap er geen houtje van. Bergwijn is toch een linksbuiten en geen rechts? Waarom zou die ineens daar goed kunnen renderen? Malen en/of Frimpong kan toch ook wat naar binnen spelen.

2 juli 2024 om 17:30
0

Ik denk dat Koeman bedoelt dat Bergwijn een stuk gemakkelijker vanuit de as uit de voeten kan dan een Malen of Frimong. Hierdoor kan Bergwijn rouleren met Simons waardoor er meer dynamiek kan ontstaan voorin. Iets waar het bij het Nederlands elftal schromelijk aan ontbreekt.

2 juli 2024 om 17:34
0

Dank, iemand die niet alleen maar gelijk gaat zeuren maar nadenkt 🙏

2 juli 2024 om 17:35
0

Precies dit! 👆🏻👆🏻

2 juli 2024 om 17:35
0

Malen speelt bij Dortmund vanaf rechts precies in de rol die Koeman nu beschrijft. Kansloos argument dit.

2 juli 2024 om 17:38
0

Duidelijke uitleg maar dat kan Bergwijn juist toch niet? Is toch duidelijk beter op de linksbuiten. Als die nou zoiets over Gakpo had gezegd had ik het beter begrepen want die speelt bij Liverpool ook vaak genoeg in de as.

2 juli 2024 om 17:39
0

Je bedoelt de Malen die jarenlang in het centrum heeft gespeeld? Deze keuze is echt op geen manier goed te praten.

2 juli 2024 om 17:42
0

Of hij weet dat niet/snapt dat niet of hij is gewoonweg niet in staat om onder woorden te brengen wat de reden is. En dan vervalt hij maar tot het 'ik weet dat eerder ook werkte', maar dat komt extreem simpel en lui over. Althans ik hoop maar dat dat de reden is.
Het kan ook gewoon zijn dat hij heel simpel is en helemaal niet analytisch en tactisch na kan denken over het spelletje en de tegenstander...
We gaan wat proberen en dan zien we wel of het lukt....

2 juli 2024 om 17:36
0

Het probleem is ook wel dat Koeman het niet echt goed uit kan leggen.
Hij kan het niet goed onder woorden brengen of hij heeft er eigenlijk niet echt al te diepe redenen voor. Heel eerlijk, hij komt op mij wat simpel over. Ik hoop maar dat het niet dat laatste is, maar eigenlijk ben ik er bang voor dat dat het wel is.
Hij doet eigenlijk maar wat, er is geen tactische, analytische basis voor.
Dus zal NL overklast worden als de tegenstander wel een trainer heeft met het brein om voetbal tactisch en intelligent te benaderen. En dat is jammer, want we hebben te weinig individuele kwaliteiten om het verschil te gaan maken.

2 juli 2024 om 17:40
0

Stel gewoon de beste 11 op.
Dat lukt hem niet.
Dan aankomen met: "in mijn vorige periode". Ver de slechtste coach van het EK.

2 juli 2024 om 17:43
0

Ik heb zelf Bergwijn altijd beter gevonden vanaf rechts. Ik snap ook niet dat ze hem daar bij Ajax niet vaker neer hebben gezet.

Ruimte creeren voor dumfries, tegenover frimpong die toch meer een zijlijn speler is. Wel jammer, maar duidelijk

2 juli 2024 om 17:50
0

En wat wil Bergwijn als hij naar binnen trekt? Met links schieten?

Dat word een verlies! Malen 100x beter dan bergwijn zelfs bij Oranje

2 juli 2024 om 17:56
0

Malen was tegen Oostenrijk verantwoordelijk voor twee tegendoelpunten

Waarschijnlijk heeft Bergwijn gewonnen met lootje trekken of zo

Echter is het een tijdje geleden dat Bergwijn iemand “kapot” speelde, en speelt normaliter linksbuiten laatste tijd dus vind het een gewaagde gok. Waarom niet gewoon invorm zijnde Malen inzetten en kan Bergwijn altijd nog invallen?

2 juli 2024 om 17:45
0

Waarschijnlijk omdat die het tegen Oostenrijk zo goed deed.. met als hoogtepunt het eigen doelpunt.. ff zonder sarcasme.. het is me met die 2 om het even.. malen heeft de vorm maar totaal geen vertrouwen dat blijkt wel.. en bergwijn tsja.. misschien wilt koeman een speler die hier en daar een elleboog uitdeelt die door de scheids en var niet gezien word. Was toch zijn specialiteit afgelopen seizoen.

Gadver…Bergwijn. Had al geen zin om deze wedstrijd te kijken, maar dat is nu tot een nulpunt gedaald.

Ik ben zo klaar met die rare opstellingen van die vent

2 juli 2024 om 17:37
0

Dan kijk je niet

2 juli 2024 om 17:52
0

Lekker Sesamstraat kijken dan!

2 juli 2024 om 17:55
0

Is helaas niet meer op de tv

Waarom lees ik steeds wat de opstelling is en een uur later is er weer iets veranderd. Is Koeman steeds van gedachte veranderd of is de berichtgeving gewoon onzin?

2 juli 2024 om 17:31
0

Dat waren suggesties. Koeman hield de kaarten tegen de borst en zei alleen cryptische dingen. Dus speculeren ze dan wat de opstelling wordt...

De vertaling luidt: Steven speelt bij Ajax en frimpong niet, dat ze een bagger seizoen hebben en dat hij alleen doelpunten kon scoren tegen de Volendams van deze wereld is niet belangrijk, hij speelt namelijk bij Ajax

2 juli 2024 om 17:33
0

HaagscheBoer: hahahah want de Ajacieden hebben al oh zoveel minuten gemaakt dit toernooi. Nee, het had nog veel logischer geweest om Brobbey in de punt te zetten aangezien de Roemenen heel veel moeite hebben om tegen een balvaste spits te spelen (zie tegen België). Daarnaast had Gravenberch dit toernooi ook wel wat minuten mogen maken kijkend naar zijn concurrenten die het laten afweten (Veerman en Reijnders). Nee maar volgens Sjonnie hier worden de Ajacieden altijd maar voorgetrokken.

2 juli 2024 om 17:36
0

Ja dat zal het vast zijn Haagsche! Je zat al vroeg aan het bier zeker? 😁😁

2 juli 2024 om 17:36
0

Zijn uitleg is prima. Bergwijn is iemand die ook veel in de as komt, wat Koeman nu juist wil, dat doet Frimpong niet en Malen minder. Prima lijkt me

2 juli 2024 om 17:41
0

Letterlijk de eerste keer dit EK dat een Ajacied speelminuten krijgt in Oranje...

Om je te bescheuren 😂

2 juli 2024 om 17:47
0

Ik had vorige keer een opmerking over orale handelingen geplaatst over de voetballers die geen enkele aanspraak mogen maken om te spelen en dat werd verwijderd, dus ik moest even een andere reden vinden. Punt is; het is dood en doodziek wat Koeman keer op keer verzint en wie hij kansen geeft

haha, Bergwijn? Die Koeman kan je ook niet meer serious nemen he.

Als je maar niet meer Wijnaldum erin zet want dan verliezen we sowieso

2 juli 2024 om 17:30
0

Die komt er wel bij gaandeweg de wedstrijd. Dan heeft Koeman al zijn vriendjes bij elkaar in het elftal!!

Bergwijn heeft meermaals aan zijn trainers aangegeven dat hij niet vanuit rechts wenst te spelen.

Dus omdat hij een aantal jaar het goed deed onder Koeman, staat hij nu op rechts ipv Malen of Frimpong. Duidelijker dat Koeman dit jaar geen wedstrijd gezien heeft wordt het niet.

Heb je alle kans om de volledige kritiek van je af te spelen en dan kom je met dit aanzetten.... Man man man....

Bergwijn hattrick incoming! En dan lekker voor 40 mil verkopen aan de woestijn.

Bij Ajax speelde hij op die positie flets en kon amper potten breken. Maar in Oranje zal dat anders zijn. Net als Wijnaldum. Onze coach is briljant!!

Ja want Dumfries speelt zo geweldig. Daar moet je gewoon ruimte voor maken. Beter ook om een speler op de bank te zetten. Die geweldig in vorm is dit jaar. En Bergwijn op te stellen. Die helemaal niks heeft toegevoegd bij Ajax.

Wat een wanhoop zeg. Stel dan Frimpong of Malen op.

Malen prima seizoen in Dortmund , Frimpomg zelfde verhaal topseizoen gedraaid ..
Koeman ik stel Bergwijn op …….

Ik vind dit zo mooi. Iedereen gelijk weer helemaal over de zeik. haha.

2 juli 2024 om 17:48
0

Vind je het gek? Bergwijn is in Nederland 5e geëindigd, en Europees niets laten zien met Ajax. Heeft een slecht seizoen gedraaid. Die zet je erin boven spelers die een top seizoen hebben gehad en zelfs de CL finale (Malen). Dat kan je toch niet verdedigen?

2 juli 2024 om 17:53
0

Jawel hoor Malen kreeg de voorkeur. En schoot hem daarna in zijn eigen doel.

2 juli 2024 om 18:00
0

Daar hoeven we bij Bergwijn niet bang voor te zijn. Die raakt geen bal goed.

2 juli 2024 om 19:02
0

En, hoe denk je er nu na de eerste helft over?

Waardeloos. Bij Ajax stond hij ook weleens rechtsbuiten, was één groot drama. Waarom dan geen Frimpong? Koeman is echt een waardeloze coach.

Ja hoor daar hebben we weer de befaamde Koeman logica weer. Deed het goed in vorige periode…. Je vorige periode was meer dan 4 jaar geleden en hin blijft daar maar in hangen. Misschien had je toen bondscoach moeten blijven in plaats van op die beruchte trein te stappen

Ik vind het best te verdedigen zoals Koeman het ziet. Malen heeft ook niet gebracht wat werd gehoopt en Frimpong noch Simons zijn buitenspelers. Hij wil nu dat Bergwijn vanaf de rechterzijkant naar binnen trekt om daarmee ruimte te maken voor de opkomende Dumfries. Niets geks aan omdat Bergwijn eventueel met links kan uithalen als hij in kansrijke positie komt en anders mag Dumfries doen waarin hij goed is, langs de zijlijn op snelheid voor gevaar zorgen. Ik vind het geen gek idee.

2 juli 2024 om 17:37
0

Precies dit, de keuze van Koeman valt prima uit te leggen.
Hij kiest voor Dumfries op rb. Dan ga je kijken naar de beste combi's. Ik zeg niet dat Bergwijn de beste combi is met Dumfries, maar we kunnen het proberen. Ben benieuwd, ik heb er wel vertrouwen in.

In zijn eerste periode. Wat is dat nou weer voor logica zeg. Bergwijn is niet hetzelfde als in 2018-2020. We zijn 4 jaar verder zeg. Bergwijn heeft de afgelopen jaren niks gepresteerd en zeker niet als rechtsbuiten.

Haha iedereen doet net of hij Robben niet laat spelen ipv Boskamp.
Ik snap de negatieve reacties ook wel. Echter snap ik de keuze van Koeman.

Dumfries speelt rechtsback, die gaat eroverheen. Hij vertrouwt Dumfries voor rb, en dan ga je op zoek naar koppeltjes. Met frimpong werkt niet, die staan in elkaars gebied. Malen was drama en verdedigt niet mee. Wie heb je nog meer?

Ik ga ervan uit dat Bergwijn de eerste 60 minuten vol druk gaat zetten, naar binnen komt om Dumfries de ruimte te geven over rechts. Dus hij laat Bergwijn taakbewust spelen. Na 60 minuten komt Malen/frimpong erin voor meer snelheid.

Je hoopt nu eigenlijk gewoon op een afstraffing met ontslag van die incapabele plofkop als gevolg, want een verschrikkelijk matige of eigenlijk gewoon slechte trainer is dit zeg, hoe bedenk je het om Bergwijn op te stellen. Is dat DE verandering nav de wanvertoning tegen Oostenrijk?

Kan deze man niet al direct ontslagen worden? Nog voor de wedstrijd begint? Wat maakt deze man zichzelf en Nederland belachelijk.

Ik ben ook fitter dan een jaar gelden, maar net als Bergwijn ben ik in staat te missen voor open doel.

@rp81 Ik zeg niet bij voorbaat dat het opstellen van Bergwijn een succes wordt. Wel dat ik het begrijp zoals het is uitgelegd. Maar jij weet al zeker dat het niks wordt. Hoe ga je je reactie nou uitleggen als het wel tot een zege leidt ?

2 juli 2024 om 17:50
0

Het opstellen van Bergwijn is te debiel voor woorden en de uitleg van Koeman is net zo debiel, wat boeit het dat hij jaren geleden een leuke wedstrijd heeft gespeeld. Bergwijn heeft het hele seizoen geen knikker geraakt en is al helemaal geen rechtsbuiten. De rest van min betoog was frustratie, omdat we dit jaar weer een unieke kans hebben om een finale te halen, maar dat een eigenwijze incapabele overrated k*tcoach er alles aan doet om die kansen te minimaliseren.

2 juli 2024 om 17:51
0

En hoe ga jij je reactie uitleggen wanneer dit niet zo is. Bergwijn is niet de redder in nood.
Als er al een doelpunt gemaakt wordt zal het of van Simons moeten komen of van Weghorst.

Uitleg van jan-lik-me-vestje. Bergwijn heeft geen best seizoen gedraaid, deelde zelfs mee in de malaise.
Resultaten uit je eerste periode telt niet. Toen hadden we trouwens ook het nodige geluk.
Nou, lekker dan. Zit je met een verdwaald lid uit de Village People, eentje uit de zandbak die niets presteert en nu komt daar nog een mislukte soepkip bij, omdat die het in het verleden zo goed heeft gedaan. Zo te vernemen heeft Koeman alweer een treintje geboekt. Nou ja, het scheelt weer die ergerlijke jumbo reclame. Die kan na vanavond de prullenmand in, samen met de oranje vlaggetjes.

Gelukkig is hier 99% bondscoach geweest in z'n vorige leven. Wil jij wel een ronde verder? Wie voor de start al zo moet kraken is niet beter dan valentijn driessen. Ben ook geen grote fan van koeman btw, dat terzijde

2 juli 2024 om 17:55
0

Want je mag niets zeggen over de opstelling en dat met name Bergwijn erin zit.
Vergelijking met Valentijn Driessen gaat totaal mank. Driessen zit enkel te stoken en is enkel uit op een scoop. Dat is heel iets anders dan kritisch zijn op de opstelling van Bergwijn in de basis en de povere uitleg van Koeman.

2 juli 2024 om 17:56
0

Wat is dat voor een drogreden. Je hoeft geen bondscoach te zijn om te zien dat Wijnaldum nooit meer zou mogen spelen, dat Memphis best eens mag banken of iig uit de spits en dat Bergwijn geen plek in de selectie verdient. Toevallig was lievelingetjes van Koeman.

Ik denk dat het wel kan gaan verassen vind bergwijn bij oranje wel altijd sterk, het is verassing voor ons maar helemaal voor de Roemenen

Vorige periode? Heel bijzonder. Je hebt Malen en Frimpong en dan kies je voor Bergwijn. Hoe dan?

2 juli 2024 om 17:57
0

Ja zou ook eerder frimpong zetten. Maar als het klopt dat die meer uit de as moet komen met een wisselwerking met Xavi. Snap ik de keuze aangezien frimpong altijd aan de zijkant plakt. Wat ik overigens altijd beter vind.

Maar goed we zullen zien hoe dit uitpakt..

Stevie als rechtsbuiten… oei als dat kon hadden we dat bij Ajax ook wel gedaan toch…

Hoop dat stevie ons trots maakt. Hopen mag altijd !

Ik lees vooral heel veel van hoe en met wie het niet moet, maar diezelfde dappere laptopridders vertellen niet hoe en met wie het dan wel moet.

2 juli 2024 om 18:22
0

Gewoon Malen of Frimpong of Memphis op rechts en een echte spits, zo moeilijk is t niet

Waar staat live mee praten? Elke keer weer gezeik man. Hoe moeilijk kan het zijn.

Ik constateer na drie kwartier slechts het niet functioneren van Simons en Depay. De rechterkant met Dumfries/ Schouten/ Bergwijn functioneert best wel. En daarmee is de kritiek op het opstellen van Bergwijn m.i. onterecht. Oranje had een van de kansen op 2-0 moeten afmaken.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren