Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Excelsior vervangt Marinus Dijkhuizen met jongste trainer in Nederlands betaald voetbal; Adrie Koster wordt assistent

Laatste update:

Ruben den Uil wordt volgend seizoen de trainer van Excelsior. De pas 33-jarige Den Uil begon in 2021 als assistent-trainer bij de Kralingers en wordt volgend seizoen doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Dat bericht De Telegraaf vrijdag.

Daarmee wordt Den Uil de jongste hoofdcoach in het Nederlandse betaald voetbal. Zo lost Excelsior het vertrek van Marinus Dijkhuizen intern op. De Rotterdammers communiceerden twee weken geleden dat de wegen van Dijkhuizen en Excelsior zouden scheiden.

Zo lijkt Excelsior net voor de seizoenstart weer voorzien van een nieuwe trainer. De jonge Den Uil zal worden bijgestaan door de 69-jarige routinier Adrie Koster, zo meldt De Telegraaf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De laatste klus van Koster dateert van 2021. In dat jaar werd hij na tweeënhalf seizoen als coach van Willem II op straat gezet. Daarna was Koster nog kortstondig lid van de raad van commissarissen bij Ajax.

In zijn eerdere carrière was Koster eindverantwoordelijke bij onder meer Ajax, Club Brugge en Jong Oranje. Tussen 1997 en 2003 was hij trainer bij Excelsior.

De verloren play-off-finale tegen NAC (6-2 verlies en 4-1 winst) betekende niet alleen de degradatie van Excelsior, maar ook het einde van het dienstverband van Dijkhuizen op Woudestein.

Dijkhuizen was sinds januari 2020 werkzaam als coach bij Excelsior en had aan het begin van het jaar zijn contract nog verlengd bij de Kralingers, maar kan nu dus op zoek naar een nieuw avontuur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind ik altijd leuk, jonge trainers. Zijn meestal goed met de pers en hebben nog geen kenmerkende tactiek waar ze koste wat het kost aan vast moeten houden van zichzelf. Hopelijk doet hij het goed, met Koster in ieder geval een ervaren assistent erbij die hem kan begeleiden.

28 juni 2024 om 16:31
0

En hij kent de club

28 juni 2024 om 18:56
0

Ik ook van TV!

Shit, niet alleen spelers maar zelfs trainers zijn nu jonger dan ik ben. Wel even het realisatiemoment dat de voetbalcarrière echt niet meer gaat lukken, ondanks de vele briljante tactische inzichten die ik hier op VZ toch al jarenlang deel met de wereld.

28 juni 2024 om 16:36
0

Ik voel deze comment. 😭

28 juni 2024 om 16:47
0

Ik begreep dit soort reacties nooit zo goed. Totdat ik me besefte dat er nu mensen naar de middelbare school gaan die nog niet geboren waren toen ik naar de middelbare ging en nog nooit echt Oranjekoorts hebben meegemaakt zoals in de tijden van Robben en Sneijder etc en daarvoor. Time flies.

28 juni 2024 om 16:50
0

Ja man, we worden oud. Ik gun die jonkies trouwens ook hun Oranjekoorts deze zomer en eerlijk, met wat geluk zou er best wat moois kunnen gaan gebeuren. Geen legends voorin zoals Robben en Sneijder though. Maar wel een veel betere verdediging dan toen.

28 juni 2024 om 17:22
0

Ondanks dat er best wat moois kan gaan gebeuren, vrees ik er toch wel een beetje voor. Het samenhorige gevoel is er gewoon te weinig, is althans mijn mening. Ik weet nog hoe erg ik opkeek tegen Brazilië-Nederland in 2010 als basisscholier. Toen moest ook nog eens Ooijer gaan spelen. Toch bleef iedereen als een blok achter het elftal staan en speelde Andre een wereldpot. Nu is het halve elftal bij wijze van al afgefakkeld door een groep voordat ze een minuut hebben gespeeld. Zal ook wel met de huidige tijd te maken hebben maar alsnog.

Het helpt daarbij denk ik ook niet dat vergeleken met die selectie je mannen die voorop in de strijd gaan Denzel en Wout zijn, met alle respect. Toen waren dat met Robben, van Bommel, de Jong, gewoon wereldtoppers en spelers die veel meer tot de verbeelding spraken bij heel veel mensen.

28 juni 2024 om 18:22
0

Wat te denken dat spelers als Cubarsi, Endrick en Gavi uit de jaren 2006/2007 komen. Ik speelde ‘al’ in de E-jeugd toen die gasten van papa naar mama sprongen en de Holy Race wonnen die recht gaf op leven 😂

29 juni 2024 om 08:10
0

@Leidsehood Nee, niet met een betere verdediging. Zou idd zo moeten zijn omdat alle verdedigers in Top competities spelen. Maar om wat voor reden dan ook het niet goed doen in Oranje. Maw, potentie is vele malen hoger van de huidige verdedigers in vergelijking met toen. Maar de huidige verdediging is niet alleen nu op het EK, maar al veel langer een enorme gatenkaas.

28 juni 2024 om 20:10
0

Pepe speelt nu nog voor Portugal met z'n 41 jaar; zeg nooit nooit...

28 juni 2024 om 22:59
0

Haha daar houden we ons maar aan vast

Haha had het als luisteraar van de Cor Potcast ook leuk gevonden als Thomas Verhaar doorgeschoven zou worden, maar ben ook benieuwd naar hoe dit gaat uitpakken. Succes!

Dijkhuizen vervangen door degene die vorig seizoen al een groot gedeelte van de touwtjes in handen had. Hier verander je niet zoveel mee volgens mij. Van Duinen zal zich wel even willen laten gelden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren