Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea bevestigt komst van Leicester City-manager Enzo Maresca

Laatste update:

Enzo Maresca is de nieuwe manager van Chelsea, zo bevestigen the Blues maandagmiddag via de officiële kanalen. De van het gepromoveerde Leicester City afkomstige Italiaan is met de Londenaren tot een akkoord gekomen over een contract tot medio 2029, met de optie op nog een jaar.

Maresca is de opvolger van Mauricio Pochettino, die onlangs besloot om Chelsea na een seizoen te verlaten. Eerder werd al duidelijk dat de Londense club omgerekend 10 miljoen euro moest neerleggen voor de nieuwe manager.

“Het is een droom voor elke trainer om te werken bij Chelsea, een van de grootste clubs ter wereld. Daarom heb ik zo veel zin in deze uitdaging”, laat Maresca optekenen. “Ik kijk ernaar uit om te gaan werken met een hele getalenteerde groep en om samen met de staf een team te ontwikkelen dat de successen doorzet en de supporters trots maakt.”

Succescoach


Maresca heeft een topseizoen achter de rug in de Championship bij the Foxes, die hij na één jaar afwezigheid als kampioen terug naar de Premier League bracht. Leicester eindigde één punt boven nummer twee Ipswich Town, dat met succestrainer Kieran McKenna eveneens automatisch promoveert naar de Premier League.

De Italiaanse manager stond pas sinds vorig jaar zomer voor de groep. Maresca kwam over van Manchester City, waar hij als assistent-trainer diende van Pep Guardiola. Daarvoor stond hij veertien wedstrijden als eindverantwoordelijke aan het roer bij Parma.

Maresca heeft ook een verleden als hoofdtrainer van Manchester City Onder 23 en werkte als assistent bij West Ham United, Sevilla en Ascoli. Bij Sevilla was hij eveneens actief als techniektrainer. Als speler – Maresca was middenvelder – kwam de Italiaan onder meer uit voor Sevilla, Juventus en West Bromwich Albion.

Kandidaten


Meerdere kandidaten werden in de afgelopen weken in verband gebracht met de trainerspositie bij Chelsea. De eveneens aan Manchester United gelinkte McKenna koos er echter voor om met Ipswich de Premier League in te gaan en heeft inmiddels zijn contract verlengd. Thomas Frank (Brentford) en Roberto De Zerbi, die vertrekt bij Brighton & Hove Albion, waren ook in beeld bij eigenaar Todd Boehly.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Goede keuze van Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha, ook meteen 5 jaar vastleggen. Ze leren daar echt niets van hun fouten..

Geen oordeel over de trainer zelf, maar dit is toch geen beleid?

28 mei 2024 om 14:32

Je bedoelt een trainer aanstellen die naar eigen zeggen gefaald heeft bij Parma omdat hij "14 nieuwe spelers kreeg, die potdomme nog idioot jong waren ook!"?

Nee joh, top beleid! Kan niet mis gaan!

28 mei 2024 om 14:34

Die vent wordt ontslagen in december en krijgt 20 miljoen mee, ook lekker

28 mei 2024 om 14:47

Je weet dat er twee partijen aan de onderhandelingstafel zitten, he? Even er van uitgaande dat hij een doorlopend contract heeft bij Leicester zul je ook wel wat moeten bieden. Duur en salaris maken samen de prijs van een contract.

28 mei 2024 om 16:24

Joddit maar er zit iets tussen "wat moeten bieden" en weer een zeer ongebruikelijk lang contract met vast exorbitant hoog loon overeenkomen. Welke trainer zit nou tegenwoordig nog 5 jaar bij een club? En dan al helemaal bij chelsea.

Arteta vervangen voor Peter Bosz en dan hebben we the bold and the beautiful Premier League

28 mei 2024 om 14:20

Hahaha het valt wel enorm op ja...
Zidane is ook nog vrij😉

28 mei 2024 om 15:07

Pascal Jansen...

Van Tuchel naar Potter naar Poch naar Maresca. Onder Roman was dat rijtje andersom geweest. In elk geval betere zaken dan Bayern die een degradant binnenhalen. Wij een promovendus. Wat een zin om uit te spreken...

28 mei 2024 om 14:59

Het lijkt de nieuwste trend binnen het voetbal te zijn, de "manager" maakt meer en meer ruimte voor de "head coach". Die trend is al een tijdje gaande, maar de laatste maanden is deze in stroomversnelling geraakt.

Onder Abramovich zouden de namen die ons zo bekend zijn niet eens serieus in overweging genomen worden. Na Tuchel is het een ramp als het gaat om permanente aanstellingen, dit kan toch niet??

28 mei 2024 om 15:40

In voetballanden is dat eigenlijk al een beetje het geval, het was juist Engeland dat een beetje de uitzondering op de regel was. Nergens krijgt de trainer van een team zoveel verantwoordelijkheden als in Engeland, ik snap best wel dat ze dat willen inperken.

Als een trainer een bepaalde speler nog echt graag wil zal hij daar prima wat invloed op kunnen uitoefenen, maar dit zorgt er wel voor dat andere mensen primair verantwoordelijk zijn voor de scouting en de transfers en dat lijkt me een hele gezonde ontwikkeling.

Algemeen gesproken zijn een legertje spelers wat meegenomen wordt door de trainer van dat moment hooguit onder die trainer een beetje waardevol omdat ze de taal van de trainer een soort van vertalen op het veld, maar de meeste coaches zijn binnen twee jaar wel vertrokken en dan zit je met die spelers, en dat is vaak nog het gunstigste geval.

28 mei 2024 om 15:50

Het is wel zo dat de traditionele manager al lang verdwenen is, maar dat is ook al een tijdje zo in Engeland. Je hebt uitzonderingen, zoals Emery, maar over het algemeen wordt het technisch beleid niet meer uitgestippeld door de coach.

Moderne coaches doen alles in samenspraak met de club, zeker de succesvolle coaches.

28 mei 2024 om 16:13

Ook bij Aston Villa is Monchi de sportieve beleidsmaker, niet Emery. Nu hebben die 2 wel een uitstekende band (verleden bij Sevilla) en zal Emery veel inspraak hebben, maar hij heeft zeker niet de sportieve macht zoals de traditionele manager

28 mei 2024 om 16:23

Monchi is gekomen op voorspraak van Emery. Emery trekt daar aan de touwtjes, niet Monchi.

28 mei 2024 om 17:56

Lijkt mij best straf, dat is niet de stijl en werkwijze van Monchi.

3 juni 2024 om 16:45

Onder Roman hebben we ook genoeg bagger trainers gehad. Laten we Maresca een eerlijke kans geven. Zijn cv is niet indrukwekkend, maar trainers met een indrukwekkend cv komen ook niet naar Chelsea. Er zijn meer min punten imo dan pluspunten bij deze aanstelling maar om die man af te schrijven op de dag van zijn aanstelling, zoals dat ook bij Poch is gedaan, gaat de club ook niet verder brengen.

Gelijk weer tot 2029... Leren ze het nou echt nooit. Nu kan je straks weer 40 miljoen meegeven als ie in de winterstop weg is

3 juni 2024 om 19:18

Hij zit op een salaris van 4,2 mil pound. Is een schijntje met wat andere trainers verdienen. Poch zat op een salaris van 10,4 miljoen pond. Hem afkopen met een 5 jaar contract is significant meer….

Waardeloos , zat goede transfervrije trainers en ga je voor deze matige coach. Heeft nog met moeite leicster weten terug te krijgen, is onder zelfde omstandigheden als bij Chelsea nu , gefaald bij Parma.
Dit gaat een zwaar jaar worden ,denk ik...

28 mei 2024 om 16:04

Welke coaches dan? Echte toptrainers zijn namelijk juist bijna niet op de markt (niet alleen voor Chelsea niet). Veel goede trainers blijven nog een jaar bij hun club (ancelotti, Guardiola, Alonso, Nagelsmann, Inzaghi, Enrique), andere hebben net getekend of staan op het punt van tekenen bij een andere club (flick, Motta, Conte), gaan niet trainen/niet in de PL trainen (zidane, Klopp). Andere (talentvolle) trainers lijken liever bij hun club te blijven (michel, Hoeness, Mckenna).

Dan blijven er maar een paar transfervrije trainers over die überhaupt in de top gewerkt hebben, in het midden latend of het goede trainers zijn. Dat zijn zo uit mijn hoofd Pochettino, Tuchel, Allegri, Mourinho en als je ver teruggaat Rafael Benitez en Laurent Blanc. Poch heeft Chelsea natuurlijk net weggestuurd en Tuchel is met knallende ruzie met de huidige eigenaren vertrokken dus komt ook sowieso niet terug. Benitez en Blanc zijn natuurlijk helemaal geen goede trainers (meer).

Wat wil je dan? Gaan voor een derde keer Mourinho waar het heilige vuur wel een beetje uit lijkt? Naast dat het überhaupt de vraag is of het nog mogelijk is de Besiktas-deal te kapen, want daar schijnt hij nagenoeg mee rond te zijn. Allegri? Qua emoties en manier van doen haal je dan een soort Conte binnen, maar zonder het sterke tactische vermogen wat Conte wel heeft. Het is me sowieso een raadsel waarom die man zo lang bij Juventus heeft gezeten (ook toen Juventus nog absolute wereldtop was).

De enige vreemde eend in de bijt hier is De Zerbi. Die heeft nog nooit in de top gewerkt, maar is wel vrij en speelt goed voetbal. Echter is zijn stijl ook wel dusdanig kamikaze-achtig dat ik met goed kan voorstellen dat Chelsea het met hem niet aandurft, zeker nu er met het vertrek van Thiago Silva nagenoeg geen ervaring meer in het elftal zit en het wisselvallige spel (qua resultaten) van De Zerbi ook nog eens uitgevoerd moet gaan worden met een jonge, onervaren (en dus waarschijnlijk wisselvallige) spelersgroep.

Als je dat niet wil kom je al snel uit in de categorie Pioli, Gattuso, Favre et cetera. Dat zijn ook echt geen bijzondere trainers voor het niveau wat Chelsea wil nastreven. Je kunt een gok wagen en Adi Hütter proberen weg te kapen bij AS Monaco, maar dat is net zo goed een hele grote gok (en een coach die tijd nodig heeft).

Al met al vind ik deze Maresca geen geweldige keuze voor Chelsea (en daarmee wel voor mij als Unitedfan natuurlijk), al had ik nog liever gezien dat ze Frank namen van Brentford, dan gaat die tenminste sowieso niet naar United

Een contract voor 5 jaar? Ik denk eerder dat hij er 5 maanden zit dan 5 jaar. Al hoop ik natuurlijk als Chelsea fan dat deze man het heel goed gaat doen. Persoonlijk had ik liever Thomas Tuchel terug gehad maar ik begrijp ook wel dat hij niet terug wilt naar Chelsea.

28 mei 2024 om 14:16

@Heijnazijn

Met alle respect maar waarom ben je zo’n grote Tuchel fan?

Ik vind hem echt geen wereldtrainer ofzo ja hij won met geluk de CL in 2021 met Chelsea maar daarna ging het bergafwaarts.

28 mei 2024 om 14:44

Hein z’n bijdragen over Tuchel zijn inderdaad overdreven maar die onzin dat Chelsea met geluk de CL won is even onnozel.

28 mei 2024 om 16:02

Mensen vergissen 2012 graag met 2021 lijkt. In 2021 hebben we gewoon goed gespeeld en van eigen kracht uitgegaan met een goed tactisch plan.

Maar na de Cl winst was de positie van Tuchel ook onhoudbaar geworden.

Lekker 5 jaar betaald krijgen voor 6 maanden werk.

Dat bestuur van Chelsea is toch ook echt een meme?

Gelijk hem vastleggen tot 2029 alsof het een toptrainer is. Zal me niks verbazen als ze hem binnenkort ontslaan zoals bij Pochettino

En hebben nu alle premier league teams een kale coach?
Zonde van al die potentieele zonneenergie die naar de zon wordt teruggekaatst.
De zon wordt er bruin van.

28 mei 2024 om 14:23

Arteta, Emery en Lopetegui toch niet? Alhoewel ik niet weet of de laatste er nog werkzaam is

28 mei 2024 om 16:11

Lopetegui is net precies weer terug in de PL (aangesteld bij West Ham), maar er zijn nog wel wat teams met een manager met een bos haar hoor

Gary O'neil, Thomas Frank, Ange Postecoglou, Eddie Howe, Oliver Glasner, Andoni Iraola, Marco Silva, Rob Edwards en Chris Wilder hebben allemaal nog haar. Het is dus alleen in de top wat dunner bezaaid op de kruinen.

Ooooohnee he, ook nog voor 5 jaar!! Die wordt schathemeltje rijk die beste man. Pffff, wat is het toch vermoeiend zonder onze Russische vriend Roman A. Wat een bestuurlijke beslissing weer. Dit is toch geen prijzenpakker op het niveau wat we willen nastreven. We gaan ook qua trainer nog gewoon een stapje teruguit. Ik hoop dat ik er langs zit maar ben er bang voor.

Contract ook nog is voor 5 jaar en misschien zelfs 6 haha. Toch bizar dat Chelsea contracten geeft alsof het pepernoten zijn. En als het slecht gaat is die ontslagen binnen een paar maanden/een jaar. Bizarre club ook. Strooien met geld alsof het niks is.

Maresca, het wonder van Leicester! Voor 5 jaar getekend, in januari weer ontslagen..

Ik heb geen enkel vertrouwen in deze meneer en dat heeft weinig te maken met hem zelf. Volgens de verhalen is hij een hartstikke sympathieke Pep volgeling zoals er meer van zijn. Hij kent dus 1 manier van voetballen en weigert daar vanaf te stappen. Daar houd ik al niet van, maar het feit dat hij uitgekozen is door Winstanley en Stewart op basis van zijn vermogen om onderdeel te zijn van het geheel betekent dus vooral dat hij heeft toegezegd om als Jan Boerenlul met iedere idiote beslissing die er boven hem genomen wordt akkoord te gaan..

We hadden een kans om echt een stap in de goede richting te zetten deze zomer en hebben dat gigantisch nagelaten!

In mijn optiek slaan ze de plank volledig mis door een man aan te stellen die nog geen twee jaar ervaring heeft als hoofdcoach en ook geen enkele binding heeft met de club. Ik heb al een aantal red flags gezien waar ik me toch even flink over kan opwinden:

Allereerst is Maresca kampioen geworden met Leicester, maar een doorslaand succes was het zeker niet. Hij had het PSG van de Championship onder zijn hoede en heeft het nog bijna spannend laten worden door niet goed om te gaan met een golf aan blessures bij zijn belangrijkste spelers. Al heel snel werden de resultaten en het spel minder, want de manier van voetballen werden niet veranderd. Ondanks dat de spelers die opgesteld werden overduidelijk niet geschikt waren om de taken uit te voeren die Maresca ze vroeg uit te voeren. Als er nu 1 club is in de Premier League waar je geen managers neer moet zetten die moeite hebben om resultaten te halen als er veel blessures zijn dan is het Chelsea wel. Afgelopen seizoen waren er nergens op de Europese velden zoveel spelers afwezig als bij Chelsea.

Ten tweede is Maresca ook een tijdje trainer geweest bij Parma waar hij zelf over gezegd heeft dat het hem niet gelukt is om daar chocolade te maken omdat de spelersgroep te jong was en er teveel, te vaak nieuwe spelers gekocht werden.. Die hoef ik niet verder uit te leggen denk ik?

Ten derde heeft Maresca een club gekozen waar de supporters op scherp staan en langzamerhand echt bereid zijn om de sfeer in het stadion flink vijandig te laten worden. De club is compleet uit elkaar geschroefd door de nieuwe eigenaren en op een klunzige manier in elkaar gezet. De sfeer kan omslaan bij iedere tegengoal. Het vertrouwen is weg, de fans zijn witheet op de eigenaren. Maresca heeft in zijn jaar bij Leicester gedreigd op te stappen als er niet meer "support" voor zijn manier van werken zou komen vanaf de tribunes. Doe dit op Stamford Bridge en hij zal met hooivorken en fakkels de stad uit gejaagd worden!

De kans dat deze aanstelling de juiste is acht ik minimaal. Er zal dit seizoen een basis gelegd moeten worden waar men volgend seizoen voor de titel zal moeten strijden. Als Guardiola vertrekt krijg je geen grotere kans meer om in het vacuum te springen wat zal ontstaan. Dit seizoen, het seizoen 24-25, zal in ieder geval een top 4 notering op moeten leveren. Minder kan de club zich niet veroorloven. Niet bij de supporters en ook financieel niet.

28 mei 2024 om 14:25

Liverpool gaat opnieuw bouwen met een nieuwe trainer, City en Guardiola gaan of dit jaar of volgend jaar uit elkaar. Newcastle, Spurs, Aston Villa en Manchester zijn niet goed genoeg. Arsenal lacht zich kapot! Dit jaar of volgend jaar met een Tuchel of Mourinho hadden we prijzen kunnen pakken. Ik heb hier helaas ook geen vertrouwen in, al deze keuzes pakken onder die 2 ... slecht uit!

28 mei 2024 om 14:35

Ja, ze lachen zich in Noord-Londen een krul in hun l*l... Zij hoeven niet eens beter te worden, de concurrentie houdt gewoon spontaan op te bestaan..

Ik vind het belachelijk dat Conte, Mourinho en Tuchel vrij rondlopen en dat er niet eens een gesprekje met ze geweest is om te bekijken hoe zij er in staan! Ik walg echt van de gang van zaken en van degene die de beslissingen maken bij onze voetbalclub!

28 mei 2024 om 14:44

Ja zeker weten, kan je verklappen dat wij Gooners enorm veel zin hebben in aankomend seizoen ;-)

28 mei 2024 om 15:02

@le_prof, volgend seizoen zit Pep er nog "gewoon" dat seizoen kun je dus nog wel afschrijven. Het gaat om 25-26, vanaf dat moment ligt Arsenal gigantisch op pole voor iedere titel tot er serieus beleid gaat komen bij de concurrentie. De enige "kans" voor de rest is wanneer Pep's opvolger bij Leverkusen vandaan komt en hij toevallig hier en daar wat toppertjes mee krijgt.

28 mei 2024 om 15:45

Daar ben ik me wel bewust van, maar het afgelopen seizoen geeft mij toch moed. Persoonlijk zou ik het werkelijk fantastisch vinden als wij kampioen weten te worden terwijl Pep er nog wél zit, om vervolgens nog een paar jaar te domineren.

Heb sinds het begin van deze eeuw niet zoveel vertrouwen gehad in mijn club, prachtige tijden om een Gooner te zijn!

28 mei 2024 om 16:30

Het valt mij op hoevaak er gemakkelijk gesproken en gekeken wordt naar de toekomst in uitdrukkingen zoals "jarenlang domineren", de ervaren voetbalwatcher zou beter moeten weten. Er kan zoveel veranderen op enkele jaren tijd. Ajax had ook een enorme kloof op de rest. De PL is geen Ligue 1 of Bundesliga. City domineert nu weliswaar, maar dat is echt wel met bloed, zweet en tranen. De marges zijn klein en ik denk dat Liverpool een kandidaat zal blijven in de komende jaren, City na Pep ook (hij is duidelijk dé sterke man, maar Txiki e.a. mensen in omkadering hebben ook hun merits) en van Manu verwacht ik ook stappen omhoog. En dan valt het niet uit te sluiten dat Newcastle dichter aansluit. De PL zal competitief blijven en misschien zal 1 ploeg een periode domineren in het post Pep tijdperk, maar om daar zo stelling van uit te gaan vind ik nogal apart.

28 mei 2024 om 17:35

Reageer je nu op mij? Ik zeg toch nergens dat ik daar van uit ga of wel?
Ik zou het fantastisch vinden, maar maak me geen illusies. Ik volg de Premier League al een kwart eeuw, ik weet maar al te goed hoe het eraan toe kan gaan.

Dat gezegd hebbende, heb ik vertrouwen in het beleid dat Arsenal nu voert en het zit er zeker in dat wij meestrijden op alle fronten de komende jaren.

28 mei 2024 om 17:58

Dat zeker wel, Arsenal voert een fantastisch beleid. Ja ik had de indruk dat je dat zo suggereerde, maar heb je dan verkeerd begrepen.

29 mei 2024 om 15:35

Ik ben hoopvol, maar maak me geen illusies

Allemaal leuk en aardig, maar hij zegt mij vrij weinig. Chelsea gaat toch van de ene naar de andere coach. Zij veranderen nog sneller van trainer dan dat het weer omslaat. Ik ga er dus ook niks van vinden, want voordat je het weer hebben ze 'm weer de laan uitgebonjourd. Een club zonder leiding en structuur in een notendop: Chelsea Football Club.

Deze man heeft echt goed werk afgeleverd bij Leicester City, maar dit komt toch wel enigszins wanhopig over van Chelsea. Al laat ik me graag het tegendeel bewijzen, lijkt het mij vrij onverstandig om een relatief onervaren trainer direct voor een dergelijke periode vast te leggen.

Contract tot 2029. Gaat volgend seizoen ontslagen worden. Ontslagpremie gaat flink worden.

Je zou bijna denken dat ze bij Chelsea met opzet proberen om de club kapot te maken. Vind ik niet erg hoor, maar voor de fans lijkt het me niet een fijne periode om Chelsea-fan te zijn.

Ik benieuwd hoe hij gaat presteren. Hij staat voor goed mooi voetbal. Bij Chelsea komt veel kijken ondanks de huidige positie. Hij zit in een lastige positie. In mijn opinie heeft Chelsea 3 jaar nodig om weer mee te doen. Wanneer het wisselvallig is zal men snel roepen om Maresca Out. Als hij het een beetje kan compenseren met goed voetbal en top 6 zullen mensen misschien wat geduldiger zijn. Je kan het als Chelsea coach bijna nooit goed doen.

Ik hoop dat hij een sensatie gaat worden. Het blijft altijd een grote risico om zo een onervaren coach aan te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren