Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop Georges Mikautadze bereikt akkoord en staat op randje van toptransfer

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Georges Mikautadze nog voor het eind van dit EK een toptransfer te pakken heeft. Fabrizio Romano meldt vrijdagochtend dat de Georgiër (23) persoonlijk akkoord is met AS Monaco, dat hem wil losweken bij FC Metz. Metz kocht Mikautadze nog geen maand geleden terug van Ajax, waar hij gigantisch flopte. Monaco en Metz zijn nog wel in gesprek over een transfersom.

Mikautadze is momenteel hot topic in het Europese voetbal. De aanvaller geldt als topscorer van het EK, waar hij driemaal het net wist vinden in de groepsfase. En dat na een veelbewogen seizoen, waarin hij naar Ajax transfereerde, flopte, op huurbasis verkaste naar zijn oude club Metz en voor drie miljoen minder dan ze hadden betaald weer definitief terugkeerde. Nu staat Mikautadze wederom voor een exit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De behendige rechtspoot is namelijk persoonlijk akkoord met Monaco, de nummer twee van afgelopen Ligue 1-seizoen. Volgens eerdere berichtgeving van L'Équipe hebben de Monegasken minimaal twintig miljoen euro over voor Mikautadze. Romano schrijft dat er al een officieel bod is gedaan, waar Metz zich momenteel over beraadt. Hoeveel dat bod bedraagt, is niet bekend.

Wel is bekend wat Mikautadze vanaf de winterstop heeft gepresteerd. Na slechts 9 officiële duels bij Ajax, waarvan het merendeel invaller, behoedde hij Metz met elf goals in twintig duels in eerste instantie voor degradatie. Via de play-offs ging het vervolgens alsnog mis. Desalniettemin besloten les Grenatz de koopoptie van dertien miljoen euro twijfelloos te lichten. Ajax betaalde Metz een jaar daarvoor nog drie miljoen meer.

Afhankelijk van Georgië's verdere prestatie op het EK, zou Mikautadze zijn marktwaarde nog verder op kunnen vijzelen. Zondag staat de stuntploeg van Willy Sagnol tegenover het nog foutloze Spanje, dat geldt als een van de titelfavorieten deze zomer.

Mikautadze vertegenwoordigt volgens Transfermarkt nu een marktwaarde van vijftien miljoen euro. Ook Olympique Lyon en RC Lens hebben de Georgiër naar verluidt op de korrel.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Zie jij Georges Mikautadze slagen bij AS Monaco?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand of Ajax nog iets van een doorverkoop percentage heeft afgesproken?

28 juni 2024 om 12:05
0

Romano heeft aangegeven dat ajax een doorverkoop clausule had. Hoeveel procent is echter niet duidelijk

De tekst is bizar. ' ...waar hij gigantisch flopte'. Hij heeft amper (een reeks) de kans gehad bij Ajax. Hij werd overal opgesteld behalve in zijn kracht. Hij is overduidelijk een komende 10, maar rechtsbuiten en pure 9 is deze jongen niet. Verhuren met koopoptie is niet verstandig omgekeerd wel, zie nu met Mikau als Conceicao dat je meer had kunnen beuren als Ajax zijnde.

28 juni 2024 om 11:57
0

Is het een komende 10 ? Is hij ook een terugkomende 10 die zijn verdedigende werk doet ? Volgens mij speelt hij voor zijn land vooral als 2de spits in een 2 spitsen systeem. Ik zie in hem ook meer een (luie) spits dan een (hardwerkende) middenvelder.

28 juni 2024 om 12:17
0

Ja eens, Mikau is geen slechte voetballer, hij paste simpelweg niet in het systeem van Ajax. Misschien moet Ajax zijn heilige systeem eens iets losser laten als de spelers er niet naar aanwezig zijn, maar dat is een andere discussie.

28 juni 2024 om 12:46
0

Misschien moet je eerst kijken of de spelers in het systeem passen, voordat je ze aantrekt?

28 juni 2024 om 14:57
0

Bij Ajax was het laatste seizoen geen sprake van een systeem! Daarvoor heb je zeker gelijk.!

28 juni 2024 om 14:20
0

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Geen match tussen speler en club, is niet de eerste keer in de geschiedenis van het voetbal dat dit gebeurt toch? Ibrahimovic en Barça, Torres en Chelsea, Káká en Real Madrid, ga zo maar door.

Goede voetballer bij de verkeerde club op het verkeerde moment. We hadden Brobbey al waar all-in op is gegaan (teruggekocht voor een groot bedrag nadat hij transfervrij is vertrokken) en Akpom was als 2e spits al gehaald en is van een ander profiel.

Iedereen bij Ajax moet gewoon opstappen. Hoe kan je deze jongen zo laten gaan? pffff

28 juni 2024 om 12:05
0

Ik snap ook vooral niet dat Ajax niet even het EK had afgewacht voor ze hem definitief verkocht. Of moest die terugkoopclausule voor een bepaald moment worden geactiveerd?

28 juni 2024 om 12:57
0

Volgens mij is het hele idee van zo'n clausule dat de hurende partij het voordeel heeft en zelf kan kiezen wanneer ze de optie lichten en heb je daar als verhurende partij verder niks over te zeggen. Kan het mis hebben maar dat lijkt me wel logisch.

28 juni 2024 om 12:05
0

Omdat hij 2 penalty's binnen trapt? Laat me niet lachen zeg. Buiten Frankrijk gaat deze jongen overal floppen. Hij is namelijk te lam om een andere taal te leren of zich aan te passen aan een andere cultuur. Hij mag nu genieten van z'n moment of fame, net als Charisteas op het ek in Portugal.

28 juni 2024 om 12:15
0

Zozo, mag ik je glazen bol alvast even lenen voor de 'droomsalaristrekking' ?

28 juni 2024 om 12:16
0

Wel vrij duidelijk dat je hem niet hebt zien spelen, anders zou je namelijk niet alleen de strafschoppen benoemen maar juist zijn goede spel.

28 juni 2024 om 13:00
0

Deze reactie slaat echt helemaal nergens op. Wat heeft taalbarrière te maken met zijn prestaties bij Metz en Georgië? Die jongen speelt gewoon goede wedstrijden

28 juni 2024 om 13:14
0

Helemaal mee eens Tijger-WIt. De jongen wordt hier helemaal opgehemeld vanwege goed spel, maar scoort dan enkel penalties en doelpunten die er niet toedoen en/of wanneer de tegenstander allang gas heeft teruggenomen.

Als men zijn tijd bij Metz beter had bekeken, voor en na Ajax, had dit duidelijk geweest. Snap ook totaal niet wat Monaco met hem moet.

28 juni 2024 om 14:13
0

Het was maar 1 voorbeeld van hem waardoor ik weet dat het nooit een topspeler gaat worden. Heeft in zijn periode bij Ajax iedereen de schuld gegeven dat het niet klikte. Geen greintje zelfreflectie. Niemand wilde met hem praten. Nee gek hé, meneer spreekt nog niet eens 3 woordjes Engels maar denkt wel een internationale ster te worden. Ajax zal absoluut fouten hebben gemaakt. Maar het feit dat hij op inzet de verreweg de slechtste speler op het veld was tegen dat amateur team destijds zegt wat mij betreft alles. Topspelers doen er namelijk alles aan om beter te worden. Dat is niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Met een taalcursus Engels en Spaans kun je bij zo goed als elk team wel een paar medespelers vinden met wie je kunt communiceren. Dat hij dat niet nodig vindt zegt mij genoeg. Dat hij niet gretig was tegen die amateurs maar de slechtste instelling van iedereen had zegt mij ook genoeg.

28 juni 2024 om 14:42
0

Speelt anders aardig wat verdedigers helemaal dronken samen met Kvaratskhelia, vormen een uitstekend duo voor zo'n pover voetballand. Mikautadze is gewoon een prima speler, maar niet bij Ajax. Maak je uiteindelijk géén verlies op dus het kon slechter. Gegokt en verloren.

28 juni 2024 om 17:28
0

@tijger-wit

Leuk en aardig maar ik zou al die dingen ook niet doen als ik geen kans krijg en het duidelijk is nadat ik 3 maanden bij een club zit dat ze me weer gaan lozen. Op een of andere vreemde manier begrijp jij dit niet.

Heel fijn ook dat je hem gunt om overal te floppen, omdat het niet klikte bij Ajax. Je zal vast blij zijn als hij bij Monaco geen minuten maakt. Wat een nare houding zeg.

28 juni 2024 om 22:36
0

De beste man kan alleen Frans. Als je niet een andere taal gaat leren ga je het niet redden in een andere competitie. Dat gun ik hem niet, maar dat staat hem wel te wachten. Bij Monaco zal hij in iedergeval veel beter tot zijn recht komen als ze net zo spelen als vorig seizoen. Je doet nu net of ik een hekel aan de beste man heb. Totaal niet, iedereen die 10+ voetbal volgt ziet dat de beste man best wel wat kan, maar het gebrek aan zelfreflectie zal hij echt aan moeten werken. Ik vind het ook een type voor de Italiaanse competitie dus als ik hem was zou ik alvast duolingo installeren.

29 juni 2024 om 17:09
0

Nou, lijkt me op zich wel een type Ben-Yedder die vanuit alle hoeken en standen op doel schiet (Die is inmiddels 33 en op leeftijd aan het raken). Kent de competitie en kan nog groeien want hij is nog jong. Dus ik begrijp wel dat Monaco hem wilt.

Dat hij bij Ajax niet uit de verf kwam betekent niet dat hij er meteen niks van kan, toch? Zoals hierboven al gezegd is kwam hij vooral om andere redenen niet uit de verf.

28 juni 2024 om 12:10
0

Omdat het niet werkte. Bij Ajax had hij nog een halfjaar zitten verpieteren op de bank, was hij wellicht helemaal niet aan spelen toegekomen op het EK en had je hem voor enorm verlies moeten verkopen. Nu maak je een klein verlies met mogelijk nog een doorverkoop percentage om het break-even te trekken, is die jongen weer gelukkig en komt hij aan spelen toe.

Ik vind het helemaal geen rare constructie gezien de positie van zowel Ajax als Mikautadze afgelopen winter. Je kon hem ook nergens anders stallen.

Net als met Conceicao kunnen we nu allemaal wel roepen: je had ze moeten houden en voor het dubbele kunnen verkopen. Niemand lijkt te begrijpen dat ze alleen voor het dubbele te verkopen zijn omdat ze zich weer in de kijker hebben kunnen spelen. Iets dat bij Ajax niet ging gebeuren. Met Brobbey en Akpom kwam Mikautadze gewoon niet aan speeltijd. Conceicao had je op rechts zeker kunnen gebruiken maar dat wist je vooraf ook niet. Die deed het in een Ajax shirt gewoon slecht, en tijdens de voorbereiding was het ook niks. Daar kwam hij zelf een Duitse derdedivisionist niet voorbij op de flank.

Altijd makkelijk lullen achteraf. Uiteindelijk ben je nu van twee spelers af die zeer ongelukkig waren en waarbij het er niet uitkwam bij Ajax, maak je mogelijk zelfs nog winst (op Conceicao sowieso en mits je een doorverkooppercentage hebt voor Mikautadze ook misschien een kleine wisnt) en maken die jongens allebei ook een mooie sportieve stap.

28 juni 2024 om 12:21
0

Qua Mikau ben ik het met je eens. Die paste niet. En dan was dit de enige oplossing.
Qua Conceicao ben ik het niet met je eens. Die klopte het seizoen ervoor al nadrukkelijk op de deur van het eerste en moest vooral meters maken en body krijgen. Eigenlijk liet je je enige echte rechtsbuiten lopen voor een middenvelder (berghuis) en een linksbuiten die eigen op atletiek had moeten zitten (forbs). Dat is wel gewoon slecht gemanaged.

28 juni 2024 om 12:50
0

Het is natuurlijk totaal wanbeleid om geen enkele rechtsbuiten te halen, maar op basis van Conceicao zijn minuten in het Ajax shirt to dusver was ik ook niet van hem overtuigd.

Dus ondanks dat ze zeker iemand anders hadden moeten halen snap ik de keuze wel om hem te laten gaan. Achteraf gezien had je hem goed kunnen gebruiken en heeft hij zich in Portugal weer prima ontwikkeld, maar dat kun je nooit voorspellen.

Nadrukkelijk op de deur kloppen vind ik echter zwaar overdreven. Maakte 1 mooie goal tegen Rangers, verder was het gewoon Younes 2.0. Leuke dribbel, totaal geen rendement. Bij Ajax dan. Hij was hier door bijna iedereen al afgeschreven. Mooi voor hem dat het er ergens anders toch wel uitkomt.

Grappig trouwens jouw bijzin over Forbs. Als die het straks gewoon prima doet bij zijn volgende club gaan jullie dan ook achteraf allemaal over hem zeggen dat het wanbeleid was om hem te laten gaan? niks persoonlijks maar ik zie dus wel hetzelfde weer gebeuren bij een hoop jongens die er dit jaar instaan.

29 juni 2024 om 00:01
0

Nou ja, ik hoop dat ik ongelijk krijg over Forbs. Maar bij Conceicao zag ik durf en lef: die zocht zijn tegenstander op. Jonge vleugelaanvallers zijn altijd flegmatisch en hun afrekenen op doelpunten vind ik te kort door de bocht. Ik vind het laten gaan van Conceicao echt een misser qua talent.

28 juni 2024 om 12:39
0

Iedereen bij Ajax uit die tijd is opgestapt. Heb je niet opgelet ofzo? De hele leiding, ook op bestuurlijk gebied is vervangen.

De enige die mochten blijven waren de commercieel directeur en de financieel directeur. De rest is weg.

28 juni 2024 om 14:16
0

Iemand die niet WIL spelen, moet je laten gaan. Hij liet in zijn invalbeurten duidelijk zien dat hij er geen zin in had.

30 juni 2024 om 14:00
0

Pff wat een onzin weer. Als je niet op je natuurlijker positie gebruikt wordt zou ik er ook minder zin in hebben

Het is Mikautadze wel gegund. Deze jongen kreeg na 5 wedstrijden bij Ajax het stempel niet goed genoeg, en kijk waar hij nu staat en zo zijn er meer voorbeelden. Jorge Sanchez is op de coppa America een van de betere bij Mexico, was ook niet goed genoeg. Marin speelt een supersterk EK, en Conceicao is goed genoeg om mee te mogen met portugal terwijl die toch meer dan genoeg goede spelers hebben. Maakt ook nog eens een doelpunt en krijgt genoeg speeltijd. Fascinerend dat je niet goed genoeg bent voor Ajax maar wel voor de Portugese nationale ploeg

28 juni 2024 om 12:04
0

Zal Sanchez eruithalen, want die bakte ook niet veel van bij Porto. Marin was gewoon een speler die niet paste bij Ajax. Conceicao zagen de fans nog wel zitten, maar heeft men toch besloten om hem te verhuren met een optie tot koop aan Porto. Dus elk speler heeft wel zijn eigen verhaal bij Ajax.

28 juni 2024 om 13:00
0

Nou als je vorige zomer meelas hier dan kon je ook wel stellen dat het gros van de fans het ook in Conceicao niet meer zag zitten. Achteraf altijd makkelijk roepen door leden dat ze het altijd hebben gezien maar in die periode was het gewoon een draver, Younes 2.0 en te licht voor Ajax. Ook wel logisch op basis van zijn minuten in het Ajax shirt. Speelde ook een belabberde voorbereiding.

28 juni 2024 om 23:22
0

De supporters zagen het zelfs niet zitten in Haller notabene topscorer in de CL. Maar kreeg kritiek dat hij niet kon meevoetballen en teveel ballen van zijn voet liet springen en geen Ajax spits was. Sorry hoor maar als je de ballen er zo makkelijk in schiet dan ben je gewoon een goede spits voor Ajax. Daarom zal Weghorst ook een perfecte spits zijn voor Ajax. Hij is namelijk een garantie voor 20 doelpunten. En wat is in de ogen van supporters de spits van Ajax? Volgens mij bestaat hij namelijk niet. Haaland komt niet en Kane kan niet voetballen

28 juni 2024 om 23:03
0

WZAWDB is toch hun slagzin. Ze denken dat nog echt ook, terwijl ze al langer weinig presteren. Laat ze maar hoogmoedig blijven....

Wat is de voetballerij toch een opportunistische wereld. Deze jongen scoort twee penalty's en een intikker en is opeens een wereldvoetballer. Daarvoor was het een waardeloze speler nadat hij een paar wedstrijden zeer matig bij Ajax heeft gevoetbald. Zal de waarheid in het midden liggen?

28 juni 2024 om 12:17
0

Het gaat niet om zijn goals, maar om zijn spel. Dat jullie dit steeds benoemen toont alleen aan dat jullie het EK (en ligue 1) niet volgen.

28 juni 2024 om 12:19
0

Heb je misschien afgelopen halfjaar gemist van Metz in de Ligue 1?

28 juni 2024 om 14:00
0

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn inderdaad dagen dat ik potjes van FC Metz oversla ja.

28 juni 2024 om 14:05
0

Dan verbaas ik me wel dat je wel een uitgesproken mening hebt over hem terwijl je dus blijkbaar niet weet waar je over praat....

28 juni 2024 om 14:07
0

Een uitgesproken mening? Ik probeer juist wat nuance te brengen door te zeggen dat de waarheid misschien wel in het midden ligt.

Welke club in Frankrijk het gaat worden maakt niet zoveel uit, ik denk dat Mikautadze zeker een succes gaat worden in de Lique 1 zoals hij al bij Metz heeft gepresteerd.

28 juni 2024 om 12:41
0

Hij is al een succes in Lique1. het is gewoon een prima speler. Het grappige is ook nog eens dat Ajax hem een jaar eerder gehaald heeft dan nu de rest van de wereld doorkrijgt wat een goede voetballer het is.

Humor om te lachen als het niet zo wrang zou zijn. Maurice Steijn heet de beste man die verantwoordelijk was voor dit drama.

28 juni 2024 om 13:13
0

Naja het was wel even afwachten hoe diedaadwerkelijk zou presteren aangezien die het hiervoor alleen in de 2e competities van Frankrijk en Belgie heeft laten zien.

Steijn verantwoordelijk houden? De hoofdverantwoordelijke is toch echt meneer Mislintat die doodleuk even 2 spitsen koopt van in totaal 30 miljoen terwijl er al 1 spits voor veel geld gehaald was.

28 juni 2024 om 13:37
0

Uiteraard is Mislintat hoofdverantwoordelijk, die heeft Steijn aangesteld. Zijn allergrootste blunder.

Het scouten en halen van Mikautadze was gewoon uitstekend gedaan door Mislintat. Dat is inmiddels wel duidelijk, Mikautadze is een toppertje en gaat nu alweer een transferklapper van 20 miljoen euro maken.

Tenzij de transfer alsnog gekaapt wordt en er nog veel meer betaald gaat worden voor deze speler.

28 juni 2024 om 14:06
0

Mislintat is zeker de hoofdschuldige voor alle schandalige transfers en het aanstellen van Steijn. Het scouten van Mikautadze is ansich best goed alleen in hoeverre is het verantwoord als je al een Brobbey hebt (18m) en een Akpom (15m). Blijft schandlig dat je in totaal 3 spitsen hebt voor +/- 50 miljoen.

28 juni 2024 om 14:14
0

Je vergist je hoe men over Brobbey dacht toen Mislintat aangesteld werd. Brobbey zou niet in staat zijn om 90 minuten te spelen, maakte nimmer een wedstrijd vol.

Dat was de reden dat Ajax twee spitsen wilde halen.

Drie spitsen is verder niks schandalig aan. Alle grote teams hebben er minimaal drie. En de bedragen doen er niet toe, die krijg je er wel weer voor terug.

Let wel, Monaco wil nu 20 miljoen betalen voor Mikautadze, dat is zes miljoen euro waarde stijging in een jaar.

28 juni 2024 om 15:29
0

Het is natuurlijk volkomen terecht hoe men over Brobbey dacht want in de basis kan hij nu nog steeds geen volledige 90 minuten pijnvrij spelen of laat staan 2/3 volle wedsrijden in 1 week.

Typisch dat een Ajax supporter zegt dat er niets schandalig is aan het hebben van 3 spitsten die gezamelijk +/- 50 miljoen hebben gekost. Dit is de begroting van het hele rechterijtje zo ongeveer. Wanneer je aan 3 spitsen 50M! uitgeeft in de Eredivisie hoor je zonder problemen om de titel te strijden.

28 juni 2024 om 15:39
0

Goed dat je toegeeft dat ook jij wist dat er twijfels over Brobbey waren. Vandaar er dus twee spitsen gehaald moesten worden. Het is je nu duidelijk.

Verder, doe niet zo raar. Clubs in het buitenland kopen drie spitsen voor 200 miljoen euro. Dat is vier keer meer dan Ajax uitgeeft.

Elke club heeft een bepaalde omzet en daarmee een bepaald transferbudget. Koop je spelers in een hoger segment betekend niet dat je dik verlies gaat maken, je kan er juist extra winst mee behalen.

Zo kocht Ajax Antony voor 15,7 miljoen euro en verkocht hem voor 95 miljoen euro. Ook nu gaat Ajax geen verlies maken op haar drie spitsen.

Dat riedeltje Ajax moet winnen komt me eerlijk gezegd wel een beetje de strot uit. Andere clubs hebben ook goede spitsen, die qua waarde niet of nauwelijks onderdoen voor de spitsen van Ajax.

Het is hem gegund, nogmaals bedankt Kelvin de Lang. Van alle td flops komt hij toch wel erg hoog in het rijtje, die heeft geld verbranden naar een hoger niveau gebracht.

28 juni 2024 om 12:43
0

Kelvin de Lang? Wat heeft die er nou weer mee te maken. Het was een prima aankoop van Mislintat.

Het probleem was alleen dat de toenmalige trainer Maurice Steijn het totaal niet in deze jongen zag zitten. Deze jongen totaal geen speeltijd kreeg en zat te verpieteren op de bank.

28 juni 2024 om 13:19
0

Denk dat hij bedoelt dat de Lang de deal met Metz heeft gemaakt over de optie tot koop. Je mag alleen hopen dat Ajax er nog een doorverkoop percentage in heeft gezet. Want dat zou dan toch nog enkele tonnen (of zelfs meer) kunnen opleveren.

28 juni 2024 om 13:30
0

Er zit een doorverkooppercentage op maar je moet wel even terug gaan in de tijd. Je zit met een speler die maanden niet gespeeld heeft. De centjes zijn op. Dan kan je die speler verhuren zodat die in vorm kan komen en wellicht in de zomer verkocht kan worden. Dan ligt de macht niet bij Ajax maar bij de club die bereid is een speler die maanden niet gespeeld heeft in de winter te huren.

Had Metz hem niet gehuurd, dan had Mikautadze een jaar niet gespeeld., wellicht helemaal uit vorm voor het EK geweest en had Ajax hem met nog veel meer verlies moeten verkopen.

Georges Mikautadze, komt uit de jeugdopleiding van Frankrijk en specifiek die van Lyon. Lyon staat bekend om goede spelers op te leiden dus ik denk dat het meer aan de Nederlandse competitie ligt waar spelers niet kunnen aarden dan aan deze jongen. Georges force a toi on est avec toi mon ami!

28 juni 2024 om 12:45
0

Welnee, hij heeft helemaal geen speeltijd gekregen van de trainer. Zat alleen maar op de bank, maanden lang.

Als een trainer het niet ziet zitten in een speler, dan heeft die speler gewoon een probleem. Daarom is ie teruggegaan naar Metz waar hij wel elke week mocht spelen en de ene na de andere goal maakte.

Nu op het EK ziet het grote publiek ineens hoe goed hij eigenlijk wel niet is. Maar ze zijn vergeten dat Maurice Steijn hem geen speeltijd wilde geven want die zag het niet in hem zitten.

28 juni 2024 om 12:58
0

Van t Schip heeft hem ook niet gebruikt. Je kan wel heel erg Steijn de schuld geven maar dat is naar mijn mening wel raar.

Hij was overbodig bij Ajax, omdat zij al een jong talent in de spits hebben lopen. Misschien is Mikautatdze wel beter dan Brobbey.

Daarnaast zal het ook een beetje aan hem zelf liggen. Als hij echt had laten zien de beste te zijn had hij gewoon gespeeld. Ook is het altijd aanpassen in een ander land er zijn meerdere spelers ook van de absolute top die dat niet hebben weten te bereiken.

28 juni 2024 om 13:35
0

Nee hoor, hij was niet overbodig want Ajax had een jaar eerder een groot probleem met Brobbey, hij zou geen hele wedstrijden kunnen spelen.

Dus wilde Ajax twee nieuwe spitsen hebben. En die werden gehaald. Na nu blijkt echt prima spitsen.

Dan krijgt Ajax een nieuwe trainer, Maurice Steijn en die blijkt heel weinig verstand van talent te hebben. Gorter in het doel i.p.v. Ramaj. Brobbey als spits en zelfs geen invalrol voor Mikautatdze, ook niet in september toen Brobbey in de lappenmand zat.

Van het Schip was ook niet veel maar Gorter werd er wel uitgehaald door hem. Dus toch iets beter dan die Steijn.

Je kan eerder stellen dat Ajax gigantisch geflopt heeft, en niet alleen omtrent deze speler.

28 juni 2024 om 13:12
0

Dat is toch al een heel tijd duidelijk toch? Niet voor niets zijn er in twee jaar tijd iets van vijf, zes trainers aangesteld.

Niet voor niets is bijna elke hoge functie eruit gegooid en vervangen door vers bloed.

Hoe kan iemand een flop zijn als hij nooit de kans heeft gekregen een aantal wedstrijden achter elkaar op zijn eigen positie. Alsof je Frenkie de Jong koopt, hem in de spits zet, en dan erachter komen dat het toch een slechte transfer was.

28 juni 2024 om 13:14
0

Hij is toch ook geen flop. Maurice Steijn was een flop. En degene die Maurice Steijn aangesteld heeft. Dat maakt het hele verhaal omtrent Mikautadze wel duidelijk. Maurice Steijn heeft er werkelijk helemaal niks van gebakken.

28 juni 2024 om 16:04
0

Maar Mikautadze heeft toch ook even in de selectie gezeten toen van ‘t Schip de coach was. Die heeft er ook niet echt kijk op.

28 juni 2024 om 16:11
0

Als een trainer Martha als linksachter opstelt, wederom Gaaei als rechtsachter in een topwedstrijd opstelt, dan mag je concluderen dat ook die trainer er inderdaad niet veel kijk op heeft.

Gelukkig heeft van het Schip wel Gorter naar de bank verwezen en Ramaj laten doorbreken. Daar hebben we komend seizoen wel profijt van, prima keeper.

Ajax dacht er hetzelfde over, van het Schip is trainer af en een buitenlandse trainer is aangesteld met nieuwe assistenten. Laten we hopen dat die er wel kijk op heeft want de selectie kan echt veel beter voetballen dan we afgelopen jaar gezien hebben.

Leuk voor Mikautadze, maar ik ben maar wat blij dat hij weg is. Lijkt voor beide partijen het beste te zijn.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren