Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris Saint-Germain zet zinnen op komst van Leeds United-aanvaller Crysencio Summerville

Laatste update:

Paris Saint-Germain is concreet in de markt voor Crysencio Summerville, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf dinsdag. PSG zou zich volgens bronnen rondom de Parijse club al hebben gemeld bij het management van de vleugelaanvaller van Leeds United. Summerville was afgelopen seizoen een van de smaakmakers van Leeds, dat desondanks promotie naar de Premier League misliep.

Het is nog onbekend welk bedrag PSG overheeft voor Summerville en welke minimale vraagprijs de leiding van Leeds hanteert. De 22-jarige buitenspeler ligt tot medio 2026 vast op Elland Road. Transfermarkt schat de waarde van Summerville momenteel in op 20 miljoen euro.

Summerville wordt overigens niet alleen op de voet gevolgd door PSG. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde onlangs dat Brighton & Hove Albion zich wil mengen in de strijd om de handtekening van de vleugelaanvaller van Leeds.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Summerville Leeds inruilt voor Brighton. The Seagulls zijn namelijk niet bereid om gelimiteerde transfersom op te nemen in het contract voor de Nederlander met Surinaamse roots.

Liverpool, Chelsea en Fulham zijn in de voorbije weken ook in verband gebracht met Summerville, afgelopen seizoen goed voor 19 goals en 9 assists in 43 wedstrijden voor Leeds in de Championship.

Het bleek onvoldoende voor promotie naar de Premier League, want in de finale van de play-offs bleek Southampton met 0-1 te sterk. Desondanks werd Summerville medio april uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Engelse Championship. Ook in het Elftal van het Jaar was een plekje voor de jeugdinternational van Oranje ingeruimd.

Voorlopig lijkt PSG over de beste papieren te beschikken om Summerville deze zomer naar Frankrijk te halen. Leeds zal waarschijnlijk azen op een veelvoud van de 1,5 miljoen euro die in 2020 werd neergelegd voor de destijds van Feyenoord afkomstige aanvaller.

Summerville doorliep de volledige jeugdopleiding van Feyenoord, maar werd vier jaar geleden voor vlak voor zijn debuut in de hoofdmacht verkocht aan Leeds United. In 89 officiële duels namens the Whites kwam hij tot 25 goals en 12 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Summerville is best een aardige speler maar vergeleken met Neymar en Mbappe zet psg wel een stukje lager in tegenwoordig he?

2 juli 2024 om 16:00
0

Waarschijnlijk niet al te duur voor PSG-begrippen. Leuk spelertje voor erbij, zit nog wel wat rek in denk ik.

2 juli 2024 om 20:44
0

Ja vast wel, maar met al die snelle spelers daar kunnen ze beter meedoen met de 100m sprint

2 juli 2024 om 16:13
0

Ik ga er vanuit dat ze met het budget wat vrij komt door het vertrek van Mbappe nog wel een paar andere toppers gaan halen.

Ik heb o.a. Kvaratskhelia en Neves voor meer dan 100 miljoen langs zien komen. En vandaag hier op een aantal Britse sites het gerucht gezien dat ze van Yamal de duurste speler ooit willen maken.

Dan is Summerville voor de bedragen die nu genoemd worden vooral een koopje als aanvulling op de selectie

2 juli 2024 om 16:19
0

En wie zijn er dan wel van het niveau Neymar en Mbappe?

2 juli 2024 om 16:32
0

Liever spelers die elke wedstrijd alles geven en iets minder kwaliteiten hebben dan 'sterspelers' die alleen maar voor drama zorgen.

2 juli 2024 om 16:40
0

Nou ja, ze hebben op links ook Barcola lopen en die vind ik echt geweldig. Nu houd ik Leeds niet super scherp in de gaten, maar ik kan me niet voorstellen dat Summerville onbetwist gaat zijn als ze een Franse, super getalenteerde gozer op dezelfde positie hebben.

2 juli 2024 om 16:42
0

Snap niet waarom ze Xavi steeds verhuren, zien ze geen toekomst in hem.

2 juli 2024 om 17:52
0

Tsja wie kan je dan zomaar even halen..?! Mbappe kwam natuurlijk op geweldig moment, Neymar belachelijk bedrag en moest soort van weg. Niemand van dat kaliber gaat zomaar even bij PSG spelen.
Hoop overigens dat hij andere keuze zal maken maar ben overtuigd dat hij het daar wel zal gaan maken, geweldige speler

Nu krijgen we vast opmerkingen dat Summerville op t EK had moeten zijn.........On: Zou dit de speler zijn die PSG beter maakt? Of een speler voor de breedte die evt wat kan forceren?! Onze Georgiër van Napoli lijkt me eerste keuze nog steeds daar toch? Of komt ie niet?

2 juli 2024 om 16:01
0

Had het meer verdiend dan een Bergwijn bijvoorbeeld.

2 juli 2024 om 16:05
0

Sem Steijn had het nog eerder verdiend 😜 maar dat is ook de reden dat Bergwijn niets speelt.

2 juli 2024 om 16:07
0

Denk dat een speler die je niet persoonlijk kent dan zoveel beter moet zijn om hem mee te nemen in vergelijking met de speler die je wel kent en vaak levert bij jou als bondscoach?! Tijdens een toernooi wil je geen risico nemen met spelers als bondscoach, je weet nooit hoe iemand in een groep is. Dus vind dat prima te billijken.

2 juli 2024 om 20:38
0

U zei? 😀

2 juli 2024 om 16:04
0

Dit was de eerste ...

2 juli 2024 om 16:10
0

Maar dat is ook zo toch?

2 juli 2024 om 16:27
0

Op basis van een seizoen in de Championship? Geen enkele bondscoach gaat daarop gokken. Het is zomaar mogelijk dat Summerville het komende jaar niet verder komt dan nog geen handjevol goals in een grote competitie. Nou geloof ik echt wel dat Summerville wat kan, maar totdat hij het op een relevant niveau laat zien, gaat hij vast niet bij Oranje komen. Als je ook ziet wat voor spelers het goed doen in die competitie, heb je nou niet de indruk dat het nou zo lastig is om aan te haken.

2 juli 2024 om 16:38
0

Zou in de Eredivisie waarschijnlijk een van de beste spelers zijn. Heeft zich in grote wedstrijden onderscheden in de PL (debuutseizoen) en nu heeft hij een jaar in de Championship laten zien dat hij structureel kan uitblinken.

Als Noa Lang goed genoeg is, dan is Summerville dat zeker.

Nieuwe Beppie maar dan beter

En dan Simons weg doen 🤔

Ik zou echt naar een team gaan in Engeland zoals brighton. Speel je niet helemaal onderin mee, en spelen leuk aanvallend voetbal.

Ze hebben Simons toch die ook op links kan? Lijkt me vreemd om Summerville te kopen. Sowieso beetje aparte aankoop, al zal die sowieso voor de breedte zijn.

2 juli 2024 om 16:24
0

Als er een ding zeker is, is het wel dat Simons wederom verhuurd (of verkocht) gaat worden. En anders 'kan' Simons inderdaad op links, maar is hij op 10 op z'n best. Zo 'kan' Summerville ook op rechts.

2 juli 2024 om 16:29
0

Alsof ze Summerville gaan halen en Simons gaan verhuren of verkopen. Dat lijkt me echt heel erg sterk.

Edit: Ik zie dat hij waarschijnlijk naar Bayern verkast (volgens de geruchten). Ach ja, uitstekende transfer voor Simons. Bij een club als Bayern is het aanhaken of afhaken. Ik denk dat Simons dat wel nodig heeft om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling.

2 juli 2024 om 16:42
0

Ze hebben Barcola die daar speelt. Lijkt me lastig voor zowel Simons als Summerville om op links onbetwist te worden zolang hij er is.

2 juli 2024 om 17:41
0

Simons wordt weer verhuurd want dat wil hij zelf. En daar heeft hij ook de macht over. Dus ja PSG heeft wat vleugelspelers nodig.

Voor Feyenoord is het te hopen dat het een zo hoog mogelijk bedrag gaat worden. Met 10% doorverkooppercentage + 5% solidariteitsbijdrage kan het zo 3,5 worden als hij voor 25 miljoen wordt verkocht. Toch lekker meegenomen!

ZOu toch wel weer typisch PSG zijn hé.
Xavi Simons geen kans geven en wederom verhuren (al wilt hij het ook zelf, snap ik niet, laat je dan verkopen)....

En dan Summerville kopen, terwijl jem et Barcola een betere variant van hem al hebt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren