Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Darwin Núñez zet fenomenale reeks voort bij klinkende zege van oppermachtig Uruguay op Bolivia

Laatste update:

Uruguay staat op de drempel van de kwartfinale van de Copa América. Bondscoach Marcelo Bielsa zag zijn ploeg volledig domineren tegen Bolivia, wat resulteerde in een afgetekende 5-0 zege. Facundo Pellistri, Darwin Núñez, Maximiliano Araújo, Federico Valverde en Rodrigo Bentancur waren trefzeker voor la Celeste, dat dankzij de overwinning op zes punten uit twee duels staat met een doelsaldo van +7. De Verenigde Staten en Panama hebben drie punten en een doelsaldo van respectievelijk +1 en -1. Bolivia staat laatste met nul punten en een doelsaldo van -7.

Bielsa koos in de voorhoede voor Pellistri, Núñez en Maximiliano Araújo, terwijl Manuel Ugarte, Valverde en Nicolás de la Cruz op het middenveld de lijnen moesten uitzetten. Sergio Rochet, ex-AZ, stond onder de lat. Onder meer Sebastián Cáceres, Bentancur, José María Giménez en Luis Suárez begonnen op de bank.

Uruguay was vanaf het eerste fluitsignaal veel sterker dan Bolivia, dat na nog geen twee minuten heel goed wegkwam toen Núñez van dichtbij millimeters naast kopte na een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant. Toch wist Uruguay al binnen tien minuten de voorsprong te grijpen.

De la Cruz bracht de bal bij de tweede paal, waar Ronald Araújo de bal voor het doel kopte. Mathías Olivera kwam net tekort om raak te koppen, maar dat gold niet voor Pellistri bij de tweede paal: 1-0. Het was in de openingsfase nog niet de wedstrijd van Núñez, die ongelukkig was in zijn aannames en een gekruld schot naast zag gaan.

De Liverpool-spits kreeg opnieuw een grote kans na een fraaie Uruguayaanse aanval en schoot ditmaal wel op doel, maar zag doelman Guillermo Viscarra met zijn voeten redden. Bij zijn volgende kans was het wel raak. Maximiliano Araújo gaf mee aan Núñez, die in de korte hoek hard raak schoot: 2-0. Núñez was daarmee voor het zevende (!) duel op rij trefzeker voor Uruguay.

Bolivia had werkelijk niets in te brengen, terwijl Uruguay op jacht bleef gaan naar treffers om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven voor de laatste speeldag, wanneer de VS de tegenstander is. Núñez kreeg nog maar eens een goede mogelijkheid, nadat hij zichzelf met een fraaie kapbeweging de nodige ruimte verschafte. Het schot dat volgde zeilde een meter over het Boliviaanse doel.

Op slag van rust kreeg wie anders dan Núñez de laatste kans van de eerste helft. Waar hij zelf had kunnen en misschien wel moeten schieten, legde hij breed en zag hij de bal weggewerkt worden door de defensie van Bolivia. Bolivia kwam amper op de Uruguayaanse helft terecht. De enige ietwat serieuze poging was een schot vanaf de middenlijn. Rochet raakte er niet van onder de indruk.

Van spanning was door het enorme krachtsverschil geen sprake en dat was te zien aan het tempo van Uruguay, dat het na rust rustig aan deed. Bolivia groef zich in, in de hoop de schade beperkt te houden. Twintig minuten voor tijd sneed Maximiliano Araújo door de verdediging. Zijn schot kon ternauwernood uit de hoek worden getikt door Viscarra, die tot zijn opluchting zag dat Pellistri in de rebound volledig mispeerde.

Een kwartier voor tijd viel de derde Uruguayaanse treffer alsnog. De la Cruz bediende Maximiliano Araújo, die via de benen van Viscarra raak schoot: 3-0. Suárez stond aan de zijlijn op het punt om in te vallen en zag, vlak voordat hij Núñez afloste en de aanvoerdersband om zijn arm geschoven kreeg, dat het 4-0 werd. Pellistri bediende Valverde, die met binnenkant rechts afrondde.

Uruguay had er duidelijk nog zin in in de slotfase. Met zijn eerste balcontact van de wedstrijd liet invaller Giorgian de Arrascaeta zien nog altijd over een heerlijke traptechniek te beschikken. De middenvelder van Flamengo schilderde de bal op het hoofd van een andere zojuist ingevallen Uruguayaan, Bentancur, die met een kopbal voor de 5-0 eindstand tekende.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf erbij dat Nunez in potentie alles heeft om een wereldspits te zijn. Bij Uruguay bewijst hij het keer op keer. Heeft het ideale profiel om de Barca spits te zijn ipv Lewandowski.

Uruguay trouwens de enige echte concurrent voor Argentinie. Vind ze tot nu toe de beste indruk maken van iedereen. Maar ja, enerzijds logisch als je Bielsa als coach hebt.

28 juni 2024 om 07:10
0

Als Nunez zijn vizier vorig seizoen een 20cm scherper was zou het een wereld van verschil zijn qua doelpunten.

28 juni 2024 om 08:09
0

Klopt een spits wordt onderaan de streep zakelijk afgerekend op zijn moyenne. Maar goed een andere club/competitie kan zomaar soelaas bieden.Hij is groot, sterk en snel. Aan de bal geen Benzema maar ook geen Inzaghi. Kan zeker wel een actie maken. Kan fungeren als aanspeelpunt maar heeft ook snelheid en diepgang om gelanceerd te worden.Genoeg ingrediënten aanwezig om het te laten lukken.

28 juni 2024 om 09:09
0

En aanvullend ook iemand die wel blijft gaan voor iedere centimeter ruimte die hij kan vinden, lekker wat gif in zijn donder. Op papier een hele complete spits, nu moeten alleen die doelpunten nog vallen. Zal komend seizoen de ketchup beginnen te stromen?

28 juni 2024 om 09:48
0

Eigenlijk had die bij Man Utd moeten zitten nu met RvN in de staf, die kan hem net zo begeleiden dat die ook alles binnen maait. Helaas dat een Liverpool speler niet zo snel naar Utd gaat...

28 juni 2024 om 12:23
0

Bij United was hij waarschijnlijk al helemaal afgeschreven in mijn optiek. Bij Liverpool was de druk minder doordat de voorhoede goed bezet is en er andere spelers opstaan.

28 juni 2024 om 07:52
0

Aan de kansen die hij heeft gekregen heeft het niet gelegen nee..

28 juni 2024 om 08:18
0

In potentie heeft hij inderdaad alles om een fantastische spits te zijn maar wel in een counter team, bij Benfica was hij geweldig in die snelle omschakel momenten.

Hij heeft verre van het ideale profiel om bij Barca te spelen, daar is hij technisch en tactisch niet goed genoeg voor in mijn ogen. Dat gebrek is ook de reden waarom hij nooit een topspits zal gaan worden denk ik.

28 juni 2024 om 09:20
0

Dat zeiden ze ook over Suárez. Counter speler die bij Liverpool het vooral van omschakel momenten nodig heeft. Kan voetballend niet mee, kan tactisch niet mee.

28 juni 2024 om 09:46
0

Fcvoetbal23,

Het Barcelona van nu speelt ander soort voetbal en onder Flick gaat dat helemaal veranderen. Mits hij goed bediend wordt kan hij de ideale spits zijn. Veel meer dan Lewandowski.

28 juni 2024 om 10:53
0

Ben het met je eens Joga. Ik zou als Barcelona zijnde het erop wagen en een huurdeal met optie tot koop proberen te onderhandelen. Het is natuurlijk absoluut geen garantie dat Liverpool daaraan wilt meewerken, maar als het klopt dat Nuñez niet goed kan aarden in Engeland dan zie ik Liverpool al sneller meedenken. Je hebt er niks aan om een speler te behouden die niet gelukkig is.

Nuñez brengt een flinke lading snelheid, kracht en vooral agressie die nu mist. Lewandowski en Nuñez hebben hetzelfde passing Percentage grofweg (Lewa 72.6%, Nuñez 71,4%) dus meevoetballen kunnen ze beiden niet. Verschil is dat Nuñez wel het uithoudingsvermogen heeft om volle bak druk te zetten, Nuñez kan wel diep worden gestuurd en Nuñez is denk ik fysiek ook beter in staat om verdedigers af te houden, plus Darwin brengt nog wat extra pit. Iets wat de huidige selectie toch wel mist.

28 juni 2024 om 11:31
0

Hierin moet je wel de nuance meenemen dat Nuñez in de premier league speelt en Lewandowksi in de primera division... Daar krijg je veel meer tijd dan in Engeland, Lewandowski zou in Engeland dus een nog slechter gemiddelde hebben.

28 juni 2024 om 08:22
0

Ik vind de Argentijnen op 4 a 5 spelers na ook geen denderend team hebben, ze spelen als collectief en dat maakt ze zo sterk. Als ik kijk naar de Argentijnen van jaren geleden is dit wel een mindere lichting, net zoals bij de Brazilianen..

28 juni 2024 om 11:19
0

Argentinië speelt met grotendeels hetzelfde team dat de afgelopen jaren wereldkampioen is geworden en de copa america heeft gewonnen. Hoe kan je spreken van een mindere lichting?

28 juni 2024 om 11:22
0

Ik denk puur op individueel vlak dat hij bedoelt. Wel een dubieuze uitspraak natuurlijk want een team zijn en een WK pakken is het ultieme voorbeeld van een goede lichting die blijkbaar perfect bij elkaar past ipv 11 sterke individuen.

28 juni 2024 om 12:06
0

Dennis begrijpend lezen is lastig zo te zien? Ik zeg dat ze op 4 a 5 spelers ze geen denderend team hebben, collectief zijn ze goed en dat maakt ze zo sterk. Noem jij is meer dan 5 wereld spelers die Argentinië momenteel heeft, ben heel benieuwd naar je lijstje.

28 juni 2024 om 12:08
0

Salmad,

Voetbal is het spelletje van het collectief. Elf individuen van uitzonderlijke klasse heb je weinig aan in een teamsport. Argentinie heeft een team dat gewoon van alle kanten klopt en op elkaar afgestemd is. Daarmee win je prijzen.

28 juni 2024 om 12:09
0

Dat bedoel ik inderdaad JK-Ajax, indivudueel. Je mag het dubieus vinden, maar volgens mij zitten wij hier op een site waar je je mening mag uiten dus dat doe ik ook. Ik word niet zo bang van Argentinië als ik op papier kijk welke namen daar spelen, maar als ik kijk hoe ze collectief samen spelen dan schrik ik wel ja en dat is hun kracht. Alhoewel afgelopen WK zat het wel heel erg mee, als ik nu kijk naar hun selectie kijk (die er inderdaad grotendeels hetzelfde uitziet) dan is dat best matig individueel. Met ook een Messi die ouder en minder word, en hij draagt toch het team.

28 juni 2024 om 14:18
0

@Salmad, Messi, Di Maria, Lautaro, Alvarez, Romero, Lisandro Martinez en Dibu Martinez vind ik top.

28 juni 2024 om 11:03
0

Ik vind nunez de ideale atletico spits, waar een griezmann hem een paar keer per wedstrijd bediend, alleen atletico heeft vele posities te versterken momenteel

28 juni 2024 om 11:17
0

Brazilië had de eerste wedstrijd heel veel pech en zit niet in de beste fase. Maar zij gaan echt wel in het toernooi groeien en hebben zoveel individuele kwaliteit. Halve finale Brazilië -Uruguay zet ik mijn geld toch gewoon op Brazilie

Heel benieuwd of het Slot lukt om Nunez zo te laten spelen als bij Uruguay. In potentie is het een wereldspits, mist alleen vaak net te veel rust voor de goal..

Uruguay voor mij samen met Argentinië toch wel de topfavorieten om dit toernooi te winnen. Dit Uruguay is uitstekend sinds Bielsa daar trainer is geworden. Ook met sterspelers zoals Valverde, Araujo en Nunez maken dit team zo sterk. Met name Darwin Nunez is een compleet andere speler daar dan bij Liverpool.

28 juni 2024 om 13:29
0

Ik zeg het al maanden, dit Uruguay gaat de copa met verve binnenslepen gok ik. Heerlijke ploeg man.

28 juni 2024 om 13:43
0

Ik sluit niet uit dat Uruguay hem gaat pakken, maar Uruguay zit wel aan de lastigere kant van het schema. Ze zouden zomaar in de kwartfinales al tegen Brazilië kunnen komen, verder zit ook Colombia en de VS aan die kant van het schema. Uruguay zit veel beter in elkaar dan die ploegen, maar je kan er ook best tegen verliezen.


Argentinië zit aan de andere kant van het schema met als lastigste tegenstander Ecuador. Die moeten naar mijn mening de finale halen, dat zijn ze aan hun stand verplicht. Die komen onderweg naar de finale ploegen als Mexico, Canada, Chili, Ecuador of Venezuela tegen. Ik vind het allemaal maar matig eerlijk gezegd. Ik zie gewoon niet in hoe een van hen Argentinië kan stoppen onderweg naar de finale.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren