Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Al-Hilal wil nooit eerder vertoonde operatie uitvoeren met bombastisch effect’

Laatste update:

Al-Hilal heeft zijn zinnen gezet op de komst van Rafael Leão, zo beweert O Jogo. De Portugese sportkrant schrijft donderdagochtend dat de vader van de aanvaller op korte termijn afreist naar Saudi-Arabië om een transfer te bespreken.

Voor het kapitaalkrachtige Al-Hilal lijkt niets ondenkbaar. Leão, die sinds zijn contractverlenging bij AC Milan vorig jaar zomer over een ontsnappingsclausule beschikt van 175 miljoen euro, wordt gezien als de man die de markt kan laten barsten in 2024/25.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De aanvaller, een van de blikvangers van Portugal tijdens het komende EK, wordt gezien als een doelwit voor menig Europese grootmacht. Zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft naar verluidt al contact gehad met Real Madrid en FC Barcelona en kan binnenkort afreizen naar Saudi-Arabië.

Leão wordt gezien als speler die de groei en bekendheid van de Saudische competitie een nieuwe upgrade moet geven. In de Saudi Professional League kan hij met Cristiano Ronaldo een andere ster en gewaardeerde landgenoot treffen.

O Jogo schrijft dat er onderhandelingen plaatsvinden die eind deze week vooruitgang kunnen boeken. De vader van Leão, António Leão, neemt de operatie naar verluidt over met medeweten van zijn zoon.

Mário Rui, een Portugese tussenpersoon met een behoorlijke macht binnen het Saudische voetbal, wordt gezien als de man die de deal kan vlot trekken. Hij speelde eerder een belangrijke rol bij de transfers van Neymar en Otávio.

Een andere belangrijke spil in het verhaal is Jorge Jesus. De trainer van Al-Hilal was verantwoordelijk voor het debuut van Leão bij Sporting Portugal. Na tien jaar in de jeugdopleiding te hebben gebivakkeerd debuteerde hij in 2018 in de hoofdmacht van de Portugese topclub.

De komst van Leão moet ervoor zorgen dat Al-Hilal tot ongekende hoogtes stijgt in Saudi-Arabië en daarbuiten. Zo heeft de club ingezet op het winnen van het WK voor clubteams in 2025. Al-Hilal is de regerend landskampioen. De club heeft een voorsprong van twaalf punten op het Al-Nassr van Ronaldo.

O Jogo spreekt van een 'nooit eerder uitgevoerde operatie' die een 'bombastisch effect' moet bewerkstelligen vanwege het bedrag, het salaris en de mogelijkheid om een relatief jonge speler aan te trekken voor een competitie als die in Saudi-Arabië.

Het is niet de verwachting dat Al-Hilal aan de clausule van 175 miljoen euro gaat voldoen, maar rekening wordt gehouden met een eerste bod van minimaal 100 miljoen euro. Leão staat nog tot medio 2028 onder contract bij AC Milan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou daar gaat je carriere dan

23 mei 2024 om 11:38

Tja.... het grote geld. Je speelt jezelf en latere generaties compleet financieel onafhankelijk. Dat alleen al is best lekker.
Voor z'n carrière is het weer niet aan te raden, maar goed...

23 mei 2024 om 11:50

Als jij als kind opgroeit in een omgeving waarin alles verkrijgbaar is en in overvloed en ook voor de rest van je leven omdat je papa voetbalt in zo'n competitie dan ga je op je eigen manier een rot leven krijgen, geloof me. Die staat te janken als ie slechts Gucci krijgt op z'n verjaardag.

23 mei 2024 om 12:55

Denk dat het met een salaris van 10 mil per jaar/10 jaar lang ook moet lukken toch?
Waar komt het idee vandaan dat je perse naar Saudi Arabie moet gaan of 30 mil per jaar moet verdienen om financieel onafhankelijk te worden?
In de top van Europa voetballen maakt ja al financieel onafhankelijk.

23 mei 2024 om 11:53

Carrière? Dit is gewoon werk hè voetballers zijn gewoon werknemers.
Vroeger was een ‘carrière’ hebben in ‘west’ Europa normaal en een doel. Dat is niet meer zo. Brazilianen blijven steeds vaker (economie gaat beter) VS die eraan komt of toch meer en meer groeit, S.A. en noem maar op.

Ik ontmoete in Japan een Japanse voetballer, die vertelde mij dat hij zijn club niet hoefde te verlaten voor Europa want hij verdiende in Japan meer, buiten de top van Europa gelaten. Maar als je de salarissen ziet in bijvoorbeeld Nederland etc. Stelt het echt niks voor. Sorry voor mijn ongevraagde betoog, maar wilde eigenlijk gewoon aangeven dat ik dit niet vreemd vind en de toekomst zal dit nog meer bewijzen

23 mei 2024 om 11:58

Wilde toevoegen, dat hele in ‘Europa carrière en prestige’ was/is gelinkt aan; geld! Tuurlijk zullen een real en barca enorm aantrekkelijk zijn, maar als je tegen mij zegt: voor Granada voor lage salaris en in een ‘prestigieuze’ competitie spelen of in Brazilië, SA of Amerika spelen voor dubbel de salaris, dan wist ik het wel. Gelukkig dat iedereen vrij is trouwens om te kiezen wat hij/zij wilt

23 mei 2024 om 12:30

Even op jou voorbeeld: natuurlijk moet je gezond blijven…maar als dat lukt heb je 2 opties. 1) Bij Granada heb je op korte termijn de 1/2 vh salaris maar wel met een veel betere kans om uiteindelijk aan de top te komen met de daarbij behorende salarissen…. Of 2) snel cashen en niet weten of er over 4 jaar nog een club is die jou wil en wat die dan betaald. M.i is de keuze niet zo makkelijk als jij stelt.

23 mei 2024 om 12:58

Maar wel 100 milj op je rekening, hoef je niet meer te voetballen als je geen zin hebt. Kan niet beter toch

23 mei 2024 om 14:01

voor het geld hoeven ze het misschien niet te doen, maar veel van die spelers komen naar europa omdat de trainingen hier beter zijn, het spel beter is, de teamgenoten beter zijn, en zij zelf beter willen worden, en dat hoeft dan nu niet meer financieel te zijn, maar het spel in europ blijft toch beter dan elders in de wereld

23 mei 2024 om 11:55

Ik zou mijn carriere als meer dan geslaagd definiëren met dit salaris.

23 mei 2024 om 21:33

Zal mbappe geen interesse hebben vpor het grote geld? Onee heeft die afgelopen 2 jaar al zon salaris gehad🙊

Echt een goede voetballer. Ik hoop dat hij gewoon in Europa blijft. Op deze leeftijd al naar zo'n bedenkelijk niveau afzakken lijkt mij ook verschrikkelijk als topvoetballer. Al zal die wel heel lekker kunnen verdienen.

23 mei 2024 om 11:55

Begrijpelijk, en toch hoop ik dat hij gaat. Waarom? Om zo het ware gezicht te laten zien van dit uitgeholde beroep wat net als elk ander vak vrijwel alleen om geld draait. Waarom zou Leao voor prestige en ons fans moeten voetballen en zijn leven inrichten als hij zijn familie voor de komende eeuw goed kan zetten? Zolang er geen drastische wijzigingen komen omtrent salarycaps, transferbudgetten en andere nivellerende methodes is het niks meer dan een vrije markt met werknemers die eieren voor hun geld kiezen. En of dat in Italië of Turkmenistan is zal uiteindelijk niks uitmaken wanneer je voor de rest van je leven filantroop kan spelen.

23 mei 2024 om 13:01

Van die redenering snap ik niks. Leao kan ook naar een topclub, bijvoorbeeld PSG waar hij ook die miljoenen kan verdienen. Ook dan heeft hij ruimschoots genoeg geld om zijn familie te voorzien van genoeg geld. En dan leeft hij ook nog eens dichterbij zijn familie en in Europa. Leven in SA is ook niet alles, enorm anders voor de meeste Europeanen. Waarom zou je dat opgeven voor dat beetje extra wat hij toch nooit opkrijgt... Dit heeft niks meer te maken met eieren kiezen voor je geld want onbeperkt geld verdient hij toch wel gedurende zijn carriere, ook in Europa. Of denk je dat Toni Kroos met zijn familie naar de voedselbank moet over een paar jaar?

23 mei 2024 om 14:56

Hij zelf heeft ondertussen genoeg, maar waarom zou je niet meer bij elkaar spelen voor anderen?

Hoop dat leao dit niet gaat doen, zie hem nog liever naar psg gaan. Voor barca zou die ook uitstekend zijn, alleen gaan ze het bedrag niet kunnen ophoesten

23 mei 2024 om 11:29

Het is off topic maar inderdaad, zou voor barca haast de gedroomde linksbuiten zijn.

Tja, het is natuurlijk toegestaan om afscheid te nemen van je carrière, maar op zijn niveau zou ik dat toch zeker niet doen.

Zou echt triest zijn

Hoe zit het met de FFP? Door dit soort acties wordt onze markt toch helemaal scheef getrokken?

23 mei 2024 om 11:31

FFP is gewoon een stel regels dat elke competitie zelf bepaald.
Zover ik weet heeft de saudische competitie helemaal geen regels omtrent FFP

23 mei 2024 om 11:32

Dat is iets van de UEFA. Hebben ze niet zoveel last van in Saoedi-Arabië.

Die is gek als ie het echt gaat doen

Gewoon blijven proberen, uiteindelijk zal er vast wel een goede speler zwichten voor het geld. En dan volgen er waarschijnlijk wel wat meer inderdaad. En toch zal het overgrote deel van de spelers in hun prime totaal geen behoefte hebben aan het voetballen in een matige competitie zonder de allure van deelname aan Europese toernooien en kans op Europese prijzen.

Lol voor 200 mil mag hij zeker gaan, maar gaat nooit gebeuren. Is te veel voetballiefhebber ervoor. Als hij wilde cashen was hij namelijk allang weg

23 mei 2024 om 11:31

Ik zie hem gewoon blijven bij ons

23 mei 2024 om 11:33

Naar wie zou hij dan al lang vertrokken zijn?

23 mei 2024 om 12:40

Als hij het bekend had gemaakt dat hij wegwilde, dan was PSG MANU ETC om hoek gaan kijken en had hij gewoon een monstersalaris kunnen pakken, jij doet nu net of er niemand geïnteresseerd zou zijn, lol

23 mei 2024 om 12:50

Ik denk dat er wel interesse zou zijn, maar om nu te stellen dat hij dan al zeker weg zou zijn? Man U heeft op links Rashford rondlopen die vorig jaar een sterk seizoen had dus afgelopen zomer zouden die geen linksbuiten moeten hebben. En bij PSG liep Mbappé nog gewoon rond.

23 mei 2024 om 13:09

Alleen stonden Rashford en Mbappe vorige jaren ook vaak genoeg in de spits. Dus plek voor een linksbuiten was er zeker wel. Recordaankoop Neymar was ook een linksbuiten dus ze hebben al eens bewezen veel geld te spenderen aan die positie terwijl Mbappe er al was.

23 mei 2024 om 13:10

En als ze hem wilden, waarom gingen ze er dan niet voor?

23 mei 2024 om 11:33

Exact wat ik ook dacht. Komt totaal niet over als broodvoetballer, loopt altijd met een big smile over het veld en heeft er echt plezier in.

23 mei 2024 om 12:13

@BR-7

Als hij er echt plezier in heeft, maakt het des te minder uit waar hij speelt toch?

Pfoe, dat zou ik persoonlijk toch een partij zonde vinden! Het is een speler waar je de TV voor aanzet door zijn flair en acties! Met het vertrek van Mbappe is het een kandidaat om naar PSG te vertrekken en zij zijn ook kapitaal krachtig genoeg om deze speler te halen. Liefst zie ik hem nog bij AC Milan blijven maar ik denk dat hij zich op een (nog) groter podium wil laten zien.

Waarom zou je dit dan doen. Rafael Leao heeft de potentie om in de toekomst de ballon d'or te kunnen winnen. Als je nu naar Saudi-Arabië gaat geef je dus helemaal niks om je carrière.

23 mei 2024 om 12:14

@miki

*Prestige bedoel je en nee daar hoeft iemand niet veel om te geven.

Wereld aan je voeten, elke topclub wilt je en dan zou je voor meer geld wat je toch niet nodig hebt naar een zandbak gaan waar het niveau lager ligt dan een lokaal bierteam bij 80% van de selectie. Het is niet dat hij bij een Europese topclub hoeft te verhongeren.

Ik vraag me af wat het doel is van deze clubs? Je haalt bekende namen naar je club, maar het is ook niet zo dat ze meer kijkers ermee trekken. Integendeel, ik denk dat er vrij weinig mensen geïnteresseerd zijn in deze competities.

23 mei 2024 om 11:36

ja inderdaad, volgens mij is niemand op de hoogte bijv. dat al-hilal ongeslagen kampioen is geworden.

23 mei 2024 om 12:19

@OREELY

Zoals ik ook aangaf, veel 'Europeanen' zijn er niet van op de hoogte. In Azië dus wel en ook ik en velen anderen die hier wonen ook wel.

23 mei 2024 om 12:30

ben wel benieuwd naar cijfers, kan ze zelf niet zo gauw vinden wat betreft buiten europa. In europa zelf zijn het aantal kijkers zeer laag voor de saudi league. In een frankrijk (waar veel moslims wonen, waarvan ik eerder verwacht dat zij de saudi league volgen) waren bijv. het aantal kijkers voor de saudi league nog lager dan de championnat national, het 3e niveau van frankrijk.

en ja buiten wat clips van goals... volgt niemand het die ik ken.

23 mei 2024 om 14:35

Mij werd vroeger ook gezegd dat je nooit een topclub kon worden met alleen maar geld.Nu jaren later staan city en psg in de halve finales van de cl en heeft Chelsea 2 cl’s op hun naam staan 😂

23 mei 2024 om 12:18

@fabian

Dat Europeanen er 'nog'wat gewoon gaat gebeuren als er net zoveel topvoetballers daar rondlopen als in de PL) niet geinteresseerd in zijn, betekent natuurlijk niet dat Azië wat dus een stuk meer mensen heeft dat niet is.

En ja ze trekken er meer kijkers mee. Ik durf te wedden dat ondanks dat jij niet kijkt en velen dat niet doen, wij nog nooit zoveel clips hebben gezien van doelpunten uit die competitie als ooit te voren.

Als ze dit nog 10 jaar doen, zij steeds meer spelers aantrekken waardoor steeds meer spelers gaan, kan dit er gewoon heel anders uit zien.

23 mei 2024 om 12:48

Als Saoedi met veel geld kan je geld steken in een buitenlandse club en voetballers in Europa laten spelen, of datzelfde geld in een lokale club steken en de spelers naar S-A halen. Dat laatste is op zich natuurlijjk veel handiger, dan hoef je als sjeik niet telkens naar Europa te vliegen om je spelers te zien.

Het gaat verder helemaal niet om het voetbal zelf, niemand maakt het een cent uit of het nou Al-Hilal of Al-Ittihad is die de wedstrijd wint, of de tribunes leeg zijn of dat er geen buitenlandse tv kijkers zijn, het zijn feitelijk demonstratie/allstars wedstrijden - ze willen supersterren zien voetballen en lekker veel scoren.

Je hoort het hele jaar eigenlijk vrij weinig over deze competitie, tot ze in de zomer en de winter weer met de dollar-karavaan door Europa komen trekken. Ik begrijp niet zo heel goed wat de aantrekkingskracht is om in die competitie of in dat land te willen voetballen, buiten het idiote salaris wat er maandelijks op je rekening bijgestort wordt.

Volgens mij lees je tussen de regels door al net zoveel spelers die weer met een bloedgang terug naar Europa willen, als je dat je leest hoe vreselijk happy men daar is. Ronaldo is helemaal gelukkig, althans dat roept hij steeds, maar een Benzema, Henderson, Mitrovic, Milinkovic-Savic, Jota, Laporte en Gabri Veiga hebben allen alweer te kennen gegeven dat ze spijt hebben als haren op het hoofd van hun stap. In het geval van Henderson is het zelfs alweer tot een terugkeer gekomen.

Leao lijkt mij een speler die nog een serieuze carrière bij elkaar wil spelen, dan ga je niet naar Saudi-Arabië, zoals je ook niet naar Amerika of naar Brazilië gaat. Het zou zonde zijn als hij wel die kant op vertrekt, want ik denk dat hij nog best iets toe kan voegen op het allerhoogste niveau.

23 mei 2024 om 12:55

Het heet niet voor niets "betaald voetbal" natuurlijk.

Het is natuurlijk relaxed voetballen in S-A, niemand die een harde tackle gaat inzetten, je hoeft niet mee te verdedigen, niemand maakt het iets uit of je nou wint of verliest.

Als iemand jou vertelt dat je 5x je huidige salaris kan verdienen, half zo hard hoeft te werken, en er niemand die ziet wat je aan het doen bent of aan je kop zeurt, ik denk dat letterlijk 99 procent van de mensen daar ja tegen zegt, ongeacht hun beroep.

23 mei 2024 om 13:17

@hangover96 helemaal met je eens. Lijk mij ook heerlijk om op halve kracht te trainen en potje voetbal te spelen. Europa is echt topsport en moeten ze op voeding letten enz. Denk ook dat je meer vrijheid heb in het midden oosten. De privileges zullen ook fijn zijn daar.

Snap niet waarom je voor Leao zou gaan eigenlijk. Heeft 1 topjaar gehad, maar dit jaar was matig en bij Portugal nog niets noemenswaardigs gepresteerd.

23 mei 2024 om 11:59

14 goals, 14 assists op club niveau, is maar wat je matig vind.
Komt bij Milan verruit de meeste dreiging uit.

23 mei 2024 om 12:13

Voor een topper matig ja. Geen goal gemaakt van speeldag 6 tot speeldag 26. Dat noem ik gewoon slecht. Natuurlijk heeft hij verder een oké seizoen gedraaid, maar hij kwam dit jaar niet in de buurt van een top 5 speler in Italië vind ik.

En dan moet dan de ster worden die je extra aandacht gaat geven?

23 mei 2024 om 12:35

Het is niet zo dat als hij niet scoort, hij niks toevoegt wat je bijvoorbeeld bij Haaland wel heb.
Bijna alle aanvallen komen vanaf de linkerkant, en leao houdt aan de bal vaak 2/3 spelers bezig waardoor er meer ruimte vrij komt voor bijvoorbeeld een pulisic om naar binnen te trekken en het doel op te zoeken.

23 mei 2024 om 12:40

Van een topper verwacht ik meer dan ruimte voor anderen maken. Niet scoren voor ongeveer 20 potten is gewoon onacceptabel. De matige vorm van Milan komt ook gewoon mede door hem.

Daarom snap ik niet waarom ze hem zien als een grote ster. Qua prestaties is hij dat namelijk niet echt. Buiten dat ene superjaar toen Milan de titel pakt. Hij is een heel goede speler, maar zoals gezegd dit seizoen niet eens een top 5 Serie A speler. Een Thuram speelt een beter jaar en dat zou ook helemaal geen grote ster zijn om te halen.

23 mei 2024 om 12:50

Thuram een beter jaar? De man heeft als centrum spits 1 goal meer gemaakt ten opzichte van een linksbuiten.
Dan is dat dus ook dramatisch.
En leao is wel een speler waarvoor mensen naar een stadion komen met z’n frivole spel.
Heb zat wedstrijden gezien waarin ie niet heeft gescoord, zoals je zelf zegt qua speel dagen maar dat ik wel enorm van m genoot, itt tot een bijvoorbeeld een thuram.

23 mei 2024 om 13:09

13 goals en 13 assists in de Serie A versus 8 goals en 10 assists. Dat is dus gewoon bijna 50% beter gepresteerd als we alleen naar goals en assists gaan kijken. Een goal tegen Roma, 1 tegen Inter en 1 tegen Atalanta en 1 assist tegen Napoli zijn de cijfers van Leao in de toppers dit seizoen (1 goal en 1 assist tegen Fiorentina kan je ook nog zeggen als je die als topper wil meetellen). Thuram heeft een goal tegen Milan (heen en terugwedstrijd), 1 tegen Roma (in heen en terug wedstrijd), 1 tegen Napoli en 1 assist tegen Bologna en 1 tegen Juventus (als we Fiorentina en Lazio meetellen dan komen er nog 2 goals en 2 assists bij).

Lijkt me vrij duidelijk dat Thuram een beter seizoen speelde ja.

23 mei 2024 om 13:35

Misschien moet je even je statistieken weer op zoeken, maar het zijn 13 goals, 7 asists in de serie a.
Nogmaals, spits vs linksbuiten

23 mei 2024 om 13:38

13 goals en 13 assists volgens transfermarkt. Die tellen ondergane penaltyfouten ook mee als assist. Een maatstaf die voor Leao ook gewoon geldt.

24 mei 2024 om 13:28

Dat is leuk dat ze dat meetellen.
Feit blijft 13 goals, 7 assist in de serie a. Niet meer, niet minder.

oja leao, dat is inderdaad de speler die WEL de saudische league op de kaart gaat zetten...

ik denk dat gemiddelde ac milan fan liever heeft dat hij blijft... maar als je meer dan 100mil voor deze gozer krijgt? is toch genieten.

Volgens mij is Leao enorm blij met AC Milan en wilt hij zelfs graag bij AC Milan blijven i.p.v. naar een andere topclub te gaan, wat ik zo gelezen heb.

Dan zie ik hem al helemaal niet naar de zandbak gaan, terwijl hij de piek van zijn carriere nog moet bereiken.

Dus van blikvanger van Portugal op het EK naar de vergetelheid van de Saudi Pro League. Wat een carriere move zou dat zijn zeg.

Zou heel zonde zijn. Een speler als Leao hoort in een topcompetitie te spelen.

Chill, scheelt weer een stukje concurrentie van Portugal op de kampioenschappen als hij vroegtijdig gaat afbouwen in de zandbak. Als hij Mbappe meeneemt, maken andere landen ook nog kans op het EK!

Wat ik me afvraag is of de aandacht dat de Saudische League heeft gekregen dit jaar steeds minder is geworden ? Persoonlijk zag ik meer artikelen in het begin en was met name de "angst" dat ze heel erg zouden groeien en veel Europese sterren zouden overnemen toch wel groot. Ik vraag me af wat de kijkcijfers zijn internationaal gezien. Op een gegeven moment stopt CR7 en dan valt er nog meer andacht weg natuurlijk en een Leao kan dat niet verplaatsen. Is het niet een hele verliesgevende zaak en hoe lang kunnen en willen ze dit volhouden?

23 mei 2024 om 12:33

zo'n leao gaat ook nooit de zelfde kijkcijfers halen als een ronaldo.
ronaldo ging daar heen als ultieme vedette, 1 van de grootste voetballers ooit.
zo'n leao zijn carriere begint net... heeft wat leuke jaren gehad maar qua statistieken en prijzen valt het allemaal nog heel erg mee.
en niemand gaat naar saudi arabie om zijn carriere (sportief gezien) op te krikken.

en wanneer iemand dat wel doet, stel je voor leao gaat daar heen en speelt de sterren van de hemel en een barca ofzo wil hem terug halen naar europa... ik denk dat een barca dan bij lange na niet het salaris (laten we zeggen 500k per maand) gaat neer leggen voor een leao.
dan is het allemaal aan de speler of ze zo'n financiele stap omlaag willen doen.

23 mei 2024 om 12:50

Ik denk dat het "probleem" voor de league is dat maar een klein aantal spelers voor langere tijd willen blijven. Dat komt ook door de omstandigheden die naar buiten komen over bepaalde regels in het land. Daarom woonden bijvoorbeeld ook bepaalde spelers in Bahrain.

Gezien wat Leao altijd aangeeft lijkt me dit volstrekt onmogelijk. Hopelijk houdt hij woord en blijft hij nog jaren bij Milan.

Tot ongekende hoogte buiten Saoedi arabie.... al haal je nog 50 zulke spelers, ik kijk niet

Individuele spelers naar een competitie halen heeft op de lange termijn nooit een blijvend echt positief effect op het niveau van de competitie. Dat hebben we de afgelopen decennia gezien in de VS, India, China, Rusland etc. Allemaal veel te rijke mensen die een voetbalclub runnen als hobby zien. Wel lekker als je als speler daar even 100 miljoen per jaar kan verdienen en na 3 jaar weer op normaal niveau komt spelen.

Iedereen maar klagen en zeuren maar zouden jullie 10 keer zoveel gaan verdienen in het midden oosten dan pakt meer dan de helft zijn koffers. Moraalridders over regels, wetten en cultuur enz. 2a3 jaar contract en hij ken als nog terug keren naar Europa. Leven is prima vertoeven daar en minder criminaliteit enz. Denk zelfs dat je veel relaxter kan rondlopen daar dan bijv in Engeland,Spanje,Italië enz. Financieel is hij waarschijnlijk nu al binnen maar ik weet wel wat ik zou kiezen ipv 25 miljoen per jaar of 100 miljoen er jaar. Komende tig generaties zijn Financieel onafhankelijk.

Ik lees vooral veel bombarie om niks. Het mag toch ondertussen wel duidelijk zijn dat met oneindig geld smijten ze er niks mee gaan opschieten. Ja ze creeeren even een buzz, maar dat waait weer over.

Niet zo lang terug hadden ze ook zo'n groot talent uit Spanje aangetrokken. Toen was het ook weer veel poeha van, ja ze pakken het heel anders aan, en het wordt een groot succes die Saudi League. Van die gozer hoor je ook amper iets meer van.

Voetbal is geen sport dat draait op individuele spelers. Kijk naar PSG, die hebben miljarden moeten spenderen, en dat is alleen maar 1 club. En nog steeds zijn ze niet in staat de Champions League te winnen en word de Franse competitie nog steeds gezien als farmers league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren