Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Directeur Saudi Pro League trekt uiterst pijnlijke conclusie over Henderson

Laatste update:

De voetbaldirecteur van de Saudische Pro League heeft zich een half jaar na het vertrek van Jordan Henderson uitgesproken over de Engelsman. Hij zegt dat het plotselinge vertrek van de middenvelder niet hun project heeft geschaad, maar vooral schadelijk was voor Henderson zelf.

Michael Emenalo vertelt uitgebreid dat Henderson maar eigen zeggen geen problemen had toen hij in Saudi-Arabië voetbalde, maar besloot de competitie te verlaten omdat hij vreesde dat hij zijn plaats in de Engelse selectie voor het EK zou verliezen.

Dat laatste bleek niet ongegrond. Henderson vertrok naar Ajax, maar maakte in Amsterdam weinig indruk het afgelopen half jaar. Bondscoach Gareth Southgate heeft besloten hem niet mee te nemen naar Duitsland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Zijn vertrek was helemaal niet schadelijk voor de competitie", erkent Emenalo. "Het was schadelijker op persoonlijk vlak, omdat Henderson iemand is die we allemaal bewonderden. We hebben ons uiterste best gedaan om hem te helpen zich aan te passen en te blijven", vertelt hij tegen The Telegraph.

“Maar soms vallen dingen net buiten je professionele behoeften", gaat de directeur van de Saudische Pro League verder. "Jordan heeft hier goed werk geleverd. Hij was belangrijk voor Ettifaq, had zeggenschap over de transformatie van de club en kreeg de kans om het land en de cultuur te leren kennen."

Emenalo denkt dat als mensen Henderson op de man af vragen, hij zal zeggen dat hij geen problemen had in Saudi-Arabië. "Maar soms is er sprake van een samenloop van omstandigheden die ervoor zorgt dat individuen een beslissing nemen waarvan ik denk dat die het beste is voor hen."

Kritiek


Henderson kreeg openlijk kritiek na zijn besluit om voor 12 miljoen pond en een salaris van 350.000 euro per week naar Saudi-Arabië te verhuizen, nadat hij feitelijk door Liverpool werd gedwongen te vertrekken.

Dat Henderson koos voor een land waar relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht verboden zijn, zorgde voor een stortvloed aan kritiek. De 33-jarige middenvelder was een ambassadeur voor LGBTQ-rechten en werd beschuldigd van verraad aan de homogemeenschap.

Nadat hij Al-Ettifaq had verlaten, gaf Henderson toe dat hij een 'fout' had gemaakt door naar een competitie te gaan die 'niet bij hem paste'. Ook verschuldigde hij zich tegenover de LGBTQ-gemeenschap.

Henderson besloot niet veel later naar Ajax te vertrekken. "We willen alleen mensen die hier willen zijn en Jordan wilde dat helaas niet", aldus Emenalo. "Maar in het algemeen is de competitie niet beschadigd. Het vertrek heeft Henderson meer schade berokkend dan ons."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima verwoord toch, geen speld tussen te krijgen.
Vraag me af waar de "trap na" verborgen zit.

30 mei 2024 om 08:02

Prima verwoord waarom Henderson vertrok naar Ajax, tot hij ineens begint over dat het vertrek Henderson persoonlijk meer schade heeft berokkend dan de Saoedi League. Dat was totaal onnodig, want volgens mij heeft niemand het daar over gehad en er was dus ook geen aanleiding om dat te melden.

30 mei 2024 om 08:09

Daarom is het niet minder waar natuurlijk.

30 mei 2024 om 08:13

Op persoonlijk vlak heeft hij er toch ook geen schade door geleden? Of je moet de mening van die paar voetbalbobos in SA belangrijk vinden. Hij heeft gegokt dat hij bij Akax meer kans maakte op een selectie (wat denk ik ook zo is) en dat is niet gelukt.

30 mei 2024 om 08:13

Maar daarom is het ook niet meer waar natuurlijk.
Het vertrek van Henderson liet de “hele” voetbalwereld namelijk nog maar eens duidelijk zien wat de nadelen zijn van de “Zandbak”.

30 mei 2024 om 08:21

@100% - Naja hij werd wel uitgekotst in Engeland. Uitgefloten omdat het een hypocriete beslissing was. Ze rekenden hem dat erger aan dan wij Wijnaldum hier bijvoorbeeld. Omdat hij zich ook eerst zo inzette

30 mei 2024 om 09:36

Ja, dat is de stap naar SA. Dat snap ik ook helemaal. Dit artikel gaat het volgens mij over de stap uit SA.

31 mei 2024 om 21:12

@100% Meijer, ik geloof dat hij wegens vroegtijdig vertrek, geen cent heeft gekregen van zijn verblijf in SA, zo was dat contractueel opgesteld geloof ik. Nou dat is wel schade op persoonlijk vlak.

Henderson 13 in een dozijn speler. Het was niks, is niks en het wordt niks! FC Ajax heeft gegokt en verloren.

30 mei 2024 om 07:59

Was niks? Heeft in zijn tijd bij Liverpool zowat alles gewonnen en was als captain zeer belangrijk zowel op het veld als buiten het veld.

30 mei 2024 om 08:09

Maar was hij ook de speler die Liverpool echt beter maakte ?

Eric Gerets heeft als aanvoerder van PSV diverse titels en de Europa cup 1 gewonnen. Hij was heel belangrijk voor het team, maar dat maakte hem niet direct een goede voetballer.

30 mei 2024 om 08:19

Het was weliswaar niet de beste veldspeler zonder twijfel, maar als aanvoerder heeft hij wel echt de leiding genomen en er zijn genoeg wedstrijden geweest waarbij zijn coaching van groot belang was. Ook buiten het veld in de kleedkamer was hij heel belangrijk voor het team.

30 mei 2024 om 08:24

Als je Donny van de beek in day elftal had neergezet zou hij er ook uitzien als topspeler

30 mei 2024 om 08:29

Donny van de Beek had tegen dat elftal in de CL finale moeten spelen 😉

30 mei 2024 om 08:47

@superfarmers
Je doet hiermee Henderson veel tekort.
Hij was een leider van Liverpool en zorgde ervoor dat juist andere spelers konden excelleren. Dat is ook een kwaliteit van een goede voetballer, namelijk jezelf wegcijferen voor anderen.
81 interlands voor Engeland speel jen iet voor niets als je er weinig van zou kunnen.

30 mei 2024 om 10:02

Donny zou zeer zeker niet voorop in de strijd gaan zoals Henderson dat deed. Klein beetje respect graag voor een zeer nuttige speler die zijn relatief beperkte voetbalvermogens compenseerde met gigantisch veel inzet en strijdlust. Was natuurlijk niet voor niets aanvoerder, en niet voor niets dat zelfs de grootste namen van dat All Star team dat accepteerde. Hij behoorde onmogelijk tot de beste jongetjes van de LFC klas, maar was zonder twijfel wèl de beste aanvoerder. Sterspelers als Trent of Salah zijn natuurlijk evident betere spelers, it's not even close, maar desondanks zeer zeker geen betere aanvoerders vergeleken met Henderson. Onze captain, zette het team altijd voorop, knapte vaak het vuile werk op en hield oprecht van de club/supporters/stad, en als het team goed draaiende kon hij zelfs verassend goed uit de hoek komen.

30 mei 2024 om 10:07

Myvision: daar stak Lucas Moura een stokje voor. Dus "had moeten" kunnen we wellicht beter veranderen naar "had willen".

30 mei 2024 om 10:27

Nouja, in essentie heb je natuurlijk gelijk. Maar ajax had het na die 2-0 voorsprong nooit meer weg mogen geven. Dus ja, ajax had daar eigenlijk "moeten" staan

30 mei 2024 om 10:30

Mason
Dirk kuijt speelde meer dan 100 interlands, liet een elftal beter spelen maar is nooit een echt goede voetballer geweest.
Henderson is geen koekenbakker maar hij is geen ster. Maar zo wordt hij wel betaald

31 mei 2024 om 08:47

Wat is de definitie van een goede voetballer. Kijk maar naar bijvoorbeeld een lijstje met skills in football manager of FIFA. Dan zal hij vwb technisch wat lager scoren maar op andere onderdelen weer wat beter.
Ik vind het wel een goede voetballer, maar geen technische voetballer. Beetje als De Roon.

Ik vroeg me pas al af waarom Henderson zo maak liep, maar da's natuurlijk van deze trap na.

Apart dat Beuker & de Lang hun spaarzame centjes hieraan wilden besteden. Snap echt niet wat hier nou de bedoeling van was, dit was echt geld wegspoelen tijdens een toch al verloren seizoen. Die 5e plek ging je anders ook wel pakken

30 mei 2024 om 08:11

Wat hier de bedoeling van was is vrij duidelijk. Ervaring toevoegen aan een enorm jong elftal. Dat het niet goed uitpakt maakt het niet, niet logisch. Ook deze zomer zullen ze spelers ouder dan 25 willen toevoegen.

30 mei 2024 om 08:25

Hij heeft een goede naam en Ajax zocht iemand die ook in het veld de leiding nam en alles goed neer zou zetten. Je moet daarbij echter niet uit het oog verliezen dat er een coach was die tactisch erg tegen viel, maar ook dat een leider bij een goed Liverpool totaal iets anders is dan een zwalkend Ajax.

30 mei 2024 om 08:59

Wat hier de bedoeling van was is vrij duidelijk. Een ‘grote naam’ binnenhalen om alle negativiteit over Ajax naar de achtergrond te drukken zodat het daar over gaat en de achterban het gevoel krijgt dat er ‘grote’ dingen worden gedaan om de boel te herstellen. Nieuwe hoop in de harten van de fans en met de ervaring van Henderson hopelijk een positieve impuls aan het team te geven. Helaas voor Ajax is het allemaal anders gelopen en heeft het niet veel meer opgeleverd dan flink wat volgers op social media. Verder gaf het alleen maar een hoop meer gezeur over Henderson (zijn beweegredenen, zijn transferprijs en zijn salaris), zijn rol (door blessures weinig toegevoegd dus de groep ‘told you so’ haalt zijn gram) en nu komt het hoofdstuk (verwacht ik) dat hij weg wil aangezien hij niet naar het EK is gegaan en verder nu toch geen reden meer heeft om bij Ajax te blijven.

Dit is toch geen trap na?

Het is een vrije genuanceerde opmerking die ik ook wel geloof omdat Henderson duidelijk heeft zitten azen op het naderende Ek.

Dat kan ie vergeten omdat het een matige voetballer is die in een matige selectie is terecht gekomen.

30 mei 2024 om 09:30

Idd raar, zo negatief is dat commentaar helemaal niet.

Ik denk dat Henderson voornamelijk de fout heeft gemaakt om naar een voetballende ploeg als Ajax te gaan, dat past totaal niet bij hem. Net zoals ook Wijnaldum bij PSG, al kan ik me daar wel voorstellen dat als je de kans krijgt om met Neymar en Messi te spelen, je sowieso ja zegt.

Maar als ik Olympiakos gisteren zie spelen had-ie daar prima op het middenveld gepast bv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren