Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland neemt Ajax-middenvelder Jordan Henderson niet mee naar het EK

Laatste update:

Jordan Henderson zit niet in de Engelse voorselectie voor het EK, zo meldt journalist David Ornstein namens The Athletic via X. Bondscoach Gareth Southgate maakt zijn voorlopige lijst dinsdag wereldkundig, maar de 33-jarige middenvelder van Ajax hoeft niet op een oproep te wachten. Zodoende kan Henderson een streep zetten door zijn zevende eindtoernooi met Engeland.

Waar andere landen hun EK-selectie reeds bekend hebben gemaakt, kiest Engeland net als Ronald Koeman voor een voorselectie. Henderson kan zijn vakantie alvast boeken, daar hij komende zomer niet actief zal zijn op het EK.

Volgens Ornstein debuteren James Trafford (Burnley) en Curtis Jones (Liverpool) in de voorselectie van Engeland. Henderson, die 81 interlands speelde namens the Three Lions, zal de grote afwezige zijn. Henderson is onder meer voorbijgestreefd door de tien jaar jongere Jones.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voor Henderson betekent dat een nieuwe teleurstelling in een toch al dramatisch seizoen. De routinier koos afgelopen winter bewust voor een terugkeer naar Europa, maar heeft zich in Amsterdam niet kunnen bewijzen aan Southgate.

Henderson kwam namens Engeland in actie op het EK 2012, WK 2014, EK 2016, WK 2018, EK 2020 en WK 2022. Komende zomer komt daar geen zevende eindtoernooi bij.

Engeland komt komende zomer uit in Groep C, waarin Denemarken, Servië en Slovenië de tegenstanders zijn. Als nummer vier van de FIFA-wereldranglijst zijn de Engelsen de absolute favoriet in deze poule.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tot nu toe 1 groot succes die Henderson bij Ajax, zowel voor Ajax als Henderson zelf....allebei gegokt en verloren maar ik snap het wel, er lopen betere middenvelders rond bij Engeland.

21 mei 2024 om 12:02

tja, als zijn enige goal was geweest om de Emiraten te verlaten, is het hem gelukt. Maar er waren/zijn betere ploegen om voor te spelen toen hij de keuze kon maken.

21 mei 2024 om 12:27

@psvgek95,

Dat betwijfel ik. Althans er zijn wel betere ploegen, maar of Henderson daar zou spelen.? Bij Ajax valt hij nog enigszins positief op door het bewaken van de balans en zijn coaching, maar aan de bal is het verre van positief opvallend. Ja de bal in de diepte is nog wel aardig. De rest valt tegen. Het is geen baltovenaar, maar je verwacht toch dat Henderson een hogere handelingssnelheid zou hebben en vooral wat makkelijker/ sneller zou opendraaien om het spel in ieder geval vooruit te verplaatsen. Dat lukt hem echter ook nauwelijks (terwijl daar genoeg momenten voor zijn geweest), en dan zit je bij beter samengestelde ploegen dan het huidige Ajaxal heel snel op de bank.

21 mei 2024 om 13:36

ja daar heb je wel gelijk in. Bij geen enkele ploeg gelijkwaardig of beter dan ajax zal hij geen onbetwiste basis speler zijn (ongeacht of ze interesse hadden of niet..).

21 mei 2024 om 14:17

Hij kon toch gewoon bij Ajax veruit het meest verdienen (salaris + tekengeld + winstpremies + bonussen minus belastingafdracht).

21 mei 2024 om 12:09

Ergens wel, je had van Soutgate verwacht dat hij zijn lieveling meenam. Zou hij Kalvin Phillips ook thuislaten?

21 mei 2024 om 12:11

Neem ik aan van wel. Heeft geen goede wedstrijd gespeeld voor West Ham (sterker nog, lijkt het niveau niet aan te kunnen) en bij City speelde hij niks..

21 mei 2024 om 19:40

Ik vind het niet zo gek, hij heeft amper gespeeld bij Ajax afgelopen maanden door een blessure en de wedstrijden die hij speelde was niet geweldig.

Wijnaldum trekt lange neus naar Ettifaq-afhaker Henderson...

21 mei 2024 om 11:53

Ja maar de Engelsen op hun beurt weer naar ons. Wie heeft er nou een bondscoach met zulke keuzes?

21 mei 2024 om 12:13

Touché. Koeman is qua selectiebeleid echt een ramp.

21 mei 2024 om 12:29

Hoewel ik niks met Koeman heb, vind ik dit voor nu wel meevallen. Je zou Kluivert/Summerville ipv Bergwijn kunnen zeggen. Verder is het eigenlijk wel prima te verklaren. Zirkzee, Wieffer geblesseerd en Bizot wou zelf niet.

21 mei 2024 om 12:37

Pff weer zo’n anti-Wijnaldum post, moe word je er van. Soms is het echt te veel zeikzone.nl

@voetbalzone, misschien voor een betere vibe sommige comments eerder te wissen. Sommigen proberen met goedkoop scoren en negatieve comments de sfeer te verpesten en duimpjes te scoren. Dit gaat denk ik ten koste van mensen die normaal willen discussiã«ren over voetbal, in mogelijkheden denken en het Nederlandse voetbal een warm hart toedragen.

21 mei 2024 om 12:59

Niet dat ik het het met alle keuzes van Koeman eens ben, maar een Bergwijn boven Summerville bijvoorbeel kan ik nog begrijpen. Summervile heeft nog nooit in het "grote"oranje gespeeld dus voor wat zou je hem ineens wel definitief selecteren boven Bergwijn? Ja Bergwijn heeft niet een al te best seizoen, maar bij zo'n eindtoernooit kan je beter een goed team meenemen dan losse flodders die er nog nooit bij gezeten hebben.

21 mei 2024 om 13:51

Het doet wel veel met je.

Dit bericht gaat over Jordan Henderson. Begin van het seizoen speler van Al-Ettifaq en teamgenoot van Georginio Wijnaldum. Allebei kregen ze bakken met kritiek voor hun keuze om in Saudi-Arabië te gaan voetballen. Halverwege het seizoen vertrekt Henderson naar Ajax. Los van dat spelen en leven in Saudi-Arabië hem was tegengevallen werd die stap ook gezet om zijn plek in de selectie van Engeland te behouden. Iets dat Wijnaldum, in het geval van Oranje, al lang op had gegeven. Nu is het EK daar en gaat Henderson niet mee en juist Wijnaldum wel.

Dit is geen Wijnaldum-bashen. Laat dat huilen vooral achterwege.

Mocht je het toch geen plekje kunnen geven. Wellicht is het dan een idee om een eigen voetbalnieuws platform te creëeren. pieterpost.nl zal vast al bezet zijn, maar bedenk iets leuks.

21 mei 2024 om 14:08

Wellicht doordaat Engeland iets meer (hele) goede middenvelders heeft dan Oranje?

21 mei 2024 om 14:34

Als je goed leest staat er wel degelijk weer een Wijnaldum bash post tussen.

Het doet inderdaad wat met me, omdat ik vind dat het soms allemaal wel wat leuker/aardiger kan.

De ene situatie is de andere niet. Wijnaldum is een succesvolle international geworden en is in goede conditie en een heel ander type. Als er dan elke dag comments zijn van “wijnaldum/memphis/virgil (tot voor kort hoorde die er ook bij) Koeman vriendjespolitiek dan vind ik dat frustrerend om te lezen.

Dat is niet nodig en die ambitie heb ik niet. Vind gewoon dat het wat positiever mag allemaal. Het is een website waar je over voetbal mee kan praten geen site om alleen maar Oranje spelers af te vallen zonder vaak kennis van zaken.

21 mei 2024 om 15:29

100% eens Pieterpost, kijk dan niet denk ik dan en bemoei niet met Oranje.

21 mei 2024 om 16:21

Deschamps met kanté? 😄

21 mei 2024 om 16:32

Oké. Ik vrees dat geen enkel publiek fora op die manier werkt helaas. Ik vind mezelf geen basher. Maar een kritische noot zal altijd één van de facetten van een forum zijn. En in het hedendaagse internettijdperk is het heel makkelijk om dan lekker ongenuanceerd, bot en soms asociaal uit de hoek te komen. Die uitzonderingen kan ik ook wel missen.

In de basis is de kritiek op een Wijnaldum en een Depay ook wel terecht toch? Je zult op een gegeven moment door moeten pakken als bondscoach. Die twee mannen niet selecteren en voor een nieuwe lichting kiezen is onvermijdelijk toch? Er hangt om Koeman een gegrond vermoeden van vriendjespolitiek en ik denk dat het alleen maar goed is dat de pers en ook reaguurders zoiets dan noemen.

De manier waarop, het woordgebruik, de toon. Dat kan absoluut beter.

21 mei 2024 om 13:58

Wijnaldum heeft niet de concurrentie die henderson heeft

Terecht lijkt me. Zou Southgate dan eindelijk logische keuzes gaan maken ipv vasthouden aan zijn lievelingetjes?

Logisch natuurlijk, nog niks laten zien bij Ajax. Wel zuur voor hem, ging toch vooral voor het EK bij Ajax voetballen.

21 mei 2024 om 11:58

Ook als die bij Ajax de sterren van de hemel had gespeeld zou het, met de kwaliteit die Engeland tot zijn beschikking heeft, belachelijk zijn dat een speler van de nummer 5 van de Eredivisie (op ongeveer 30 punten van de top) wel mee zou gaan.

21 mei 2024 om 12:13

@marocberkane, ik snap nooit zo wat de relevantie is waar het team staat op de ranglijst voor een individuele oproep.

lijkt mij dat het gaat om:
- individuele prestatie
- profiel de bondscoach op zoek naar is op een specifieke positie, en wat de concurrentie daarin is.

Neem bijvoorbeeld De Roon, van zijn profiel is het voor de bondscoach wat dunner gezaaid. Dan kan bij wijze van spreken een voetballende 6 basis spelen bij Manchester City, maar als de bondscoach specifiek dit profiel nodig heeft in zijn tactiek, dan kan Atalanta bij wijze van 10e staan in Italie, maar dan gaat hij gewoon mee.

In het geval van Henderson heeft die het redelijk gedaan bij Ajax, ik zou hem een 7- geven, das niet heel goed, maar ook zeker niet slecht. Maar op zijn positie breken nu een aantal grote latenten door in de PL, dus ik snap de bondscoach wel. Maar dat heeft niets te maken met waar Ajax staat, is totaal irrelevant, als ze 2e waren geeindigd op 2 punten van PSV had de bondscoach echt geen ander besluit genomen.

21 mei 2024 om 12:36

@Amsterdam4 laat gaan joh die Marocberkane.Die krijgt waarschijnlijke een stijve van benoemen dat Ajax 5e is geworden.

21 mei 2024 om 12:41

Petje af @amsterdam4, dat je nog een serieuze reactie geeft op iemand die alleen wil provoceren en duimpjes wil halen

21 mei 2024 om 12:51

Een 7 vind ik wel heeeeel positief. Voor het bedrag aan salaris dat hij wekelijks op zijn bankrekening krijgt vind ik het eerder een 5.

21 mei 2024 om 13:14

@amsterdam4

Henderson is een veredelde waterdrager die als een ster betaald wordt. Voor een waterdrager kun je hem wel een 7- geven (nog hoog), echter voor een ster krijgt hij een dikke onvoldoende.

Hij kost veel te veel voor datgene dat hij brengt. Nu kun je je afvragen of je hem dat kwalijk moet nemen of vooral de beleidsbepalers bij Ajax.

21 mei 2024 om 13:18

Amsterdam4, dat je nog een reactie op Maroc plaatst.. die jongen kan nooit een fatsoenlijke reactie plaatsen als het Ajax betreft. Zonde van je tijd om er aandacht aan te besteden.

21 mei 2024 om 13:49

De enige relevantie van de vijfde plek van Ajax is zodat Marocberkane even kan giechelen. Als Henderson bij Ajax de sterren van de hemel had gevoetbald, was hij vast mee gegaan. Maar Jordan zat te kwakkelen.

21 mei 2024 om 13:59

Het mooie bij marocberkane is dat resultaten behaald in het verleden....., maar toch gaat hij er een resultaat bijhalen wat in het verleden tot stand is gekomen.

21 mei 2024 om 15:35

Natuurlijk is de positie op de ranglijst wel relevant. Dat zegt iets over de vraag of de betreffende speler op het hoogste kan niveau kan presteren. Anders kunnen we ook de beste speler van RKC en Go Ahead meenemen. En zo te zien denkt de bondscoach van Engeland er ook zo over, dus ik snap al deze jankreacties niet helemaal.

21 mei 2024 om 16:10

Ik ben het totaal met je eens. We moeten inderdaad geen enkele Feyenoorder in oranje hebben, want indien je in een pret CL groep niet kan overwinteren, dan heb je niets te zoeken in oranje. @IEDEREEN, dit is puur een reactie op marocberkane en je moet het verder niet serieus nemen wat ik zeg.

Southgate heeft eindelijk het licht gezien hoor. Geen Henderson en Phillips zoals het hoort. Engeland heeft zoveel andere middenvelders die het veel meer verdienen dan zij. Henderson is sowieso aan het aftakelen sinds 2022. En tegenwoordig ook nog blessuregevoelig.

Southgate doet helaas ook wel eens vreemd in z’n keuzes maar nu kiest die gelukkig niet voor een uitgebluste speler, zoals wij wel kiezen voor een Wijnaldum. En waarom zouden ze? Ze hebben Rice,Bellingham,en erachter Mainoo en RLC

21 mei 2024 om 12:13

Ze hebben voldoende goede middenvelders met Bellingham, Rice, Maddison, Palmer, Eze, Gibbs White, Trent (die er kan spelen), Mainoo, Loftuscheek, Gallagher, Elliott en ook Wharton bijvoorbeeld...

Daarnaast heb je nog spelers als Jones, Ramsey, Willock, Gomes, Miley, ESR bijvoorbeeld.

21 mei 2024 om 12:22

ward-prowse vind ik ook altijd een ondergewaarde speler, geen absolute topper maar zijn spelsituaties zijn altijd gevaarlijk en is gewoon een extra wapen.

21 mei 2024 om 13:11

Klopt. Zeker waar. Voldoende opties die allen beter zijn of meer potentie hebben dan Henderson en Phillips.

Bijzonder dat Southgate opeens het licht ziet.

Nu nog je beste verdedigers opstellen en hij komt er misschien?

White Stones en Tomori zijn toch de beste opties als Cv... En dan pas die Maguire en consorten. Of komen nu weer Gomez, Maguire en Konsa?

Zelfs Branthwaite zou ik momenteel eerder mee spelen...

Gelukkig, zou een grote grap zijn als Henderson en Phillips waren geselecteerd.

Niet meer dan terecht, Henderson speelt al een tijdje zwaar ondermaats en is bij Ajax gewoon een flop. Engeland heeft wel echt een fantastische selectie trouwens, op het middenveld en in de aanval alleen maar wereldklasse.

Southgate maakt de keuze die Koeman waarschijnlijk niet gaat maken: het thuislaten van een over the hill voormalig middenvelder van Liverpool

21 mei 2024 om 11:58

Klopt maar Southgate heeft ook wat meer keuze

21 mei 2024 om 13:51

Koeman had Kenneth Taylor mee kunnen nemen ipv Wijnaldum...

21 mei 2024 om 14:58

Ja alleen zijn die twee waarschijnlijk van een vergelijkbaarder niveau met elkaar dan de middenvelder die Southgate nu meeneemt ipv Wijnaldum. Ik wil niet zeggen dat ik het eens ben met de Wijnaldum keuze maar alleen aangeven dat er nog wel wat verschil zit tussen de twee.

Lijkt me een prima beslissing. Zijn tijd is wel geweest. Als nu ook nog blijkt dat Kane niet meegaat vanwege zijn rugblessure, zul je zien dat ze het toernooi nog gaan winnen ook.

21 mei 2024 om 12:14

Die opmerking over Kane kan ik niet echt plaatsen, Harry Kane schiet de Bundesliga aan gort, hij scoort vanuit alle hoeken en standen en dat nota bene in een dit jaar maar matig presterend Bayern München. In de Bundesliga vind ik 36 goals en ook nog 8 assists zeker niet verkeerd.

21 mei 2024 om 12:39

Ff wat verder denken… aangezien Kane nooit prijzen wint 😉 dus mochten ze Kane thuis laten, dan is er een grotere kans dat ze winnen

Misschien heeft Southgate dan toch eindelijk het licht gezien en laat hij zijn vriendjes die weinig tot niets presteren thuis. Als Southgate de juiste selectie meeneemt naar het EK is Engeland naast Frankrijk de topfavoriet voor EK-winst. Mijn voorspelling omtrent Henderson komt, helaas voor Ajax, volledig uit, Ajax heeft met Henderson een kat in de zak gekocht. Henderson is al enige tijd op zijn retour en is ook niet het type speler wat een dolend Ajax nodig heeft, al het gezever over leiderschap, rol in de kleedkamer en wat dies meer zij ten spijt. Ajax heeft een paar miljoen over de balk gesmeten en Jordan zelf komt van een koude kermis thuis wat selectie voor het Engelse team betreft.

21 mei 2024 om 12:10

Dat geld smijten past in afgelopen seizoen.

21 mei 2024 om 12:20

Als U doelt op de pak hem beet 110 miljoen die Mislintat heeft gespendeerd moet ik U wel gelijk geven. Extra vervelend daaraan is dat al die miskopen ook nog eens voor vijf jaar hebben getekend. Verkopen levert heel veel verlies op en ze behouden kost een vermogen aan salarissen. Het technische hart van Ajax heeft heel wat werk te verrichten de komende jaren want dit ga je niet in één transferzomer rechttrekken.

Kijk Koeman zo kan het dus ook. Tijd voor een nieuwe generatie i.p.v. een Wijnaldum meenemen

Het is toch te treurig dat Southgate zijn maatjes eerder los laat dan Koeman, Henderson en Sterling blijven lekker thuis terwijl Wijnaldum wel mee mag.. Wat een armoe

21 mei 2024 om 12:21

Bij Engeland lopen dan ook meerdere wereldspelers, bij Oranje niet.

21 mei 2024 om 12:25

Bij Oranje zouden meer wereldspelers rondlopen als Wijnaldum thuisblijft. De beste man is namelijk nooit een wereldspeler geweest en is dat zeker niet geworden nu hij 33 is.

22 mei 2024 om 01:10

Ik bedoelde niet te zeggen dat Wijnaldum een wereldspeler is maar enkel dat het bij Engeland wat makkelijker is van spelers afscheid te nemen omdat daar kwaliteit genoeg rondloopt.

Henderson, Sterling en Phillips dadelijk niet erbij? En Southgate is trainer. Is dit wel echt Gareth? Of heeft hij zijn onbekende tweelingbroer gestuurd om het nu te bepalen??? Wat maak ik mee.

Misschien maakt Engeland nog wel kans op een titel als zelfs Southgate het licht eerder gaat zien dan Koeman!!!

Had dit niet verwacht.

Vraag mij overigens wel of of Curtis Jones nu een goede opvolger is. Lijkt mij sterk dat Jones bij de EK selectie gaat komen. Voorselectie misschien wel, maar ik zou nog veel eerder Harvey Elliott erbij halen dan Jones. Dat is toch een relatieve huis tuin keukenvoetballer... Zowat de meest matige speler op het middenveld van Liverpool.

henderson had er alleen bij gezeten vanwege zijn status/ervaring. Die zou nooit van zijn leven basis staan daar, zelfs niet met ome southgate aan het roer.

daarnaast mogen van mij nog wel een berg spelers afvallen, die gewoon een heel matig seizoen hebben gedraaid... een phillips (is ook niet helemaal fit vgm), rashford (op zijn positie heb je veel betere/in vorm opties), sterling (geldt hetzelfde als rashford) en misschien zelfs maguire..
alhoewel laatste vaak bij het engelse nationale team het wel goed/redelijk doet, en southgate nooit tomori gaat oproepen.

Logisch heeft laten zien fysiek het niveau niet eens aan te kunnen bij Ajax, maarja krijg je ook als je technisch gezien al 6 maanden met voetbalpensioen was.

Hij heeft bij Ajax het verschil niet kunnen maken. Dus op zich niet heel vreemd dat de voorkeur naar andere spelers uit gaat.

Als Southgate zelfs dit nu gaat doen... Football's coming home?
Engeland heeft echt een puike selectie staan. Ik zie ze zomaar als kanshebber.

Ik zou bij voorbaat geen sukkeltjes uit de eredivisie meenemen en of ze nu bij dat clubje uit Eindhoven spelen of dat andere clubje uit Rotterdam het is allemaal 3x niks.

Vrij logisch, dit was toch wel te verwachten na zijn komst naar Amsterdam.
Nooit een onwisbare indruk kunnen achter laten, iets waarop wél gegokt werd gezien zijn aankondiging en ontvangst.
Je kan niet altijd 6 gooien, maar blijkbaar wel heel veel keer 1.

Volkomen logisch. Heeft Brits speciaals gebracht en ook gesukkeld met blessures. Zo kan het ook, Koeman. Thuis laten die troep.

Tuurlijk gaat ie niet mee, afgelopen zondag heb ik hem in het GelreDome zien voetballen. Loopt alleen maar te zeiken op scheidsrechter en zijn teamgenoten, terwijl hij er zelf helemaal niks van bakt.

Bijzonder, heeft het afgelopen half jaar laten zien dat het een uitblinker is in boos kijken en naar teamgenoten schreeuwen. Iets wat de ploeg echt beter maakt

De grote afwezige is toch echt Rashford.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren