Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hansi Flick volgt ontslagen Xavi op als hoofdtrainer van FC Barcelona

Laatste update:

FC Barcelona heeft Hansi Flick aangesteld als de nieuwe trainer, zo laat de Spaanse grootmacht via de officiële kanalen weten. De 59-jarige Duitser, die in het verleden onder meer Bayern München onder zijn hoede nam, tekent voor twee seizoenen in Catalonië.

Het was een behoorlijke soap hoe het vertrek van clubicoon Xavi tot stand kwam. De 44-jarige Spanjaard kondigde in januari aan na dit seizoen Barcelona te verlaten, maar kwam daar in april op terug en verlengde zijn contract tot 2025.

Nadat een nieuwe verbintenis was getekend, liet de voormalig middenvelder zich onlangs kritisch uit over de financiële situatie van de club. Dat viel niet in goede aarde bij voorzitter Joan Laporta en die overtuigde de mede-beleidsbepalers binnen de club om afstand te nemen van de clublegende.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Deco en Bojan Krkic, respectievelijk sportief directeur en voetbalcoördinator van Blaugrana, moesten daarop in actie komen en vlogen afgelopen woensdag naar Londen om met Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Flick, te praten over de spoedig vacante trainerspost in Catalonië.

Volgens Spaanse media werd er vorige week dinsdag al een principeakkoord tussen de beide partijen bereikt. Flick, die sinds september 2023 werkloos was, kon zijn trainersloopbaan ook vervolgen bij Chelsea, maar gaf de voorkeur al snel aan de vijfvoudig Champions League-winnaar.

Flick moest tot na de wedstrijd tegen Sevilla (1-2 winst) van afgelopen zondag geduld houden, maar nu is de weg dus vrij om zijn nieuwe avontuur te starten.

Flick werd op 24 februari 1965 geboren in Heidelberg. Na zijn actieve spelersloopbaan, die hem langs SV Sandhausen, Bayern, FC Köln en Victoria Bammental leidde, ging de Duitser aan de slag als trainer. Via Bammental kwam hij in 2000 terecht bij TSG Hoffenheim, waarna hij een lange break nam van het hoofdtrainerschap door te kiezen voor een functie als assistent-bondscoach van Duitsland. In 2019 tekende hij bij Bayern, waar hij in twee jaar grote successen boekte.

Na zijn succesvolle periode bij der Rekordmeister klopte het nationale elftal van Duitsland op de deur. Zijn termijn bij die Mannschaft was echter lang niet zo succesvol en dus werd hij in 2023 ontslagen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lood om oud ijzer dit, dit gaat ook helemaal niks worden. Xavi was de man voor Barca, alsof Hansi het nu allemaal we gaat regelen.

Ik zou namelijk beginnen met die infantiele Laporta naar een onbewoond eiland sturen. Meneer denkt namelijk dat hij groter is dan de club.

29 mei 2024 om 13:57

Hansi bij Bayern vergeten? Speelde enorm goed toen.

Xavi werd gewoon als naam gehaald, had helemaal niks bereikt als coach om een club als Barcelona te mogen coachen.

29 mei 2024 om 14:40

@marre123, in hoeverre was Flick daar verantwoordelijk voor? '19-'20 was goed, natuurlijk vooral in de Champions League maar ook Kovac kon dat Bayern team al zo 'aan' krijgen dat ze met 2-7 wonnen bij Tottenham.

Hij heeft enorm veel krediet gekregen vanwege die treble, maar in de jaren daarna vond ik Bayern niet echt super sterk.

29 mei 2024 om 14:46

Flick teert nog steeds op dat ene jaar bij Bayern. Bij het nationale elftal van Duitsland was het dramatisch.

29 mei 2024 om 15:00

Onder Kovac was het 3x niks. Daarom werd hij ook ontslagen….

29 mei 2024 om 15:00

Als je oprecht het Bayern onder Kovac vergelijkt met het Bayern onder Flick dan heb je niet veel wedstrijden van het laatste seizoen van Kovac gekeken. Was echt gewoon rampzalig.

29 mei 2024 om 15:03

Dramatisch bij het nationale elftal lijkt me iets overdreven, niet zo goed als zijn voorganger, maar vind je het Nagelsmann dan zoveel beter doen daar?

29 mei 2024 om 15:07

Klopt, maar is het dan eerlijker om hem op de 25 wedstrijden bij Duitsland af te rekenen, of op de 86 met Bayern? Dat is een kwestie van glas half vol/half leeg.

Met Bayern deed hij het overigens niet goed, maar echt geweldig. Scoorde heel erg vaak en behaalde een gemiddelde van 2,54 punt per wedstrijd. Verder is hij de enige trainer buiten Guardiola die alle 6 prijzen in een seizoen wint. Laten we niet doen alsof dat geen goede prestatie is omdat Bayern al een goed team had.

Zijn korte trainersperiode maakt dat het lastig is om te beoordelen hoe goed de trainer Flick nou echt. Bij Bayern echt geweldig, bij Duitsland ronduit slecht.

Dat je aanvallend voetbal met hele hoge druk gaat zien lijkt me op voorhand al duidelijk. de vraag is of de selectie dit überhaupt aan kan, en als ze niet kunnen, of Flick flexibel genoeg is om wat aanpassingen te doen. Een zekerheidje is Flick niet nee, dat ben ik met je eens.

29 mei 2024 om 15:08

Als je uitgeschakeld wordt in een poule met Costa Rica en Japan, vervolgens 3 keer op een rij verliest van Polen, Colombia en wederom Japan, dan is het toch best dramatisch? Ik vind zeker dat Duitsland nu iets beter speelt onder Nagelsmann, wonnen laatst van Frankrijk en Nederland met goed voetbal.

29 mei 2024 om 15:14

Flick had een win percentage van 48%, Nagelsmann zit op 50%, deze periode is dan feitelijk gezien 'net zo dramatisch' vergeleken met Flick. Idd gewonnen van Frankrijk en NL, maar tevens verloren van Turkije en Oostenrijk... Edit: oftewel onder Flick èn Nagelsmann presteert Die Manschaft beduidend minder dan hun voorganger. Die 2 ontlopen elkaar niet veel hoor

29 mei 2024 om 15:23

Nagelsmann zit er ook pas 6 wedstrijden... Je kunt die percentages natuurlijk alleen maar vergelijken als ze ongeveer evenveel wedstrijden hebben. Verloren van Oostenrijk en Turkije omdat hij er pas net zat, moeten we van hem verwachten dat hij kan toveren? Nagelsmann heeft tijd nodig om de puinhoop die Flick achterliet op te ruimen, nu lijkt het dus wel steeds beter te gaan. Je moet ook kijken naar hoe ze spelen, dan vind ik Duitsland onder Nagelsmann qua veldspel ook gewoon veel beter dan onder Flick.

29 mei 2024 om 15:26

Dan kun je diezelfde logica toepassen door te zeggen dat na pas 6 wedstrijden je ook niet kan zeggen dat hij het beter doet dan Flick?

29 mei 2024 om 15:32

Dat heb ik ook niet gezegd, ik heb alleen maar gezegd dat ik het veldspel onder Nagelsmann er nu beter uit vind zien, en dat ik denk dat Duitsland op de goede weg is nadat ze van Nederland en Frankrijk overtuigend wonnen.

29 mei 2024 om 15:41

Je zei dat je Duitsland iets beter vond spelen onder Nagelsmann, waar ik het nog steeds niet mee eens ben. Wil niet zeggen dat Duitsland onder Flick simpelweg niet goed genoeg presteerde, maar ook sinds Nagelsmann aan het roer staat vind ik ze niet beter spelen

29 mei 2024 om 14:01

Lood om oud ijzer zegt die. Kom op zeg. Flick heeft bewezen een topcoach te zijn en is echt beduidend beter.

29 mei 2024 om 16:30

@Arsenal,

Ik geloof dat bestuurlijke chaos effect heeft op welke trainer dan ook, maar we gaan het zien.

29 mei 2024 om 16:41

Verschil is dat hij een toptrainer is. Die gaat sws beter presteren met het team

29 mei 2024 om 18:10

Ik vind hem geen toptrainer, maar goed het is zeker geen slechte trainer. Ik schat Guardiola, Ancelotti en zelfs Artera veel hoger in dan hem.

29 mei 2024 om 18:18

Het is niet de beste trainer die er is, maar dat maakt hem niet minder een toptrainer na mijn mening.

Tja de best mogelijke optie na het gedwongen vertrek van Xavi. Ergens wel verfrissend om Duitse invloeden te gaan zien, vooral op fysiek vlak en op vlak van intensiteit werden we vaak afgetroefd door andere clubs.

Hopelijk gaat de trainingsintensiteit met Flick een stuk hoger liggen. Het verticaal spel en gegenpressing onder Flick zullen me wel bevallen!

Wie weet zal zijn aanstelling de deur openen naar Duitse talenten, een Wirtz of Musiala zou absoluut geweldig zijn alleen is daar dit seizoen hoogstwss geen budget voor.

29 mei 2024 om 14:29

Kimmich zou dan wel weer een realistische optie zijn door z’n 1-jarige contract. Mocht hij willen komen dan is dat een enorme verbetering op de 6 positie..

29 mei 2024 om 14:38

Vind je Kimmich een echte 6? Vind ik niet, vind hem beter naast een goede 6. Barcelona maakt dezelfde fout dan zoals destijds met Frenkie de Jong. Werd toen destijds ook gezegd dat hij de perfecte 6 zou zijn als opvolger van Busquets. Wat blijkt, Frenkie is totaal geen 6.

29 mei 2024 om 14:51

Sané zijn contract verloopt ook over een jaar. Dat zou ook een uitstekende speler zijn voor Barcelona.

29 mei 2024 om 14:58

@pedri16

Wel over links dan? Lamine Yamal is untouchable op rechts, een doublure van het kaliber Sané is dan weer iets te veel van het goede denk ik.

29 mei 2024 om 15:11

Nouja, Lamine is 16 hé, 17 na het EK. Daar ga je echt geen heel seizoen op bouwen. Sané zal genoeg kansen krijgen om op rechts te spelen. Uiteindelijk moet je toch wel dubbele bezetting hebben op de flankposities.

Maar inderdaad, vanaf links zoals in zijn City tijd zou ook kunnen. Sané is razendsnel, heeft een dribbel en ook rendement. Een véél betere speler dan Ferran bijvoorbeeld. Als je die in 2025 transfervrij kan oppikken ben je gek als je het niet doet vind ik persoonlijk.

Lamine/Sané/Nico als vleugelspelers is echt een goede bezetting bijvoorbeeld.

29 mei 2024 om 15:58

@pedri16

Dan zou ik inderdaad met 3 als bezetting gaan waar ze met z'n drieen kunnen rouleren voor 2 plekken. Wel heb je weer het risico dat als één iemand geblesseerd geraakt (en dat heb je met Sané wel) dat je met twee verder moet. Ik teken direct voor een bezetting Nico, Sané en Lamine Yamal. Is Raphinha houden trouwens nog een optie? Met het verticaal voetbal van Flick kan hij wel zijn nut hebben! Vond hem overigens op links dit seizoen vele malen beter dan op rechts.

29 mei 2024 om 17:22

Sane heeft rendement? Da’s de eerste keer dat ik dit lees.

This een technisch goede voetballer maar scoren is nou net niet zijn pluspunt.

29 mei 2024 om 17:26

Raphinha ben ik inderdaad vergeten te noemen. Dat is een speler die uitstekend bij Flick past, Xavi verwachtte van hem dat hij het veld breed hield en zijn directe tegenstander passeerde. Dat kan Raphinha helemaal niet. Nu hij als een soort halve linksbuiten/halve 10 speelt is hij echt goed.
Ik noemde Raphinha niet omdat hij de enige voorhoedespeler is met een hoge transferwaarde. Voor Fati/Torres ga je niet meer dan 30 miljoen cashen. Dus hield er rekening mee dat Raphinha wel eens verkocht zou kunnen worden.

Ik heb helemaal niks tegen de speler Raphinha mits andere aanvallers de goals scoren/dribbels uitvoeren. Ik denk namelijk dat een Raphinha perfect pastte bij het PSG van Messi, in plaats van Messi. Dan zouden Mbappe en Neymar moeten scoren en dribbelen en Raphinha enkel ondersteunend spelen. Daarin vind ik hem meer dan nuttig met zijn goede trap en ongekende werklust. Hij is qua kansen creëren overigens de beste van de Barcelona selectie en is betrokken bij 1,08 goals per 90 minuten dit seizoen. Daar ben ik meer dan tevreden over.

29 mei 2024 om 23:03

Sané is toch betrokken bij 20 goals per seizoen. Dat halen Lamine Yamal, Ferran en Raphinha niet hoor. Al komt Raphinha in de buurt.

30 mei 2024 om 09:35

Maar dat is een beetje mijn punt, Sane is niet veel beter dan Raphinha, erg veel groei zit er niet meer in, en zal een stuk dikker salaris eisen. Dat schiet dan niet zo op.

30 mei 2024 om 01:02

Het zegt weinig maar Wirtz heeft vaker aangegeven dat Barca zijn droomclub in het buitenland is. Met hem erbij zou ik weer met een trequartista spelen. De vleugels moeten dan wel veel diepgang zonder bal hebben en uiteraard scorend vermogen zoals Villa en Pedro. Voor Yamal is er dan wat meer werk aan de winkel, die komt graag in de bal. Op links heb je echt snelheid nodig. Types zoals Leao, Sane.

Ben heel benieuwd hoe Flick het gaat doen hopelijk kan hij die Duitse mentaliteit in deze groep brengen.

Hoop ook echt vooral dat de spelers fysiek nu veel sterker gaan worden wat echt nodig is.

Deze zag ik even niet aankomen. Bij het Nationale elftal werd het niks onder Flick, bij Bayern had hij de beste selectie tot zijn beschikking. Benieuwd of hij Barcelona aan de praat krijgt en eventueel spelers van Bayern naar Barcelona kan praten.

29 mei 2024 om 14:22

Ja hopen op Chupo-moting

29 mei 2024 om 14:31

Dat contract loopt dan ook af deze zomer, evenals die van Sarr. Davies, Kimmich en Müller zijn natuurlijk ook interessant met de 1 jarige contracten.

29 mei 2024 om 14:55

Pep heeft al jaren de beste selectie(s) tot zijn beschikking, maar blijkbaar is dat alleen bij Flick noemenswaardig of reden om zijn Bayern prestaties ietwat te bagitaliseren? Die 'beste selectie' stond nota bene 4e in de Buli toen Flick aantrad als coach...

29 mei 2024 om 15:19

haha en maar weer Pep er bij halen? Wat heeft hij er nou mee te maken hahahah. Daarnaast als er bij 1 iemand de hele tijd naar zn selectie word gewezen om zijn prestaties naar beneden te halen is het Pep wel. ''pep heeft al jaren de beste selectie(s) tot zijn beschikking, maar blijkbaar is dat alleen bij Flick noemenswaardig of reden om zijn Bayern prestaties ietwat te bagitaliseren'' is dus onnodig en onjuist.

29 mei 2024 om 15:24

Vind je dat echt zo grappig allemaal? Ik noem gewoon als voorbeeld dé trainer die eigenlijk alleen maar de beste selecties ter wereld tot zijn beschikking heeft gehad, en desondanks bizar wordt gehypt. Een juiste conclusie dus. Trek het je niet zo aan joh, onnodig om gelijk zo van slag te raken.

29 mei 2024 om 16:31

Ze stonden inderdaad 4e, maar dat kwam vooral door Kovac. Dat kwam niet door de slechte kwaliteit die er op het veld stond, maar doordat Kovac gewoon niet zo'n goede coach was voor Bayern.

Verder geen idee wat Pep hiermee te maken heeft en de selecties die hij tot zijn beschikking had/heeft. Het gaat over de periode toen Flick aantrad, niet over de tijd van Pep bij Bayern. Die selectie was nog een slag beter natuurlijk, maar die wonnen dan weer geen Champions League.

29 mei 2024 om 17:06

Het feit dat ze 4e stonden voor Flick met excact dezelfde selectie ontkracht toch vrij treffend je punt dat "de beste selectie tot je beschikking hebben" dus niet per se heel veel zegt

Ik ben benieuwd hoe dit huwelijk zal gaan. Flick trof met Bayern wel een heel sterk team aan die met een goede technische staf heel fit de corona-lockdown uitkwam en daarmee het einde van de CL domineerde met de befaamde winst op Barca zelf. Bij Die Mannschaft ging het al een stuk moeizamer. Ook hier een team wat moeizamer loopt en met beperktere middelen ben ik oprecht benieuwd hoe hij daarmee om zal gaan. Daarnaast als hij met Brazzo al moeilijk door een deur kon, wens ik hem wel succes met Laporta...

29 mei 2024 om 14:54

Je hebt natuurlijk zat trainers die beter zijn als clubtrainers dan als trainer van een land. Onder andere omdat je meer tijd hebt om je speelstijl erin te slijpen, maar ook omdat je spelers kan kopen die bij je speelstijl aansluiten.

Nu heeft Barcelona waarschijnlijk niet heel vee budget, maar ik hoop dat ze Flick wel één of twee aankopen laten doen die bij zijn speelstijl passen. Ik denk namelijk dat de huidige selectie zijn speelstijl helemaal niet goed kan uitvoeren. We zullen zien of hij wat concessies doet en zich aanpast aan het team!

Ben benieuwd naar Barcelona onder Flick. Toch een gloednieuw tijdperk. Speelt ander voetbal dan dat ze daar gewend zijn. Maar goed kijken of de huidige selectie dat aan kan. Want denk dat er financieel niet zoveel mogelijk gaat zijn of ze verkopen een speler die veel waard is. Alleen volgens de geruchten wil Barcelona dus niemand laten gaan.

Hoop dat Frenkie op het EK de pannen van het dak speelt en nog een jaartje voor pep gaat voetballen.

29 mei 2024 om 17:26

Barcelona die Frenkie een jaar aan City verhuurt? Dat zie ik toch niet gebeuren.

29 mei 2024 om 19:35

Pep gaat na dit komende seizoen waars weg vandaar dat ik een jaartje zeg.

Flick heeft één seizoen goed gepresteerd bij Bayern en daarna niet meer. Het kan een goede trainer zijn, maar daar is weinig van gebleken. Een belachelijke keus omdat deze trainer geen zekerheid is. Past wel bij Barcelona: de ziel is er al heel lang uit bij die club.

29 mei 2024 om 17:24

Welke toptrainer met een lange bewezen erelijst gaat er anders naar Barcelona komen, Mourinho? Klopp? Deschamps? Zidane? Guardiola? Je zal toch een gok moeten nemen op iemand.

29 mei 2024 om 21:42

zelfs zijn karakter is verre van evident. Met bestuursleden kan het vroeg of laat wel eens botsen.
Aanvallend voetbal vind ik uitstekend, verdediging kan beter. Dat was al zo gebleken destijds als assistent van Löw bij Duitsland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren